Keresés

Részletes keresés

deszegregator Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92478

Nem árt egy abroncsot már este a fejére szerelvényezni, ha beszedeget abból a birsezett cukrosból...LOL

Előzmény: barkócza (92432)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92477

Ilyet hol lehet beszerezni??

Előzmény: vasbicikli (92440)
norris53 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92476

Attól függ > melyik lábára van kötve :-))))

Előzmény: kupeci (92475)
kupeci Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92475

Csatlakozom, bár már egy kicsit rosszul látok , de szerintem is szalma a javából!:)

Előzmény: obsitos3 (92473)
truffle Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92474

4) a szalvétávak lehalászoda tetejéről a kozmaolajat....

 

Hát ez az! Mi van akkor, ha pont az illatátvivő-kozmaolajat szedi le? /Most biztos az jön, hogy olvassam sűrűbben az 1x1-et:)/

Előzmény: Baracilin (92471)
obsitos3 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92473

És nem szénát,hanem szalmát használtál.

Előzmény: Baracilin (92472)
Baracilin Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92472

a szalma jó! Amíg szimplafalúvan főztem minden cefre ígyment le:

egy cefrém sem égett le, és egyikben sem lehetett érezni a széna ízt...igaz a sűrűbb cefréket hígítottam főzéselőtt és nagyon vékony fával fűtöttem....

Előzmény: vasbicikli (92463)
Baracilin Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92471

1)Beöntöd az alszeszt az üstbe...

2)vársz egy kicsit...(2-5perc)

3)fogsz egy szalvétát...

4) a szalvétávak lehalászoda tetejéről a kozmaolajat....

 

Előzmény: Bicskei1885 (92460)
truffle Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92470

:D

...és ha nagyon nagyon jól viselkedek, akkor kérhetem magam Kalocsára...ott van női "szakosztály". Egyébként meg ha Rómeóból Júliát csinálnak belőlem, akkor már annyira mindegy;). Csak halkan jegyzem meg: ha egy "ilyen" helyen van ismerőse az embernek, sok dolgot meg lehet csináltatni...abrikterkés szakszerű éleztetése, políroroztatás...mifene.

Előzmény: szilvakukc (92464)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92469

Ilyenkor már nem igen vezetek...jöhet egy jó nedű,töltök is egy idei sárgabarackot tulipános pohárba.

Előzmény: Feriba51 (92468)
Feriba51 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92468

A szalma nem jön át, de egy ismerős szalma hijján szénát tett.

Hát lett belőle valami nagyon alkoholos tea.

Jó nedűt!!!

Előzmény: vasbicikli (92463)
obsitos3 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92467

A második lepárlásnál már semmit,de most még le lehet szedni,ha szobahőmérsékleten nem megy,hűtsd le,amennyire tudod,és higítsd ki.A szalma jó megoldás,ha nincs más,nem jön át az íze.De a törköly leégésén ez nem segítene,az azért égett le,mert nem tettél alá elég vizet.

Előzmény: Bicskei1885 (92460)
Csikky Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92466

Egyébként igazad vagyon, elhamarkodtam a választ.... :)

Én nagy naivan azt gondoltam, hogy ha lefinomitom majd tompul, vagy egészen élvezhetővé válik, de nem igy lett. Bosszankodtam, mire a feleségem azt mondta, neki kell ez az ~5L. Mondom ok, de minek? Kávé likőrt kavart belőle, meg házi Bailey's-t :) Valóban ha jobban belegondolok volt egy kicsit mogyorós lecsengése :) :) !

Előzmény: vasbicikli (92462)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92465

Hogy-hogy mit tudsz csinálni!!?? Hát szedd le, vazeg!

Előzmény: Bicskei1885 (92460)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92464

Fel a fejjel, semmi baj. Ha jól viselkedsz, előbb-utóbb átvisznek Baracskára, az lazább.:DDD

Előzmény: truffle (92459)
vasbicikli Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92463

"rakjak a cefra alá szalmát akkor nem fog odaégni"

 

A szalma íze nem jön át a párlatba?

Előzmény: Bicskei1885 (92460)
vasbicikli Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92462

"Az égett alszesz szerintem felejtős, mehet a lefolyóba"

 

Az ilyen tételeket háztartási célokra érdemes letisztázni (ablakmosó, borszeszégő üzemanyag, stb).

 

Előzmény: Csikky (92412)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92461

Higítani v. nem higítani?nem is tudom,elhangzott ez is az is,mindenesetre jó hogy megbeszéljük a dolgokat,a sok jó kis beírásból előbb-utóbb ki lehet szedni valamit....majd kiderül.

Előzmény: Csikky (92454)
Bicskei1885 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92460

Sziasztok olvasgatom a fóruot kifejezetten jó...sajnálom h kevés a kép régen több volt...

A  kérdésem:

Alma főzésénél az első főzésnél már látom h kozmaolajos a lejött anyag teteje...a kérdésem h mit tudok sinálni vele a második lepárlásnál...gondolkoztam a kávéfilteren vagy a vattán...d eha valaki tanácsol jobbat szívesen látom...

 

Olvastam itt a leégés problematikáját..

nekem egy szer tavalyelőtt csúnyán odaégett az egyik adag törköly...akkor mondta egy idős ismerős,,hogy rakjak a cefra alá szalmát akkor nem fog odaégni...nem kell itt nagy mennyiségre gondolni..

Nekem bevált..

 

truffle Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92459

Csak de! :)

Előzmény: In Lak'ech (92434)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92458

nosza Feribá! :)

Előzmény: Feriba51 (92457)
Feriba51 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92457

Köszönöm, így már könnyebb képzelegni:-))))

 

Azért van még egy-két dolog, amit már nem tudok elképzelni se:-)))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: zsuzska60 (92445)
TINTUS Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92456

Az alszesz szeszfoka természetesen többek között az alma fajtájától, érettségi állapotától  is függ tehát hogy eleve mennyire tud a benne levő cukor az erjesztés folyamán alkohollá alakulni-persze feltételezve a hibátlan technológiát.

 

Aztán az se mindegy például, hogy a ledarált almához mennyi vizet öntöttél - a 40 literedbe mennyi volt a tiszta alma és a hozzáadott víz . Lehet, hogy a 30 literből is kijött volna a 8 liter alszesz , ha nem öntesz hozzá annyi vizet  (persze ehhez duplafalú szerkó kellene) - tehát nem érdemes így viszonyítgatni.

 

Ha lekozmált akkor lehet barna vagy , ha nagyon teleraktad és annyira fűtötted, hogy a bugyogó cucc bekerült a páracsőbe pláne, ha nincs elég esése.

 

Szerintem az ízéből a kozmásodást már nem tudod kiszedni. Ezt csak gondolom mert duplafalum van és abba még a rizs se ég oda. :)

 

Előzmény: Babi90 (92404)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92455

nem jól gondolod

Előzmény: Csikky (92454)
Csikky Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92454

Ez szerintem nem igy van, mivel az alkoholnak és a viznek más a forráspontja. A viz csak egy higitó anyag, közvetlenül a főzés előtt teszed hozzá az üstben...

Jól gondolom?

Előzmény: zsorsz (92444)
barkócza Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92453

Itt írtam le a leégéshátlót, amit használok:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=113634705&t=9007484

 

Annyi mostanra a módosítás, hogy a középső pöcök köré is teszek egy hengerré hajlított rézlemezt, a lemez és a pöcök közét is föltöltöm kaviccsal. Jó, de ez sem csodaszer.

Előzmény: barkócza (92452)
barkócza Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92452

Az alszesz mennyisége rendben van, a 1,5 órás felfűtéssel sincs baj, a teljes 6 óra soknak tűnik, nem kell ennyire visszavenni a fűtést, miután elkezd csepegni.

 

A leégésgátlást, higítást neked kell kikísérletezned, le fogsz még égetni pár adagot, arra készülj. Mekkora az üstöd (átmérő, magasság)? A 10-es lyukak nagynak tűnnek, sok kis 2-es, 2,5-es kellene inkább. A lemezt pedig az alatta keletkező gőz simán fel tudja borítani, erre is vigyázni kell.

 

 

Előzmény: Babi90 (92448)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92451

Esetleg a kosarat v.mi fém szúnyogháló szerű ag.-al v. v.mi szűrővel kibélelni a finom bolyhok felfogására,nagy marhaság lenne?

Előzmény: vasbicikli (92447)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92450

Nekünk a laborban(sajnos jó régen volt,60-as évek vége)forrkőnek bevált az apróra tört porcelán.

Előzmény: vasbicikli (92440)
Babi90 Creative Commons License 2013.11.04 0 0 92449

Természetesen a lemezre fúrtam 10-es fúróval lukakat.

Előzmény: Babi90 (92448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!