Keresés

Részletes keresés

Koyiko Creative Commons License 2018.08.21 0 0 2119

Sziasztok!

 

Tud valaki segíteni abban, hogy több vízumos oldalon azt láttam, hogy kell 2 db útlevélhez felhasználható nagyságú kép is, viszont valahol meg nem írják, hogy kellene. Akkor most hogy is van? :) 22 nap múlva utazunk, de a vízum kérdésével még hadilábon állunk! :)

 

Előre is köszi a segítséget! :)

 

Anita Varga Creative Commons License 2018.08.19 0 0 2118

Szia Zoli! Lassan fél éve olvasom a fórumot és 2 hónap múlva mi is utazunk, ott lesz az 50. Szülinapom. Érdeklődni szeretnék, hogy Kizimkazi vs Nungwi, illetve Paje közül melyik helyen ajánlanád a szállásfoglalást? Olvastam az apáy-dagály problémát, emiatt bizoytalanodtam el. Hotelek közül Kizimkazin Fruit and Spice Resort, Nungwin a Hideaway Resort, a Z hotel került szóba. Miután ünnepi hangulatban fog telni az is lényeges hol lehet vásárolni könnyebben pezsgőt? Boltok tekintetében melyik részt ajánlanád? Köszönöm előre is a segítséget! Üdv: Anita

 

Előzmény: Zanzibár Zoli (2117)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.08.17 0 0 2117

Szia Kitti,

 

Az oltás téma mindennapos kérdés a fórumon. Nincs kötelező oltás. A turisták nagy része mindenféle oltás nélkül jön. Mindenkinek a saját döntése, mit adat be, a szakorvos csak javasol.

 

A helyiek a csapvizet isszák, de a turisták kerülik. A vízrendszer olyan, hogy minden szálloda egy hatalmas tartályt tölt meg, és abból látja el a lakókat. Így ha pár napig nincs víz, akkor sincs baj. Így viszont a víz állott lehet.

 

A kávéhoz felforralják, gőzölik a vizet, tehát úgy már okés. mi is így csináljuk.

 

Mindenhol egyél nyugodtan, maximum egy pár napig hasmenésed lesz.

 

Azok a helyek a tutik, ahol pörgés van, mert ott friss az étel.

 

Egy mocskosnak tűnő forgalmas helyi büfé sokkal jobb ilyen szempontból, mint egy kihalt európai jellegű étterem. A konyha úgy is ugyan olyan...

 

Zoli

 

Előzmény: K.Kitti88 (2115)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.08.17 0 0 2116

Szia!

 

Mind Kizimkazin, mind Chumbe szigetnél és Mnembánál is szép korallokat lehet látni, sok színes hallal. A part is  mindenhol nagyon szép, nem kell aggódni :)

 

Zoli

Előzmény: Damayanti (2114)
K.Kitti88 Creative Commons License 2018.08.16 -1 0 2115

Kedves Fórumosok!

 

Szeptember 5.én utazunk Zanzibárra ahol a nászutunkat töltjük. Hasznos információra lenne szükségem az oltásokkal kapcsolatban. Megmondom őszintén, hogy nem szeretnék semmilyen védőoltást beadatni, ha nem muszáj. Én már egyszer megjártam a poklot védőoltás mellékhatása miatt úgy hogy nincs jó tapasztalatom. 

Szóval azokat szeretném kérdezni, akik kint élnek vagy nyaraltat, hogy tényleg szükséges? Nem szeretnénk a szigetet elhagyni, ez miatt sem mert tudom hogy akkor már kötelező lenne az oltás. 

 

A másik kérdésem, olvastam, hogy csapvizet nem szabad inni, csak palackozott vizet, ez oké, de akkor kávét se merjek inni a szállodában? Mi az amit kerüljek étkezéskor? 

 

Pwani Mchanganin foglaltunk szállást, AHG Waridi Beach Resort & Spa hotelben, járt már ott valaki, tudtok véleményt mondani?

 

Minden hasznos tanácsot elfogadok.

 

Előre is köszönöm

Damayanti Creative Commons License 2018.08.15 0 0 2114

Sziasztok!

 

Már volt kérdésem korábban és részben kaptam is választ, de  de közben találkoztam olyan beszámolóval, ami kicsit a kérdés újbóli feltevésére késztet, egy kis kiegészítéssel :)

Zanzibáron mindenképp szeretnénk snorkellezni. Eredetileg a Mnemba atollal szemeztünk nagyon, de több helyen is olvastam azóta, hogy bár a halak ott is szépek, de pl. a korallok nagy része halott sajnos, színtelenek így aki szép, színes korall "erdőket" is szeretne látni a szép halak, tekik mellett az ott lehet csalódni fog... Tehát a kérdésem újra töltve: hol érdemes snorkellezni akkor, ha tényleg csodát szeretnénk látni, szép, színes halakat, esetleg tekit és még élő, sok színű korallokat is? A delfin már csak a non plus ultra ;)

Kizimkazinál mindenképp kísérletezünk majd, mert ott lesz az egyik szállásunk is és ott van a legnagyobb állandó delfin populáció a sziget körül, de ezen kívül még valakinek van személyes jó élménye amit ajánlana halak, teknős, színes szép korallok szempontjából is? Chumbe - szihgetnél pl. vagy ahol a Safari Blue állomásai vannak van esély az élő, szép színes korallokra is? Illetve még Mnemba atoll ellen szól az is, amit vhogy minden oda szóló program ajánlat leírásából kifelejtenek: hogy magát a szigetet ott nem lehet meglátogatni, kikötni a partnál, mert privát, csak kint előtte x távolságban horgonyoz le a hajó... Mi azért örülnénk,ha  a hajós snorkellezős program során további szép partokat is lehetne felfedezni esetleg, vagy lehet már csak az a baj hogy túl sokat akarunk megtapasztalni és látni egyszerre... Adjunk lejjebb a maximalizmusból? :)

Előre is köszi! :)

Hajma Creative Commons License 2018.08.13 0 0 2113

Köszi az infót.

Zöldfoki nagyon jó volt, 3 szigeten voltunk.

Sal: strandolós , búvárkodós , pihenős

Mindelo:  semmi extra, de csak innen tudod megközelíteni San Antaót

San Antao: Túrázós , érintetlen hely 

Közbiztonság jó, Mindelón kevésbé. 

Autót béreltünk Sal-on , itt mondták, hogy ne zárjuk be mert akkor törhetik esetleg fel. El nem lopják, olyan kicsi sziget, nincs hova vinni. 

Volt helyi idegenvezetőnk is.

Ha még érdekel valami, váltsunk privátra, mert nem idevaló a téma:)

A mailcímem publikus.

Előzmény: amaszat (2112)
amaszat Creative Commons License 2018.08.13 0 0 2112

Igen, lehet 2 embernek 1 robogòt hasznàlni.

Thaifölddel ellentètben itt nem jellemző a motorlopàs, legalàbbis èn nem hallottam ròla. 

 

(Engem meg pont Zöldfoki szigetekről érdekelne info, hamarosan utazunk :-) Melyik szigeten voltàl? Èrdemes kocsit bèrelni vagy inkàbb robogòt?

Közbiztonsàg? Lopàs illetve kocsifeltörèssel adòdhatnak problèmàk?)

Előzmény: Hajma (2111)
Hajma Creative Commons License 2018.08.13 0 0 2111

Pajeban és Kizimkaziban leszünk. Ha jól értettem akkor lehet két embernek ülni egy robogón, azzal nincs probléma. Motorlopás miatt nem kell aggódni ? Haverom Balin leszállt fényképezni a motortól 5 méterre , a háta mögül lenyúlták a mocit....800.000.-et kifizettettek vele...Thaiföldön plusz lánccal is szoktam zárni. De pl. Zöldfoki szigeteken direkt mondták, hogy ne zárjuk be a bérelt autót, mert akkor betörik az ablakát , azt gondolván, hogy értékek vannak benne.

Előzmény: amaszat (2107)
Ildii50 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 2110

Köszönöm!

Előzmény: Zanzibár Zoli (2105)
amaszat Creative Commons License 2018.08.12 0 0 2109

Ha szafariban gondolkodsz akkor igen, javasolt malária ellen tablettát szedni (Malaron, Lariam) illetve a sárgaláz elleni oltáson is jobban elgondolkodnék.

Hep.A és Hep.B vakcinát pedig időben elkezdeni!

 

Előzmény: HakapesziM (2103)
Sokoto Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2108

Nagyon köszönöm, ezek igazán hasznos információk. 😊

Előzmény: Zanzibár Zoli (2102)
amaszat Creative Commons License 2018.08.11 0 1 2107

Mi szeretünk mindenhol kocsit vagy motort bérelni, nem zavar különösképpen a baloldali közlekedés.

 

Paje illetve Nungwiban szálltunk meg, mindkét helyen robogót béreltünk. Paje illetve az egész délkeleti részt piszok jó volt így bejárni, a másik irányban volt néhány hely ahol rossz volt az utak állapota. Nagyobb motorral nem biztos hogy zavaró lett volna, de ketten egy kis robogón....:-)

Nem tudom, hogy a 3 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest változott-e a helyzet, akkoriban kellett a rendőrségen kérni egy engedélyt. Ezt sajnos naponta kellett újíttatni: ugyanarra a fecnire tollal ráírták az aznapi dátumot, amit 2.nap eluntunk és megoldottunk inkább magunk ;-) Korán reggel indultunk mindenfelé, nem akartunk a késői nyitás miatt órákat várakozni.

Nem volt rossz tapasztalatunk a rendőrökkel, összvissz 1x állítottak meg a Jozani erdőnél, de nem kértek pénzt.

Nem tudom melyik részen lesztek, ha a délkeletin akkor mindenképp javaslom motorral bejárni.   

Előzmény: Hajma (2096)
HakapesziM Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2106

Köszönöm az infót. Egész egyszerűen csak nem szeretnék sok készpénzt magamnál tartani. 

Előzmény: Zanzibár Zoli (2104)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2105

Szia Ildii50,

 

Régebben 2 óra volt, és teljes agyi leépülés. Ma már ripsz-ropsz egy óra alatt át lehet érni. A reptére tele van segítőkkel, akiknek ha megmutatod a beszállókártyát, megmutatják merre kell menni.

 

Én rendszeresen ott szállok át, de még csak egyszer sikerült kérdezősködés nélkül átérnem, viszont mindig átértem :)

 

Zoli

Előzmény: Ildii50 (2100)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2104

 

Szia HakapesziM,

 

Mostanában már minden valutát jól váltanak, pár éve még csak dollárt. Váltani hivatalos váltóknál érdemes, ami minden nagyobb településen van, még ha kívülről nem is látszik annak :)

 

A bankkártya használata elég drága, ha készpénzt veszel ki, akkor a váltási veszteségen kívül plusz 600-2000 forinttal megterhelik a kártyád, amit ki is ír a gép.

ATM-ek Stone Town-ban vannak, valamit egy Paje településen.

 

A kártya lefogadás sok helyen van a szigeten, de ennek költségét rád terhelik, ami minimum 5, de néha 10% is lehet.

 

 

Előzmény: HakapesziM (2099)
HakapesziM Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2103

Köszönöm. Módosul - e ez, ha valaki átkel a kontinensre egy - két napos szafarira? 

Előzmény: amaszat (2101)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.08.11 0 1 2102

Sziasztok!

 

Motorozás a szigeten:

 

A robogók vezetéséhez elég a B-s jogsi. A menetrend a következő:

- Célszerű kiváltani a nemzetközi jogsit, de újabban a sima magyar jogsi is jó (EU szabványos)

- Ez alapján kiállítanak egy helyi ideiglenes jogsit. Ebben a bérlő hely segít, valamekkora összegbe kerül.

- A vezetéshez az ideiglenes jogsi és az eredeti IS kell.

 

Közlekedés, bírság:

 

- A közlekedés bár kaotikusnak tűnik, szerintem teljesen biztonságos. Senki nem rohan, és nem hajt bele senkibe, csak mert igaza van...

- A rendőrök ha vélt vagy valós szabálytalanságot észlelnek, elkérhetnek pár shillinget. A rendőrök többsége kedves és segítőkész, nem lehúzós. A sok 100 ellenőrző pontból két helyen ha kértek tőlem pénzt.

- A bírság helyieknek 1000 shilling (120 ft), turistáknak 10 000-20 000 (1200 ft). Ha rosszul alkudsz, akkor több :). blokkot nem fogsz róla kapni ;)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Sokoto (2097)
amaszat Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2101

Kötelező oltás nincs, Hep. A és Hep. B ami mindenképp ajánlott illetve aki úgy gondolja sárgaláz ellen.

Előzmény: HakapesziM (2099)
Ildii50 Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2100

Sziasztok!

 

 

Dubajban a reptéren mennyire bonyolult a 3-as terminálba átjutni a 2-esből. 3 órahossz van a zanzibári gép indulásáig.(Ne kövezzen meg érte senki se,de a nyelvtudásunk nagyon kicsi,és átszállással még nem utaztunk).Köszönöm Ildi

HakapesziM Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2099

Sziasztok.

 

Nos, tervezgetem, hogy a jövő évben Zanzibárra utaznánk. Gyerekkel mennénk, s már csak ezért is, szeretném alaposan körüljárni a dolgot.

 

No de itt van egyebek mellett az oltások kérdése. Minél többet guglizom, annál kevésbé látok tisztán. Mely oltások kellenek feltétlenül?

 

Illetőleg bármilyen információt szívesen fogadok. Példának okáért, milyenek ott a pénzügyi viszonyok? Hallom, ott a dollár kelendő. De van - e ott pl. bankautomata?

Hajma Creative Commons License 2018.08.10 0 0 2098

Igen ez igaz. Ha visszaolvasol a (én is innen vettem) állítólag a rendőrök szeretnek lehúzni pár dollárra, de ez szerintem sok helyen van így.

Volt fent valaki a fórumon aki vezetett kint, keresd vissza, talán privátban eléred.

Vagy ZanzibárZoli .

Ha megtudsz valamit, léci majd tedd közzé.Én is érdeklődőben vagyok máshol is.

Előzmény: Sokoto (2097)
Sokoto Creative Commons License 2018.08.10 0 0 2097

Bal oldali közlekedés nem jelent akadályt számunkra, hanem olyan felmerülő problémákra gondoltunk pl, hogy rendőri korrupció, utak állapota, mire érdemes figyelni parkolásnál, speciális helyi szabályok, stb. Ezek a motorozásnál is relevánsak lehetnek...

Előzmény: Hajma (2096)
Hajma Creative Commons License 2018.08.10 0 0 2096

Mi pedig motorozni szeretnénk. Az autóval kapcsolatban : balos közlekedésben nem felüdülés vezetni autót....egyszer itthon vezettem egy jobbkormányos autót (Ladát!!!) , hát érdekes volt.....

Ha valakinek van tapasztalata motorozással kapcsban :  Tudom nemzetközi jogsi kell . A kérdés hogy mennyire veszik komolyan a jogsi kategóriát. Ázsiában simán lehet mocizni 125-ös robogóval két személlyel sima B-s jogsival.

Mondjuk ott csak útlevelet kérnek. Mi négyen leszünk, ha a motor macerás  ( ha négyet kellene bérelnünk) inkább sofőrrel együtt bérlünk autót. Állítólag a rendőrök is szívesen leintenek egy kis baksisért....

Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalat , kérem ossza meg velünk. 

Köszi

Sokoto Creative Commons License 2018.08.08 0 0 2095

Sziasztok! Mi autót szeretnénk bérelni, és saját magunk felfedezni a szigetet. Van erről az utazási módról esetleg élményetek?

Hajma Creative Commons License 2018.08.01 0 1 2094

Nincs.

Előzmény: zutyuka77 (2093)
zutyuka77 Creative Commons License 2018.07.31 0 0 2093

Sziasztok!

 

Van Dubai vízum? Mert Mi meg pont azt tervezzük, hogy kimegyünk ,mert 16,5 óra a várakozási idő. Én azt olvastam nincs Magyarországról érkezőknek. 

Előzmény: Audrey88 (2081)
seci Creative Commons License 2018.07.24 0 0 2091
Előzmény: Zanzibár Zoli (2088)
potton79 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 2090

Szia, ha  még jársz erre, kicsit érdeklődnék jobban az ételekről/oltásokról/higiéniáról, akár privátban is. Mi is gyerekekkel készülnénk Zanzibárra, és érdekelnének ezirányú tapasztalatok.

Előzmény: AraGabor (1640)
Ildii50 Creative Commons License 2018.07.21 0 0 2089

:)

 

Előzmény: Zanzibár Zoli (2088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!