Nem értem amit írsz. Pontosan fogalmazz. A magot nem kell belefőzni mert leég vagy nehezíti a főzést. Persze ha néhány bele kerűl még nem kapsz ciánmérgezést.
Mi az hogy leengedek egy adagot belőle? Az alszeszből nem engedünk le mert nem lesz illata a pálinkának. Olvasd a regge-linket olyanra is kapsz választ amit kérdezni sem tudsz.
Jó reggelt Mindenkinek! A válaszokat olvasva, úgy döntöttem,hogy először leengedek egy adagot belőle. Finomítom majd meglátom az eredményt. Mint írtam nem nagy tétel az egész.(30l cefréről van szó)
Egyébként beszéltem itt a faluban egy-két nálam öregebb emberrel, azt mondták,hogy nem kell a magot "belefőzni".
Legyen már 28 délután, ugyanis a megyeszékhelyre kell időre mennem, dokihoz, kezdés biztos12. 30, befejezés bizonytalan. Utána szándékozom hozzád menni. Hozzuk össze valahogy.
Meg voltak rökönyödve, hogy kiszedem a szilvamagot a cefréből. Viszont az a gyanúm, hogy valami nagyon tájfajtás szilvából főznek, vagy aromát tesznek a pálinkába. Fantasztikus illata van. Az íze nem különösebben érdekes.
Próbáltam magosan főzni a szilvát. Nekem nem lett olyan aromás, viszont jól leégett, mert nem tudott mozogni a cefre. Nincs keverőm.
Nem vagyok pálinka szakember, csak sajnálom elveszni a hulló gyümölcsöt.
Réz főzőm van. Az elérhető irományokat elolvastam. A legeggyszerűbb erjesztést végzem. semmi franc, csak egy csomag élesztő. Amikor főzöm, üvegekbe öntöm. Eleje elvéve, 30 fok után már csak a következő cefrébe kerűl.
Nem ízlik. Valami pici mellékíze van. Azt hittem savanyú. / Ecetesedés? / tettem hozzá az alszeszbe szódabikarbónát. Lehet, hogy annak van valami hatása? Több nem szakértő szerint nincs baja, de szerintem nem finom. Mondták, hogy egybe szedjem le és higítsam vízzel a szeszfokra. Most az elejét / 70-80 fokos / likőrhöz teszem el.
Tudom, hogy így nehéz, de hátha van valakinek jó ötlete ebből a leírásból is.
A minőségellenőrnek / feleségemmel kóstoltatok egy gyüszünyit / nem fáj a gyomra tőle.
Igen, nekem is nagyon bejött a kökény. Dolgozom egy ideje egy magozó-passzírozó gépen, de még nincs kész.
Alapja egy söröshordó (legolcsóbb saválló cucc), hasonló felépítéssel mint az, ami Golyósnak van. Viszont némileg
módosítani is akarok rajta, mert olyan gyümire is használni szeretném, aminek apró a magja. (pl. málna) Szóval azon dolgozom, hogy tömítve legyen a tárcsa a szélénél. Ha valaha elkészül és működni fog, majd felteszem ide is.