Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

kai01 2012. okt. 29. Creative Commons License 5500

Üdv 

 

Szerintem egy kicsit elírtad azt a (10-20) évet, lehet hogy 1-2-t akartál írni de nem tudom. Mifelénk 2700 Ft mázsája a fának a (száraz akác) Az előző kis gépem gazdaságosabb volt azzal 700 Ft volt egy mázsa (fűrészpor+áram). Javításra nem kellett költenem.  Ez a gépem már termelékenyebb de nem annyival mint amekkora motor van rajta, de még így sem kerül felébe egy mázsa tüzelő amit ha ráteszek a kandallóra az melegít nem úgy mint a (száraz akác).

 

kai01

Előzmény: garfieldka* (5483)
a3oli 2012. okt. 29. Creative Commons License 5499

Tisztelt gaffieldka*!

Nem kell bocsánatot kérned, hiszen én írásaimban jeleztem, hogy kérek és várok pozitív és negatív kritikákat is, hiszen ez az egész fórumozás arról szól, hogy egymás tapasztalatait

megismerjük, hasznosítsuk. Egyébként az általad leírtakkal részben egyet is értettem.

Mint kiderült az utólsó hozzászólásadból, Te is csinálsz papírbrikettet. Én amit róla infót már tudok, mind leírtam, ha egészében kíváncsi vagy rá a nick nevemre kattintva végigolvashatod az eddigi tapasztalataimat egyben , amit közreadtam.

Üdvözöllek: a3oli

Előzmény: garfieldka* (5498)
garfieldka* 2012. okt. 29. Creative Commons License 5498

Bocsánat!

 

Valóban a kai01 (5481)-as gépéről írtam.

 

Vagyis kérlek, ha tudod, tekintsd meg nem írottnak az előző válaszom! Te semmiképp nem vagy annak címzettje.

Előzmény: a3oli (5495)
garfieldka* 2012. okt. 29. Creative Commons License 5497

Nem tisztelek meg azzal - helyesen - Nem tiszteltelek meg azzal

Előzmény: garfieldka* (5496)
garfieldka* 2012. okt. 29. Creative Commons License 5496

Értem.

 

Elvártad, hogy ne mások hozzászólását folytatva kapcsolódjak be a gépedről alkotott véleményemmel ebbe a dologba. Nem tisztelek meg azzal, hogy közvetlenül a géped megjelenésekor, arra reagáljak. Sajnálom, ezt már nem lehet módosítani!

 

Ugyanakkor ha a gép videójának berakásakor odaírtad volna, hogy semmiféle adat nem publikus, ne is kérdezzük, mert nyilvánosan tárgytalan, akkor eleve semmit nem szóltam volna. Legfeljebb a videó megtekintése után biccentek, hogy "ez igen", és nem forszírozom a dolgot. Számomra és esetleg más olvasó számára is tárgytalan. Ha netán ennek a titkolózásnak esetleg üzleti alapja van, az is érthető.

 

Hogy nemrég letiltottam a kb. 10 éve nyilvános elérési lehetőségem, annak is oka van. Egyéb elfoglaltságom miatt nem sok időm van levelezgetni. Más fórumokon ismernek sokan. Itt viszont többnyire csak érdeklődő vagyok. Eddig nem nagyon szóltam hozzá, s azt gondolom, ez továbbra is szerencsésebb magatartás, hisz nem lát bele az ember a másik lelkébe, mit is okozhat abban a véleményalkotásával?

 

Neked azért további gépészeti sikereket kívánok e téren, én pedig egyelőre maradok a kézi préselő masinámnál. :))

Előzmény: a3oli (5495)
a3oli 2012. okt. 29. Creative Commons License 5495

Köszönöm , hogy reflektáltál írásomra. 

Tulajdonképpen az abban leírtakkal végül is egyetértek. Csak az a problémám, hogy lehet ezt nem is nekem szántad.

Én is had idézzek írásodból:

Ha figyelmesen elolvasod a gépedről írt hozzászólásom, abban méltatva szóltam az alkotásodról. De engedtessék meg nekem is, hogy felmerüljön bennem a kérdés, mennyi az annyi? Ha valaki esetleg követni kívánja az utad, akkor nagy segítség lenne hozzá a bemutató videó mellett egy hozzávetőleges bekerülési költség és gazdaságossági számítás csatolása.

 

A magam részéről úgy gondolom, egy ilyen gép megalkotása bizony csak egyes, megfelelő adottságokkal rendelkező egyén számára lehet "kihívás" (műszaki ismeretek, tervezési- építési gyakorlat, szerszám, anyag, majd pedig az üzemeltetéshez szükséges folyamatos és olcsó feldolgozandó anyag megléte szükséges).

 

Jó vagy nem, másoknak más út lesz járható.

 

Sajnos a számítások nélkül nagyon a sötétben tapogatózik az, aki esetleg követné a példád.

 

Először is végignéztem az összes eddigi hozzászólásodat és az én gépemről Te még nem nyilatkoztál(én figyelmesen olvastam végig). Te a kai01 és Fiduli hozzászólásaihoz írtál véleményt. 

Egyébként ha kíváncsi vagy bármilyen nem publikus infóra, Email címem nyílvános(nem úgy mint a Tied), ha tudok valamiben segíteni megteszem, úgy mint másoknak is, hiszen eddig a házi papír hasznosítása ügyében elég sokan megkerestek és időmhöz, egészségemhez mérten válaszoltam is.

Előzmény: garfieldka* (5494)
garfieldka* 2012. okt. 28. Creative Commons License 5494

Kedvem nem fogja semmi szegni, mert most azon gyötrődöm, hogy elkészítsem a hidraulikus présem házi használatra, természetesen nem milliókból.

 

Természetesen azt csinálsz, amit akarsz. Te döntöd el, ez rendjén van. De a fenti kinyilatkozásodban arra is utalsz, hogy megfizethető áron kívánod ezeket a fejlesztéseket kivitelezni.

 

Ha figyelmesen elolvasod a gépedről írt hozzászólásom, abban méltatva szóltam az alkotásodról. De engedtessék meg nekem is, hogy felmerüljön bennem a kérdés, mennyi az annyi? Ha valaki esetleg követni kívánja az utad, akkor nagy segítség lenne hozzá a bemutató videó mellett egy hozzávetőleges bekerülési költség és gazdaságossági számítás csatolása.

 

A magam részéről úgy gondolom, egy ilyen gép megalkotása bizony csak egyes, megfelelő adottságokkal rendelkező egyén számára lehet "kihívás" (műszaki ismeretek, tervezési- építési gyakorlat, szerszám, anyag, majd pedig az üzemeltetéshez szükséges folyamatos és olcsó feldolgozandó anyag megléte szükséges).

 

Jó vagy nem, másoknak más út lesz járható.

 

Sajnos a számítások nélkül nagyon a sötétben tapogatózik az, aki esetleg követné a példád.

 

Kérlek, ne vedd hideg-meleg kérdésnek, csupán a véleményem!

Előzmény: a3oli (5493)
a3oli 2012. okt. 28. Creative Commons License 5493

Először is kifejezem minden elismerésem az elkészített gépről. Az előző sem volt akármi, arról privát Email-ben régebben már konzultáltunk.

Én hozzászólásaimban többször kifejtettem, hogy a vélemények nem mindíg a valóságot tükrözik. Kaptam hideget, meleget a papírprésemre, de én úgy vagyok vele, hogy hagy én döntsem már el, hogy nekem mi a jó. Fiduli és manens véleményeivel is maximálisan egyetértek. Az 5432 sz. alatt azért tettem fel a videót, hogy akinek szükséges belőle hasznos ötlet az saját (nem üzleti) célra alkalmazhassa. Ha a fórumon nyitjuk meg a videót és nem a YouTube-n ezek az  alábbi infók nem láthatóak.

Ezért ez ide bemásolom:"Ezt a kisgépet nem azért készítettem, hogy bonyolult technikai megoldással hasznosítsam a ház körül képződő, nem veszélyes, kazánban elégethető anyagokat, hiszen erre egyszerű megoldásokat tömegével lehet látni felvételekben. Az ok csupán annyi, hogy az aktív dolgozó évek után sem szabad letenni a lantot, mert a szellemi és fizikai erőnlét megtartásának alapja az alkotásvágy, a hasznos tevékenység folytatása. Számomra csak az önbizalmamat adta az meg, hogy meg tudtam csinálni és nem mindegy az, hogy 1000 db. brikett elkészítéséhez 1000-szer kell szétszedni és összerakni egy formát, ugyanannyiszor kézzel vagy hidraulikus emelővel megnyomni. Ezt a gépet csak egyszer kellett elkészíteni és lehet gyártani ezerrel és gyerekjáték a kezelése." 

Mindez az előbb említett hasonló véleményeket is igazolja. De meg lehet cáfolni, nyitott vagyok itt és privát Emai-ban is. Hasonló gondolatokkal vágok neki a hidraulikus gép megépítésének, amihez már régóta gyüjtöm az infókat és anyagokat. Az lesz egy újabb kihívás!!!!!!!

Előzmény: kai01 (5487)
/manens 2012. okt. 28. Creative Commons License 5492

Olvasgatom, de én igazán hobbiasztalos vagyok, ott pedig látok egy-két nagyarc profit. Hozzájuk én kicsi vagyok. A gyerekeimnek - is - elkészítek minden bútort ( nem bútorlapból ) restaurálok, politúrozok , intarzia, esztergálok, faragok, csak régi, öntvény, ill. magam által gyártott gépeim vannak, tehát nem oda való vagyok. Azért sokat tanulok ott is.

Előzmény: garfieldka* (5491)
garfieldka* 2012. okt. 28. Creative Commons License 5491

Nem láttalak még itt:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9104263

 

Lehet, hogy elkerülte a figyelmem a nickked, de ha mégsem és új számodra a linkelt topic, javasolom, nézz be oda is! Jó dolgokról csevegnek a fijúúúúk.

Előzmény: /manens (5490)
/manens 2012. okt. 28. Creative Commons License 5490

Akkor rokon lelkek vagyunk, nekem is asztalosműhelyem van, de lehet a kettőt kombinálni. Ma kezdek- hozzá egy fa - vas kombinációjú darabológéphez. ( szerkezet, burkolat fa, a vágó-daraboló egység vas. Ez is egyfajta kihívás ! :) )

Előzmény: garfieldka* (5486)
nagykunsági 2012. okt. 28. Creative Commons License 5489

Elég sok telepet megjártam, sehol nem veszik le.

 

Állítólag a ragasztó kioldódik a papírból és eltömíti a szűrőket.

 

Azért meg nem fogom gyűjteni, hogy több 100 km-re elvigyem leadni.

 

 

Előzmény: true75 (5488)
true75 2012. okt. 28. Creative Commons License 5488

http://www.papirhulladek.hu/

 

én a maglódi telepükre hordtam mindent

3 megyében léteznek, talán egyik közel esik hozzád

üdv

R.

Előzmény: nagykunsági (5480)
kai01 2012. okt. 28. Creative Commons License 5487

Üdv mindenkinek

 

Köszönöm az elismerést, igaza van Fidulinak és /manens-nak hogy meg tudom-e csinálni az elképzelésemet és az működjön is. Az egy igazi kihívás. A tervezés az nem kerül semmibe. Költség csökkentés szempontjából azokbol az anyagokból próbáltam összehozni amit találtam a garázsba. Amit meg nem tudsz megcsinálni azt meg megkell venni hozzá. (munkahenger, csövek,  olaj) Ha szerencséd van a vastelepen 10ed-éért megtudod venni. 

 

Üdv

kai01

garfieldka* 2012. okt. 28. Creative Commons License 5486

Én is csinálok sokféle kütyüt, de fából. Faipari gépeim vannak. A fémmegmunkálás tőlem távolabb áll. Vagyis amit a feladatról, a kihívásról írtatok (az előző hozzászólóval), osztom. Jó érzés, ha meg tudja az ember sk. valósítani amit elképzelt.

 

E gép készítőjének mások a prioritásai, mint egy fémmunkában kevésbé jártas valakinek, pláne ha a feldolgozandó alapanyag beszerzése sem magától értetődő. Mindenki más helyzetben van.

Előzmény: Fiduli (5485)
Fiduli 2012. okt. 28. Creative Commons License 5485

Helló.

Szerintem a tervezés nem kerül pénzbe; a gyártásnál csak az, amit az ember nem tud maga megcsinálni ( Brikettálógép épitése HÁZILAG a cél ); az anyagot lehet lomolni apróért; a javitást is megcsinálja az aki készitette; az üzemeltetés ami pénzbe kerül ( áram, kenőanyag minimális, stb. ). Csak száraz darálék kell hozzá. Az meg szerintem van a tulajnak, különben nem épitett volna egy ilyen gépet.

Üdv.

Előzmény: garfieldka* (5483)
/manens 2012. okt. 28. Creative Commons License 5484

Sokszor nem a gazdaságosság a szempont, hanem a kihívás : meg tudom-e csinálni, működik-e az elképzelésem ?

Előzmény: garfieldka* (5483)
garfieldka* 2012. okt. 28. Creative Commons License 5483

Komoly szellemi és gyakorlati tudás kellett az elkészítéséhez. Bennem csupán az merül fel a gép láttán, hány mázsa tüzelőt vehetnék mondjuk 10-20 éven keresztül azért a pénzért, amibe a tervezés, gyártás, anyag, javítás, üzemeltetés stb. kerül?

 

Jó lenne mellette látni egy megtérülési számítást! De azért le a kalappal a készítője előtt!

Előzmény: Fiduli (5482)
Fiduli 2012. okt. 27. Creative Commons License 5482

Helló.

Gratulálok a géphez. Itt aztán van minden. Hidraulika, pneumatika, villamosság, ilyen motor, olyan motor, és lám - összeáll egy működő gép.

Iskolapélda azoknak, akik nem hiszik, hogy lehet házilag brikettálógépet késziteni.

Üdv.

Előzmény: kai01 (5481)
kai01 2012. okt. 27. Creative Commons License 5481

nagykunsági 2012. okt. 27. Creative Commons License 5480

Kérdezd már meg, olyat is levesz, ami fel volt ragasztva tapétaragasztóval?

Előzmény: true75 (5478)
kai01 2012. okt. 27. Creative Commons License 5479

true75 2012. okt. 27. Creative Commons License 5478

akkor nekem szerencsém van, mert a környezetemben 10km-en belül 2 hely is van aki vesz mindent

augusztusban 2800-ba ment a színes és 1800- ba a fekete fehér és a vegyes

Előzmény: nagykunsági (5477)
nagykunsági 2012. okt. 27. Creative Commons License 5477

Próbáltam. Ingyen sem kell.

 

 

Előzmény: true75 (5475)
/manens 2012. okt. 26. Creative Commons License 5476

Természetes, hogy neked a szines papír miatt ilyen negatív a véleményed, sőt, így a matek is rendben van. Még azt is merem mondani, hogy a nekivaló tiszta kartonból készült brikett sem az igazi, mert aránytalanul sok a hamuja, a hőértéke meg sem közelíti a fáét. Igazán a valamivel kevert papírbrikett lehet összehasonlításra alkalmas. Elemezhetünk, vitatkozhatunk, a lényeg az, hogy akinek ideje, ereje, ingyen alapanyaga van, pénze - mint egyre többünknek - kevés, annak megéri. A bónusz pedig az a tudat, hogy hasznosak tudunk lenni. Pont.

Előzmény: nagykunsági (5473)
true75 2012. okt. 26. Creative Commons License 5475

nem próbáltad eladni a színes papírt átvevő telepen?

most mázsáját 2800-ért veszik, ennél olcsóbban lehet tüzifának mázsájához jutni

Előzmény: nagykunsági (5473)
bku 2012. okt. 26. Creative Commons License 5474

Ha esetleg még nem láttátok.

ww.youtube.com/watch?v=4J7K219AkaY&feature=related

nagykunsági 2012. okt. 26. Creative Commons License 5473

Na most a tények.

 

Tavaly, nem csináltam brikettet, hanem simán tüzeltem a papírt.  Igaz, hogy ott kellett ülni mellette, de fel tudtam melegíteni a puffert, és fűtöttem a lakást.

 

Most csináltam brikettet belőle, és nem tudom vele felmelegíteni a puffert, csak kompromisszumokkal fűteni a lakást.

A brikett csinálásba több időt fektettem, mint mikor ott ültem  a kazán mellett, és papírral tüzeltem.

 

Ergo, nekem nem éri meg brikettet gyártani.

 

Mivel csak színes papírom van, ami még ráadásul szét sem ázik, kénytelen voltam ebből brikettet készíteni. Nem fogok papírt venni, hogy brikettet csinálhassak. Ha már pénzt adok érte, fát veszek.

 

 

Előzmény: 42tibcsi (5472)
42tibcsi 2012. okt. 26. Creative Commons License 5472

 

A nagy lángot nem a papír brikettre értettem az szinte úgy éget mint a fabrikket, henem a tiszta papír égetésre céloztam a nagy lángot, összevágom a kartonokat akkorára, hogy ép beférjenek a kazánba, és felül gyújtom meg. Sajnos ott kell leni és sokszor meg piszkálni, hogy maradéktalanul elégjen, ezt meglehet úszni ha brikett állapotban égetem. Az apríték v. fűrészpor lényegesen javitott a papírbrikett égésén. Én is próbáltam festett papirt égetni nehezebben ég és még büdös is meg piszkosúl fűstől. Dobozokban is elő fordul fehér lakkozot/festett az sem jó. 

 

 

Előzmény: nagykunsági (5464)
/manens 2012. okt. 26. Creative Commons License 5471

Így igaz, pontosítva, a papírból kioldott cellulóztól.

Előzmény: Gyulus111 (5470)