Az eleg sujjjos lenne. Mondhatni erosen antiszocialis. Neha a teakonyhaban csinalunk szalonnas, kolbaszos, hagymas rantottat reggelire, esetleg hetvegen ebedre lecsot. Lehet tudni, hogy terjed a szag a folyoson, mert sorban jonnek lila fejjel az emberek, hogy elmegyunk am a ..., ok meg nem ettek ma semmit. :-)
En mostanaban neha megcsinaltam munkahelyi reggelinek, hogy melyhutott kukoricara kockazott csaszarszalonna (az elorekozkazott, felkilos, csomagoltbol), ket perc mikro, es kesz. Hozza tea, vagy tejeskave. (A sor, vagy egy feles is jo lenne, csak hat ez a franya munkahely. :-( ) Utana jol elvagy ebedig. Bar egyesek allitjak, hogy ok reggel hetkor ilyet nem birnak megenni, de izlesek es pofonok... :-)
imho a micro!
Télen a borongos hetvegi napokon milyen jo felidézni a nyári szalonnasütéseket . . . tisztán, gyorsan és nem utolsósorban kevés illattal készíthetünk a microban sult szalonnát 2-5 perc és kész. mehet rá a pirospaprika, savanyú. oh...
baze, nem figyeltem eléggé! pedig én akartam megcsípni.
más: tudjátok-e, hogy a fokhagyma mikróban dolog tényleg működik? fokhagymát héjastul be a mikróba, max. fokozaton 5-10 mp, és utána simán kiugrik a héjából a gerezd! én sokáig nem mertem kipróbálni, de működik. és összenyomni is sokkal könnyebb utána!
Az a helyzet, hogy jomagam is meg voltam errol gyozodve. (marmint a gigantikus voltarol), de 6 felnott egyszer evett belole és második körre nem futatotta volna. (nem vagyunk oriasok, söt!!!!). Kulonben nem olyan nehéz étel, csak sovany hus van benne, semmi plusz zsiradek... Elfelejtettem, hogy a sutes alatt le kell fedni.
:-)
Jut eszembe, idősb pici lányom, nagyon rég, amikor még egyke volt, tehát 3 évesnél nem lehetett öregebb. "Közönséges" bablevesnél (azért az is tejfölös, meg minden)
- Anyu, ez száraz? - nézünk rá
- Szárazbab?
- Igen
- Akkor miért nincs benne füstölthús?
Na akkor:
A folyékony füstanyag elkészítése a következő: egy vékony edény alját alufóliával kibéleljük. Tegyünk rá két kávéskanál cukrot, egy kávéskanál porított fűszerkeveréket (ötfűszer). Kb. 10 percig hevítjük erős tűzön, hogy a porcukor teljesen megbarnuljon, majd keverjük el egy kevés vízzel.
Dömdödöm, ez roppant jól hangzik, dehát ez gigantikus adag! Hány fore szoktad, te ezt csinálni? És mekkora tepsiben, mert én el nem tudom képzelni, hogy ez belefér az enyémek közül bármelyikbe is! De ki fogom próbálni, legfeljebb felezem a mennyiségeket.
Nekem nem:-(
Akkor már inkább a hagymakrém (az levesbe, főzelékbe a végén belekeverve ad egy ilyen füstöltes aromát) Én egyébként el szoktam tenni a füstöltizék főzőlevét.
Prion már továbbfejlesztette az elnevezést inverz töltött csirkévé:-)
Egyébként tényleg egy nagyon guszta, jól szeletelhető valami lett belőle, ráadásul mennyivel kisebb macerával, mint amikor a bőr alá gyömöszölöm a tölteléket, és bestoppolgatom rajta a lyukakat:-))) Szóval nagy ötlet, na!
Én is egy nagyobb őzgerinccel csináltam, csak többek között az is volt a cél, hogy egy-két napra még legyen készen kaja, amit csak előkapjunk. Egy egész ilyen "hosszú hétre" úgysem lesz:-(
Természetesen jár a tejföl, de csak a tányérban.
Az elnevezésrol:
veresi -> szukebb házunk tája, Veresegyház
terítös -> az étel készítéséhez használt technologia (szépen teríted a rétegeket a lábosban:) nem tévesztendo ossze az asztalterítovel!!!!!
Évekkel ezelőtt lehetett kapni ilyen füstízű sót, de fogalmam sincs mikor láttam utoljára, 10 éve fix, hogy van. Talán Ázsia-boltban kapni aromát, és a 400 kínaiban (Cseh-Pirchala) van egy leírás, hogy hogyan kell csinálni.