Keresés

Részletes keresés

CharlieBrown Creative Commons License 2006.11.08 0 0 26

"Véleményem szerint a lakópark egy nagyobb városrész Dunakeszin, nem hinném, hogy a nagy magyar gazdagságban mindenki autóval járna"

 

Ezt a mondatot megemlítettem a lentebb már vázolt helyen.

Válasz egy csendes vállemelés volt, karok széttárásával kombinálva.

 

Fóti autóbusz pályaudvar távolsága? Ha jól emlékszem 3-5 km volt. Gyalog ezu is felejtős.

Viszont ha ESETLEG a Dunakeszi-Fót viszonylatot megerősítenék, tán elviselhetőbb lenne azok számára is, akiket Budapesthez köt a munka.

 

 

ps: elnézést, hogy sok postot egymás után írtam, de topiknyitásom után döglöttnek látszott a fórum, így nem néztem.

Mostantól aztán sasolom ;)

Üdv mindenkinek!!!

Előzmény: losika81 (15)
CharlieBrown Creative Commons License 2006.11.08 0 0 25

"Hiába ez nem Pest, itt nincs akkora tömegközlekedés. Hétvégén meg jóformán nem is jár a helyijárat."

Azért annyiban mondanék ellent az általad leírtakkal, hogy pl Dunakeszi főutcáján igenis jónak mondható a közlekedés. Sajnos mivel mi viszonylag periférián vagyunk, ezért gyérebben ellátott az útvonal.

 

Személyes véleményem szerint elképzelhetetlen, hogy ne fejlesszék az infrastruktúrát.

Sok őslakos polgár így is rosszallását fejezte ki más fórumokon, hogy az újonnan "betelepülő" lakóparki lakosok miatt nyomorognak a buszon.

Nem szeretnek minket :/ Vagy csak az a személy érezte sértve magát...

 

Az ovi problémáról én is olvastam.

Szerintem első körben ezek a nagyon fontos és prioritást élvező problémák, hisz javarészt fiatal házasokként költözünk oda, és a szocpol kedvezménynek ugyebár kötelezettségei is vannak ;) És a srácokat meg valahová csak el kell vinni...

 

Azt meg extra luxusnak tartanám, hogy csak azért, mert a tömegközlekedés sz.r, 2 autót tartson fenn 1 család, hogy ne legyen egyik fél sem helyhez kötve!

Előzmény: solarys (14)
CharlieBrown Creative Commons License 2006.11.08 0 0 24

"...szerintem sem ártana ha az a busz minimum este 10-ig járna. Én este fél 10-ig dolgozom a Westendben és vonattal lenne "kényelmes" hazajárni. De onnan azért jó kis séta hazáig! ( főleg 12 óra munka után és télen      :-)) ) Valahogy ezt elkellene indítani ha még eddig nem történt semmi. Tud róla valaki valamit?"

 

Pár posttal előbb leírtam, hogy én megpróbáltam anno a polgármesteri hivatalnál a mittudomisén milyen osztályt.

 

Sajna ez is a pénzen múlik...

Feleségem 8-ig dolgozik jelen pillanatban a 16. kerületben. Busz Dunakeszin ezen időszak után nemigen jár a temető felé :(

Nem is olyan messze Fót! Ott van egy nagy autóbusz pályaudvar. Érdemes lenne megnézni, hogy onnan hogyan lehetne eljutni a mi lakóparkunkba, mert csak ezt tudnám elkképzelni mint alternatíva.

Előzmény: anettike1 (11)
CharlieBrown Creative Commons License 2006.11.08 0 0 23

"...az '56-os forradalom 50. évfordulója alkalmából, az ezzel kapcsolatos személyekről nevezik el az utcákat"

 

A mienk (Konrád Ignác) speciel festő volt ;)

 

Horror egyébként milyen neveket tudnak adni az utcáknak... Megőszül az ember, mire leírja, olyan hosszú...

Miért nem lehetett állat, vagy növény neve? Róka, pacsirta, toboz, fenyő, vagy mittudomisén?????

Előzmény: anettike1 (12)
CharlieBrown Creative Commons License 2006.11.08 0 0 22

"Esetleges kérvényt a már ott lakók kezdeményeztek esetleg a Volán társaság felé?"

 

Én megkerestem anno a polgármesteri hivatal megfelelő osztályát.

Az ügyintéző segítőkész volt, DE nem ígért semmit.
Mondta, hogy gyűjtsük össze az igényeket, és akkor beállítanak MAJD, ESETLEG betesznek +1-2 járatot.
Édeskevés.
Nekem van autó. Asszony otthon, neki már lehetetlen lenne bejárni Budapestre dolgozni, így otthon marad, és helyben próbál majd boldogulni.
OFF

 

(Akinek angol vagy német tanár kell a lakóparkban, nyugodtan keresse ;) http://nyelvtanarod.hu ) Bocsi a reklámért :)

 

ON

Előzmény: hardymester (5)
CharlieBrown Creative Commons License 2006.11.08 0 0 21
Jaja ott a temető mellett. Hál' istennek mi nem a sírok közvetlen közelében lakunk majd :)
Előzmény: S.Z.I. (2)
CharlieBrown Creative Commons License 2006.11.08 0 0 20
Nem is néztem hogy beindult a topikom :)))

Mi még nem vettük át a lakást, október vége lett volna, de csúszunk.... :/
Előzmény: munyic (3)
anettike1 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 19

Sziasztok!

 

Losika81 nem mondod, h. miskolci vagy? Én is miskolci vagyok! És 81-es születésű? Én is! És májusban költözöl? Én is! Hát ez tök jó! És lány vagy? Mert én is! :-) Egyébként írtam volna hamarabb is ,de sajna csak a munkahelyemen van hozzáférésem.

Szóval az a busz amiről szó van most, az a körforgalomnál áll meg (víztorony). A Tisza utcán kell végig sétálni meg a Fóti úton ez össz.kb. 2 km és már otthon is vagy! A vonattol meg kb. 3 km gyalog. Lemértük autóval a múltkor.

 

A Fiesta házakról annyit, hogy szerintem találsz jobbat és olcsóbbat. Kedvesebb és segítőkészebb ingatlanossal. Az az Adrienn elég flegma volt legalábbis velünk. Mi is náluk kezdtük az "alagliget témát", de mindíg egyre jobbat találtunk. Ha gondolod szívesen megadom az ingatlanosom számát vagy címét. Csak Dunakeszi és környékével foglalkozik. Ő szerezte ezt a lakást nekünk és azóta se találtam hasonlót ilyen áron.

 

Losika81 milyen lakást vettél? A pároddal költözöl?

_rage Creative Commons License 2006.11.07 0 0 18
Sziasztok!

Mi is éppen Alagligeten szeretnénk lakást venni. Várjuk olyanok jelentkezését akik a Fiesta Lakóház Kft. valamelyik épületében vettek lakást. Mik a tapasztalatok?

Bele merjünk vágni velük?
losika81 Creative Commons License 2006.11.07 0 0 17
Köszi Solarys, kicsit elkeserít,de legalább fit maradok:))
Most néztem meg, hogy hol is az a víztorony, a kossuth u. 23. szám alatt ha jól kerestem, és utána van egy körforgalom, a busz a víztorony után nem tudod véleltenül hol áll meg, mert ha a körforgalomnál megáll az séta szempontjából elvileg közelebb van egy fél km-rel. Legalábbis a www.utvonaltervezo.hu szerint. :)
solarys Creative Commons License 2006.11.07 0 0 16
Hello!
Sajnos a tömegközlekedés nem igazán megoldott Dkeszin (általában vidéken). A helyközi (Árpád-híd-Dk-Fót-Újpest) sárga busz legközelebbi megállója a víztoronynál van. Ez ~15perc séta, a vonatállomás ~20-25perc gyalog. A fóti busz nem tesz kitérőt a lakópark felé. Nem hinném hogy a közlekedés alapvetően megváltozna, estleg a helyi városi járat közlekedése módosulhat ha kellően sokan kérnék. Bár ismerve a honi viszonyokat, a rugalmatlanságot, nem nagyon hiszek benne! Ez a lakópark sajna kint van a város (mostani) szélén.
Előzmény: losika81 (15)
losika81 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 15
Szia Solarys!
Csak ketten vagyunk aktívak ebbe a fórumba ?:)
Szóval elég el keserítő az a menterend, a hétköznap reggellel még nincs bajom, de munkám miatt hétvégén is sokat dolgozok, és akkor reggel hogy jár, sajna a hétvégét nem tudom ki venni ebből a menetrendből :( Viszont azt látom, hogy délután 2 után ez nem jár. Azt meg tudod mondani, hogy a Fóti volánbusznak hol van a megállója ami legközelebb van, és kb. hány km a lakóparktól?
Gondolom te már régen Dunakeszin laksz,azok a családok akiknek nincs autója azt, hogy délután 5-6 (amikor általában mindenkinek végetér a munka) óra után gyalogol?
Véleményem szerint a lakópark egy nagyobb városrész Dunakeszin, nem hinném, hogy a nagy magyar gazdagságban mindenki autóval járna, vagy csak én tévedek, szóval télen, sárban, szélben délután mindenki gyalogol? Esetleg nem tudsz róla, hogy sűrítik a járatot, vagy netán a Fóti busz bizonyos járatai kitérőt tennének?

Egyébként én se pesti vagyok, hanem vidéki, csak kicsit messzebről Miskolcórl jöttem fel, és a nagy Pesten nem tehetek meg egy lakást, viszont itt még tűrhető áron van, és jobb fizetni a sajátot mint az albit:)

Na üdv
Előzmény: solarys (14)
solarys Creative Commons License 2006.11.06 0 0 14

Hello!
Már lentebb írtam, a Fóti úton csak a helyi buszjárat (Vasútállomás és a Temető között) közlekedik már évek (évtizedek) óta. Ennek a menetrendje itt olvasható:  http://www.volanbusz.hu/content.php?page=helyi&menu=2&submenu=2&p=4102.xls

Sajna este hét után marad a gyaloglás, ha nincs autód. Hiába ez nem Pest, itt nincs akkora tömegközlekedés. Hétvégén meg jóformán nem is jár a helyijárat.

Előzmény: losika81 (10)
losika81 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 13
Szia végre örülök, hogy más is van itt nem csak én :)) A mi utcánk Korsós József utca lesz az Alag 2-ben, de csak jövő májusra lesz kész. A közlekedéssel kapcsolatban mem tudom mi lesz, a vonat az gyorsan ott lesz neked reggel a westendben. Én a XIII. kerbe fogok dolgozni járni, az sincs messze.

By
Előzmény: anettike1 (12)
anettike1 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 12

Sziasztok!

 

Egyébként gondolom már mindenki rájött, hogy az '56-os forradalom 50. évfordulója alkalmából, az ezzel kapcsolatos személyekről nevezik el az utcákat. A miénk Dr.Babicz Béla lesz. :-)

 

Üdv:

anettike

anettike1 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 11

Sziasztok!

 

Én tavasszal költözöm. Losika, szerintem sem ártana ha az a busz minimum este 10-ig járna. Én este fél 10-ig dolgozom a Westendben és vonattal lenne "kényelmes" hazajárni. De onnan azért jó kis séta hazáig! ( főleg 12 óra munka után és télen      :-)) ) Valahogy ezt elkellene indítani ha még eddig nem történt semmi. Tud róla valaki valamit?  Van valaki aki az Intervallumtól vett lakást?

Üdv:

anettike1

losika81 Creative Commons License 2006.11.03 0 0 10
Sziasztok!

Jövő nyáron költözöm ki a lakóparkba, ugyhogy én is csatlakozom a fórumhoz, és érdeklődök a fejleményekről, esetleg segítő válaszokkal.

A közlekedési probléra lenne egy kérdésem, sajna még autót nem tervezek egy darabig elég nekem a lakáshitel, szóval a vasútállomásig az a 2 km biztos egészséges séta, de mindennap az sok lenne, az addig eljutás az hogy lehetséges? Láttam van ott kint egy helyi járat, de még csak a tábláját láttam, szóval reggel és este azzal hogy lehetséges hazajutni? Este 7-8 fele már csak a gyaloglás marad a vasútállomástól? A Fóti busz is ott áll meg valahol a lámpás kereszteződésnél, a Fóti és Kossuth útnál ha jól láttam.
Esetleges kérvényt a már ott lakók kezdeményeztek esetleg a Volán társaság felé?
Meg egyébként milyen a környék, kik már ott laktok, hogy tetszik?
Az internet, illetve egy családi tv csomag ott milyen árban van, mivel nem UPC-s nem tudom az árakat?

By Losika
Luckuty Creative Commons License 2006.10.25 0 0 9

Kedves Zolipapa!

Ha az óvodát Dunakeszin akarjátok megoldani, minél hamarabb kérdezzetek utána a Polgármesteri Hivatalban (?), ugyanis a városban kevés az óvodai férőhely. Ha erről bővebben akarsz olvasni, javaslom az imént emlegetett Dunakeszi fórumban való kutakodást. (Elég időigényes.)

hardymester Creative Commons License 2006.10.24 0 0 8

Köszönöm a hozzászólásaitokat!

 

Már alig várjuk,hogy költözzünk ki!Elég biztató,hogy főleg jókat hallani Dunakesziről.Igaz persze ezért is választottuk.Még sok kérdés foglalkoztat,mint pl. ovoda messzire van-e,játszótér van-e a közelben(ha nincs gondolom idővel lesz).

De igazából úgy is ha ott leszünk már akkor minden kiderül majd.Gondolom,hogy ki fog épülni rendesen ez a rész,ha már beköltözik olyan sok ember!

 

Mégesgyszer köszi!

 

Sziasztok

 

Zolipapa

Előzmény: solarys (7)
solarys Creative Commons License 2006.10.24 0 0 7

Dunakeszin telefon és internet szolgáltatást a T-com, a T-Kábel és az Invitel nyújt. Kábel TV csak a T-Kábel jelenleg. Én is a Fóti úton lakom, a T-Kábel vonala ki van építve, tűrhetően működik.
Közlekedés: a lakópark mellet a Fóti úton csak helyi járat közlekedik, a Temető és a Vonatállomás között, ill. néha végig kalandozik Dkeszin a Dunaparti lakótelepre. Ez a busz kb óránként jár, de csak hétköznap. A sárga busz (Bp. Árpád-híd-Dkeszi-Fót-Bp. Újpest vonal) a Kossuth úton ( a Víztorony) jár már évek óta. 

Üdv!

Előzmény: hardymester (5)
S.Z.I. Creative Commons License 2006.10.19 0 0 6

Közlekedés szempontjából, jó ha van kocsi. Gyalog az állomás olyan kényelmes 20 perc séta.

Én szeretek itt lakni. A lakások tekintetében az építtetőtől függ a minőség. Vannak kisebb gondok, de nem olyanok ami hatalmas probléma lenne.

Szerintem jó környék.

Internet az a T-online. UPC nincs. Legalábbis nálunk.

 

Én lassan egy éve vagyok itt, de Dunakeszi még ismeretlen számomra, Bpn dolgozom, így reggel megyek és este jövök. Hétvégén pihenek, így Dunakeszit lassan ismerem meg, de eddig szerintem jó helynek tűnik :-)

Jobb mint a büdös Bp-i belváros...

Előzmény: hardymester (5)
hardymester Creative Commons License 2006.10.19 0 0 5

Sziasztok!

 

Mi csak jővőre költözünk ki,valamikor február környékén.

Engem érdekelne,hogy milyen véleményetek van a környékről.Esetleg lehet tudni,hogy lesz a környéken Volánbusz közlekedés,mert ha jól láttam a Régi Fóti úton jár valami helyi járat,de ami Budapestre megy az a térkép szerint gyalog nincs közel :(

Egyébként a mi utca nevünk az még szebb lesz: Pálinkás-Palavichini Antal :)

A Dunakeszi fórum inkább a politikáról szól,nekünk újjaknak még nem sokat mond.

Milyenek az új lakások?Mert elég sok rosszat lehet hallani róluk.(mármint ezt általánosságban értem)Nálunk amilyen álapotban van most még minden jónak tűnik!

Egyébként internet szempotjából milyen lehetőségek vannak?Bár én valószínű,hogy maradok a T-Onlinenál,csak eddig adsl-em volt,de ahogy néztem a honlapjukat az adsl nincs kiépítve csak a kábelnet.Csak kérdés,hogy ezek lehetségesek-e az új lakóparkokba.Ha ez ügyben is van valami tapasztalatotok akkor osszátok meg velünk!

Én várom a válaszokat és örülők,hogy nyitottátok ezt a topikot!

 

Zolipapa

Luckuty Creative Commons License 2006.10.15 0 0 4
Sziasztok, kedves új lakók!
Ha a kicsit tágabb környezet is érdekel benneteket, látogassatok meg minket a Dunakeszi fórumon! Szívesen látunk benneteket. Ide kattintsatok:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9076725
munyic Creative Commons License 2006.10.12 0 0 3
Sziasaztok!

A mi utcánk neve Czédli István utca. Vasárnap költözünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már várom nagyon................
S.Z.I. Creative Commons License 2006.10.09 0 0 2

Melyik is ez a lakópark?

Ott a temető mellett a fóti úton?

Előzmény: CharlieBrown (1)
CharlieBrown Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1

:D

 

Épp múlt héten derült ki a mi utcanevünk is: Konrád Ignác

 

Csak a gugli segített megtudni, ki is a fent említett úriember... :)))

Ahol felnőttem ott nem volt ez divat... XVIII. kerületben 7 vezér volt a divat, virágok, állatok.

 

Amit könnyen megjegyez az ember... Nem öles hosszú utcanevek. Féltem, hogy ez lesz ahogy barangoltunk az új építésű lakóparkokban a környéken.

Ez van, ezt kell szeretnünk :)

Előzmény: castropia (0)
castropia Creative Commons License 2006.09.03 0 0 0
lesz Thunder Groom sétány ?
CharlieBrown Creative Commons License 2006.09.03 0 0 topiknyitó

Felépült már rengeteg ház a környéken, de sehol nem lelem azokat az embereket a neten, akik ezen a területen laknának. Pedig itt aztán bármiről lehetne beszéllni.
Majdani közlekedés, mi merre, kinek mi a problémája. Hátha tud a másik segíteni!

Kezdem a sort a mi házunkkal, aztán csatlakozzon be aki szintúgy lakóközösségünk tagja lesz, vagy már az ;)

 

Mi ide költözünk: Fiesta lakóház


Üdv:
Charlie

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!