Keresés

Részletes keresés

kushido 2 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 4091

 

 

Az első , második kép a kazán felső és középső  illetve a középső és alsó ajtaja. A 3 as a kazán előtti terület, 4 mégegyszer. 5-6 a kazán előtti rész más szögböl. 7 adattábla. 8 kazán tipus, 9 kazán nyitott felső és középső ajtó.

 Üdv kushidó

kushido 2 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 4090

A képek.

kushido 2 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 4089

Tisztelt Forum társak

 

Akkor megprobálom a képeket átalakitva.

Szepi84 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 4088

üdv!

 

készül az égetőm. majd teszek fel képeket a végeredményről.

probált már valaki szalma apritékkal tüzelni?

Dzsudimano Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4087

Sziasztok!Nem felejtettem el a képeket az égőfej bolygató kísérleteimről és a beszerzett új tüzelőkről csak sajnos újra elborított a meló!De igyekszem mielőbb pótolni.Üdv.

Dzsudimano Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4086

Szia!Vagy méretezd át ahogy Totya3 tanácsolta v.milyen képszerkesztővel vagy állítsd át a fényképezőt kissebb felbontásra én így szoktam (PC screen 1024x768)!

 

Előzmény: kushido 2 (4083)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4085

Szia! Próbáld meg átméretezni a képeket, mert ha ezt nem teszed, nem lesz kisebb. Az új méret legyen 800x600 és akkor biztosan kisebb lesz, mint 500k. Képszerkesztőt kell használj hozzá. Ha nincs, akkor töltsd le ezt, ingyenes

FastStone Image Viewer 4.6 

 

Sajnos az indán nem találom a képeket, sem a nevedet, hiába írom be a keresőbe.

 

ui. Itt mindenki tegezi egymást, téged is erre kérünk! :)

Előzmény: kushido 2 (4084)
kushido 2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4084

Talán igy elérhető lessz. http://indafoto.hu/

M.J.

kushido 2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4083

Tisztelt segitőkész fórumtagok.

 

A képeket egyszerüen nem tudom 5 kb alá csökkenteni, probáltam méás formátumban elmenteni de csak nagyobb kiterjesztésű képet kaptam. A képek megtalálhaók az Indafó = az Inda fotomegosztó szolgáltatása, ha ide belép bármelyikük, kushidó képei között mint kazán és környéke albumban szerepel 9 db foto a kazánrol és a környékéről

 

Tisztelettel és üdvözlettel M.J.

Tomiali Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4082

Megpróbáltam megkeresni a képeket de nem ad ki semmit.

Amúgy megnyitod a képeket ahova feltetted majd kimásolod a linket a böngésződből és beilleszted ide a fórumba és ha valki rákatint meg tudja nézni.

 

Előzmény: kushido 2 (4080)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4081

Szia! Nyisd ki a képeid a böngésző másik ablakába, majd másold ki a címsorából a címet(http://stb) és illesztd be a szövegbe amit írsz, hivatkozássá válik. Utána át is írhatod(hogy ne legyen olyan hosszú), csak ne töröld le teljesen, mert akkor elvész a mögötte lévő tartalom.

A méretekkel kapcsolatban is írj pár dolgot, amit kérdeztem, tudod...!

Előzmény: kushido 2 (4080)
kushido 2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4080

Tisztelt Tomiali

Megprobáltam a képeket feltölteni az általad leirt modon de azt az üzenetet kaptam, hogy a kép mérete nagyobb mint 512 kbit ezért feltettem az indafotora, kazán és környéke cimszó alatt. csak azt nem tudom, hogy az erre utaló valami kis jelet, hogyan tudnám beilleszteni a hozzászolásom mellé ha valaki meg akarja nézni akkor ráirányitodjon arra a helyre ahol a képek vannak.

Üdv M.J.

Tomiali Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4079

Üdv

Képet úgy tudsz feltölteni hogy, rá mész az új hozzászólásra ott írhatsz bármit. Majd ha lejjebb mész van egy olyan: Kép feltöltés saját gépről Kiválasztom a képet.Majd elküldöm gomb jobb oldalt alul.

Ott tudod feltölteni ide a képeid.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv Tomi

Előzmény: kushido 2 (4078)
kushido 2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4078

Tisztelt forum.

Az előzőekben leirt kérés mellé még annyit, - Totya 3 javaslatára készitettem pár képet a kazán és környékéről, fel is probáltam tenni az oldalra de valahova máshová sikerült a képeket eljuttatnom kazán és környéke cim alatt. Ha volna valaki aki felhomályositana mit és hogyan kell tenni a képekkel, hogy az mások számára is megtekinthető legyen kérem tegxye meg.

Üdvözlettel Mészáros JEnő.

Ps.: az e mail cimem nem tudom miért van (nem publikus) ként megjelölve? kushido@t-online.hu, a telefonom 06209758051 bárkit szivesen visszahivok ha rámcsörög. M.J.

kushido 2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4077
Tisztelt ForumMészáros Jenő vagyok, Budapesten élek és nem tudom kifizetni a gázszámláimat. Az alábbi levelet irtam forumtársuknak, az Ő javaslatára teszem közprédává kérésemet - kérem segitő infoikat, melyet lelkesen várok. > Üdv Tisztelt Totya 3 > > Mészáros Jenő vagyok, budapesten élek és az interneten teljesen > véletlenül megtalált forumon olvastam szerintem tudományos értékű > értekezését az apriték fütés témakörében. > Gondolom sok hasonló gondal küzdk közé tartozonak mondhatom magam, > viszont nekem semmi tapasztalatom sincs a fentitémában, csak nem birom > kifizetni a gáz számláimat. > Vásároltam egy Hőterm CArbon kazánt amelynek alsó rostélya vizteres. > Ezzel a kazánnal szeretnék egy fa és papir adagolással müködö > fütésrendszert késziteni, de sok sajnos nem megfelelő előre nem > látással kialakitott adottságom van amelynek átalakitása szinte > lehetetlen ezért bizonyos kompromisszumokra kényszerülök. > > 1, a kazán elhelyezése miatt olyan beadagoló cső remdszert kellene > készitenem qamely derékszögben van elhelyezve, mert a garázs > ajton ha az egyenes csőrendszert késziteném el nem tudnék bemenni. 2, az anyag tároló edényt a kazán folé tudom csak elhelyezni mert nincs > másutt hely. > 3, a kazán legalsó ajtajának mérete 33*12,5 cm > 4, a padló és a kazán alsó ajtajának távolsága 7,5 cm. > 5, a tüztér ajtó 33*32 cm. > 6, a kazán alőtt42 cm szabad terület van. > > Ezen adottságokon nem tudok változtatni. > > Kérem a segítségét, hogy egy megfelelő adagolot tudjak elkésziteni. > > Nem vagyok lakatos de van egy komplett lakatos mühelyen ahol szinte > minden vassal kapcsolatos munkát el tudok végezni, viszont ötletem az > kevés. Fa és papir (főleg karton) beszerzési lehetőségem szinte > korlátlan, van egy nagyteljesitményű ipari darálogépem amely alkalmas > fa, papir, karton és müanyag darálására. > > Üdvözlettel Mészáros Jenő > kushido@t-online.hu > 06209758051 Kedves Jenő! A kazánod előtti 42cm nagyon kevés, ide csak egy kétcsigás elfordított csigarendszer második csigája férne be, alá vagy mellé fordított meghajtó motorral, viszont nem tudom elképzelni a kazán melletti teret és azt, hogy a tartály hogyan lenne a kazán felett és az első csiga hogyan tudná a másodikba ejteni a tüzelőt.. Ha le tudnád rajzolni a kazán körüli teret felülről, oldalról, esetleg még néhány fényképpel életre kelteni, akkor jobban képben lennék. Melyik Carbon kazánod van? A felső ajtó alsó széle és a tálca alsó lemeze között mekkora a távolság? Gondolom az alsó ajtó felett ott a vizes rostély, amit nem lehet kivenni, oda fejet nem lehet tenni. Jó lenne, ha nem lenne közel a láng a tálcához, mert az nem tesz jót sem a tálcának, sem a hatásfoknak. Ha gondolod a fórumon is meg tudjuk beszélni, ott sokan tudnának még jó ötleteket adni és sokat segíthetnénk másokon is a megoldásokkal. Üdv! Totya3 (István)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4076

Szia! Abszolut! Én is kerülgetek pár dolgot, de mindig megtalálja a helyét előbb-utóbb. Nemrég szanáltam is, mert időnként azt is kell, mert nem férek le a pincébe... :)

6mm az tökéletes! Nagyobbnak tűnt a képen...

A levegő sebességével nem lesz gondod, nem kell túl sok levegő. Meglátod milyen jól hasznosul a pontosan odavezetett mennyiség. Nem emlékszem pontosan mekkora teljesítmény igényed van, de egy családi házhoz elég ha egész nap elpislákol, ha kint 0fok körül van. Ha gázpörzsölőt akarsz belőle, azt is lehet, csak akkor nagy lesz a veszteség a kéményen...

Akkor neked nem hátul van az első tálca fordulója, hanem elől (valami rémlik, de olyan sokan vagyunk, hál Istennek, hogy keverem, és most lusta vagyok visszaolvasni! :) ), akkor tényleg jobb lenne hátrébb tenni a fejet. A fejnek nem probléma, hogy hátul lesz, mert nem befolyásolja az égést a füstgáz áramásának iránya, mint a régi hagyományos fejben, mert a levegő ellátása és az égés képe optimálisabb.

Előzmény: murmucbacsi (4074)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 4075

Szia! Ezek nagyon jó hírek, még akkor is, ha erre lehetett számítani az előzetes tesztek után!

Be lehet drótozni a kezdő értékeket, csak akkor elfogynak az analog modulok, amikből max 64-et lehet használni, így nem fér be a 2 PI és az 1 PID kör.

Igen, ki kell ismerni a PID köröket és rá kell érezni a megfelelő értékekre és hogy mi mit befolyásol. Ez időbe telik, de utána már nem akkora ördöngőség!

Kíváncsian várom a fejleményeket, jó munkát mindkettőtöknek! Ha segítség kell a programhoz, vagy a PID-hez szívesen...!

Előzmény: stinkydiver (4073)
murmucbacsi Creative Commons License 2012.09.02 0 0 4074

Szia!

 

No igen, itt mindenki abból dolgozik, amit össze tud szedni.

 

A hajlított lemezdarabok valamikor egy régi ágy vasalatához tartoztak.

Évekig kerülgettem őket a sufniban, most jött el az idejük.

 

A furatok 6mm átmérőjűek, talán csak a süllyesztés miatt látszanak nagyobbnak.

Először még három sort akartam fúrni de meggondoltam magam. Nem kevés munka volt ezeket is kifúrni.

Ha pedig ennyi is sok lesz, majd betömöm egy részüket kipufogó tömítő pasztával.

 

A képeken nem látszik, de a levegő befúvó csatorna kijáratához tettem egy terelőlemezt, amelyik nem engedi közvetlenül a nagy sebességű bejövő levegőt

a fej hátuljánál lévő furatokhoz, hogy ne fújja ki a fej hátsó részéből az anyagot. ( A fej hátulja nálam a kazánajtó felőli rész.) Mivel a 40x40 mm-es levegőcsatorna nem túl nagy

keresztmetszetű, ezért valószínűleg elég nagy sebességgel fog benne áramlani a levegő, hogy el tudjon látni minden furatot. Ha ez a nagysebességű

levegő közvetlenül kijutna a hátsó furatokon, akkor jó eséllyel szép kis krátert csinálna ott az anyagban.

 

Még azon gondolkodom, hogy mennyire toljam be a fejet a kazánba. Mint az újabb képeken is látszik, most egészen az ajtónál van a fej, így az az ajtó kinyitásával kifordítható.

Ez hasznos lehet hamuzáskor, de meg kell oldani hozzá, hogy az adagoló többi részét egyszerűen le tudjam választani a fejről kifordítás előtt.

Azonkívül kell egy kereket is szerelnem az ajtóra a megnövekedett súly miatt, mert már így is lóg a zsanérja, ami nem igazán javítható.

Ha elöl van a fej, akkor kell még egy lángterelőt is csinálni a kazánba, mert a kialakítása miatt így rögtön kirohan a meleg, ha elől, az ajtónál ég a láng.

 

Ha hátra teszem a fejet, akkor jobban hasznosítja a hőt a kazán, viszont lángterelőt így is fogok tenni, bár annak a hatásfoka ebben a felállásban kicsivel rosszabb lesz.

Ekkor viszont már nem lehet kinyitni a kazánajtót csak úgy, ha a fejet az ajtóhoz rögzítő zárólemez csavarjait kicsavarom, és az adagoló többi részével együtt kihúzom a fejet a kazánból.

Egyelőre ez tűnik egyszerűbben megvalósíthatónak.

 

Kicsit hosszú lett, megszaladt a billentyűzetem. :-)

Előzmény: Totya3 (4072)
stinkydiver Creative Commons License 2012.09.02 0 0 4073

!!!!Megvolt próba Briki59 gépével! Elsőre rendkivül elégedettek vagyunk az eredménnyel. Még van mit hangolni a programon és a mechanikán, de a szabályzó teszi a dolgát. Kezdetnek kivettem a programból a szoba és a viz PI szabályzót, beállitott füsthőfokra szabályoz (PI). Még nem ismertem ki teljesen ezt az APB-t, nem értem a számábrázolást, hogy mikor lessz egy regiszter egész vagy tizedes, a kijelzőn a tizedes néha arréb megy. Kevés az eltárolható adat, de 1 PID kör belefér, beledródoztam a progiba az alapértékeket, programozás után nem kell mindent visszairni.

Briki59 kolléga 1 ujjal gépel, ezért válaszol nehézkesen. Megcsinálta az ejtőcsőhöz a levehető ajtót, jó volt  látni mi történik bent. A bolygató hajtóművet cserélni fogja, mert zajos. A tengely kotyog, nem a lánccal van a baj, de lehet, hogy ékszijjas lesz. Addig is köszönjük a sok segitséget mindenkinek.

 

 

Totya3 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 4072

Szia! Tetszik néhány megoldásod, ahányan hasonló fejet építenek, mindig vannak újdonságok egyes részeknél! A levegő ellátási csatorna egyszerű és ötletes a hajlítással a végén! Talán kicsit nagyok a furatok és sok is, de majd kiderül. Nem nehéz beheftelni, ha sok lenne...

Előzmény: murmucbacsi (4071)
murmucbacsi Creative Commons License 2012.09.01 0 0 4071

Sziasztok!

 

Elkezdtem építeni az égőfejet.

Néhány kép a félkész fejről elérhető  itt.

Ez az album a haladásnak megfelelően bővülni fog további képekkel.

mambru Creative Commons License 2012.08.29 0 0 4070

mambru Creative Commons License 2012.08.29 0 0 4069

Hello Mindenkinek!

 

Nekem is készül az egyedi apríték égetős lakáson belüli kandallóm 7 cm vastag samot tégla béléssel.

Automata lessz, termosztát fogja vezérelni a működését, erre felé már jobban kiforott a kazános égető, nekem most lesz újdonság a kandallós verzió.

A kályhát még újra festjük mert nem lett a legszebb, na de mindegy is itt az első kép ha kész az adagoló akkor majd arról is rakok fel.

 

Üdv.:

Mambru

Totya3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 4068

Szia! Igen, a B30-as fal elég rossz hőszigetelésű, ezért talán indokoltnak tűnik a 17kW.

A korábban kiszámolt 140mm-es szélesség gondolom úgy jött ki, hogy a levegő járatok kétoldalt 20-20mm széles lenne. A hossz véleményem szerint elég lenne 220mm, így 308cm2 az égő felület. A teljesítményt forszírozott égetéssel tovább lehet növelni, ekkor sűrűb lenne a beadagolás, azaz magasabb füsthőfokot érne el a rendszer. Ilyenkor a fogyás is megnő, akár háromszorosára is. A hatásfok csökken, de ha van elég fűtőanyag akkor ez másodlagos. Viszont száraz fűtőanyara van szükséged, az biztos...

 

A vezérlő áramkört el tudod készíteni, vagy készíttetni a hőfokra beadagolás vezérlőmódhoz? Esetleg nyelves megoldásban gondolkodsz? Végül is mindkét megoldással be lehet állítani az égő keretben a szintet, ami szintén a teljesítményt növelheti.

 

Bevallom nekem soha nem a nagy teljesítménnyel volt küzdeni valóm, sokkal inkább a kicsivel, azaz nem tudtam annyira visszavenni enyhe időben, mint azt szerettem volna. Lehet, hogy neked ezzel nem lesz gond az eleve nagyobb veszteségek miatt.

 

Ha igaz a nagy teljesímény igényed, akkor neked 70..90m3 száraz fűrészporra lesz szükséged egy télre. Nekem 30m3 fogyott...

Előzmény: Szepi84 (4067)
Szepi84 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 4067

Szia Toyta3!

 

a házban jelenleg 102nm-ert fütök, de majd még jövöre fütöttek lesznek a melléképületek is ami kb65nm plusz.

a számított energia igény igy kb29kW lesz. jelenleg kb 17kW energia felhasználás van (ez számmított érték). a falazat B30 tégal, fa nyilászárókkal de höszigetelt üvegekkel van ellálátva. a hőszigetelés tervbe van.

ezekhez az igényekhez szeretném az égőt kialakítani. a kazánom egy Totya 38S.

nem tudom hogy mennyi tüzelő mehet el egy tél alatt mert tavaly télen csak azért volt néha fütve hogy ne fagyjon el semmi bent mert még nem lakom ott. idén még fával és olajos faforgácsal fogok fűteni. az olajos forgács papír zacskó segítégével kerül elégetésre. ez igy elég gazdaságosnak bizonyult. de jövőre forgács, aprított fa (mulcs) és fürészpor lenne a tüzelő.

ehez kell az égőfej.

véleményed szerint mi lenne az ideális mérett

az ajtón 180mm széles és 170mm magas égő menne be és az ajtót nem akarom kivágni hogy nagyobb legyen a nyílás. a közéső ajtó az 300*300 csak ebben az esetben a fej nagyon közel lenne a táskákhoz és azt lejjebb olvastam hogy nem nagyon jó megoldás.

röviden tömören ennyi

várom válaszod

 

üdv

Előzmény: Totya3 (4063)
Totya3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 4066

Itt kötelező beleszólni, ha olyan tapasztalata van valakinek, mint neked! ;)

A keretet ki lehet venni úgy, hogy nem sérül a víztér? Ha igen, akkor abszolut jó megoldás. A többivel is egyetértek!

Előzmény: Dzsudimano (4065)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.08.28 0 0 4065

Szia!Nem akarok beleszólni,de ha kiveszed az ajtót keretestől kb.1-2cm-t nyersz szélességben és magasságban is!Én is így csináltam.Azután kérdés még,hogy a hamuzást hogy akarod megoldani ?Mindíg kihúzud az égetőt vagy esetleg kivágod a kazán alját és csinálsz alá 1 új hamuteret én is így csináltam és ha jól emlékszem Totya3 is.Üdv.

Előzmény: Szepi84 (4062)
Totya3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 4064

Korrigálok, ha az ajtó magassága 170mm, akkor jó a cső és a csigaméret...

Előzmény: Szepi84 (4062)
Totya3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 4063

Szia! Írj pár szót a házadról, a fűtés rendszeredről, mert így nem sok konkrét dolgot lehet mondani!

 

Mókuss84-nek ilyen fej fért be: fej leírás 

Ha viszakeresel a topicban, vannak képek és sok beszélgetés a fej alakulásáról.

Amivel én fűtök, annak égő felülete kb. 180cm2, a 14*18cm-es fejnek 252cm2. Szerintem elég kell legyen. De még nem ismerem a rendszeredet...

A zsalus fejcsökkentésnek a problémája, hogy nem tudod a zsaluban továbbítani a levegőt. Ennek a fejnek a legnagyobb előnye az, hogy a levegőt a legmegfelelőbb helyre lehet vinni, körkörösen! Ezt nem érdemes elrontani...

 

A 127-es cső kicsit nagy ide, mert az ajtódon lapos fejet kéne beteni, bele kell férjen a csiga is. Nem muszáj kerek csövet használni, lapokkal határolt csatorna sok szempontból jobb. Ha még nem olvastad az oldalamat, lehet hogy érdemes...

Előzmény: Szepi84 (4062)
Szepi84 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 4062

egy kicsit problémában vagyok a méretett tekintve. amit Mokuss84 készitett fejnek mik a méretei.

amugy kezdenek összeálni a dolgok. a cső méretem 127mm külső átmérő 2,9mm falla a csigalevelem 105mm átmérőjű.

a hamuzó ajtom elég kicsi mert 170*180 az a max méret amit még be lehetne rakni, csak a hosszuság a kéréses. a 140*180as égő méretet én kicsinylem a 140*350 az meg lehet hogy egy kicsit tényleg nagy. de gondoltam arra is hogy meg építeném a nagyobbat és ha sok lenne a teljesítmény egy zsalu renszerrel lehetne csökkenteni az égőfej hosszuságát.

 

Előzmény: Totya3 (4061)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!