Keresés

Részletes keresés

dszp66 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 210
Kedves árpipa. köszönöm a lehetőséget,és örülök hogy itt lehetek ujra veletek. nagyon sok emlékem van azokból az időkből, most már szépek, akkor nemmindegyik volt szép.tényleg azt mondogattátok akkor, hogy egyszer még büszkék leszünk hogy itt szolgálhattunk,akkor eztnem hittem el,de érdekes tényleg igy lett.amikor kérdezik hogy hol voltam katona komolyan büszkén mondom TAPOLCÁN.és bután néznek,mert ők nem tudják hogy ez nekünk mit ,jelent.aki nem volt ott,nem is tudhatja.azért hozzáteszem,sokszor könnyeztem avizesblokkban,mert megaláztak este öt után az öregek.emlékszem hogy kiképzőben,augusztusi voltam, ti hazamentetek, 20 db szunyogot kellett megfogni,ahhoz hogybemehessek a körletbe.na akkor nem örültem hogy ott vagyok.bocs de egyre jönnek az emlékek.különben akedvenc pk. -ám az Orbán főtörzs volt. ő volt a szakasz pk.pont abban az időben lett zászlós,imádott pipázni,ott nem igazán lehetett illatos dohányt kapni, én meg pesti gyerek voltam,mikor már láttam hogy szenved,nincs dohánya,mondtam neki hogy hozok én ha hazamehetek eltávra.azután kéthetente otthon voltam,dohányért.ne haragudjatok de egy kicsit csapongok,olyan jó emlékezni.egyszer meg a kovács miska örm.pofon csapott a telephelyen.na az egy nagy sztori volt.valamit szereltünk a gaz-66-on,R-142-en,valami akksi gond volt,kezembe adott két vezetéket hogy ha majd szól akkor érintsem a csatlakozóhoz,hát én érintettem csak nem oda ahova kellett volna,akkorát szikrázott mint a rossebb,mind aketten megijedtünk,ő pedig mert ő aztán hiresen finom ember volt,ugy tudott üvölteni mint a sakál,hirtelen pofon csapott,én megsértődtem, ő megijedt,hogy megyek a pol.tiszthez,de aztán az lett a vége hogymásnap,vasárnap éjjel,hétfőn hajnalban 5órakorRIADÓ mert akkor szokott lenni ,eltáv után,és elhagytuk a laktanyát félrehivott,és úgy berugtunk mind aketten riadó alatt mint a ló.hát ez lett avége.nem tudom hogy jól emlékszem-e,de árpipa te nem a cs ütegnél voltál?aföldszintem.a korponay volt az ü. pk.de lehet hogy az elsőn.lehet hogy nem jól emlékszem.köszönöm a lehetőséget.még majd jövök.
Előzmény: arpipa (206)
HM 13-47 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 209

Üdv!

Az Almási Laciéknál szeptember közepén megszületett a második unoka is.

Csaba

Előzmény: arpipa (206)
arpipa Creative Commons License 2006.10.03 0 0 208

http://www.haditechnika.hu/Archivum/199101/910102.htm

 

né mán mit találtam!!

a képeket és a felíratokat érdemes megnézni ugyanitt, de azért felteszem 

 

és ezek szereltek minket le, "képben" voltak, elszálltam az agyamba

 

valahol írtam, hogy november 15-én vonultattak bennünk be gyakorlatról, a bemutatkozásom is erről szól 

árpapa

 

 

 

Előzmény: arpipa (207)
arpipa Creative Commons License 2006.10.03 0 0 207

 

A fehér ingről!!

 

Mikor a Recsetár búcsúzott és ment az akadémiára, egy csillagáztató vagy egyéb ürügy folytán, mi is a tiszti klubban értekeztünk. Akkor ő a harmadik üteg parancsnoka volt, és az utódlást az Erős Jancsinak adta át.(?)

Szemtanúja voltam, mikor a Recsetár egy vadonatúj fehér inget adott át az utódjának, keresetlen szavak kiséretében.

A Váradi korszakban szinte mindennaposak voltak a kihallgatásra rendelések, később is volt de lassan elhalt.

A „Cár” mindig időben volt jó helyen, Kárpáti Béla bátyám elmondása alapján, a telephelyen kevergett, mikor a Csorba fiatal hadnagy, egy harckocsival a beton kerítésen keresztül átjött hozzánk, természetesen mint helyörségparancsnok, a Csorbát is maga elé vezettette.

Bármilyen apró szabálytalanság történt, és azt az öreg észrevette, a századparancsnok köteles volt a delikvenst elővezetni, fehér ingben díszöltözetben, lovagló csizmában, az elővezetett szintén, sorkatona pedig kimenőben.

Ha esetleg a század parancsnok hibázott, akkor az osztály parancsnok vezette elő.

Tök égő volt, de úgy vettem észre, legtöbb hivatásos dacból „villogott” a dízsegyenruhában, a laktanya területén.

Az elővezetésekre néha mondva csinált ürüggyel került sor.

Valkó barátom elmondása szerint, részese volt egyszer ennek.

Divat volt akkor, hogy az nem szolgálat, ha semmilyen esemény nem történik, valamit mindig írni kellett a jelentésbe.

Az idők során kialakultak a különböző alegységek között: én nem jelentelek fel, és te sem jelentesz engem, egymás között lerendezték.

Viszont voltak örökölt ellentétek, valaki feljelentette az egyik alegységet, természetesen ezt visszakapta, és tudni lehetett, hogy a két alegység évekig egymást jelentgeti, és a többiek ebbe nem avatkoztak bele: - nehogy má te is szarakodj velem- alapon.

Tudni lehetett, hogy a két osztály nem jelentgeti egymást, viszont a közvetleneket igen, és forditva is.

Osztálynál is működött napostiszti szinten, az ütegek egymást nem, de a techikásokat igen.

Vagy az én esetemben, a tűzszakaszokat nem jelentettem, hanem másnap szóltam, viszont a felderítőket „ . asztattuk”, ők pedig minket, szépen kialakított dolgok voltak ezek, amolyan adrenalin növelők.

 

Valkó elmondása szerint, a Máth János örnagy volt az Üti. / kábeles: a Kárpáti Béla bácsi elődje /.

Valamelyik ellenőrzése során a Lajos barátom nem állt azonnal rendelkezésre, és a jelentésbe a következő került:    ”ellenőrzésem során az első zászlóalj napostisztjét úgy kellett előkerestetnem”

Ennyi!!!

Az Üti jelentést reggel kilenc órakor kellett felvinni az „öregnek” az pirossal / később a Kobra zölddel (!)/ aláhúzta, és melléje írta: szd. pk. vezesse elő.

A Lajos barátom, és a Vass István (pista) százados ebédkor hazament átöltözni, a parancsnok nem, mert azért kapta ajándékba a fehéringet, hogy kéznél legyen, egy jó századparancsnok /és nálunk tényleg jó parancsnokok voltak /, a díszegyenruhát az irodájában tartotta, gyakran kellett használni.

Háromnegyed kettőkor beálltak a sor végére, mert a rendelteknek ott volt a helyük, és sajnálkozó érdeklődő tekintetek kereszttűzében várták a végzetüket, az egészben az volt a csúcs, hogy nem a „cár” elé mentek, hanem a törszfönök kihallgatására.

Természetesen volt idő megbeszélni a dolgokat: - a Máth volt? - na jól van jövőhéten én leszek szolgálatban, ezt visszakapják.

 

És a jövőhéten a Máth kiöltözve szépen, fehér ingben, vitte a katonáját kimenőben, mert: -„ a műhely század ellenőrzése során a négyes körletben a kovács honvéd takarodó után nem stokizta be a ruháit, vagy italt találtam nála, hangoskodott az étkezdében, sapka nélkül ment a laktanya területén, nem vett részt a reggeli tornán, stb.”

Hosszan kellett fogalmazni, mert a jelentés tartalmasabbnak lászott, egy rutinos üti nem intézte el pár sorban még akkor sem, ha egy félig üres dög unalmas laktanya volt hétvégén.

 

A Lajos barátom nem fenyítették meg, a procedúra elég volt.

 

Egyszer én is voltam, akkor már nem volt lovagló csizma, hanem az  idétlen gumis pantalló szolgálati ruha, amiben mindig izzadtnak és büdösnek éreztem magamat a konyhán.

A Kobra rendelt saját magához, mert egy foglalkozást három perccel később kezdtem el.

Nem lett következménye, de hetekig rendben volt az adrenalin szintem.

 

Ennyi lett volna mára, gondolom nektek is volt hasonló élményetek.

 

Legközelebb a szolgálatokról szeretnék értekezni, egyidőben majd ötven ember talpon éjjel- nappal.

Csengő- ügyeletesek hozzám.

Telephely kalandok.

 Napostiszti unalmak.

Kapuügyeletesi tobzódás az eskü utáni elkobzott piában, avagy a kapuügyeletes hogyan „semmisített” meg többszáz elkobzott márkás piát.

Pia behozatali trükkök.

A Korponai „megőrülése” a szilveszteri törkölypálinka szagos körlettől.

árpapa

 

Előzmény: arpipa (206)
arpipa Creative Commons License 2006.10.03 0 0 206

 

Üdvözöllek András, köszöntelek mindannyiunk nevében.

ha végig olvasod a topicot látni fogod, hogy felvállaltuk a nevünket, és örülök, hogy te is megtetted.

 

én is az első osztálynál szolgáltam, sőt itt a topicból többen is.

munkám során bizonyára találkoztunk, jó érzés olvasni soraidat.

//a múltat nem fényesítjük, de ha keményebb véleményed van rólunk, írd emilben, tudod már korosodunk, de ez csak vicc //

 

az Almási Laci itt él a lakótelepen, egyszeres boldog nagyapa, Kovács Miskáról én sem hallottam. 

Mégegyszer légy üdvözölve, kapcsolódj be a nosztalgiázásba!!

árpapa,

/akkoriban Kása Árpád alhadnagy- hadnagy/

 

Előzmény: dszp66 (205)
dszp66 Creative Commons License 2006.10.02 0 0 205
Mindenkinek a legmélyebb tiszteletem. Végre megtaláltalak benneteket.Én 1986-88 ban szolgáltam a 1480-ban az első o. törzsütegnél hiradóként. első sz. második raj. A parancsnok Almási László alhdgy volt.Kovács Mihály őrm. volt a raj pk.Aki estleg emlékszik kérem jelentkezzen.Nagyon jó visszaemlékezni azokra az időkre.Büszke vagyok arra hogy ott szolgáltam le a másfél évemet.Azt hiszem aki ott volt az tudja hogy milyenkemény hely volt.Főleg nekünk egyszerü honvédeknek.De az biztos hogy egy életre megtanultuk amit belénk neveltek.Én pl. kőmüves létemre lettem hirado.Megtanultam morzézni rádiozni.Az elődöm hozzáteszem sirásó volt Miskolcon,de első osztályu kezelő lett belőle.kemények voltak atisztek de lehetett tőlük tanulni,mert nagyon tudtak.jó lenne ha jelentkezne ismerős.
arpipa Creative Commons License 2006.10.02 0 0 204

gratulálok az unokáidhoz Csaba, olyan ismerősöknek tűntek, aztán " rájöttem", itt szoktak sétálni és hintázni az ablakom alatt, sőt az én unokámmal is együtt játzsanak, már évek óta,

sőt téged is gyakran látlak unokázni, nem is rossz a nagypapaság 

üdv: árpi

 

azért jó, hogy köztünk vagy!!  

Előzmény: HM 13-47 (198)
arpipa Creative Commons License 2006.10.02 0 0 203

 

 

  " Valaki Rádóczi Jancsit említette, sajnos fiatalon meghalt."

 

kovacsgyula44!! 

válasz a 90. bejegyzésre

 

remélem a Rádóczi Jancsi hosszú életű lesz, vagy kettő van belőle!!!!

 

a Bacsa Miska bátyám említette nemrég, hogy találkozott vele az Anna-völgyi találkozón, de akkor még kételkedtem.

Valkó barátom / két lábon járó élő memória, ezer gigabájt percenként /

tegnap hívott telefonon, a hétvégén Gógánfán személyesen találkozott Rádóczi Jancsival, él és virúl, mindenkit üdvözöl. 

árpapa

Előzmény: kovacsgyula44 (90)
gyuszi1 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 202

HM 13-46

Bocs, de egy fontos dolgot elfelejtettem, már egy hete, de a Weibli Józsinak volt a születésnapja. Ezutom is szeretnék boldog nyugdíjas éveket kivánni neki Cegléden.

gyuszi1 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 201

Csaba!

Az unokáid aranyosak.

Decemberig nekem is csak két unokámvan, ők 6 és 8 évesek.

képeket majd később küldök róluk.

Most egy kis nosztalgia.

Előzmény: HM 13-47 (198)
gyuszi1 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 200

Nyaki !

Most ennyi van.

Előzmény: nyaki55 (199)
nyaki55 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 199

Gyuszi! Ha van még a régi hiradókrol képed légyszives tedd fel!

köszi.

Előzmény: gyuszi1 (180)
HM 13-47 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 198

Ha már a "NAGYPAPA"- ságnál tartunk, az én unokáimat megnézhetitek itt:

http://web.t-online.hu/kassaics/

Előzmény: gyuszi1 (180)
tuzer Creative Commons License 2006.10.01 0 0 197

Csak a hitelesség kedvééert: én is dolgoztam a Madarász Bélával, egy darabig helyettesítő volt, de szervezetszerűen is. Jó volt vele dolgozni.

Sziasztok!

Erdélyi

Előzmény: HM 13-47 (189)
gyuszi1 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 196

Az valóban egy 1G-9-es giróteodolit!

Mégpedig mérőkésszé tétel közben!

Előzmény: arpipa (194)
gyuszi1 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 195

Szevasztok Nyaki és Csaba!

Üdvözöllek mindkettötöket.

Te Nyaki sakk verseny volt????????

Bár abba se!!!!!!!!!

Előzmény: nyaki55 (193)
arpipa Creative Commons License 2006.09.30 0 0 194

   " ha a Fügével összefutsz, szeretném ha itt lenne a topicon"

 

ahová a "nyaki" beteszi a lábát, ott előbb-utóbb a "füge" is megjelenik, erről eléggé sokat tudnák mesélni, és fogok is.

 

először nem tudtam követni az eseményeket, de rájöttem hogy a HM- 13-46, és a

HM-13-47 nem ugyanaz, jól megkevertetek.

 

Üdvözöllek Csaba! Köszöntelek Nyaki!

/ a Benedek egymaga  megverte a tüzéreket, szerintem,/

 / tegnap a Sebők tábornok a Czinegéről mondott egy jó sztorit, majd az is jön./

árpapa

 

az NDK-soktól loptam fotókat ma, ime az irányzó műszerek kirakodása, és egy valszeg bemérő kép,  de mintha 1G9-es giró lenne, az pedig irányzó / a kezelők elléggé lagymatagnak néznek ki   /

 

 

 

Előzmény: gyuszi1 (180)
nyaki55 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 193

 

Sziasztok!

Üdvözlök minden 1480-ast.

Remélem befogadtok magatok közé egy hiradót is.

Jók lettek a képek. Szerencsére megtaláltalak benneteket.

A pontosítás végett, a hiradók ismét megverték a tüzéreket.

 

 

Előzmény: arpipa (187)
HM 13-47 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 192
Igen.
Előzmény: gyuszi1 (191)
gyuszi1 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 191

És ha igaz akkor te vagy a Csaba?

Remélem!

Előzmény: HM 13-47 (189)
gyuszi1 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 190

Bocs!

Ez kb.1978-ban volt.

De már ebben sem vagyok biztos.

Előzmény: HM 13-47 (189)
HM 13-47 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 189

Sziasztok!

Csak a hitelesség miatt: Madarász Bélával én voltam , és nem a Sanyi.

Előzmény: gyuszi1 (166)
arpipa Creative Commons License 2006.09.30 0 0 188

http://tanxheaven.com/tir/scudMAZ543/scudMAZ543.HTM

 

 

innét kölcsönzöm a képeket, kedves cseh barátaink nem robbantották fel a technikát, ők nem: " a múltat végképp eltörölni...."

feliratok majd mennek az adott témánál

Előzmény: arpipa (187)
arpipa Creative Commons License 2006.09.30 0 0 187

http://gportal.hu/gindex.php?pg=76037

 

aki járt rakéta éleslövészeten, érdemes felkeresni " maker" portálját, lehet nosztalgiázni, vendégkönybe írni, zenéket én is tőle kértem.

árpapa 

 

nem ellenrendezvény volt, csak fociztunk egyet, és nosztalgia

Előzmény: kábeles (186)
kábeles Creative Commons License 2006.09.29 0 0 186
Gratulálok a győzelemhez!Örülök,hogy a rakétás találkozó Tapolcán lett megrendezve.A képeket nézegetve felismertem Kobrát,kicsit furcsa ahogy ott áll farmerban.Az idő őt sem kímélte...A szemüveg az a régi.Remélem nem haragszik a Kobráért.Köszönöm,hogy említetted neki a történetet az állomáson.Valóban emlékezne rá,vagy jó a humorérzéke?Mindenesetre jól esett az üdvözlet és szeretném viszonozni felé.Mást nem ismertem fel a képekről,bár néhány arc nagyon ismerős.K.Béla bácsi ott volt?(szpk.)
Árpapa,folytatod az állvány feliratozását?Volt egy érdekes nevű kapcsoló,ezt megjegyeztem--CU táplálás--Azaz szu magyarul.Sajnos a többire nem emlékszem,pedig én cseréltem le az orosz feliratokat magyarra.
Üdv,Szabó szkv.:))
Előzmény: arpipa (185)
arpipa Creative Commons License 2006.09.29 0 1 185

 

"Az állomáson már benn állt a vonat,kitört a káosz.A katonák mint az állatok próbáltak felnyomulni a vonatra.Én egyszer visszanéztem és Kobra fenn állt valamin(nem emlékszem,talán teherautón)és minket nézett,talán mondani is akart valamit,de már senki sem hallotta.Az arcát soha nem fogom elfelejteni.Már nem tehetett értünk semmit.És így lett vége.Aztán én hazamentem,még be sem rugtam."

 

Kedves kábeles!

ma volt szerencsém találkozni a " Kobrával" és még több mint negyven tapolcai rakétással.

ezt az írásod említettem meg neki, még a "Kobra" megszólítást is idéztem, azt mondta: üdvözöl téged, és akkor azt akarta mondani nehogy berugjatok, és örül, hogy "szót fogadtál" neki. / azért a "humora" még mindig a régi, de tényleg jó volt látni őt, és a többieket is,/ nézegessétek őket, ma volt a a sportpályán a rakétás találkozó, focimeccsel, 5:2 lett vége, mindenki győzött!!   

árpapa

 


    

 

 

 

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

 

 

Előzmény: kábeles (114)
arpipa Creative Commons License 2006.09.28 0 0 184

ma volt a Dobó szobor avatása, mobilképek.

a többi kép majd a képtárban, de már egy hónapja konvertálnak, valszeg honlapot fogok készíteni.

árpapa a rakétás  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: tuzer (183)
tuzer Creative Commons License 2006.09.28 0 0 183

Aszondja az asszony, fölszívja magát és ír majd arról, hogy nekik mit kellett kibírni.

Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

De tudom, hogy volt olyan hogy elmentem éjszakai gyalogsági lövészetre, és csak 3 nap múlva mentem haza, közbejött riadó miatt.

A fizetésünket meg egyszer a párttitkár vitte ki, mert mi gyakorlaton voltunk. (Sokan lebuktak)

arpipa Creative Commons License 2006.09.27 0 0 182
Ma a Kisalföldet utaztam be, párszáz kilométert mentem és volt időm töprengeni!

 

Kádertemető!!!!

Ugye ismerős ez a kifejezés, a Tapolcán szolgált tisztek gyakran emlegették!

Gyuszi írta, a főiskoláról hozzánk került tüzér tisztek használhatják a „tapolcai Tüzérek baráti köre” kifejezést,  teljesen jogosan.

 

A 1480 szorításából egy tisztnek nehezen lehetett szabadulni, ha 6-7 év szolgálat után nem tudott akadémiára menni, akkor az alakulat bedarálta. Nálunk a tiszti pálya maximumja, ütegparancsnok- osztály törzsfőnök- osztályparancsnok- vagy valamely szolgálatiág főnöki beosztás. Ez maximun 15fő. De nálunk volt általában majdnem száz tiszt.

 

Ha 1982-ben nem vágjuk át a nato-t, és nem szervezik át az osztáyokat, hat üteg helyett, négy üteg, kettő- kettő osztályonként, viszont a nagy átverés folytán két üteggel kevesebb lett, és két szakasszal több. Hat  helyett, nyolc szakasz.

Ekkor lettek irányzórészleg parancsnokok a tiszthelyettesek, mert idáig tiszti beosztás volt. És bizony már százados, és egy esetben örnagy is töltötte be ezt a helyet, a parancsnoka pedig főhadnagy.

 

Ezt neveztük akkor „anomáliának”, néhány példa:

 alhadnagy voltam, a beosztottam hadnagy technikus

ügyeletestiszt helyettes = hadnagy vagy főhadnagy, telephely ügyeletes = örnagy

az élelmezési szolgálatfőnök telephely ügyeletestiszti szolgálatot adott

 

a tisztek mindent elkövettek 6-7 év után, hogy elkerüljenek tőlünk /  a személyzetis volt az atyaisten /

emlékszem egy esetre, a főhadnagyot „nagyszemnek” / valszeg Nagy János (?? ) / hívták, együtt voltunk pártbizottsági tagok /  négy év után „ vérfrissités” címén már nem jelőltek, én szerettem hozzászólni, és egyszer megkérdeztem: Kádár elvtársnak miért nincsen joga nyugdíjba menni, hát állt a levgő egy darabig. Érdekes a titkárt sohasem „vérfrissítették” beleszületett a beosztásba./

szóval a főhadnagy úr ( elvtárs) felszólalt a kiképzés témakörben, és azt találta mondani:

” a kiképzés színvonala gyenge, foglakozási-jegy centrikus, a II. világháborús Horthy hadserege, mind kiképzésileg, mind fegyelmileg felülmúlja a miénket…”  

Gyönyörű volt a pillanat, a hadseregtől is volt meghívott, asszem a Siska vezérörnagy.

Nagyszem leűlt, a pártbizottság is, összenézések, sugdolózás, fagyos levegő, istenem de szép volt.

Majd: ez is egy vélemény, és tiszteletben tartjuk, de a főhadnagy elvtárs rálátasa kevés

Emlékeztek 1991-ben a Sebők tábornoknak mondták: „ kútból nézi a napot”, ezen a gyűlésen alapozták meg a mondást.

Nagyszem évek óta menni akart a cégtől, nem volt akadálya tovább, rövidesen elkerült.

 

Ennyit  akartam ma írni, én nosztalgiával gondolok a 1480-ra, de nem  vagyok hajlandó fényesíteni a múltját.

Sokat töprengek napjaink eseményein, és nem tudom milyen történelmi oktatás folyhat, ha a fiatalok azonosulnak vele, és történelmet akarnak csinálni. Ez off  és elnézést.

Tapolcai rakétás

árpapa

 

  jól összekevertem a pontokat a tegnapi írásomban: a baloldali volt a a kettes irányzási pont, a jobb oldali a hármas pont, az alábbi kép a megfejtés, mert a rakéta a hármas és egyes stabilizátor síkjában repült, most ha nézzük a képet a rakéta balra menne, ezzel párhuzamos az egyes és kettes irányzási pont iránya, illetve az eltérés: a cél irányszöge, a többi stimmel.

mégiscsak öregszem.

holnap a lakótelepen Dobó szobor avató délután

pénteken a sportpályán noszalgia foci szintén délután: szeptember 29-e a néphadsereg napja volt-    

 

a képeken feliratok

 

 

 

Előzmény: gyuszi1 (180)
arpipa Creative Commons License 2006.09.27 0 0 181

Gyuszi!

 

én is tüzérként végeztem 1976-ban Várpalotán, igaz ezt a katyúsás átszervezéskor nem tudták, vagy nem akarták tudni / szabadulni kellett a tiszthelyettesből lett tisztektől, mert itten aztán modern képzés stb, lásd napjaink, ajánlom figyelmedbe egy másik topicot:" a magyar honvédség megsemmisült" a címe, nekem is ajánlották, látogatom, néha írogatok bele, napjainkról szól   /

 

ami felháborít, hogy mintha a 1480 csak a tüzérekről szólt volna, képzeld el, hogy egy Korponai, Fügedi, "Nyaki" és még sok hatalmas nagy név, ami a 1480-nak része, egyszerüen nem hivatalos az Anna- völgyi találkozóra.

vagy a polgári alkamazottak a Géza bátyánk aki számtalanszor jött velünk gyakorlatra, vagy a szakácsnők.

 

van egy álmom, amikor átadják a laktanyát / az enyészetnek már átadták / végleg valakinek, a volt 1480- soknak, mégegyszer utoljára fel kellene sorakoznia, és díszmenetben elvonulnia, ez lenne a tökéletes lezárás, de most még a laktanyába sem lehet bemenni, elbúcsuzni!!

 

egyszer voltam benn, egyedül, megálltam a tribün előtt és tisztelegtem!!  

 

íme: 

Előzmény: gyuszi1 (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!