Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2001.10.18 0 0 4024
Mi kenyeret sütöttünk múltkor. Akkor is jöttek.
Előzmény: Csokis (4023)
Csokis Creative Commons License 2001.10.18 0 0 4023
Az eleg sujjjos lenne. Mondhatni erosen antiszocialis. Neha a teakonyhaban csinalunk szalonnas, kolbaszos, hagymas rantottat reggelire, esetleg hetvegen ebedre lecsot. Lehet tudni, hogy terjed a szag a folyoson, mert sorban jonnek lila fejjel az emberek, hogy elmegyunk am a ..., ok meg nem ettek ma semmit. :-)
Előzmény: GPF (4021)
Mulan Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4022
Azt úgy, igazán csak úgy lehet! De kicsit hasonlít.
És nagyon tisztelem, ha valaki kolozsvári szalonnát használ:-)))) (Kevesen vannak)
Előzmény: Törölt nick (4018)
GPF Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4021
Kis pacal még feldobná!
Előzmény: Csokis (4019)
DömDöDöm Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4020
elég oda a snowman füstize is .... ugye hóember? :)
Előzmény: Törölt nick (4018)
Csokis Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4019
En mostanaban neha megcsinaltam munkahelyi reggelinek, hogy melyhutott kukoricara kockazott csaszarszalonna (az elorekozkazott, felkilos, csomagoltbol), ket perc mikro, es kesz. Hozza tea, vagy tejeskave. (A sor, vagy egy feles is jo lenne, csak hat ez a franya munkahely. :-( ) Utana jol elvagy ebedig. Bar egyesek allitjak, hogy ok reggel hetkor ilyet nem birnak megenni, de izlesek es pofonok... :-)
Előzmény: DömDöDöm (4017)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4018
Es a korom meg a pernye? Meg a fekete zsiroskenyer?
Előzmény: DömDöDöm (4017)
DömDöDöm Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4017
imho a micro!
Télen a borongos hetvegi napokon milyen jo felidézni a nyári szalonnasütéseket . . . tisztán, gyorsan és nem utolsósorban kevés illattal készíthetünk a microban sult szalonnát 2-5 perc és kész. mehet rá a pirospaprika, savanyú. oh...
Előzmény: moes (4016)
moes Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4016
baze, nem figyeltem eléggé! pedig én akartam megcsípni.

más: tudjátok-e, hogy a fokhagyma mikróban dolog tényleg működik? fokhagymát héjastul be a mikróba, max. fokozaton 5-10 mp, és utána simán kiugrik a héjából a gerezd! én sokáig nem mertem kipróbálni, de működik. és összenyomni is sokkal könnyebb utána!

Előzmény: snowman (4010)
DömDöDöm Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4015
a cic...macska rúgja meg, mostanában milyen figyelmetlen vagyok. :)
Előzmény: Törölt nick (4014)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4014
nekem meg most 4004...:))))
Előzmény: Törölt nick (4013)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4013
ami Neked az előbb 4002 volt...:)))
Előzmény: DömDöDöm (4012)
DömDöDöm Creative Commons License 2001.10.17 0 0 4012
mi négyezer?
Előzmény: snowman (4010)
Mulan Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4011
Ajjaj, messzi van:-( Vakamikor minden ABC-ben volt...
Előzmény: snowman (4010)
snowman Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4010
4000!
Én az Ázsia boltban vettem utóljára.
Előzmény: Mulan (4009)
Mulan Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4009
Hol? Legalább 20 éve nem láttam...
Előzmény: snowman (4005)
DömDöDöm Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4008
Az a helyzet, hogy jomagam is meg voltam errol gyozodve. (marmint a gigantikus voltarol), de 6 felnott egyszer evett belole és második körre nem futatotta volna. (nem vagyunk oriasok, söt!!!!). Kulonben nem olyan nehéz étel, csak sovany hus van benne, semmi plusz zsiradek... Elfelejtettem, hogy a sutes alatt le kell fedni.
Előzmény: Kkukka (4003)
Mulan Creative Commons License 2001.10.16 0 0 4007
:-)
Jut eszembe, idősb pici lányom, nagyon rég, amikor még egyke volt, tehát 3 évesnél nem lehetett öregebb. "Közönséges" bablevesnél (azért az is tejfölös, meg minden)
- Anyu, ez száraz? - nézünk rá
- Szárazbab?
- Igen
- Akkor miért nincs benne füstölthús?
Előzmény: pynky (4006)
pynky Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4006
Mulan: nekem sem :) De attól ö még használja. Bár a férje olyankor mindig hiányolja a bablevesböl a füstölt csülköt;)))

p.

Előzmény: Mulan (4002)
snowman Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4005
A füst ízű só nem jó neked? Olyantot lehet kapni.
Ez a veresi bab nagyon sirály. Már én is nyálazok tőle. :o))
Előzmény: Törölt nick (3994)
Mulan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4004
Na akkor:
A folyékony füstanyag elkészítése a következő: egy vékony edény alját alufóliával kibéleljük. Tegyünk rá két kávéskanál cukrot, egy kávéskanál porított fűszerkeveréket (ötfűszer). Kb. 10 percig hevítjük erős tűzön, hogy a porcukor teljesen megbarnuljon, majd keverjük el egy kevés vízzel.

Megjegyzésem: ne bolti porcukrot használj.

Előzmény: Mulan (3997)
Kkukka Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4003
Dömdödöm, ez roppant jól hangzik, dehát ez gigantikus adag! Hány fore szoktad, te ezt csinálni? És mekkora tepsiben, mert én el nem tudom képzelni, hogy ez belefér az enyémek közül bármelyikbe is! De ki fogom próbálni, legfeljebb felezem a mennyiségeket.
Előzmény: DömDöDöm (3998)
Mulan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4002
Nekem nem:-(
Akkor már inkább a hagymakrém (az levesbe, főzelékbe a végén belekeverve ad egy ilyen füstöltes aromát) Én egyébként el szoktam tenni a füstöltizék főzőlevét.
Előzmény: pynky (4000)
Mulan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4001
Prion már továbbfejlesztette az elnevezést inverz töltött csirkévé:-)

Egyébként tényleg egy nagyon guszta, jól szeletelhető valami lett belőle, ráadásul mennyivel kisebb macerával, mint amikor a bőr alá gyömöszölöm a tölteléket, és bestoppolgatom rajta a lyukakat:-))) Szóval nagy ötlet, na!

Én is egy nagyobb őzgerinccel csináltam, csak többek között az is volt a cél, hogy egy-két napra még legyen készen kaja, amit csak előkapjunk. Egy egész ilyen "hosszú hétre" úgysem lesz:-(

Előzmény: Törölt nick (3999)
pynky Creative Commons License 2001.10.15 0 0 4000
Cicvarek: van valami füstöltizü kockája Maggiéknak/Knorréknak/stb.. A barátnöm használja, neki izlik.

p.

Előzmény: Törölt nick (3994)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 3999
Kedves Mulan, remekul tovabb fejlesztetted az alapot.

Raadasul nagyon tetszik a kiforditott toltott csirke elnevezes, ugyhogy atveszem.

Kulonben en is azt csinaltam szombaton, baconos toltelekkel es nem erte meg a vasarnapot, pedig nem volt keves.

Előzmény: Mulan (3988)
DömDöDöm Creative Commons License 2001.10.15 0 0 3998
Természetesen jár a tejföl, de csak a tányérban.
Az elnevezésrol:
veresi -> szukebb házunk tája, Veresegyház
terítös -> az étel készítéséhez használt technologia (szépen teríted a rétegeket a lábosban:) nem tévesztendo ossze az asztalterítovel!!!!!
Előzmény: Mulan (3993)
Mulan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 3997
Könyv: 400 kínai recept:-))) és olyan régi, hogy új korában 65 Ft volt:-(

De itt van a fiókban, ha kéred, egy nyugalmasabb időben bemásolom (mondjuk négy után)

Előzmény: Törölt nick (3996)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 3996
ez egy topic, vagy egy könyv?
Előzmény: Mulan (3995)
Mulan Creative Commons License 2001.10.15 0 0 3995
Évekkel ezelőtt lehetett kapni ilyen füstízű sót, de fogalmam sincs mikor láttam utoljára, 10 éve fix, hogy van. Talán Ázsia-boltban kapni aromát, és a 400 kínaiban (Cseh-Pirchala) van egy leírás, hogy hogyan kell csinálni.
Előzmény: Törölt nick (3994)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!