Keresés

Részletes keresés

dszp66 Creative Commons License 2006.10.12 0 0 245
szia árpipa.csak annyit szeretnék kérdezni,hogy tulajdonképpen most kihez tartozik a volt laktanyánk,és tudni hogy mi lesz a sorsa?
Előzmény: arpipa (242)
dszp66 Creative Commons License 2006.10.12 0 0 244
szia kábeles. igaz hogy a nyakival beszélgetsz, bocs hogy beleszólok,de én is 86-ban voltam kopasz,augusztusi.én az első zászlóaljnál voltam a földszinten.de az istennek sem jut eszembe hogy az melyik kiképző volt.na ja husz év az husz év.nekem is rémlik valami a nyakiról.emlékszel hogy mennyi kaját kellett szerezni az öregeknek?
Előzmény: kábeles (243)
kábeles Creative Commons License 2006.10.12 0 0 243

Helló Nyaki!Azt hiszem tudom ki vagy,86-ban a D.kiképzőben voltam kopasz.Te akkor főtörzs voltál,aztán vagy egy fél év mulva alhadnagy lettél nem?Ha tévednék akkor bocs,javíts ki.

A Cár kissé sarkos ember lehetett.Legalább tudom már ki volt a szellemi atyja ezeknek a dolgoknak.A fene tudja,de valahogy nem bánom,hogy amikor én ott voltam,már nem ő volt a pk.Bár az,hogy jobb volt a kaja a javára írható.Lejjebb árpapa írta,hogy kemény ,de igazságos ember volt.

Jó lehetett a petróleumos babgulyás is.Egyszer voltam gyakorlaton(sajnos),amikor a helyszinen főztek,valami krumplis dolog volt,Kis-Kobra osztogatta.(ez most jutott az eszembe)

kábeles

Előzmény: nyaki55 (241)
arpipa Creative Commons License 2006.10.12 0 0 242

1985 Diszszemle

 

egy kép a Dányi Józsi gyűjteményéből, remélem találtok ismerőst, én is ott vagyok, pont a józsi és Fekete Laci takar.

 

nyaki fiam:

 a "tüzér" emilben ajánlott nekem egy topicot, úgy 13.000  bejegyzéssel, négy-öt napig olvasgattam, míg átrágtam magamat rajta, néha irogatok bele.

a mi topicunk 240 bejegyzésnél tart, ha átolvastad volna, akkor nagyon jól tudott volna esni a lehetséges bejegyzésed: " ..... ahogy már az előzőekben "árpapa" két részben is írt a legénységi étkezdéről ..."

 

mivel még nincs itt a Füge, legközelebb leírom mit tettetek velem a tiszti étkezdén, ti két haramia

árpapa

/ azért jó olvasni bennetek /

  egy bónusz kép a halott laktanyáról  

 

 

Előzmény: nyaki55 (241)
nyaki55 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 241

Szia kábeles! Biztos, hogy találkoztunk a 1480-nál, ugyanis ott szolgáltam

1974-töl 1995-ig.a hiradó szd.nál. Emlékszem a Kossuth nótára is, és ha nem csal a memóriám igencsak megsétáltatták a szd-ot.

 

Az étkezdéröl, Biztosan hallottál a CÁR-rol /Váradi vörgy/ az a rendszer ami ott müködött azt ő vezette be. Minden bevonulás után volt étkezési bemutató ahol alaposan elmagyarázták és bemutatták az étkezdébe való levonulást................

egészen az étkezde elhagyásáig. Eleinte még minden katona a saját kanálkészletével/kanálgép/ evett, és ezt az evés után a kijáratnál lévő

  kanálmosóban el kellett mosni. A napostisztek-nek ezt is figyelni kellett.   

Egyszer a CÁR észrevett egy katonát aki lenyalta a kanalát és nem mosta el, öt na fogdára fenyitette meg. Az indoklás pedig az volt, hogy ferőzést kaphat és megfertőzheti a társait is.

 

A kaja minősége csakugyan változó volt, de én beszéltem olyan sráccal aki  Fehér-

váron a törzsnél volt gk-vez, járta az országot és azt mondta sehol nincs olyan kaja

mint Tapolcán.   Amikor az öreg elment nyugdijba utána lassan minden leromlott.

A gyakorlatokon főzőtt babgyulyásra viszont nem lehet panasza senkinek!

/persze csak akkor ha nem esik bele a petóleum lámpa/

üdv:nyaki55

Előzmény: kábeles (232)
arpipa Creative Commons License 2006.10.11 0 0 240

"csak egy kérdés. hogy-hogy köt a szavad. még mindig"

 

 

 

"- a félelem belénk van kódolva-   

ezt egy újságban olvastam egyszer a korosztályunkról, ma kaptam egy levelet az APEH-től- és összeszorult a gyomrom, pedig csak egy regisztrációs levél volt, mint kiderült.

mi még félünk a hivataloktól, félünk a hatalomtól, időben adunk fel csekkett, stb.

 

azt szeretném, ha a hátra lévő életemben nem kellene félni, és ezt a topicot is vállalni fogjuk majd név szerint!!

az MN 1480 történetét remélem egyszer valaki feldolgozza majd, szeretném, ha ez a topic hozzájárulna a teljesebb képhez.

a napokban beszéltem az egyik őrrel, aki a Laktanyában teljesít szolgálatot, és ő mondta, szinte naponta jönnek az ország minden részéből sorkatonák tucatjai, és kérik hadd menjenek be, de nem teheti meg, mert fél, félti az állását, hogy valaki fényképeket készít, és esetleg felteszi a netre, vagy újságba írnak.

 

értsétek meg emberek, egy halott laktanyába nem lehet bemenni, nem lehet megörökíteni, nem lehet nosztalgiázni, lefogják rombolni, és csak az emlékeinkben fog létezni!! szörnyű, és ne legyek elkeseredve, akik idáig juttatták, és találkozókon adomáznak, a kisujjukat sem mozdítják."

 

Kedves András!

ezt a bejegyzést magamtól idéztem, a 129. számon írtam régebben, azt hiszem ehhez nem kell kommentár.

árpi

Előzmény: dszp66 (236)
arpipa Creative Commons License 2006.10.11 0 0 239
ha ilyen címet írsz, nyom egy entert a végén, és helyből felmehetünk
Előzmény: kábeles (237)
arpipa Creative Commons License 2006.10.11 0 0 238

"fenn vagyok a TVN.hu-n a kara-te néven, de téged hol talállak?"

 

kedves Sanyi a 226- os bejegyzésre kellene vissza menned, és ott egy kattintás, de megkíméllek ettől. ezért utána rakd el a kedvencek közé, vagy adj új nevet a kedvenceknek pl: lőtéren kúszó

 

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=szkados

 

Előzmény: kara-te (234)
kábeles Creative Commons License 2006.10.10 0 0 237
Köszönöm a meghívást!A cím:http://kabeles.xfree.hu/
Előzmény: arpipa (233)
dszp66 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 236
szia árpipa. csak egy kérdés. hogy-hogy köt a szavad. még mindig?jó lenne látni azokat a képeket.üdv.
Előzmény: arpipa (233)
dszp66 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 235
szia.hát már régen röhögtem ilyen jót.esküszöm tényleg alul volt a kakaó.te kábeles akkor mi egyformát ettünk másfél évig.komolyan még most is röhögök.na ezek a szuper dolgok.kedves ht-ém árpipa,azért azt megnéztem volna amikor leemeled az ablakot.nagyon jó,végre egy vidám este.hát ez jó volt. ami még nagyon jó volt az a burgonyahámozó készülék volt.én még olyan krumplikat nem láttam mint akkor.igaz hogy utána kétszer annyi dolgunk volt vele, de nem baj megérte.még még ilyen sztorikat.he-he alul volt a kakaó.hát mégegyszer köszi,fiatalodtam húsz évet.
Előzmény: kábeles (232)
kara-te Creative Commons License 2006.10.10 0 0 234

Na ide figyelj te lőtéren kúszó!

 

fenn vagyok a TVN.hu-n a kara-te néven, de téged hol talállak?

küldjél egy rendes emilt és ott megírhatod. Ez egyenlőre elég béna dolog, mert két

lovat egy fenékkel nehéz.

várok valami választ emilben.

üdv kara-te

Előzmény: arpipa (233)
arpipa Creative Commons License 2006.10.10 0 0 233

 

"az "anyád"jól meg lett nyomva"

örülök a sztoriknak, amit írtok és tetszik, hogy nem fényeztek.

 

az alapkiképzés mindenkinek kijárt, a tisztnek és tiszthelyettesnek is, ez általános volt, azért is nevezték álatalános alapkiképzésnek.

 

én Várpalotán kaptam az alapot, és rögtön az első nap megutáltam a sereget.

azt mondták az elején, ha egy csillagos valaki bejön, akkor fel kell ugrani, kezeket leszorítani, és hülyén nézni rá.

én a mosdót takarítottam, bejött a sokcsillagos, felugrottam és nem volt időm hülyén nézni, mert nyitva volt az ablak, alatta voltam felmosásilag, akkor még nem volt nyeles fóka.

a hátammal leemeltem az ablakot a zsanérról, keretestül rám esett, össze- vissza vagdalt, két napig voltam a gyengélkedőn.

mikor felmentem, HTK / honvédség iránti tartozási kötelezettség, nagy marha rövidítés / és kifizettették velem. ekkor utáltam meg a sereget, és maradtam húsz évig katona.

kúsztunk a palotai lőtér harckocsi útján, feltűrt ingujjban, és még sok egyebet tettünk, mint ti is.

és ma már tudom mi a lényege:

jól megutáltuk az egészet, viszont a közös utálat egészen jó csapatot csinált belőlünk, és kollektíva lettünk, eskün már a vigyázzt talán mi vertük a legjobban, úgy hittük,

és a másik szakasz is úgy hitte, erre ment és megy ki a játék,

de ma már eskü sincs, csak aláírás! igaz szerintem ma már hadsereg sincs ( off )

 

a Kossuth nótát 1975-ben a diszszemlén énekeltük, egy zászlóalj 364 ember, és mi is megnyomtuk az "anyád" szót, és mikor új nótát kértek, akkor a "bunkócskát" énekeltük, ezért a nótáért a Fürész hadnagy életemben először és utoljára egy éjszakára fogdába zárt.  

a képeket csak nézegessétek, azért pontokat és tárhelyet kapok, bővíteni fogom a kört, lesznek Várpalotai képek is.

a laktanyát és a telephelyet még nem áll módomban nézhetővé tenni, köt a szavam.

árpapa

jöjjenek a sztorik, kedves többiek miért vagytok csendben??? 

 

a napokban egy új tagot köszönthetünk remélem: mire vársz Gabi?

Előzmény: kábeles (232)
kábeles Creative Commons License 2006.10.10 0 0 232
Üdv!
Az étkezde körüli körökre gondolsz?Általában az ÜTI előírta az étkezde nótával való megközelítését és ha ez szerinte nem volt elég hangos akkor még egy kör.Ha nem volt meg a létszám,még egy kör.Ha poros volt a bakancs,akkor vissza megpucolni.Ha jól emlékszem,ez nem volt általános,időnként alkalmazta egy-egy tiszt,gondolom ha rossz napja volt.Ha sikerült végre bejutni az étkezdébe,ott is vártak az étkezés" rendjét"felügyelő őrszemek.Ha megmukkantál,vagy elfelejtettél valamit megtenni a gondosan kitalált étkezdei módszertan elemeiből(lejjebb Árpapa szépen leírja)megkaptad a magadét.Aláírom,hogy rendnek kellett lenni,nem lehetett ennél az alakulatnál csürhe módjára betódulni az étkezdébe,de arra kíváncsi lennék,hogy kinek volt ez az ötlete,kinek volt ideje ilyeneken gondolkozni és szolgálatban tartani egy rakás ht-t,akik ezt betartatják.Valaki felhomályosíthatna erről.Nem mintha bárkinek is a szemére akarnék vetni bármit is,csak kíváncsiságból.Írtam már,hogy csak mosolygok ezeken a dolgokon,szerencsére egyre több jut az eszembe.És ha már az étkezdénél tartunk,beszéljünk a kajáról is.Voltak egészen ehető és kifejezetten sz*r kaják.Az utóbbiakra jobban emlékszem.Reggelire egy darab épp átsütött ipari szalonna,Sörét(tarhonya),robbantott csirke(rizottó)enyv(krumplifőzelék).De hogy ne essék csorba a szakácsok becsületén,szerettük a különféle édességeket,pl.a fejjel lefelé fordított tejberizset(alul volt a kakaó!nagyon komoly!)stb.És még valami beugrott a nótáról.Ha valaki szivatásból nótáztatott egy századot,akkor előkerült a "Kossúth Lajos táborában"c.nóta,aminek van egy sora:"nincsen itt a te jó édesanyád,sej aki megsirasson"aminél az "anyád"jól meg lett nyomva.Sosem tünt fel senkinek,pedig azt hittem ebből botrány lesz.Remélem amiért ezt leírtam,nem fogtok rám megharagudni,ez így volt,nem én találtam ki.Itt is hozzáteszem,hogy ezek kirívó esetek voltak és a nagy többség nem szivatta ok nélkül a legénységet.
Árpapa ne add fel,én háromszor írtam meg egy hozzászólást,az utolsó sornál mindig eltünt az egész.Várjuk az írásaidat,a képek jók,megnéztem!
kábeles
Előzmény: dszp66 (231)
dszp66 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 231
Üdv, neked kábeles.alig vártam már hogy hazaérjek a melóbol,hogy megnézzem a fórumot.nagyon örülök hogy rátok találtam.éjszakás voltam,személy és vagyonőr vagyok,piliscsabán élek itt is dolgozom.már ha valakit érdekel.teljesen jol irtál egyetértek veled.emlékszem alapkiképzés alatt, nagyon meleg volt,86 augusztusa volt,nappali ruházat ing,zubbony.kint voltunk gyakorlaton azt hittem hogy meghalok a melegtől,természetesen vv.ruhában kellett lövészteknőt ásní.aki csinálta az tudja milyen rohadt dolog.na eljött az este,éjszakai gyakorlat,levegő lehült,na mivolt a ruházat? ING.basszus.ujja feltürve könyök fölé,ahogy illik.aztán kérem harchoz alegtüskésebb bozót kellős közepén.kúszás.húúúú de jó volt.na akkor nem beszéltem ilyen szépen a hivatásos állományról.de ugy gondolom mostmár azért kellett az is.hozzá tartozott.na most lépek irjatok.különben én is hiradó voltam,vagyok jo lenne ha még jönnének többen is .még csak annyit emlékeztek hogy az ebédlőnek hányszor levertük a vigyázzt?
Előzmény: kábeles (230)
kábeles Creative Commons License 2006.10.09 0 0 230
Üdv,dszp66!Igazad van,az alkat is sokat számított a "kibírásban".Emlékszem két rendkívül kövér ember is volt a századunkban,talán te is emlékszel is rájuk.Az egyik Mamut,a szervízes,a másik Spitzer,aki Stopper Misi Segédje volt a sportszertárban.Kicsit irónikus,hogy pont ott volt a mi a gyengéje is volt.Ennek ellenére ugyan azt követelték tőlük,amit a többiektől.A reggeli futásnál mi már rég felértünk a századhoz,amikor Mamut még valahol a sportpálya körül cammogott.Nem értem az akkori orvosokat,hogy engedhették.Végül aztán mindketten fogytak vagy 15 kilót és szerencsésen leszereltek.Magam is érztem sokszor,hogy ez már a teljesítőképesség határa.Főleg amikor nyáron 30 fokban HKSZ-t gyakoroltunk és teljes felszerelésben kellett lefutni a telephelyre,vagy vv-ruhát felvenni normára.Vagy ebéd után tele gyomorral rohampályázni.De sorolhatnám.Persze,hogy senki sem akart és szeretett katona lenni,de kellett.
Leszerelés után még egy ideig futásban közlekedtem,sokáig renszeresen futottam hosszabb távokat és a mai napig edzem magam többé kevésbé,túrázok 10-20 kilómétert.Ilyenkor az eszembe jutnak a régi dolgok.Nem keserít el ha hideg van,ha esik,ha gyalog kell menni meg hasonló.Ha nem lettem vona katona,valószínűleg másképp állnék a dolgokhoz.Nem beszéltem még a mentális dolgokról,pozitív és negatív értelemben,legközelebb írok erről,összeszedem a gondolataimat.
kábeles
Előzmény: dszp66 (227)
arpipa Creative Commons License 2006.10.09 0 0 229
 bocsi de ez elszállt, legközelebb szkenneléssel talán, de most elment a kedvem, jó sokat dolgoztam vele, a "rosseb" enné meg. 
Előzmény: arpipa (228)
arpipa Creative Commons License 2006.10.09 0 0 228

kísérleti jellegű táblázat beillesztés:  ha sikerül, jöhet legközelebb egy állomány tábla is, az alábbi táblázat nem pontos. 

árpapa

 

  1976 szeptember, az MN 1480 1. üteg hivatásos állománya,

                                     és változások a beosztásokban, 1986- ig.

 

 

 

beosztás

   1976

1980

1982

        1986

Üteg parancsnok

Kovács János fhdgy

Pető László fhdgy

 

Palugyai Gábor fhdgy

Szolgálat vezető

     Lakos ……. örm.      

       ?

Hordi Pál ftörm        

Hordi Pál zls

Felderítő szakasz pk

Panyi ……fhdgy

Pető László

Halász Lajos alhdgy

Chikán Tamás hdgy

Felerítő raj pk.

Halász Lajos törm

Halász Lajos ftörm

Bodor Károly örm

Medvecz Zoltán örm

 

 

 

1. tűzszakasz

1. tűzszakasz

Tűzszakasz pk

Németi Tibor fhdgy

Kovács György  

Nagy Géza fhdgy

Kása Árpád alhdgy

operátor

Kovács György hdgy

Angyal Gusztáv hdgy

Palugyai Gábor hdgy

Soós Zsolt hdgy

1-es kezelő

Kása Árpád örm

Kása Árpád örm

sorkatona

sorkatona

6-os kezelő

Fatalin Tibor törm

Fatalin Tibor törm

Nemes István törm

Tápai István örm

Irányzó részleg pk

Pető László fhdgy (?)

Nagy Géza hdgy

Kása Árpád törm

Valkóci Lajos ftörm

2. tűzszakasz

 

 2. tűzszakasz

2. tűzszakasz

Tűzszakasz pk

Gyüre Gyula fhdgy

Gyüre Gyula fhdgy

operátor

Vadnai Gyula hdgy

Vadnai Gyula hdgy

1-es kezelő

sorkatona

sorkatona

6-os kezelő

Vécsi Gábor törm

Nemes István törm

Irányzó részleg pk

Valkóci Lajos törm

Behringer Kálmán örm

 

dszp66 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 227
szia kábeles.csak annyit szeretnék hozzátenni,a soraidhoz igazad van abban hogy nehéz volt hozzászokni a fegyelemhez,a rendhez.szerintem ez nem attól függ hogy valaki mama kedvece-e.szerintem ez alkati kérdés. a fene tudja,de én akkor nem tudtam értékelni hogy ott szolgálok,én nem akartam katona lenni. de ahogy mult az idő kezdtem ráérezni a dolgok ízére.és hidd el tényleg büszke vagyok arra hogy ennek az alakulatnak a tagja lehettem. most meg már főleg. jo nem fényezem a volt hivatásosokat, de tényleg nagyon tudtak.bevallom hogy pl. ott tanultam meg normálisan cipőt pucolni ,varrni,mosni.azért szerintem egy férfi csak akkor férfi ha volt katona.ráadásul egy olyan helyen mint ahol mi voltunk,ez már csak hab a tortán.jó volt.azért gondolj bele, saját anyámnak nem mondhattam semmit,pedig ő honvédségi dolgozó volt,de ő sem tudhatott semmiről.már akkor gondolhattuk hogy nem akármilyen alakulatnak vagyunk tagjai.nem biztos hogymindenki igy élte meg azokat az időket, de az engem nem is érdekel.most megyek, köszia lehetőséget.
Előzmény: kábeles (223)
arpipa Creative Commons License 2006.10.08 0 0 226

 

ha minden igaz, itt alakul egy képtár:

http://szkados.xfree.hu

 

nagy képek is felférnek.

árpapa

Előzmény: arpipa (225)
arpipa Creative Commons License 2006.10.07 0 0 225

dszp66

  "különben nektek mi volt a véleményetek a sorállományról?szivesen fogadtátok a kopaszokat,vagy csak egy szükséges rossz volt.de őszintén."

 

"ez a katona egy kicsi ember volt, de azóta is felnézek rá, és minden katonára, aki bekényszerítve és mégis becsülettel leszolgálta az idejét, soha nem volt szabotálás az alakulatnál, pedig kemények és néha durvák voltunk!!!"

 ez a bejegyzés 127-es sorszámon megtalálható, de írtam hasonlókat a 104. bejegyzésben.

 

Ha kiváncsi vagy a bejegyzéseimre, vagy akár a saját bejegyzéseid kívánod lementeni, vagy nyomtatni, kattints a nick névre, majd a hozzászolásokra, és jobb oldalon a hozzászólások topiconként -ra .

 

ez hasznos, ha egy hozzászólást több helyre küldeszl, illetve idézni akarsz magadtól, mint tettem én is fenntebb.

látni fogod, máshová is irogatunk, ha esetleg a politikai  nézetünk így felfedődne, a topicban semmi esetre sem mondjunk véleményt: " hát te f..fej, azt hittem rendes ember vagy", ilyen véleményekre ott van az email.

 

egyébként tetszik a nyíltságod, és őszinteséged, a stilus is, asszem jó haverok leszünk.

 

Kábeles: öröm volt újra olvasni a soraid

 

kara-te: szólj csak mikor bírsz, eleget hallgattunk, még a családtagjainknak sem beszélhettünk 

legközelebb sztorizunk: " egyik kezével harangozik, másik kezével dolgozik" egy klasszikust fogok megemlíteni, voltak többen is, egy kicsit én is, a 1480-nál tudni kellett " eladni" magunkat, a túlzott szerénység nem volt jellemző.

árpapa 

  

Előzmény: dszp66 (220)
kábeles Creative Commons License 2006.10.07 0 0 224
Kifelytettem=kifejtettem(félrement...)
kábeles Creative Commons License 2006.10.07 0 0 223
Üdvözletem minden régi és új hozzászólónak!Külön üdvözlöm egykori sorkatona-társamat és szeretném biztatni,hogy írjon minél többet az emlékeiről,erről a már-már legendássá váló alakulatról.
Kedves egykori ht állomány!Többen érdeklődtök a sorállomány véleményéről rólatok,meg általában.Csak a saját nevemben írok,(lejjebb már kifelytettem egy-két dolgot)tehát én azt mondom,nincs mit a szemetekre vetni.Végeztétek a dolgotokat,voltak jó és rossz napok,mint mindenkinek.És ha magamba nézek,bizony vannak dolgok amiket ma másképp csinálnék.Gondolok itt a kopaszokra.Bár az én körletemben nem volt "hullámvasutazás"meg egyéb tettleges szivatás,de néha az én agyam is "elborult".Mivel szobapk.-ként engem cseszegettek az egész körlet rendjéért,néha nyomatékosítani kellett a rendre való odafigyelést és ilyenkor(nem sokszor)kiborult egy két vödör víz.Ennek ellenére úgy érzem egy-két kivétellel,velem jól kijöttek a kopaszok.
Az,hogy ki hogy viselte el a katonaságot,szerintem nagymértékben függött attól,hogy ki milyen környezetből jött.A vidéki,napi munkához szokottaknak sokkal könnyebb volt,mint egy városi kényelmet megszokottnak.Főleg ha a mama kedvence tipus volt.(Ezt nem rosszmájúságból írom,de ilyen is volt.)Utóbbiaknak szokatlan volt a kályhafűtés,a "nincs melegvíz",a hólapátolás,takarítás meg hasonlók.Persze senkinek sem volt könnyű megszokni a percre kiszámolt és betartott napirendet,foglalkozásokat,munkát.Egy mondatban kifejezve,kopasznak lenni K.nehéz volt!
Szabó Sándor (volt szkv.A aeg.4-es körlet)
kara-te Creative Commons License 2006.10.06 0 0 222

Igaz az Árpival beszélgetsz, de hadd írjam le a saját véleményemet is.

 

Én és környezetem, mindíg várakozással és előlegezett bizalommal vártuk

a saját újoncainkat. Az ott eltöltött közel 20 év alatt a kezeim "között" (és

persze beosztottaim kezei között) átvonult sorállományban véglegesen soha nem kellett csalódnom.

Átmeneti nehézségek persze voltak, de annyira egymásra voltunk utalva, hogy a kezdeti nehézségek után hamar letisztultak a dolgok.

Utána már csak a meló és a kölcsönös megbecsülés maradt.

És persze a sztorik, amik megtörténtek.

Majd egyszer ezekre is sort kerítünk.

Előzmény: dszp66 (220)
kara-te Creative Commons License 2006.10.06 0 0 221

Hello Árpi !

Egyenlőre főleg sasolok, hogy mi a helyzet ezen a lapon.

Lehet, hogy kellene valami komolyabbat, esetleg weblapot csinálni.

Majd meglátjuk!

Az biztos, hogy van miről beszélgetni. A Halász Lalát valahogy értesítem majd

Györben. Két hete találkoztam vele ott. Jól van és mégmindíg szeret és tud is

beszélgetni. Egy pár jó sztori belőle is "kijönne".

Nekem is volt vele egy jó sztorim. Majd később megosztom veletek is. 

Ha a Nyakin kívül felkeveredne egy pár híradó a lapra, akkor azért nem érezném magam rosszabbul.

Mára sziasztok

 

Előzmény: arpipa (219)
dszp66 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 220
árpipa.teljes mértékben igazad van,rosszul fogalmaztam.igaz a szétverés a lényeg.ezért nem dolgozom én sem a szakmámban,megfogadtam hogy itthon nem fogok többet kőmüves szerszámot a kezembe.annyim nincs hogy menő vállalkozó legyek,melósként meg megdöglök a melóba, másmeg hízik. na mindegy.Az biztos hogy az MN1480-nál legmagasabb szintü követelmény működött.Azért látszott rajtatok hogy mindig meg kell felelni,minden helyzetben. Most már értem hogy Billik Feri bá miért nem szerette a kopaszokat.Mert ugye először megtanultad kopaszként.aztán gumiként,és mégegyszer öregként.DE ugyanugy melóztunk a végén mint az elején. de feri bá csak az öregekkel volt jóban, mert azok már mindent tudtak.főleg róla.egyszer kopasz koromban,be kellett mennem valamiért hozzá a raktárba. kopogtam, majd kértem engedélyt bent tartózkodni.aválasz: tartózkodjon. kb. eltelt husz perc nem szolt hozzám,valamit motoszkált, utána ugrott be, hogy milyen hülye vagyok,igy ottmaradhattam volna reggelig, az öreg miatt tartózkodhattam volna.engedélyt kellett volna kérnnem kérnni.bonyolultnak tünik mások számára de itt igy müködött.na mindegy én személy szerint büszke vagyok magamra hogyott lehettem.különben nektek mi volt a véleményetek a sorállományról?szivesen fogadtátok a kopaszokat,vagy csak egy szükséges rossz volt.de őszintén.
Előzmény: arpipa (219)
arpipa Creative Commons License 2006.10.06 0 0 219

 

dszp66

    "kár volt szétverni"

 

nem kár érte, hiszen ma már nem felelne meg a követelményeknek, a szétverésen van a hangsúly, és módszereken, ami az elmúlt másfélévtizedben, " haderőreform"

címén folyt ebben az országban.

mint tapasztaltad és írtad, a sorkatonák és a hivatásosok is magas szinten művelték a szakmájukat, és egyik napról a másikra azt mondták, nincs szükség rájuk, idéznék a nyugdíjazási kérelmemből, 1994:

- többször  vissza kellett adnom a papirt újra gépelésre, mert ragaszkodtam a saját szavaimhoz, még azt sem akarták engedni:

„… a hadsereggel szemben a hitemet elvesztettem. Fokozatos életszínvonal csökkenésem, a létminimun alatt való élés, az ezzel szembeni tehetetlenségem, kilátástalanság, elkeserít, kiábrándít.

Úgy vélem, míg én mindent megtettem nehéz körülmények között, becsületesen ellássak akár több beosztást is, addig rólam nem gondoskodtak, a társadalom megbecsülését nem érzem. Nem tudom elfogadni, hogy a haza szolgálatára feltéve életem, olyanokat kelljen „megvédenem” akik gátlástalanul gyarapodnak, míg én, mint tiszt, nyomorszinten éljek.”    

  

gondolj bele, hogy a szakmádat amit még szeretsz is, holnaptól nem űzheted, nem lehetsz kőmüves, mehetsz napszámba, ezt jelentette számunkra az átszervezés!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üdv a topicban Karai Sanyi!!!! 

árpapa

Előzmény: dszp66 (216)
kara-te Creative Commons License 2006.10.05 0 0 218

Hello!

azért, ha nem ezt írod, nem is Te lettél volna.

Különben is mit kíváncsiskodik.

Előzmény: nyaki55 (217)
nyaki55 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 217

A Kökény Laci jól van, az Y házaknál dogozik mint  liftügyeletes, egyszer 50 percet álltam miatta a liftben. Azt mondta a szerelőnek, hogy beragadt a csengő.

Mire legközelebb találkoztunk már nem akartam megverni. Azért nagyon jó srác!

dszp66 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 216
Azért ez nem semmi technika volt.kár volt szétverni ezt az egészet.apropó mi van a Kökény Lacival?most mennem kell,majd jövök.
Előzmény: kara-te (215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!