Keresés

Részletes keresés

Jalso Creative Commons License 2009.10.05 0 0 662
Semmi bajom a Pt-Rh -val. :) Orulok, ha az emberek megosztjak sajat befektetesi strategiajukat, jo dolog megismerni mas nezopontokat.
Előzmény: naox (656)
naox Creative Commons License 2009.10.05 0 0 661
"2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról
242. § Befektetési arany értékesítése esetében az adóalany mindenkor köteles számla kibocsátásáról - a 169. § szerinti adattartalommal - gondoskodni.
169. § A számla kötelező adattartalma a következő:
...
d) a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének adószáma...;
e) ... a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének neve és címe;"
Eleg egyertelmu.
Előzmény: naox (658)
blogger Creative Commons License 2009.10.05 0 0 660
Támogatom. Ha teljesen legális, akkor nem lehet probléma nyilvánosan is kiírni a részleteket.
Előzmény: petike23 (659)
petike23 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 659
Szvsz írd meg ide nyilvánosan, mi van és mennyiért.
Előzmény: JAMIE21 (657)
naox Creative Commons License 2009.10.04 0 0 658
"Az anonimitás sem probléma""Teljesen legális."
aha
Előzmény: JAMIE21 (657)
JAMIE21 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 657
Ha arany ezüst érdekel,privátban megbeszélhetjük.
Az anonimitás sem probléma,a méretek választhatóak.Teljesen legális.
Előzmény: Jalso (648)
naox Creative Commons License 2009.10.01 0 0 656
Ne ertsetek felre, a Pt-Rh az en szemelyes preferenciam, nem javaslom senkinek. En (relative) fiatal vagyok, engem csak az olyan befektetes erdekel, ami 20-30 ev alatt esetleg brutalis hozamot hoz. Nem rakok penzt evi 3-4%-os hozamu dolgokba, minek tennem? Az, hogy rovidtavon mi tortenik a Pt-Rh-mal szamomra nem erdekes. Termeszetesen ilyen anyagoknal jelentos visszavaltasi koltseg van, kicsi a likviditasa, de a Rh pl. a 2-3 evvel ezelotti arfolyam tizedeert kaphato, a platina a feleert. MOst egy eves atlagjovedelm 20 ev mulva esetleg eleg lehet a nyugdijbavonulashoz. Nem tudok ma ennel perspektivikusabb befektetesrol.

Evidencia, hogy nincs "tokeletes" befektetesi strategia, csereben szerencses esetben mindenki ki tudja alakitani a sajat portfoliojat. Mindenki maga tudja, hogy neki mi a jo, a kockazatokat pedig viseli maga. A baj az, hogy annyira penzugyi analfabeta a lakossag, hogy "befektetesi tanacsadoktol" kernek segitseget, akik meg azt a termeket ajanljak, ami utan eppen a legnagyobb premiumot kapjak. Ezert a befektetes (ami ugye egy bizalmi dolog) nalunk szitokszo, rokonertelmu a lehuzassal, atveressel.
Mi soha senkinek nem adunk befektetesi tanacsot, segitunk, hogy hol tud utananezni a dolgoknak, eladunk neki aranyat, de sose beszelunk ra senkit a vasarlasra. Egyszeruen nem korrekt az, ha a kereskedo a partatlan tanacsado szerepet jatssza el.
Előzmény: Jalso (654)
petike23 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 655
A platina, palládium, ródium ipari fémek, tehát jelentős igény van (és lesz) rájuk; viszont tényleg gond lehet, ha gyorsan szeretnél eladni egy Pt, vagy Pd tömböt..
Előzmény: Jalso (654)
Jalso Creative Commons License 2009.10.01 0 0 654
"Barmelyik jo, szerintem a Pt lesz a nagyobb durranas, de csak hozzaertonek ajanlanam, es persze akkor lesz igazan uzlet a dologbol, ha talal az illeto afamentes forrast. Ha lenne penzem, en platinaba, esetleg rodiumba tennem."

En mint laikus ebben azt a veszelyt latom csak, hogy ha jon pld komolyabb gazdasagi krizis, pld hiperinflacio, akkor az ilyen egzotikus femek nem lesznek konnyen bevalthatoak. Szerinted az emberek hany szazaleka tudja, hogy mi fan terem a rodium, vagy a palladium? Mennyire oldhato meg ezeknek a bevizsgalasa pld egy kisvarosban vagy akar egy zaciban? Azt hiszem ilyen gond az aranynal, ezustnel nincs. Leteznek evszazadokkal ezelott kialakult modszerek, mivel ezek regota nemesfemek.

"ill. alighanem erdemes ezust ermek, etkeszletek felvasarlasat is elkezdeni, ha valaki ilyen korokben mozog. Feldolgozassal egyutt siman lehet vilagpiaci 80%-ert ezustot szerezni, maganszemelytol vasarolva afamentesen."
En azt tapasztaltam, hogy az emberek tulzott numizmatikai erteket tulajdonitanak minden nagymamatol orokolt ferencjozsef ezust ermenek, es fantasztikus regisegnek hisznek minden padlason talal ezust kanalat... :) Lehetetlen ezeket ezust arfolyam alatt megvenni, legalabbis nekem eddig kevesszer sikerult valamit tenyleg ar alatt vennem. Csak ha sokat vettem, es azonnal.
Előzmény: naox (653)
naox Creative Commons License 2009.10.01 0 0 653
"Pt vs Pd"
Barmelyik jo, szerintem a Pt lesz a nagyobb durranas, de csak hozzaertonek ajanlanam, es persze akkor lesz igazan uzlet a dologbol, ha talal az illeto afamentes forrast. Ha lenne penzem, en platinaba, esetleg rodiumba tennem.
ill. alighanem erdemes ezust ermek, etkeszletek felvasarlasat is elkezdeni, ha valaki ilyen korokben mozog. Feldolgozassal egyutt siman lehet vilagpiaci 80%-ert ezustot szerezni, maganszemelytol vasarolva afamentesen.
ha valaki nem vegyesz, es nem forog ocskapiacokon, akkor olcso befektetesi arany.
Előzmény: petike23 (651)
petike23 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 651
Vannak szép platina, ill. palládium érmék, viszont sokkal kevésbé ismertek itthon, mint az arany.

A platina vs. palládiumról mi a véleményed ?
Előzmény: naox (650)
naox Creative Commons License 2009.09.30 0 0 650
az ezust ara nem igazan "kovette le" az arany aremelkedeset. Az okorban 1:7, az aranystandard kezdeten 1:15-1:16 arany volt a ket fem kozott, es az ezustot is nemesfemnek tekintette a piac. Mara egy draga fem, de nem funkcional nemesfemkent, csokken a belole keszult ekszerek (plane befektetesi termekek) mennyisege. Ennek oka egyebkent leginkabb az, hogy az ezustot AFA terheli, mig a bef-i aranyat nem.
Piaci oldalrol a gond az, hogy -mint irtad- az ezustot leginkabb kiserofemkent termelik ki, igy -ha tetszik, ha nem-, kozel allando a kitermeles, azt nem lehet csokkenteni, hisz kell az elsodleges arany, rez, etc. Csokkeno felhasznalas es allando kinalat mellett pedig ez egyertelmuen csokkeno arat eredmenyez.

Az ezust okori szerepet velhetoleg a palladium fogja a kozeljovoben atvenni, mar gyartanak palladium ermeket, es a kormanyok (allitolag) tervezik a befektetesi palladium afamentesse tetelet.
Előzmény: Jalso (648)
petike23 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 649
Pl: Illyés Gyula: Puszták népe.
Előzmény: Jalso (648)
Jalso Creative Commons License 2009.09.30 0 0 648
tudsz erre valamilyen forrast adni? :)

erdekelne, mert epp ezust vasarlast fontolgatok.
En, mint laikus ugy latom, hogy megeri ezustot (is) venni. Egyreszt olcsobb - ha beut a kracch aprob bevasarlasokra praktikusabb lesz. Ezenkviul az ezustot az ipar is nagy szamban hasznalja, s gondolom ez igy marad a jovoben is - ha megse jonne el a gazdasagi osszeomlas. Ha jol tudom az ezust ketharmadat mas femek (rez,cink, olom, nikkel) banyaszata kapcsan termelik ki mint mellektermeket - tehat ha, ha esik az ipari termeles, esik majd az ezust kitermelese is. Nagyobb esellyel lehet belole hiany a jovoben.
Tobb helyen olvastam mar, hogy regebben a Gold/Silver ratio 1:15 kornyeken volt - ami nagyjabol meg is felel a foldkeregben elofordulasi arányuknak. Jelenleg ez az arány 1:60. Sőt olyat is hallottam mar, hogy allitolag mestersegesen van alacsonyan tartva az ezust arfolyam a comex-en. De a tozsdehez nem ertek.
Előzmény: petike23 (644)
petike23 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 647
Pontosan.
Jó lenne, ha az emberek nagy része a pillanatnyi pénzköltés (gyakran teljesen felesleges dolgokra; plazmatévé, újabb kocsi, stb.) helyett a rövid/közép és hoszútávú megtakarításokra, uram bocsá a "miből lesz nekem nyugdíjam" kérdésre is figyelmet fordítana.

A megtakarításoknak (ha azok kellően kiegyensúlyozottak) része a nemesfém is.
Előzmény: naox (646)
naox Creative Commons License 2009.09.28 0 0 646
"Szvsz jó stratégia a nagyobb értékű tömbök mellé egy marék kisebb aranytárgy/érme."
persze, sot tacsk0 baratunknak is teljesen igaza van abban, hogy az arany sem jelent teljes megoldast mindenfele gazdasagi-tarsadalmi krizisek eseten, de egy stabil, eletkepes tarsadalomban nagyon fontos lenne, hogy a pogarok ne csak adossagot, hanem konvertibilis vagyont is halmozzanak. Nem is okvetlenul nemesfemet, jo a mualkotas, ekszer, etc. is, mindenesetre valami olyasmi, ami akkor is ertek marad, ha a tesco-eleterzesnek vege. Egy auto, aminek a forgalmi erteke kisebb, mint a kocsit terhelo tartozas, az nem vagyon, es ilyen dolgok halmozasa siman bedonthet egy akkora gazdasagot, mint a mienk.
Es igazabol itt latom az anonimitas problemajat. A vevot azert kell azonositani, mert az APEH az eladot akarja nagyon szigoruan ellenorizni. A felelem megis arra iranyul, hogy a szemelyek megtakaritasaiba akar belelatni, amihez szvsz (legalis jovedelem eseten) se jogilag, se erkolcsileg az adohatosagnak semmi koze. Az maganugy a hagyomanyok szerint.
Előzmény: petike23 (645)
petike23 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 645
Helló Naox,

egyetértek az általad leírtakkal. :)
Egy kiegészítéssel; a hozzászóló szerintem arra az esetre gondolt, amikor egy kiló húst/zsák krumplit cserélsz egy aranyláncért/-érméért.

Ebből a szempontból jók a kisebb értékű aranytárgyak.

Szvsz jó stratégia a nagyobb értékű tömbök mellé egy marék kisebb aranytárgy/érme.

Plusz tombakkal plattírozott acéllal bevont ólom. :)
Előzmény: naox (643)
petike23 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 644
Az ezüstöt a II. világháborúban nem sokra becsülték; az arany volt a "menő".
Előzmény: Törölt nick (641)
naox Creative Commons License 2009.09.28 0 0 643
A tenyek kedveert:
"Allamcsod esetere senki sem vesz certifikalt uncias vagy kilos aranyat."
de igen. Lehet, hogy szerinted nincs igazuk, de szamtalan ilyen ugyfelunk van. Tenyszeruen van.
"Ilyet ugyanis az AFA-mentesseg miatt csak szemelyivel lehet venni"
Valoban, de megint a tenyek kedveert: az adataid nem kerulnek ki allambacsihoz, nincs automatizmus, nem kapjak meg a listat, sot, a hatalyos torvenyek szerint ilyen listat allambacsi nem is keszithet/kerhet. Ettol fuggetlenul szerintem is aggalyos a dolog, de a vevok leginkabb azert nem szeretik, mert esetleg nem szivesen szembesulnenek egy vagyonosodasi vizsgalattal.
Ha pedig legalis a jovedelmed, akkor vilagvege eseten sincs gond, azt mondod eladtad a tombot, hatmillio regi jo forintert, es vettel belole egy fel grillcsirket. Az eladasi bizonylat elveszett, vagy nem is volt, hisz az ugye nem kotelezo.
Ja, es ennyi erovel mindent elvehetnek.
"es a pofikad is ott lesz a bolti CCTV videon az orokkevalosagnak."
pontosabban 3 napig (hetig?, ugye nem tarolhato korlatlan ideig a felvetel.) Es allambacsi nem kerheti el csak ugy.
"Allamcsod eseten masnap reggel ott lesz az ajtodban a zsandar es keri az aranyat atadni....az elet szentsege csak szepen hangzo maszlagok"
volt par allamcsod a 20. szazadban, es nem ez volt a tipikus megoldas. Talan erdemes lenne egy kicsit utananzeni. Szerintem (szigoruan maganvelemeny) a maganszemelyek konvertibilis megtakaritasa a letezo legjobb dolog az allam szempontjabol allamcsod eseten, erre betamadni nem mas, mint "gyorshalal". Ha a nyugdijas 2-3-4 honapig is elel allambacsi segitsege nelkul, akkor van esely a rendszert ujrainditani. Ha egy het alatt beindul az ehseg motivalta fosztogatas, annak polgarhaboru, teljes anarchia a vege.
"hasznalt aranylanc es ezustkanal formajaban veszi a nemesfemet"
illegalisan, a feketepiacon, ahol nincs garancia, atbasznak, megbuntetnek, ja, es dragabb, mint legalisan. Szerintem van jobb strategia.
Előzmény: Törölt nick (641)
naox Creative Commons License 2009.09.24 0 0 640
Hoppa:
http://www.kitco.com/charts/livegold.html
es mindezt ugy, hogy a dollar meg erosodik is....
naox Creative Commons License 2009.09.09 0 0 639
Udv Urak, van nehany elado hasznalt, kisse srult aranyermenk. Ha erdekel valakit, irjon.
petike23 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 638
Meglódult.
Ahogy a részvénypiac megingott.
Előzmény: naox (637)
naox Creative Commons License 2009.09.02 0 0 637
Arfolyamot neztetek mostanaban?

http://www.kitco.com/charts/livegold.html
tamas1000 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 636
nah feldobtam párat....
ha valaki ilyenre vágyna... :))

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=tamas1000
tamas1000 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 635
nah feldobtam párat....
ha valaki ilyenre vágyna... :))

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=tamas1000
tamas1000 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 634
nah feldobtam párat....
ha valaki ilyenre vágyna... :))

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=tamas1000
tamas1000 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 633
hali!

bár nem éppen arany, de egy 250 grammos fóliázott, préselt Argor-Heraeus ezüst "tömböcske" van eladóm, ha valakit érdekel, mielőtt a vaterára feldobom.
8*4,7 cm, és olyan 7 mm vastag, 999-es.
fóliázott, tehát hibátlan.

e-mailem publikus.

üdv
t
Luca_41 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 632
Sejtettem....
Köszi.
Előzmény: naox (631)
naox Creative Commons License 2009.08.18 0 0 631
a metal-art-tal gyartatja. Szep, hatarainkon tul ismeretlen, draga. Nagyon draga, mindenki masnalmin. 6-7%-kal olcsobb.
Előzmény: Luca_41 (628)
petike23 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 630
Szia !

Érdemes visszaolvasni.
Előzmény: Luca_41 (629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!