Keresés

Részletes keresés

picurj Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91820

tudnal ajanlani olyan uzletet, vagy linket kuldeni aki forgalmaz es ahol tudnek venni ilyent, a mail cimem publikus arra is kuldheted.

 

Koszonom

Előzmény: snapszmester (91814)
picurj Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91819

ez pontosan mit is jelent???

 

fel colos kivezetes van rajta es ezt kene lezarni sulyszeleppel???

 

nem tdunal nekem ajanlani ilyen sulyszelepet hogy hol id tudnam meg venni???

Előzmény: snapszmester (91814)
snapszmester Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91818

De a ciánmentesség az utolsó szempont.

Előzmény: Tucso69 (91817)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91817

Ha mindent elolvastál, akkor tudod, hogy a csonthéjasok magját nem főzzük!

Előzmény: rámenős (91808)
szilvakukc Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91816

Nem hiszem el, hogy ez a hülye ciánrettegés mindig porondon van.

Előzmény: TINTUS (91812)
snapszmester Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91815

Nem értem amit írsz. Pontosan fogalmazz. A magot nem kell belefőzni mert leég vagy nehezíti a főzést. Persze ha néhány bele kerűl még nem kapsz ciánmérgezést.

Mi az hogy leengedek egy adagot belőle? Az alszeszből nem engedünk le mert nem lesz illata a pálinkának. Olvasd a regge-linket olyanra is kapsz választ amit kérdezni sem tudsz.

Előzmény: csőbácsi (91813)
snapszmester Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91814

A kukta sulyszelep az egy elv. A te üstödre legalább 15-ös csö kell és azt lezárni egy sulyszeleppel.

Előzmény: picurj (91811)
csőbácsi Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91813

Jó reggelt Mindenkinek! A válaszokat olvasva, úgy döntöttem,hogy először leengedek egy adagot belőle. Finomítom majd meglátom az eredményt. Mint írtam nem nagy tétel az egész.(30l cefréről van szó)

Egyébként beszéltem itt a faluban egy-két nálam öregebb emberrel, azt mondták,hogy nem kell a magot "belefőzni".

 

TINTUS Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91812

Ne riaszd el az ovodást, valahonnan neki is el kell indulni az első lépésekkel!!!

Előzmény: szilvakukc (91800)
picurj Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91811

Tehat ha jol ertem akkor nagyon olcson es egyszeruen meg lehetne oldani kukta sulyszeleppel??? (az ust 90 literes)

 

Vagy a te magoldasog, hogy kell hozza:

1. RT- típusú nyomáskapcsoló

2. gázszelep egy V-4600 Honeywell mágnes szelep 1/2"-os gáz csatlakozással, gyújtólánggal

3. főégő gyújtóégővel

 

 

Előzmény: Ferenc50 (91759)
obsitos3 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91810

"Most az elejét / 70-80 fokos / likőrhöz teszem el."Na ezt ne tedd,és megjavul a pálinkád.

Előzmény: rámenős (91806)
gombászok Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91809

Legyen már 28 délután, ugyanis a megyeszékhelyre kell időre mennem, dokihoz, kezdés biztos12. 30, befejezés bizonytalan. Utána szándékozom hozzád menni. Hozzuk össze valahogy.

Előzmény: foxrudi (91752)
rámenős Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91808

Most jöttünk haza Romániából. 

Meg voltak rökönyödve, hogy kiszedem a szilvamagot a cefréből. Viszont az a gyanúm, hogy valami nagyon tájfajtás szilvából főznek, vagy aromát tesznek a pálinkába. Fantasztikus illata van. Az íze nem különösebben érdekes.

Próbáltam magosan főzni a szilvát. Nekem nem lett olyan aromás, viszont jól leégett, mert nem tudott mozogni a cefre. Nincs keverőm.

Előzmény: csőbácsi (91782)
gombászok Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91807

Keresd a választ  itt: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9214389&la=127524964

Holnapra meglesz.

Előzmény: degumentes (91777)
rámenős Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91806

Bocsi fiúk. Tanácsot kérnék.

Nem vagyok pálinka szakember, csak sajnálom elveszni a hulló gyümölcsöt.

Réz főzőm van. Az elérhető irományokat elolvastam. A legeggyszerűbb erjesztést végzem. semmi franc, csak egy csomag élesztő. Amikor főzöm, üvegekbe öntöm. Eleje elvéve, 30 fok után már csak a következő cefrébe kerűl.

Nem ízlik. Valami pici mellékíze van. Azt hittem savanyú. / Ecetesedés? / tettem hozzá az alszeszbe szódabikarbónát. Lehet, hogy annak van valami hatása? Több nem szakértő szerint nincs baja, de szerintem nem finom. Mondták, hogy egybe szedjem le és higítsam vízzel a szeszfokra. Most az elejét / 70-80 fokos / likőrhöz teszem el.

Tudom, hogy így nehéz, de hátha van valakinek jó ötlete ebből a leírásból is.

A minőségellenőrnek / feleségemmel kóstoltatok egy gyüszünyit / nem fáj a gyomra tőle.

Köszönettel Károly.

csőbácsi Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91805

?????? Hm??????

Előzmény: szilvakukc (91800)
Tucso69 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91803

Aszongyák a nagyok, hogy rongálja a finom aromákat, és ezért tértek át páran a saválló hűtőre.

Mostmár csinálok 1 tesztet, ioncserélve és anélkül kóstolva!

Üdv!

Előzmény: norris53 (91766)
Ottó Ferenc Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91802

Köszönöm a választ... 

Néztem, ha meg-meg keverem, akkor még mindig erőteljes co2 képződés van.

Hétvégén lefőzöm!

 

Köszi mégegyszer!

Előzmény: zozomax (91764)
emGeza Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91801

Na ez aztán a 3 @-os válasz !

Előzmény: szilvakukc (91800)
szilvakukc Creative Commons License 2013.10.24 0 0 91800

Mindenképpen dobd ki a cefrét, akár magos, akár alacsony! Egy f@sz kérdésre, pontosan egy f@sz választ kaptál egy f@sztól!

Előzmény: csőbácsi (91782)
emGeza Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91799

Szia !

Na a birs ! Igéretes játékos , ettől várom , lehet hiába , a jó pálinkát .

Csak nyersen daráltam , de nem biztos , hogy másabb ízű lesz mint ami főzőtt !

 

Utóerjedésnél pH 3.5 mértem 2 dl/hl kénsavval lett 2.9 .

Másnapra 3.2-re visszament , 1 dl/hl , és lett 2.8 , azota ezen értéken áll .

Még aktív .

 

 

Előzmény: Joexe (91792)
degumentes Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91798

Csak az a varrógépes technika nem tudom hogyan működne a kökénynél:D

Előzmény: zozomax (91795)
e.enzsol Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91797

Mert szerinted???

Előzmény: deszegregator (91794)
emGeza Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91796

Szia ! 

 

Elnézésed kérem !

 

Mivel régimódi 40-es csávó vagyok , sajnos nem nem értem a "szlenges dumát" .

 

"igazából nem is érdekel" - a fogat-fogért alapon írtam !

 

De a véleményt lehet írni indulatmentesen és egyenesen is , ami célra töröbb .

A sok .... félreértelmezhető.

Amúgy érdekel , sőt kíváncsi vagyok a Te véleményedre , a bolti kontra házi témába.

 

Én a semleges táborba tartozók .

Mert van jó bolti és van rossz házi is , de a fordítotja is igaz .

 

 

Előzmény: Joexe (91791)
zozomax Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91795

Igen, nekem is nagyon bejött a kökény. Dolgozom egy ideje egy magozó-passzírozó gépen, de még nincs kész.

Alapja egy söröshordó (legolcsóbb saválló cucc), hasonló felépítéssel mint az, ami Golyósnak van. Viszont némileg

módosítani is akarok rajta, mert olyan gyümire is használni szeretném, aminek apró a magja. (pl. málna) Szóval azon dolgozom, hogy tömítve legyen a tárcsa a szélénél. Ha valaha elkészül és működni fog, majd felteszem ide is.  

Előzmény: degumentes (91769)
deszegregator Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91794

Túrót...

Előzmény: e.enzsol (91793)
e.enzsol Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91793

Hello, szerintem ez csak a tisztázásnál lényeges. Ott viszont nagyon lassan kell engedni.

Előzmény: truffle (91790)
Joexe Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91792

emGeza! Mesélj nekem inkább a birs cefrédről hogyan áll ,kiváncsi vagyok , mivel nekem is készült 3 hórdóra való, lassan kiforr.

Csak nyersen daráltad le a répavágóval?  

 

Amúgy meglepő volt hogy eddig amit phra mértem cefre az egyetlen egy ami eddig 3 körül volt az a Birs...

Előzmény: emGeza (91787)
Joexe Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91791

emGéza csak a linkelt videóra irtam hogy tetszett,  s ezt fejeztem ki úgy hogy hatalmas ...szlengesen akartam dícsérni

 

ne haragudj ha véleményemet leírtam ...  nem gondolom hogy a lelkedbe gázoltam volna.

 

Max rosszul esik ha ilyet látok hogy igazából nem is érdekel.

 

 

Inkább Jó nedüt! :)

Előzmény: emGeza (91787)
truffle Creative Commons License 2013.10.23 0 0 91790

Hát, ez nem ceruzabél vastagságban folyik...esetleg ácsceruza. Vagy nem számít csak a tisztázáskor??

Előzmény: e.enzsol (91785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!