Keresés

Részletes keresés

petibogy Creative Commons License 2010.12.29 0 0 8013

Tisztelt Kalászi M!

 

A 33 vagy 10 év nekem tökmindegy. A problémámat nem oldja meg. Ez a kémény még új, és máris elrepedt (amivel nem vagyok egyedül). Azzal sem vagyok kisegítve, ha kapnék helyette egy másikat, ugyanis már nem a dobozában van. Abban segítsen Valaki, hogy lehet-e ezt így használni. Kell-e ezzel a repedéssel foglalkozni? 

 

KalásziM Creative Commons License 2010.12.29 0 0 8012

  33 év ?  Nem 34  ??

 Minden cég amely 10 évnél nagyobb garanciát ad  , szélhámos !!

Előzmény: petibogy (8011)
petibogy Creative Commons License 2010.12.29 0 0 8011

Kedves Bento01!

 

Láttam a fotókat a kéményedről. Még nem vették át az enyémet a kéményseprők. Nem tudom elképzelni milyen kivitelezési hibát lehet elkövetni egy ilyen kéményen. A dilatációs hézagok bőven megvannak, a többit meg egy gyerek is össze tudja állítani. Vajon a schiedel is elreped? Visszaolvastam és sok embernél eltört ez az idom. Kíváncsi leszek mit fognak mondani a Leiernél. Ha jól tudom 33 év a garancia rá! Egy biztos: lebontani nem szeretném!

 

 

bento1 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 8009

Szia petybogy!

Sajnos nem te vagy az első leier-es (sz@r) kéményes.Én jelenleg küzdök a leier-el mert szerintem sz@r a forgalmazott kéményük.Felkészülhetsz arra ha kihivod öket kivitelezési hibára hivatkoznak majd. Nem tudom a kéményed a kéményesek átvették már? Ha visszaolvasol (7802-es hozzászólásom) megtalálod az én problémám fényképet is raktam föl. Írtam már egy forumtársnak hogy össze kéne fognunk,így nagyobb az esély a leier-rel szemben.

Előzmény: petibogy (8008)
petibogy Creative Commons License 2010.12.28 0 0 8008

Kedves Fórumozók!

 

Vásároltam egy Leier LK 200-as kéményt. Találtam egy hajszálrepedést (kb. 10cm hosszú függőleges) a füstcső csatlakozó samottidomon. A kémény cserépkályhához lett építve, de cserépkályha még nincs. Egy kályhát csatlakoztattunk hozzá ideiglenesen. Gondolom a hirtelen nagy hő miatt repedt meg. Ilyenkor mi ezzel a teendő? Lehet így használni? Van valami javítási módszer? Köszönöm!

Dunit Creative Commons License 2010.12.27 0 0 8007

 Van ez így !

 

 Sőt volt olyan, hogy a kéményépítő srácok nem voltak elégedettek a megbízóikkal.

 Hát fogtak egy régi kalapot, azt  X alakban bevágták, majd beépítették a kéménybe.

 Az átvételkor még le is golyozták, a golyó lement , a naiv tulaj meg azt hitte minden rendben. Vagy  egy hétig kinlódott, mire rájött a trükre.

 Addig  az építők meg  árkon bokron túl voltak.

 Ezért néha tükrőzni is kell a kéményt !!

 Sőt azzal kell kezdeni minden vizsgálatot.

Előzmény: gmkiev (8005)
kod1111 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 8006

Előzmény: gmkiev (8005)
gmkiev Creative Commons License 2010.12.26 0 0 8005

Az idei legviccesebb üzh-m a következő.

Újonan vett, átalakított ház.

IDRO 30 beépítve "frankón"

Gépész egy igen jó képességű szaki.

Begyújtáskor, a tisztítóajtón is jön a füst!

Megállapítás (azt hittem be.....rok a gyönyörűségtől) nem volt luk a kéményen!!:))

Le volt fedve!

Gondolhatod milyen alaposan megvizsgálták a beépítés előtt a kéményt?

Előzmény: kod1111 (8004)
kod1111 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 8004

Az élet nem egyszerű, pár napja hívott egy ismerős, hogy nézzem meg a kéményét, mert nem tökéletes, a begyújtás után pár órával kezd el füstolni!!!!!!!!!!! Hát mondom magamban, az meg milyen, hogy nem az elején? Kiderült régebben gázos kémény volt béleléssel+elhúzás is van benne, de a nyáron kiszedték és visszaállították az Ohra(NDK-ás) kályhát. Igen csak kis bibi volt a dologban az elhúzásnál benne marad a gégecsőből egy szakasz, 3db 20-30cm hosszú maradékot szedtem ki neki, azóta nincs füstölés.

Előzmény: gmkiev (8003)
gmkiev Creative Commons License 2010.12.26 0 0 8003

Egy Fogyasztói reklamáció elrendezése azért nem ilyen egyszerű. Mint köztudott és a gyártót képviselem. A munkátr egy kandalló építő végezte kéményestől mindenestől. Pótlólagosan építeni kellene egy új, mindenben megfelelő kéményt, és persze ki kellene alakítani a légbevezetést. Természetesen a Fogyasztó ezt már egyszer kifizette. A "mester" meg vonakodik rendesen megcsinálni. Na ezért halnak a szervíz vezetők korán. Próbálj itt egy közöset tető alá hozni.

Peres eljárás nélkül, amivel megint csak a nem bűnösök idejét lopja valaki, de nagyon.

Előzmény: kod1111 (8002)
kod1111 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 8002

"ahová egy "visszafüstölés" panasz révén kerültem."

A dolog  végül is megoldódott, gondolom nem volt megfelelő levegő beeresztés az adott helységbe, ezért  "pofázott vissza". Egy ismerősnél a meidingertárcsa levétele után teljesen megszünt a probléma.

Előzmény: gmkiev (8001)
gmkiev Creative Commons License 2010.12.26 0 0 8001

Ez egy egy éves kandalló, ahová egy "visszafüstölés" panasz révén kerültem.

Persze előtte bekértem (volna) a telepítéskor kiadott kéményseprő szakvéleményt. No ez nem volt. Majd némi agitáció, no meg szakmai kíváncsiság csak levitt a helyszínre. A látogatásom után én kértem a helyi kéményseperőktől egy állásfoglalást.

Ebbe nem akarta beleírni a seperő, hogy ez alkalmatlan. Csak a tisztítónyílást nehezményezte, lévén tájékozatlan, hogy vannak tűzterek (pl.: ez is) ahol a koromzsák, és tisztítónyílás maga a tűztér.

Végül csak kicsiklandoztam belőle a kémény részét, de azt, hogy a légellátást eszik vagy isszák azt nem tudhatta, mert arról "bölcsen" hallgat.

Akkor kérdem én, minek kell évente fizetni? Ha még az újonan elkészült sz@rt is átveszik, sőt engedélyezik?

Előzmény: kod1111 (8000)
kod1111 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 8000

Ez egy jó kérdés. Előtted járt ott a kéményseprő-átvevő? Az égéstermékelvezető hőszigetelés nélkül van berakva a gipszkarton mögé? 

Hát nem külső légellátású a rendszer? ))))))))

Előzmény: gmkiev (7999)
gmkiev Creative Commons License 2010.12.26 0 0 7999

És miért felel pontosan a kéményseprő?

Ezt soha nem tudtam megfejteni.

 

Legutóbb enél a füstcsőből összerakott, gipszkartonnal elburkolt, három szinten (még szerencse) függőlegesen épített valamivel, csak a tisztító nyílás hiánya okozott fejtörést.

Hogy a kémény fogalma kicsit más, a légellátásról nem is szólva az fel sem tűnt.

Előzmény: cseik (7997)
nagy ivó Creative Commons License 2010.12.26 0 0 7998

Anno építettem magamnak egy kemencét, a kéményét 3 db megmaradt samott béléscsővel készítettem, a gyári ragaszóval ragasztva.

A béléscső körbefalazása elött begyújtottam a kemencébe és mind a 3 béléscső elrepedt.

Akkor felvetettem ebben a tipcban a problémát, írtak ilyen-olyan dilatációról, senki nem írta, hogy sz@r a béléscső.

A béléscsövet körbedrótoztam, körbefalaztam és kitömtem a cső és a palást közötti részt szigetelővel, amivel azóta sincs probléma.

Sosem pereskedtem a megrendelőkkel, mindenhol kifizettek, mindenkitől barátságban váltunk el, mindez talán annak is köszönhető, hogy hülye munkában sosem vettem részt, sz@r anyaghoz sosem adtam a nevem

Szívem szerint ezeket a kéményeket nem építeném meg.

Előzmény: cseik (7997)
cseik Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7997

egy anyag megfelelősége 3 összetevős:

1. alkalmaság ill. megfelelőség. erre van a megfelelőségi tanusítvány, hogy a termék milyen célra és milyen feltételekkel alkalmas. ezt gyár adja (ce, szabvány stb)

2. minőség. ez egy besorolás, hogy a termék mennyire alkalmas a célra. ebben van tartósság, méretpontosság stb. erről gyár nyilatkozik.

3. beépíthetőség. a termék az 1. pont szerinti megfelelőségi tanusítvány szerint a célnak megfelel (arra használják amire való), a 2. pont szerinti minőség a célnak megfelel (nem deformált, méretpontosság a gyári nyilatkozat szerinti), a termék beépítésre alkalmas (nem törött vagy hiányos stb). na erről kell a kivitelezőnek nyilatkozni, aztán hogy egy kéményseprő ipari szakszolgáltató ezt hogy fogalmazza meg és egy kivitelező hogy értelmezi az már más kérdés.

 

a felelősség meg az alábbiakban oszlik:

termék technológiai megfelelősége és a tanusítvány tartalma a gyáré

termék minősége és erről való nyilatkozat valósságossága a gyáré

termék a gyári tanusítvány alapján a célra megfelel, a gyári nyilatkozatnak megfelelő minőségű és szakszerűen van beépítve a kivitelezőé

a kivitelezői nyilatkozat megléte, tervnek való megfelelőség az átvevőé.

 

 

ezt csak a pontosság kedvéért írtam, mert ha perre megy a dolog, akkor úgyis a szakértői vélemény fogja megmondani, hogy ki hibázott.

Előzmény: nagy ivó (7996)
nagy ivó Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7996

Mindig kihúztam, éveken át, és mindet átvették csont nélkül.

A kíhuzott sorok nem a sérült elemek voltára utalnak hanem a minőségére.

A kéményt átvevő felelőssége a szakszerütlen kivitelezés megállapítása és az engedély megtagadása.

A tartósságért a gyártó a felelős.

A kész terméknek át kell menni ellenőrzéseken, erre adják a minőségi tanusítványt, és ha gyári sértetlen csomagolásban érkezik, úgy nem a kivitelező kompetenciája a gyártás során felhasznált anyagok és a technológia felülbírálata.

Sérült elemet még nem találtam a csomagolásban, idővel, a hő hatására széttörő béléscsőért meg a gyártó vállalja a garanciát.

Előzmény: cseik (7995)
cseik Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7995

ne húzd ki ezt a sort. ha benne van nyilatkozatban az, hogy a beépített anyag megfelelő, ez azt jelenti, hogy nem sérült vagy hibás - kizárólag szemrevételezés alapján - cuccot építettél be, aminek volt megfelelőségi tanusítványa. ha kihúzod, akkor nem nyilatkozol erről és mondhatják azt, hogy már eleve hibás anyagot építettél be és így akár rád is tolhatják a felelősséget. :(

 

Előzmény: nagy ivó (7994)
nagy ivó Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7994

Most esett le!

A kémény építése után, átadás elött, minden esetben alá kellett írnom egy kivitelezői nyilatkozatot a szakszerű kivitelezésről.

Ez a nyilatkozat azt is tartalmazta, hogy nyilatkozzak a beépített anyag minőségéről.

Még jó, hogy ezt a szöveget mindig kihúztam a nyilatkozatban 

Előzmény: erik3_6 (7992)
nagy ivó Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7993

A leieres profik már a kapuból kivitelezői hibának állítják be a dolgot, mert egy országot kártalanítani nem aprópénz

 

Előzmény: erik3_6 (7992)
erik3_6 Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7992

Na hát ez az! Én sem vettem volna soha észre ha nem kezdem el idő előtt használlni, én is csak azért vettem észre, mert nincsen még bevakolva és a kivágott nyíláson keresztül vettem észre.

Előzmény: nagy ivó (7991)
nagy ivó Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7991

  ""

Ha nem kezdunk javításokba a falon észre sem vettem volna.""

És még mennyi lehet, amiről a tulajdonos nem tud

 

Előzmény: bento1 (7989)
gmkiev Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7990

No a kéményed ügyében teljesen egyetértek. Sajnos ezek a szupinak mondott kémények néha sz@r@bbak, mint egy sima vakolt tégla kémény.

Előzmény: bento1 (7989)
bento1 Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7989

Na ezt azért így csak az tudja kijekenteni, akki kicsit hátul ált mikor az ilyen jellegű fűtésről beszélgettek.

 

Nagyon nem álltam hátul.Mert hallotam biztonsági szelepről meg háromjáratu szelepről ami nyomásnál melegvizet kiengedi,hideget pedig be helyette.Csak én úgy itéltem meg hogy nekem nem éri meg.Nagyon jó dolgok az új szuperbiztos mindentől megvédő minden előirásnak megfelelő dolgok!Csak pont azért találtam erre a forumra mert vettem egy a mai előirásoknak MEGFELELŐ leier kéményt ami hiper szuper (leirás szerint) csak nálam darabokra esett szét.Ha nem kezdunk javításokba a falon észre sem vettem volna.

Előzmény: gmkiev (7988)
gmkiev Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7988

"Vizteres kandalóval meg gond lehet ha nincs áram mert leáll a keringtető szivattyú.Én is azt akartam,de meggyöztek hogy nem biztos hogy jól járok."

 

Na ezt azért így csak az tudja kijekenteni, akki kicsit hátul ált mikor az ilyen jellegű fűtésről beszélgettek.

Ha a vízteres kandalló veszélyes, akkor minek ítélhetjük a kazánokat?

Ha tudná a tisztelt "olvasóság" mennyi, "biztonsági elemektől mentes" melegvizes kazán van bekötve, akkor a legbiztibb a ka

ndalló lenne. Lévén ő legalább szem előtt! 

Előzmény: bento1 (7986)
erik3_6 Creative Commons License 2010.12.25 0 0 7987

Én most ott tartok, hogy megpróbálom őket valamikor ideimátkozni. Vízteressel én csak akkor fűtenék ha otthon vagyunk, illetveazért abba is vannak biztonsági szelepek ha nagy baj lenne.

Előzmény: bento1 (7986)
bento1 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 7986

erik!

 

Összekéne fognunk!!Én mostmár telefonon is zaklatom a leier-es embert hogy (szak)véleményét irásban közölje velem mert az hivatalos,januárra igérte.Magam részéről kérek máshonnan is szakvélemény és harcolok a leier ellen.Azért lenne jó ha te is kérnél irásos (szak)véleményt mert arra tudunk hivatkozni esetleges per esetén.A reklamációnkat így nem tudják letagadni,mert lesz irásos forma róla!Nekem azt magyarázta a leieres már a házbalépéskor hogy kivitelezői hiba.Most még 115000Ft-ot költsünk a vadiúj sz.r leier kéményre mert rossz a minősége?Beszéltem jogsegélyszolgálatos ügyvéddel ő azt mondta hogy a leiernek kell bizonyítania,mert 33 év garanciát ad a kéményre,ha nem tudja bizonyítani akkor ki kell javítania a hibát.

 

Vizteres kandalóval meg gond lehet ha nincs áram mert leáll a keringtető szivattyú.Én is azt akartam,de meggyöztek hogy nem biztos hogy jól járok.

 

Üdv.bento

Előzmény: erik3_6 (7984)
kardhal01 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 7985

Boldog Karácsonyt és jó huzattal ellátott kéményt kívánok mindenkinek!

erik3_6 Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7984

Megérkezett a Leier kémény utólagos bélelésére az árajánlat. 115.000 ft mindennel együtt 0,8-as rozsdamentes. Gond ugye hogy 160-as csőbe csak 150-es bélés rakható, így szűkül a keresztmetszet. Remek, hogy maga a kémény nem sokkal többe került. Leieresek eltűntek, ígérték hogy jön egy szaki aki majd tudja mit kell tenni, csak nem akar megérkezni.

Közben nézegettem a vízteres kandallókat, mert én majd azt szeretnék a jövőbe, de meg kellet állapítanom, hogy ezek pont 160-as füstcsőkivezetéstől indullnak, de egy komoly teljesítményű már ennél jóval nagyobb. Ez az én butaságom, mert talán a kémény vásárlás előtt kellet volna ennek utánnanézni. Most erős fejvakarás lesz, hogy mi legyen, de erősen függ a Leier hozzállásától is.

 

Erik

Émile Creative Commons License 2010.12.23 0 0 7983

   "Én nem akarok ilyenhez nyúlni, mert nem értek hozzá."

 

 

 Ez főleg gáznál arany szabály. A gáz robban hat !!

 

 Más :

Előzmény: csiba00 (7981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!