Keresés

Részletes keresés

Petykó50 Creative Commons License 2018.07.27 0 1 829

Nem vagyok kiemelt páciens, csak egy volt közalkalmazott fogorvos, aki 42 évet ledolgozott az egészségügyben, és átlátja, utána néz, és amennyire tudja, menedzseli saját egészségét!

 

Kezdve azzal, hogy a biopszia előtt nagyon sokáig urológussal nem találkoztam, amikor viszont már igen, és biopsziát javasoltak - mivel szervátültetés miatt fogékonyabb vagyok minden fertőzésre - a neten néztem utána és találtam meg a PCA3 vizsgálatot, ami kb. 58 ezer Ft-ba került (a tb. nem támogatja). Ennek pozitív eredménye miatt, szintén a neten kerestem rá, h. hol találok jó urológust.

 

Mint annyi más (nem orvos páciens), több napos sikertelen próbálkozás után, sikerült a Debreceni Urológia Klinika titkárnőjétől időpontot kapnom Dr. Flaskó Tibor főorvoshoz.

 

Következett a vizsgálat, későbbi időpontban a biopszia (amelyre csak 5 órát vártam, mivel műtét miatt elhúzódott).

 

Pozitív biopszia miatt onkológus -  sugárterápiás szakorvost javasolt.

 

A sugárterápiás főorvos magánrendelésére kértem, kaptam későre időpontot Budapesten, ahol - ahogy leírtam - brachyterápiát javasoltak, én meg a "szoros megfigyelést" választottam, közel 2 évig.

 

A kontroll PSA vizsgálatokat - szakorvosi beutaló hiányában -  maszek laborban végeztettem el, kb. 4000 Ft-ért alkalmanként.

 

A sugárkezelési lehetőséghez is időpontot kértem, kaptam, több vizsgálat előzte meg a kezelést, mindenhol órákat várakoztam, volt, hogy "csak" 2 receptért, de nem nyavalyogtam, nem kértem és nem is kaptam külön ellátást azért, mert az egészségügyben dolgoztam - nem is tartottam rá igényt.

 

Ahogyan láttam, minden beteggel egyformán foglalkoztak.

 

A  különbség csak annyi, h. én utána néztem minden kezelési lehetőségnek, a CyberKnife-val történőnek is, előnyeivel együtt, az amerikai szakirodalomban.

 

Az egész beszámolómnak az a lényege, azért tettem közzé, hogy azok a sorstársak, akiknél alacsony vagy közepes kockázatú rákot diagnosztizáltak, tudjanak róla, hogy a sebészeti kezelésen kívül létezik ez a - Magyarországon új és elérhető - csak 5 kezelésből álló sugárkezelési eljárás a CYBERKNIFE készülékkel! És aki úgy gondolja, kérdezzen erre rá kezelőorvosára, urológusára, és úgy hozza meg a számára legmegfelelőbb döntést!

 

És igen tévedés, h. nem minden beteg kapja meg ezt a kezelést, aki oda kerül, oda irányítanak és ezt a kezelést javasolják, azok meg is kapják!

 

Nem is egy hasonló cipőben járó betegtárssal találkoztam, akik sugárkezelésen voltak.

 

Utóirat: az, hogy a sugárkezelésnek lesznek-e és milyen késői mellékhatásai, azt nem tudom megjósolni, kiderül a későbbiekben.

 

http://www.alfaegeszsegkozpont.hu/Szakterulet/ONKOLOGIA/Idopontfoglalas

Előzmény: Diótörő (828)
Diótörő Creative Commons License 2018.07.27 0 0 828

Ez mind nagyon szép így leírva, ilyen tökéletes lenne a magyar egészségügy?

Vagy Te kiemelt páciens vagy?

Bocs a kekeckedésért, de ilyen pozitív beszámolót ritkán olvasni, így gondoltam arra, hogy ezt nem minden beteg kapja meg hasonlóan, vagy tévedek?

Előzmény: Petykó50 (821)
gaszkonyi Creative Commons License 2018.07.27 0 1 827

Köszönöm a hozzászólásodat !

Előzmény: Petykó50 (826)
Petykó50 Creative Commons License 2018.07.27 0 1 826

A PSA az nem rákspecifikus, hanem prosztata specifikus antigén!

 

Értéke megnő akut, krónikus gyulladásokban, jóindulatú megnagyobbodás esetében (pl. idősebb korban), és megnőhet prosztatatákban is!

 

Egyéb vizsgálatok is kellenek a rák diagnózisához - pl. képalkotó vizsgálatok, MRI, Ct - de a biztos diagnózist a biopsziának , a szövettani vizsgálatnak kell igazolnia, vagy cáfolnia!!

 

Kezelést is csak a pozitív biopszia eredménye alapján lehet és szabad tervezni, elkezdeni.

 

Én egyedül a fizetős PCA3 vizsgálatot iktattam be, ennek pozitív eredménye alapján döntöttm a biopszia mellett.

 

Persze, ha már szövettanilag igazolt a rák, annak követésére, a kezelés eredményességénak megítésére a PSA értékének változása egy fontos vizsgálat!

Előzmény: gaszkonyi (825)
gaszkonyi Creative Commons License 2018.07.27 0 0 825

Bocsánat javítanék de csak így tudok . A PSA 6,8

Előzmény: gaszkonyi (824)
gaszkonyi Creative Commons License 2018.07.27 0 0 824

Teljesen lehúz már ,hogy előtte vagyok..Hogy nincs semmi megoldás csak a szinten tartásra. /,8 psa megnagyobbodott prosztata normál tapintású, alig érezhető vizelet gond,..Nem is tudnék a betegségemről ha egy véletlen laborvizsgálat nem mutat psa-t.  CT ugyan mutatott megnagyobbodást de oda is írta nem látható semmi  extra.// Szabadon fordítva//  Kapom a tüdő tumorra a kemót és evvel a prosztatával vagyok fenyegetett. Így is a mellékhatások teljesen lehúznak.. De jó lenne  gyógyszeres megoldás  de ez csak egy sóhaj.  Köszönöm a bejegyzést , lehet ,hogy le írtad az élet utam ..

Előzmény: Petykó50 (821)
Petykó50 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 823

Így működik a CyberKnife besugárzó készülék:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=6oKuzAKHPBc 

pisti.75 Creative Commons License 2018.07.25 0 1 822

Gratulálok ! A bátorságodhoz !! Köszönjük a beszámolót , nagyon jó és hasznos !

Előzmény: Petykó50 (821)
Petykó50 Creative Commons License 2018.07.25 0 1 821

656-os beszámolóm, alatta a folytatása:

 

Üdv. mindenkinek!

 

Megírom eddigi saját, rákkal kapcsolatos történéseket.

 

Évek óta tudtam, h. p. megnagyobbodásom van, a jelentkező vizelési problémákra megoldást jelentett a Saballo szedése.

 

PSA értékem pár éve, lassan, de biztosan emelkedni kezdett, de minden esetben 10 alatt volt. Két alkalommal ment fel 7, illetve 8-ra.

 

Tapintásra csak megnagyobbodást észleltek, göböt nem, normál tapintata volt.

 

PCA3 vizsgálat pozitív lett (104, a normális érték max. 34) idén tavasszal.

 

Debreceni biopszia következett: egyik lebeny ép, a másikban a 6-ból 5 rák pozitív minta, 10 %-ban.

 

Besorolása Gleason 6.

 

Műtétet csökkent vesefunkció miatt nem javasolt az urológus, hormonterápiát szintén nem.

 

Onkológus-sugárterápiás szakorvoshoz irányított (Orsz. Onk. Int., Dr. Ágoston Péter).

Következett  egy (újabb) MRI vizsgálat, amely igazolta, h. valami van az érintett lebenyben, a tokot nem törte át).

 

Ő a helyi sugárkezelés, a brachiterápiát (tűzdeléses besugárzást) javasolta, ez 2 nap befekvéssel jár.

 

Mivel rengeteg orvosi cikket, tanulmányt átolvastam a Gleason 6 besorolású rákról, amely általában lassan, évtizedek alatt fejlődik tovább, és sok helyen a SZOROS MEGFIGYELÉST alkalmazzák, egyenlőre én is ezt kértem/választottam.

 

Ez azt jelenti, h. inkább 2 mint 3 havonta össz. PSA ellenőrzés (ne menjen 10 fölé, mert akkor külső besugárzás is kell!), évente RDW (tapintás), 2 évente kontroll biopszia.

 

Legalább 4 hónapja napi 4000 NE D3 vitamint is szedek, ez - angol urológiai cikkben olvastam - több esetben lassította, jobb esetben megállította a rák fejlődését. Ha nem használ, nem is árt mivel túladagolás akkor következne be, ha 100-200 -szeres dagot szednék be a normális adaghoz képest.

 

Ami komplikálja nálam a dolgot az, h. életem végéig immunrendszert gyengítő szereket kell szednem, mivel szervátültetett vagyok, és nem tudhatom, h. a gyengített immunrendszer miatt nem "indul be" a rák növekedése.

 

Így Damoklesz kardja most -3 havonta a fejem fölött lóg, de igyekszem optimista lenni!

 

Folytatás, 2018. 07. 25.

 

 

Az elmúlt közel 2 évben, 2-3 havonta ellenőriztettem a PSA értéket, ez lassú, de folyamatos emelkedést mutatott, időnkénti kis visszaesésekkel. 

Tapintásra, göb nem érződött, csak a megnagyobbodása.

 

Újabb biopsziát nem szerettem volna, így, amikor a PSA elérte a 8,3 -as értéket, az "szoros megfigyelés" megszakítása és a sugárkezelés elkezdése mellett döntöttem.

 

Rossz volt azzal a tudattal élni, h. tudtam, h. rákos betegséget igazolt a biopszia.

 

Az Országos Onkológiai Intézet sugártrápiás főorvosától időpontot kaptam TRUH (ultrahangos) vizsgálatra - ezen kiderült, h. a javasolt brachiterápia, anatómiai okok miatt NEM kivitelezhető, így az áprilisban átadott CYBERKNIFE sugárterápiás eszközzel történő javasolták, illetve én is ezt kértem (mivel sokat - főleg - amerikai szakirodalmat olvastam erről a kezelésről).

 

Ennek a lényege, h. nem 35 -40 kezelés alatt kapom meg a tervezett sugárdózist, hanem 2 naponta, összesen 5 alkalommal! 

 

Ez azért lehetséges, mert ez a "Kíberkés" besugárzó robotkarral szerelt, különböző irányokba mozogva sugarazza be a prosztatát, 0,5 mm-es hibahatárral dolgozva, így, ha minden jó, kevés sugarat kap a végbél.

 

Mivel a lágy szövezeket a sugárfej nem érzékeli, gáton keresztül 4 db rizsszemnyi arany-markert szúrtak gáton keresztül a 2 lebenybe, helyi érzéstelenítésben (szexuális örömet nem okozott, de ki lehetett bírni). Rá 10 napra szimulációs Ct vizsgálat következett, ezt átküldték a Knife gépnek, majd megállapították a kezelési tervet (orvos + fizikusok).

 

Jó egy hét múlva kezdték a sugárkezelést, alkalmanként kb. 30 percet tartott.

 

2 hete fejeztem be az 5 kezelést, mára szinte teljesen elmúltak, a kb. második alkalomtól jelentkező mellékhatások: - sűrű vizelési, zékelési inger, nehezített vizelés.

 

Gyógyszerekkel ezek is enyhültek, pár napig néha gyulladáscsökkentőt szedtem, illetve a vizelés könnyítésére a Tamsulosint.

 

A Cyberknife-val történő kezelés az ALACSONY és KÖZEPES kockázatú prosztatarák kezelése esetében javasolt (Gleason 6 és 7 - ahogyan olvastam).

 

Örülök, h. ezt a kezelést választottam,. remélem késői mellékhatásai a besugárzásnak nem lesznek (pl. végbél-vérzés), 3 hónap múlva kontroll laborral jelentkezem, a PSA értéknek lassan csökkennie kell.

 

Gyakorlarilag, ha minden jól megy, letudtam a prosztatarák miatti aggodalmamat, közelebb a 70 évhez, mint a 65-höz.

 

Itt olvashattok a CYBERKNIFE gépről:

 

https://www.vg.hu/vallalatok/atadtak-az-onkologiai-intezet-uj-sugarterapias-eszkozet-776619/

 

Angolul aki tud: 

 

http://cyberknife.com/treatment/radiation-therapy/prostate

 

Utóirat: minden működik, úgy, mint kezelés előtt, persze, a koromnak megfelelően!

 

 

 

szgabor49 Creative Commons License 2018.06.27 0 0 820

Köszönöm szépen a válaszodat.

Azt hiszem az Én problémám ott lehet, hogy nekem a doki 4 hónap múlva mondta, hogy stimuláljak és szedjem a sildenafilt addig nem volt kezelve.

Ezt már más leírásban is láttam, hogy volt akinek sokkal hamarabb mondta a Doki mint nekem.

Nem tudom mi lehet a különbség, mert erre hivatkoznak, hogy minden ember más.

Akkor nincs mit tenni várom a sikert

Attis0314 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 819

Szia!

/Bocsánat a tegeződésért, ha esetleg sértő lenne!!/

 

Én csak az én esetemet tudom Neked leírni.!!!!

 

Én nem gondolom, hogy bármit rosszul csinálnál. Az én dokim azt mondta hogy a regenerálódás mindenkinél más és más.

Amikor megműtöttek és egy hét múlva kiszedte a katétert és a varratokat, azt mondta hogy egy 1-2 hét múlva kezdjem el a stimulálást . Írt fel gyógyszert is SILDEREC nevű tablettát.

Én a varrat szedés után 1 héttel elkezdtem. Nem mondanám hogy jó volt , és örömöt okozott. De nekem is azt mondta hogy ha nem csinálom, akkor nem fog működni. Így minden nap csináltam.....

Az biztos ,hogy soha nem lesz olyan mint volt, ..... de működik

Ezt el kell fogadnom, és ezzel együtt élnem.

Előzmény: szgabor49 (818)
szgabor49 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 818

Kedves Attis0314

 

A hajnali merevedés olyan mintha igazi lenne, csak amikor megfogom derül ki az Agyam részére, hogy ez nem a valóság!!

A Doki azt mondta fantom érzéseim vannak, eltart egy jó ideig! Valamit Te biztosan jól csináltál, hogy ilyen hamar sikeres

a merevedés. Sajnos nem reagálok sem pornó, sem egyéb ilyen ingerre nem hat. A Doki mondja mindig stimuláljam a péniszt, mert nem fog újra működni! Nem akarok hülyén meghalni, de eddig ez automata volt. Segítenél abban, hogy milyen sikeres stimulálási technika segítene, mert valamit biztosan nem jól csinálok.

 

szgabor49 Creative Commons License 2018.06.17 0 0 817

Köszönöm az infót.

Sajnos Nekem 4cm lett rövidebb. /műtét előtt 18cmx4,5cm és 40˘fokos/ Most  maximumeredmény stimulálásra és gyógyszerre 12cm és 4cm szög max120°, de nem merev! Száraz orgazmus viszont volt. Nem kellemes. Mozgatni kb 5 milliméter sikerül. Nem értem miért nem merevedik. A gyógyszer csak a hossz és vastagságon alakít, merevségen nem.

A műtétes Doki azt mondta kb 6cm vágott ki a húgycsőből ezért rövidült meg.

 

Attis0314 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 816

Holnap lesz 7 hónapja a műtétnek. 

A méret olyan mint régen. (hossz, vastagság, szög)

Talán annyi hogy nincs reggeli merevedés, és ha nincs stimulálva magától nem áll fel semmire.Se filmre se semmilyen látványra.....szárazon élvezés/orgazmus/ van.

 

Előzmény: szgabor49 (815)
szgabor49 Creative Commons License 2018.06.12 0 1 815

Engem 1 éve műtöttek prosztata eltávolítással.

Olvasva a fórumot megkérdezném azoknak a tapasztalatát akik a műtét utáni erectióról irtak.

Konkrétan esetükben mit jelent az erectió? megvastagszik, mennyivel? meghosszabbodik, mennyivel?

emelkedik a szög , mennyivel? keménység milyen fokú.

Ugyanis nekem egy év után 180 fokon lóg / hastól mért szög / és a gyógyszerre egy kicsit vastagszik 3-5 miliméter

és hossza 3-4 centiméterrel. keménység szinte nulla. Semmi más ingerre nem reagál.

 

előre is köszönöm a válaszokat

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.08 0 0 814

Milyen popsikenyőcsre gondolsz ?

 

Előzmény: La Goméra (813)
La Goméra Creative Commons License 2018.06.08 0 0 813

Az injekció mellett gyógyszert is kellett szedni. A gyógyszernek volt kellemetlen mellékhatása, amin  változtatni kellett. Ebben az állapotban a higéniára nagyon oda kell figyelni. Biztonsági betétet kell hordani, esetleg naponta többször is cserélni, mert ennek elmaradása okozhat fertőzést. Ezen kivül szükséges naponta  valamilyen fertőtlenitő kenőcsöt -popsikenőcs. - is használni. Nálam  a rossz közérzet a váltással megszünt. 

Előzmény: Törölt nick (812)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.06 0 0 812

Köszi. Negyed évente kapja az injekciót PSA szépen lement minimumra. Urológusnál több alkalommal is volt már, baktérium negatív gomba negatív de valami nagyon csípi vizeléskor illetve a makk is gyulladt. oki válasza egyelőre annyi volt, hogy jöjjön vissza 1 hét múlva. Majd felírt antibiotikumot meg gomba ellen canestent. 

Tegnap viszont végre elküldte újra PSA ra meg MR re. 

Arra nem mond neki semmit, hogy az injekciónak lehetnek ilyen hatásai, gyengülés fertőzések rosssz közérzet stb. 

Ha jól értem te is ezektől voltál legyengülve. 

Műtétet a kor miatt kizárta a doki.

 

Előzmény: La Goméra (811)
La Goméra Creative Commons License 2018.06.06 0 0 811

Azt hiszem azért nincs reagálás mert kevés az információ. Nálam is injekcióval kezdődött az elháíitás ami sok éven keresztül sikeres volt. Negyedévente kaptam 1 szúrit és naponta kellett egy tablettát bevennem. A első hónap nagyon kellemetlen volt, - minden baj előjött - lehetséges  volt gyógyszer váltani. Ez aztán bevált. 

Tanulság: Ha a gyógyszer tekintetében bármi gyanú merül fel vissza kell menni és más fajtát kérni. Sok variáns van. Nyilván a műtét volna a legjobb megoldás, de a kor miatt is lehetséges ez a döntés. Nálam  3 év után minden gyógyszerelés elmaradt, mondván hogy nincs szükség rá. Sajnos a PSA lassan elkezdett emelkedni és 8 év után került sor a műtétre.

A felvetett kérdésekkel szerintem sürgősen az orvost kell megkeresni.

Üdv. Javulást.

Előzmény: Törölt nick (810)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.30 0 0 810

Sziasztok. Édesapámnál (81 éves )diagnosztizáltak prosztata daganatot, szerencsére áttét nincs. Végigjárta a köröket biopszia, mr. Jelenleg injekciós kezelést kap, ha jól tudom a psa-szint csökkentésére. 3 injekción van túl viszont azóta látványosan gyengült erőnlétileg, fogékonyabb lett egyéb betegségekre.Biopszia után fertőzést elkapott, jelenleg meg olyan mint aki allergiás lett.   Ez normális dolog ?

Éjszakai vizelési gondok ugyan u. fent állnak ,szinte csak akkor jön vizelet amikor lefekszik. kb. hajnal 2-3 óráig vándorol a mosdóba, emiatt meg nem tud aludni.  

Tudtok ajánlani valami immun erősítőt ?

köszi 

Attis0314 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 809

Akinek vannak kérdései szívesen válaszolok.

koviattis@gmail.com 

címre írjatok.

Attis0314 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 808

Én már leírtam a történetemet.

Talán annyi hogy nekem sem mutatta ki semmi a daganatot a prosztatámban. Se CT se MR se az Izotóp vizsgálat.....mondjuk az a csontokat nézi. Talán Isteni szerencse hogy a biopszia és a doktornő ügyes keze (jó helyre szúrt) eredményt produkált. Igaz pozitívat,  12 szúrásból 1-nek a 10% ban volt kimutatható a tumoros elváltozás.A műtét után a szövettan leírta hogy a tokhoz 0,1 mm-re két oldalt végig kimutatható volt a rákos elváltozás.

vizelési problémáim már nincsenek. A merevedési problémák is már kezdenek elmúlni. Én SILDEREC nevű gyógyszert használok néha .Nem mondom hogy tökéletes, de asszem nem reménytelen. Orgazmus van ,kicsit más mint a műtét előtt, de van, magömlés értelemszerűen nincs. Nem könnyű de meg kell szokni. 

Talán a legfontosabb hogy gyógyult vagyok.....

János55 Creative Commons License 2018.05.19 0 0 807

Ez aztán igazán tanulságos......jobbulást kívánok!

Előzmény: Ba-Ben (806)
Ba-Ben Creative Commons License 2018.05.19 0 0 806

Mi a PCA3 vizsgálatot egyszerű és biztos dolognak, korai rák felismerésnek szántuk. Ezzel indítottunk, 2012-ben, privát vizsgálattal. Jócskán pozitív lett az eredmény. Ezt az egészségügy nem fogadja el, akkor sem ha pozitív! Férjem 3 férfi testvére prosztatarákban hunyt el, várható volt, hogy hajlama van a férjemnek is a rákra. Semmi tünete azonban nem mutatkozott!

Most ő 70 éves. Mi semmit nem tudtunk tenni megelőzés szempontjából, mint időben legalább megtalálni a rákot. Mint leírtam, nem elég nekünk akarni megelőzni, ha nincs mit? Nem tudtuk kimutatni, semmilyen diagnosztika nem jelezte, még a CT sem, pedig akkor már pozitív volt a szövettan! Rohadt egy alattomos dolog!

Előzmény: maxnicki (802)
Ba-Ben Creative Commons License 2018.05.19 0 1 805

Tisztelt Férfi társak!

Elmúlt 6 éve, hogy ezen az oldalon szereztem őszinte, átélt, és megtapasztalt rák, prosztata, és urológiai információkat. (270-es hozzászólásoknál jártam itt.) Nagyon nagy segítség volt számunkra, hogy ne csüggedjünk el, felkészüljünk mi várhat ránk?! Akkor egy PCA3 vizeletvizsgálaton voltunk túl. 3x magasabb volt a normál értéknél az eredmény. Biopsziát javasoltak. Megtörtént, negatív lett. PSA-k lassan emelkedtek, egyéb tünet nem volt. Orvosunk szavával élve "Várakozni, ez nem lufi, meglesz legközelebb!" Férjem rendszeresen járt kontrollra. Félév után, ismét biopszia következett. Ez is negatív volt. Eltelt újabb 1 év, PSA, lassan kúszott felfelé, 7-8 körül alakult. Ekkor, a szurkálást mellőzendően, MRI-t csináltattunk. Elváltozás nem volt kimutatható sehol, a prosztatában minden ép, normális volt. Úgy gondoltuk a férjemmel, hogy elég lesz csak a kontrollra járás, hisz sehol semmi baj! Bármilyen gyógyszeres, kezelés stb, csak szövettani pozitív eredmény esetén lehetséges. Nekünk minden negatív! Sem fizikai, potencia, vagy vizelési probléma nincs, várakozzunk. A kisördög azért bujkált a tudatunk alatt, hogy az a specifikus PCA3 vizelet, miért volt annyira pozitív? 2 évvel az első biopszia után, a 3. mintavételt is bevállalta a férjem. (Hozzá kell tennem, járóbeteg ambulancián, altatás és érzéstelenítés nélkül, alkalmanként 12-14 tűszúrást viselt el, 2 órahossz várakozás után elbocsájtották. A 3. alkalom kissé meg is viselte) Lehangolóbb dolog nem jöhetett, mint az eredmény? Negatív! Ekkor eldöntöttük, csak a kontrollra járást tartjuk fontosnak! Eltelt újabb 3 év és 8-9 körül volt a PSA a kontrollokon. Minden rendben, panaszmentesen telt tovább. Majd jött egy lakhely és orvos váltás, Szeged mellé költöztünk. A helyi urológusunk egy kivizsgálást javasolt az előzmények után. Más szögből látta a leleteinket. PSA 10 körül mozgott. Gyógyszert írt és TRUH vizsgálatot. Az eredmény itt is negatív! Elérkezett 2018 év, és a 1/2 éves kontroll. A PSA 13,9-re ugrott. Az orvosunk ismét TRUH vizsgálatot írt elő. Ezt Szegeden az Urológiai Klinikán végzik. Ez alkalommal másodszorra, sikerült! Sok kérdőjellel megtűzdelt, homályt látott a prosztatában a doktornő. Javaslat, biopszia! Beutalók a szegedi Urológiai Klinikára, altatásban 2 nap kórházi ellátással megtörtént a 4. biopszia vétel. Az eredmény POZITÍV! 6 év után megkerült a rák. 4+3=7 Gleason, adenocarcioma. A szokásos protokoll, izotóp negatív, CT negatív eredményeket mutatott. A Klinikán, a biopsziát végző /már "saját"/ főorvos, a három lehetséges kezelést elsorolta. Mi a műtétet választottuk. Május 7-én ez meg is történt. Prosztata eltávolítás! Sajnos komolyabb baj támadt. A feltáráskor a vágbélen 200 ft-os nagyságú heget, fekélyt talált a főorvos. ezt is megműtötte. Férjem így 11 napot volt kórházban, ebből 8-at hanyatt fekve, étlen, infúzión töltött. 7 nap után kapott 1-1 dl folyadékot. A felszerelés 6 cső volt! Kifelé vezető 4, befelé 2. Jól tűrte, szinte humorizáltunk. 3 napja van itthon. Lassan lábadozik, jelenleg vizelési problémái vannak. Fájdalma a végbélvarratok miatt van csupán. Kis elesettség, gyengeség.

Amit a mi esetünkben eltudunk mondani, vagy bizonyítottnak látunk, hogy nem volt téves a pozitív PCA3 vizelet vizsgálat 6 éve!

A biopszia vételeknek pedig vannak rejtett kockázatai. Az előző beavatkozásoktól, szúrások sokaságától keletkezett a bélsérülés és sebesedés.

Köszönöm, hogy még létezik a fórum, tapasztalataikat megosztják, segítenek, bátorítanak, támaszt, reményt adnak, és mi is hozzá tudtunk járulni a saját kínunk megosztásával! 

 

roby44 Creative Commons License 2018.05.19 0 0 804

Sziasztok! 

Nem tudom ide tartozik e vagy sem de gondoltam írok hátha valaki járt már ebben a problémában! Januárban Diagnosztizáltak nálam olyant hogy a prosztatának a Home mirigye vagy milye 18 mm ez áll már nagyobb és nyomja a hugycsóvet azért van állandó inger meg a nehéz vizelés! Írtak fel Tnís erást azóta szedem de az ingert azt majd mindig érzem hol jobban hol kevésbé! Szóval a doki azt mondja hogy majd idővel mütteni kellene , nem tudom hogy csináltak e valakinek itt ilyen műtétett ha igen mik a tapasztalatok én nagyon félek a szövődményektől úgy mint vizelettartás meg egyebek! Nagyon megköszönném ha válaszólnátok és ha esetleg tudnátok tuti urológust ajánlani aki ebben profi! Most a Beöthe Tamás doktor kezel de igazán nem ismerem nem tudom milyen a szakmában! 

 

Előre is köszönöm Robi!

 

 

János55 Creative Commons License 2018.05.18 0 1 803

Szia, nekem semmilyen jel, fájdalom nem volt, legfeljebb éjszakai kétóránkénti vizelés éves rutin vérvizsgálaton évente PSA  4.5-6.5-12.6

ekkor biopszia és bele is találtak a a rákos sejtekbe. Kemo, sugár vagy eltávolítás lehetőségek közül szerintem a legbiztosabbat az eltávolítást választottam laparoszkópos műtéttel, három éve.

Azóta PSA 0.008.

Van ismerős, akinek PSA 21, két évvel ezelőtt, de többszöri biopszia sem talált egyértelmű rákos sejteket. Neki sugár és gyógyszer, azóta jól van.

Egyik eset sem egyforma.

 

Előzmény: maxnicki (802)
maxnicki Creative Commons License 2018.05.17 0 0 802

Kedves Mindenki !

 

Én is beléptem a klubba,sajnos az egész topikot nincs időm átolvasni.

Kor 55 év 85 kg 180 magas

A panaszom elég enyhe deréktáji fájdalom a jobb oldalon,üléskor bizonytalan fájdalom "alul" vizelési gond nincs átalszom az éjszakát 

Februárban elkezdtem a kivizsgálást PSA 6 volt ultrahangon a méret 38x44x46 egy éve 37x35x42 volt

Majd vizeletből tenyésztés negatív lett.

Kontrol május elején PSA 6,3 

Majd másik orvoshoz is elmentem aki egyből biopsziát akart csináltatni ismét vér eltelt 9 nap a PSA 6,8 majd levették a mintát a PCA+3 teszthez

egyenlőre itt tartok várom az eredményt és próbálok arra gondolni,hogy csak megnagyobbodott és van egy krónikus gyulladásom nem rosszindulatú a dolog.

ha van hasonló panaszú sorstársam várnám az észrevételeit.

 

üdv. mindenkinek

János55 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 801

A történetem szinte ugyanez, csak 60 évesen kezdtem három éve. A potencia semmit nem javult gyógyszerekkel sem. Ez teljesen depresszióssá tette a napjaimat. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megvisel.

Előzmény: 74_Bálint (800)
74_Bálint Creative Commons License 2018.04.16 0 1 800

78 évesen

Semmilyen alsóhasi panaszom, sem vizelési problémám soha nem volt. Általában kora reggel, napközben egyszer kétszer + késő este kellett vizelni, éjjel általában nem ébredtem fel. Természetesen sörözéskor azonnal.

Teljeskörű labor vért állapított meg a vizeletben (ami kristálytiszta átlátszó volt). Urológushoz küldtek.

Háromszori tapintásos vizsgálat, háromszori UH vizsgálat, baktériumtenyésztés, négyszeri PSA havonta (általában 6, egyszer 10,5), hasi UH, izotópvizsgálat, CT, MRI, biopszia (Gleason 3+3 növekedésű adenocarcioma, a tumor a specimenre korlátozódott).

Teljeskörű tájékoztatást kaptam a lehetséges beavatkozásokról: sugár, kemo, felügyelet, műtét. A műtétet választottam.

Laparoszkópos műtét 5 behatolással: Extraperitoneális radikális prostatatectomia.

A műtétnek a helye 3 hét után alig látható. Enyhe vizeletcsepegés, 5 hónapig gatyában betétet hordtam. 8 hónappal vagyok a műtét után, ezalatt háromszor áztam el, nem éreztem, hogy csöpögök. PSA 0,0029

Sem műtét után, sem azóta semmilyen fájdalmat nem éreztem, vizelni 2,5 - 3 óránként kell, éjjel egyszer ébredek fel.

Farkam mintha kisebb lenne és teljesen inaktív, sem masszírozásra, sem pornóra, sem gondolati képzelgésre nem reagál, ez pszichikailag nagyon megvisel, de ez benne volt az előzetes tájékoztatásban. Van aki azt mondja, hogy 1-2 év alatt várható valami javulás.

Az egészségügyi ellátórendszerre csak jót tudok mondani.

Aki hasonlóval előtte van, erre számíthat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!