Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92238

Bár igaz, az nem elég ahhoz, hogy emelgesse a sisakot.

Előzmény: barkócza (92237)
barkócza Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92237

A hűtőspirálod valószínűleg nem egyenletesen lejt, van benne egy emelkedő rész, ahol pang a párlat. Esetleg nem pont függőlegesre sikerült beállítani.

Előzmény: Hurkafej (92233)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92236

Jól látom se nem dönthető se nem leeresztős, ürítés, hogy zajlik?

Előzmény: KücsükBüyük (92234)
snapszmester Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92235

Nem lehet túlnyomás. Ellenőrizd a csöveket. El vannak dugulva.

Előzmény: Hurkafej (92233)
KücsükBüyük Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92234

Nem, pedig lököm alá a fát ölszámra... Olyan szinten, hogy a főző alja nem kormos, hanem fehér, ergo leég a korom is... szóval van hőfok becsülettel. Az oldala nálam nem kap nyílt lángot, ott a bepakolt téglák veszik át a tűz melegét és azok sugározzák az üstre. Az ötvenes keg, 40-45 literrel feltöltve, így kb 45 perc alatt indul meg. Ha ehhez hozzáveszem, hogy az üst magasság-szélesség arányom nem éppen ideálisnak nevezhető, elég jó értéknek érzem.  Így néz ki installálva a kiskonyhába:

Előzmény: Szkajvolker Lajos (92226)
Hurkafej Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92233

Sziasztok. Tegnap finomítottam le az utolsó adag szőlő alszeszem, de a finomítás közben jelentkezett párszor zűrzavar, mégpedig piszkosul emelgette a sisakot a gőz nyomása. A láng szinte minimális volt, de akkoris jöttek hirtelen lökések amik felemlték. - csírízzel tömítek -

Ezzel a lángal így 7 óránál picit tovább tartott a finomítás, a felfűtéssel együtt. (60l)

Kicsurogni a pálinka nemis csurgott folyamatosan, hanem ceruzabél nagyságban, ütemesen, nem folyamatosan.

22-es függőleges, 18-as "vízszintes" páracső, és 15mm-es hűtő.

 

Valami ötlet? Vagy mekkora túlnyomás ami még elmegy?

truffle Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92232

Mit értesz főzés elején? Közvetlenül a fűtés megkezdése után már kisebb hőfokon, vagy csepegés megkezdése előtt valamivel. Esetleg köthető hőfokhoz? 

Előzmény: deszegregator (92228)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92231

ja, vízzel hígítsd...)

Előzmény: hevezoli64 (92230)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92230

Szia!

A főzés előtt kell hígítani, hogy le ne égjen. Az "ujrakéne kiforralni" kifejezést nem értem, ha viccelni akarok, akkor nem akuumlátor ez. Ha kifort és nem romlott meg, akkor más teendőd nincs.

Előzmény: apa1026 (92229)
apa1026 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92229

Sziasztok, lenne egy kérdésem, kaptam őszibarack cefrét és nagyon sűrű, hogyan tudnám hígitani, vagy esetleg újrakéne kiforralni az egész cefrét és hogyan?

deszegregator Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92228

Ha egy cefre fel akar habzani azt meg a fozes elejen megteszi.persze nagyjabol egyforma futest feltetelezve.

Előzmény: truffle (92227)
truffle Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92227

Nekem mindkét helyen van hőmérő, ettől függetlenül szoktam tapperolni:). Főleg a felfűtés vége felé a cefreszint és a páratér közötti különbséget szoktam így figyelni, egy estleges felhabzást hátha észrevennék.

A notórius tapperolók szerintem tizedre megmondják a gyerek lázát :).

Előzmény: deszegregator (92225)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92226

Tehát az oldalát éri simán a forróság, ott nem sül le?

Előzmény: KücsükBüyük (92218)
deszegregator Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92225

En egy cefre homerseklet merot tennek az ustbe , es egyet a paracso legmagasabb pontjara. Ezek a fontosabbak, persze merhetsz mashol is ha ezekre a helyekre raktal. Nekem most csak duplafal homerom van mashol nincs. ugy vagyok mint kücsük, tapogatozom. az is igaz h mar igen jo baratsagban vagyok a fozommel es ez feler vagy hat homerovel.

Előzmény: Arthur959 (92223)
KücsükBüyük Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92224

jó kis sapka :)

 

szerintem fölülre szereld a hőmérőt

...mondjuk én a tapogatásos eljárást használom, elég megbízható, de néha fáj....

Előzmény: Arthur959 (92223)
Arthur959 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92223

Szép napot mindenkinek!

Olvasgatom ezt a topicot is, és szívom magamba a tudást.

Megtaláltam anyáméknál a pincében Szépemlékű Jóapám szerkezetét pár hete. tettem is egy kis almát cefrézni, és pár napja körtét. Az alma már kiforrt, és kellene párolnom az alszeszt. A szerkentyűt kissé átalakítottam, a 8-as helyett 18-as páracsövet raktam fel. A sisakra szeretnék egy hőmérőt rakni, és megtisztítani attól a fekete ráégett cucctól.

Kérdéseim:

A hőmérőt hova szereljem? Az I. vagy a II. helyre?

Mivel tudnám rendesen megtakarítani?

 

Itt a kép: http://kepfeltoltes.hu/131031/101_1640nyil_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ezt az állapotot, már citromos sózás, de ez nem hozott túl nagy eredményt, ezért egy kis savazással próbálkoztam és ez lett az eredménye. Vegyem elő a régi jó csiszvásznat?

Köszi előre is: Art!

Csikky Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92222

Sárgarépa párlatot készülök kipróbálni! Unatkozok, mi? A gyümölcsökkel jószerivel végeztem....  :)

Van e valakinek zöldségpárlatos tapasztalata, illetve használtatok e már keményitő bontót?

peca_matyi Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92221

Mit szeretnél hallani ? Ha elégedett lennél , nem kérdeznél ilyet.

Szerintem 4 kg cukorból birs nélkül is lett volna 2,8 liter szesz. Minek bajlódtál a birs darálással ?

 

Előzmény: borsika79 (92215)
Csikky Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92220

Tárgyalunk, most ott tart a dolog, hogy mondtam az öregnek, hogy sokallom a 6000-et, igy a fia, aki lakatos, szépen feljavitgatja, meg ilyenek és úgy lesz 7000,- ! Hihihihii! :)

Ha azt vesszük ez egy talált pénz nekik, mert eddig sem kért kenyeret a ketyeró a sarokban, nemigaz? :)

Előzmény: borsika79 (92216)
KücsükBüyük Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92219

:) ide szántam válaszként az előző mondataimat

Előzmény: Szkajvolker Lajos (92150)
KücsükBüyük Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92218

Az enyimnek csak a fara van beduplázva, félig égetett kerámiával. Fával nyomom neki üstházban, aminek az oldala ki van téglázva félbevágott kéménytéglákkal.

...új a masina, eddig csak körte rotyogott benne, azt nem sikerült leégetnem...

Hurkafej Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92217

A 2.8l már kihigított pálinka? És 4kg vagy 4% volt a cukor?

Előzmény: borsika79 (92215)
borsika79 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92216
Gondolom le is csaptál rá?
Előzmény: Csikky (92214)
borsika79 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92215
Üdv mindenkinek. Elkészült az első birscefrém,amit tegnap ki is főzettem. Kb. 60l cefre,amiböl lett 2,8l pálinka. A birs répadarálón lett darálva,10%-a alma volt. Ment bele 4kg cukor,pektinbontó,fajélesztő. Kérdésem az lenne,hogy elégedett lehetek e ezzel a mennyiséggel? Vagy a következő birs cefrénél javítsak valamin?
Csikky Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92214

Dél-Alföld! :)

Nem hirdeti sehol, én kérdeztem rá, hogy az a szerkeztet ott a sarokban, aminek a tetejére pakolt limlomokon évtizedes por lapul az csak nem az lenne, amit én is keresek....   ? :)

Előzmény: borsika79 (92213)
borsika79 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92213
Szia. Merre van ez a "környék" ? Érdemes lenne megvenni!
Előzmény: Csikky (92199)
sogi01 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92212

 vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (92197)
Hurkafej Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92211

Szia, a hallfozok.hu-n jó árban vannak főzők, vagy csinálni is tudsz magadnak ha van egy kis időd.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (92210)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2013.10.30 -1 0 92210

Sziasztok!

 

Úgy alakult, hogy van 2 hordónyi (120 l-es) birscefrém ami nagyjából mostanra megforrt.

Ma kérdeztem a legközelebbi főzdét, de csak február környékére tudná vállalni.

Az nagyon sok idő!

Elgondolkodtam, hogy beruháznék egy főzőre, de azután megláttam az árakat és nagyon elszomorodtam.

Szerintem egy 30-50 literes nagyjából elég lenne nekem de ezek is százezrekbe kerülnek.

Tudom vörösréz meg kutyafüle de akkor is rablás, nincs ennyi pénzem erre a célra!

Nem tudtok valami megfelelőt de megfizethető áron?

pasig Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92209

Biztos hogy magízt érzel?Mert én nem vagyok benne biztos.Nem lehet hogy olyan "márréglekellettvolnafőzni" ízt?:-)))

Előzmény: sturmanek (92208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!