Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92331

Na akkor Egészségetekre egy körtével!  :-)

Előzmény: öregrobi (92314)
Milan0007 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92330

Még annyit, hogy nem volt ecetes illatú a cefre, sőt a szilvánál szinte teljesen folyós volt az egész cefre (lehet mert húsdarálóval sztpépesítettem) és rendkívül jó szilva illatú volt (mint egy rostos gyümölcslé olyan illata volt.

Olvastam, hogy ajánlott a savazás, de picit "félek" tőle. Van 160kg-nyi körte cefrémkapott 2 kg gyümölcscukrot  1 hidegtűrő fajélesztőt pektinbontót és olyan 50kg-nyi szintén szét lett pépesítve húsdarálóval a többi répadarálón lett átdarálva. De ezt a cefrét sem savaztam még most is rendkívül jó erős körte illata van 2 és fél hete csináltuk. Tanács esetleg savazásra vagy hogy szerinted mikor kellene főzni? Kevergetni nem szoktam, tetejét nyomkodom vissza, de hallom ahogy úgy is megy levegő a cefrébe :(

Előzmény: szilvakukc (92292)
Csikky Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92329

Okay! :)

Előzmény: Törölt nick (92287)
moker Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92328

Üdvözölek beneteket,még új vagyok.Eddig csak olvasgattam a kérdéseiteket,tapasztalaitokat.Nekem szimpla falu üstöm van.Kellene egy jó keverő bele.A körtém kozmáz lett és csak finomitás után is nagyon érezhető volt.Most probálom aktiv szénen átszürni és majd ujra finomitani.Kérdezném tőletek jó-e ez a megoldás és milyen egyszerű keverő ötletetek lenne a sörös hordömra?

Milan0007 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92327

Ezt kifejtenéd kicsit részletesebben mert kezdő vagyok és életem első cefrézése és első főzései is voltak. Valamint hogy hogyan tudok ellene védekezni.

A végeredmény:

Szilva 45l cefre 4 liter 45°pálinka

Alma (60kg)+ Birs (110-120kg) 7 liter 46°pálinka.

 

Köszi előre is a segítséget!

Üdv.

Előzmény: szilvakukc (92292)
öregrobi Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92326

Ahhoz igen rossznak kell lenni, hogy megálljam kóstolgatás nálkül februárig :D Bár a dodzában én is csalódtam.Még szerencse hogy a körte jó lett,mert itt állnék jó pia nélkül a hideg , hosszút téli estéken.

Előzmény: Wassernyolcas (92325)
Wassernyolcas Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92325

Természetesen. Azt mindenesetre elhatároztam, hogy februárig hozzá sem nyúlok, pihenjen egy kicsit, hátha kisimul. Ezzel nyugtatom magam. Februárban mindenképpen jelentkezem.

Előzmény: kupeci (92322)
norris53 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92324

Kupeci barátom --- akkor is megisszuk :-)

Előzmény: kupeci (92323)
kupeci Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92323

Jó, csak ne legyen hófúvás!:)

Előzmény: norris53 (92320)
kupeci Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92322

De azért majd cserélhetünk?:)

Előzmény: Wassernyolcas (92321)
Wassernyolcas Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92321

Sajnálom, az enyém se!

Előzmény: kupeci (92317)
norris53 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92320

Majd viszek a TZD-re :-)

Előzmény: kupeci (92317)
öregrobi Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92319

Tavaly egy adag csúnyán odakozmált, de most a duplafalúval kiválóra sikerült.

 

Előzmény: öregrobi (92318)
öregrobi Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92318

Még a számolgatásnál tartok.Körülbelüli árat akarok felállítani,illetve anyag gyűjtés folyik.

 

Előzmény: norris53 (92316)
kupeci Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92317

Hali norris! na.... és milyen körte?  mert az én vadkörtém nem jött be:(

Igaz, nincs is  viszonyítási alapom, kéne valami etalon!:)

Előzmény: norris53 (92313)
norris53 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92316

Hogy allsz az égetővel?

Előzmény: öregrobi (92314)
norris53 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92315

Na jó mert te ügyesebb vagy - ezt most kell cefrézni aztán majd főzni és ha elnem bxom akkor lehet inni :-)

Előzmény: öregrobi (92314)
öregrobi Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92314

:D Én már iszom a körte levét! :D

Előzmény: norris53 (92313)
norris53 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92313

Körte cefrézős szép estét Savazók :-)

Előzmény: norris53 (92312)
norris53 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92312

Hehe :-)

 

Előzmény: kupeci (92311)
kupeci Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92311

Vagy csak 1 mm-t vágjanak le belőle!:))

Előzmény: snapszmester (92308)
lszeman1 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92310

A legnagyobb szégyen a dologban az, hogy a melóhelyen salétromsavval dolgozunk, valószínűleg ezért is állt rá a kezem.

Előzmény: csalitos (92309)
csalitos Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92309

   Szerintem az is egy életveszélyes dolog...  :-DD

Előzmény: snapszmester (92308)
snapszmester Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92308

Ok. Járjál úgy mint az egyszeri vőlegény akit elhallás miatt nem körűlmetélték hanem kiherélték.

Előzmény: lszeman1 (92307)
lszeman1 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92307

Elnézést, elírás volt.

Előzmény: snapszmester (92306)
snapszmester Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92306

Te ne olvassál többet és főleg ne is írjál.

Előzmény: lszeman1 (92297)
lszeman1 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92305

Ott a pont, az kénsav akart lenni.

Előzmény: csalitos (92300)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92304

Te most provokálsz itt? Mert ha igen, azé baszlak innen ki, ha nem, akkor azé.

Előzmény: mongoloid (92302)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92303

A topik az SOS Fórumcsoportban van. Ha áthelyezteti az Életmódba, segíthetek.

Előzmény: Hurkafej (92173)
mongoloid Creative Commons License 2013.11.02 0 0 92302

Sziasztok! Tata környékén vállalna valaki törkölyt felesbe főzve? Nincs pénzem kifőzetni, lenne vagy 800 liter, cukor nincs benne! Bogyózott, egy jó hónapos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!