Keresés

Részletes keresés

elemoh Creative Commons License 2015.09.08 0 0 2777

Szia!

Rendszeresen járunk, mi rosszat nem tudunk mondani. Ami a látogatottságot illeti, többször előfordult, hogy hétköznap rajtunk kívül nem volt senki. Hétvégén sincs az a nagy és elviselhetetlen tömeg. Ünnepnapokon (magyar és szerb) viszont sokan vannak. Sajnos néha befut egy kicsit hangosabb társaság is, mivel nincs állandó személyzet, nehéz őket lecsendesíteni.

Előzmény: Veryel (2775)
norbertm Creative Commons License 2015.09.08 0 0 2776

Egyszer jártam csak ott, valamikor karácsony es ujév kozott.  Nagy elonye az hogy viszonylag olcso :). A textiles szaunablokkrol sokat nem tudok mondani de gondolom nem az érdekel. A textilmentes részért kulon kell fizetni, cserébe adnak egy szekrénykulcsot. A furcsaság az ha ott akarsz átoltozni-vetkozni, át kell caplatni a fél furdon és megmászni egy emeletet, persze idokozben rádszolnak hogy miert nincs furdopapucs a labadon:). En elengedtem a fulem mellett, de valoszinu ok ugy kepzeltek el a dolgot hogy a pénztár melletti oltozoben levetkozik az ember és hona alatt átcipeli a cuccot az emeleti szekrénybe...hát...na. Azért nagyon meglátszik hogy késobb épitettek hozza a helyet az élményfurdohoz, mert peldául a szekrényes oltozohelység nincs elkulonitve, inkabb egy eloszoba, mivelhogy elvileg naturista hely nem is lenne olyan gond, viszont a "pihenotér" valojában az élményfurdo emeletének egy része és csak részlegesen van elkulonitve, igy aztan a gyerekuvoltések a klorszaggal társulva atjonnek. A belso szaunákat nem probaltam, csak bekukkantottam, szerintem minden rendeben van veluk, a kulso kis ronkszaunat használtuk, nem rossz, de szerintem tul kicsi az alapfelulete a magasságához képest. Igy aztán felul nagyon forro, alul meg hideg...de ha kevesen vannak akkor el lehet nyulni a padokon. Van korulotte egy kis terasz is, sajnos merulomedence az nincs, be kell menni zuhanyozni.

Szeánszok is vannak...olyan átlagosak, semmi extra, igaz nem is lehet valami nagyot durrantani egy ilyen kis szaunában. Belul a pezsgofurdo az jo.

Tehát az ár-minoseg arány az jo, tiszta, lehet egy jot szaunázni, szombaton viszonylag sokan voltak, vasárnap már alig egy páran, szerintem hetkoznap sincsenek sokan. Viszont tobb napra, ha van jobb választasi lehetoség, én nem ajánlanám, na de persze gusztus kérdése.

Előzmény: Veryel (2775)
Veryel Creative Commons License 2015.09.08 0 0 2775

Sziasztok!

 

A mórahalmi szaunavilágról milyen vélemények vannak? Leginkább a textilmentes rész.

Hét közben mekkora a zsúfltság?

Köszi

informania Creative Commons License 2015.08.29 0 0 2774

Nem sikerült fotózni?

:)

 

Előzmény: Törölt nick (2773)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.19 0 0 2773

Hali!

http://www.demjengyogytermal.hu/cascade-barlang-es-elmenyfurdo-0

Itt van a részletes leírás!

a 4490 Ft os belépővel egész nap minden részlegét a fürdőnek igénybe lehet venni

 

Mi épp ma hamarosan indulunk. Kíváncsi vagyok vajon mit alkottak és hogy a szaunarészleg milyen!

Holnap már talán képeket is feldobok!

Előzmény: informania (2772)
informania Creative Commons License 2015.08.14 0 0 2772

Hello parbaniek,

 

mi is tervezünk demjéni programot - és ezért majd kiváncsi lennék, hogy mi is van ott? Ugyanis nekem nem teljesen tiszta a kép. Van a demjéni (termál)fürdő, van az élményfürdő és külön van a barlangfürdő? Ez utóbbinál fel is tüntetik, hogy a demjéni aquapark belépővel nem lehet bemenni a cascade élményfürdőbe. Ezek szerint úgy tűnik, hogy ez 2, teljesen külön élményvilág. Viszont a "Gyógyfürdő-wellness", az "Aquapark" és a "Barlangfürdő" egy weboldalon elérhető. http://demjengyogythermal.hu/aquapark

 

üdv

Előzmény: Törölt nick (2770)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.13 0 0 2771

WEz a link mükszik egyenlőre!

 

http://www.miskolctapolcaistrand.hu/szaunavilag

 

Bár semmit mondó az egész, főleg ,hogy nem tér ki a szaunahasználatának rendjéről!!!!

Amúgy a látvány nem rossz vajon a szolgáltatás is hasonló???

Előzmény: informania (2764)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.13 0 0 2770

Sziasztok!

Valakinek infoja a demjéni barlangfürdő szaunáiról????

19- 23 közt ott leszünk

remélem nem fürdőköntösös

az oldalukon semmi információt nem találni a szaunáik használatáról

Thomas Konroy Creative Commons License 2015.08.11 0 0 2769

Valószínűleg mindenkit a szaunarészleg érdekel Esztergom kapcsán. Annak volt olyan híre, ha jól emlékszem, hogy sokan tartották a rendet, de mindig beszökött pár hülye tini, akik folyamatosan látványosan kukkoltak. Amúgy nyáron valóban nincs idénye a szaunának. Engem is érdekelne, milyen ez a hely, mert itthon még ez a kevés normálisabb helyek közé volt sorolható a hallottak alapján.

informania Creative Commons License 2015.08.11 0 0 2768

Szia!

 

Nem tudom, hogy az élményfürdőre vagy a wellnessrészlegre gondoltál, de mi ebben a hőségben csak az előbbiben voltunk. Igazából semmi érdemi változás, beltér - kültér minden működik (talán a beltéri sodrás nem?), tisztaság kb. rendben.

Apróságok: nincs víz a dísztóban (a liftek mellett), ugyanitt az állat is hiányzik az üvegfal mögül; a lábmosók nincsenek rendesen feltöltve vízzel. Este 8-ig van nyitva, de negyed nyolckor már elkezdik tüntetőleg felhajtogatni a pihenőágyakat, a medencéket fél nyolcig el kell hagyni, de már ezelőtt kihelyezik az "azonnali vízcsere" táblát a jacuzzinál - persze vízcserének még nyoma sincs fél óra múlva sem - ez egy kicsit frusztrálja az embert. A csúszdákat ugyanúgy idő előtt (egy műanyag szék segítségével) lezárják a vendégek elől...

A "legjobb", hogy nem lehet előre megvenni a délutáni kedvezményes jegyet - tehát akkor ismét beállhatsz a pénztársorba, amikor a kisasszony órája szerint itt az idő! Mondjuk, a beléptetőrendszer sem működött, lehet, hogy ez volt az oka - de ennek ellenére nem volt túl kedves. És persze a szokásos pofavágás: nincs kisebb pénze? Ez azért röhejes (főleg egy olyan nap, amikor rendes forgalom van).

Az előtérben egyetlen üzlethelyiség sem működik.

 

Viszont továbbra is kellemes hely, aki akar napozik, aki akar, elbújik a napfény elől és nagyon szép a környezete. Elvileg nyár végén ismét bezár, hogy majd év végén (a szállodával együtt) kinyisson.

 

üdv

Előzmény: aoluak (2767)
aoluak Creative Commons License 2015.08.04 0 0 2767

Sziasztok!

 

Volt valaki az esztergomi Aquaszigetben az újranyitás óta? Van valami változás a korábbiakhoz képest?

 

Kösz, üdv,

A.

swingersklub Creative Commons License 2015.06.19 0 0 2766

Sziasztok!

 

Minden hétfón textilmentes szauna est

 

info: 06304507833

Johny55 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 2765

A hétvégén a Vulkán fürdőben voltunk. Sok jót olvastam róla a fórum.

Valóban szép, modern szauna részleg van. Nem tudom, hogy az első igazán szép nyári nap miatt, de elég kevesen voltak.

Napi két felöntés van 5-kor és 7-kor. A hét órási elég rossz választás, mert a szállóban vacsora idő van, emiatt senki nem volt. A merülő medencét hiányoltuk nagyon. A szálló is nagyon kellemes volt, szép modern szobák, tisztaság, Osztrák stílusban épült. Összeségében meg voltunk elégedve mindennel, de sajnos azt a bizonyos osztrák, vagy német életérzést, amit kinnt tapasztaltunk, meg sem közelíti. Vasárnap kimentünk Lutzmannsburgba egy jót szaunázni.

informania Creative Commons License 2015.06.01 0 0 2764
örömpapa Creative Commons License 2015.05.30 0 0 2763

Na igen a Fagusban nem naturista wellness részleg van csak egy fürdőruha nélküli lehetőség szaunázásra

 

Hogy milyen az összkép a benyomáshoz az erősen alkalom függő. Van olyan hogy örülsz a ki tudod tessékelni a fürdőruhásokat és borzasztó a társaság és van úgy hogy kimondottan jó.

 

Szóval attól függ hogy mit fogsz ki. Télen jobbak az esélyek...

Előzmény: aranyapám (2756)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.20 0 0 2762

Nézzetek be a szaunavilágba!

Mi már több alakalommal voltunk!

Szerintem az Országunk egyik,ha nem a legjobb szaunarészlege!

Előzmény: informania (2760)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.05.20 0 0 2761

Hát a honlap alapján senki sem fog kedvet kapni hozzá. Pedig tényleg jó lett. Érdemes lenne jobban bemutatni.

Előzmény: informania (2760)
informania Creative Commons License 2015.05.20 0 0 2760

És a honlap is rendkívül harmatos, a szaunavilágról semmi érdemi info / kép nincs - pedig a menüben külön kiemelték az új szaunavilágot... 

 

Lehet, hogy júliusban megnézzük (úgy is arrafelé járunk).

Előzmény: akkornemcsakúgy (2759)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.05.19 0 0 2759

Igen, apró hiányosságok vannak.

 

Itt van pár kép is a helyről:

 

https://www.facebook.com/groups/bukszauna/

Előzmény: ninnyabanda (2758)
ninnyabanda Creative Commons License 2015.05.18 0 0 2758

Celldömölkön az új szauna rész tényleg nagyon szép lett. Már többször is voltam ott. Egyetlen hátránya talán, hogy nincs merülőmedence, csak zuhanyzásra van lehetőség. Remélem majd orvosolják ezt a problémát. Nagyon jó ötletnek tarom a bejárat utáni textiles finn szaunát. Jó hatékonysággal "szűri" a társaságot.

Előzmény: akkornemcsakúgy (2757)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.05.18 0 0 2757

"Hello, Hetvegen Celldomolkon voltunk es Szombaton meglatogattuk a felujitott Vulkan gyogyfurdot.Nemregiben keszult el a szalloda es a furdoben a szaunavilag. Szallodahoz nem tudok hozzaszolni, mert nem ott voltunk, de a szaunaban igen es nagyon tetszett. Szombat delutan voltunk a furdoben es egyaltalan nem volt telthaz, eleg szellos volt. Harom oratol mar delutani jegy van igy meg olcsobb volt a belepojegy. A szaunavilag hasznalataert kuon kell fizetni 1200ft-ot es mar ott tajekoztatnak, hogy furdoruha mentes. A furdo teruleterol van lehetoseg oda belepni, mert el van kulonitve a furdozoktol. Egy kismeretu szauna van a furdoruhasoknak meg a legelejen, de az utan a tejuveg elvalasztok mogott jon a furdoruha mentes ovezet. Mar belepeskor szembesul vele az ember, hogy milyen nagy. Van benne infra, finn es bioszauna jurtasatorra emlekezteto kinezettel es egy tagas gozkabin.Mindenhol pihenoagyak es egy kis belso udvar szinten pihenoagyakkal, ahova besut a nap . Mi ott napoztunk meztele
nul. Rajtunk kivul meg ketten napoztak ott szinten meztelenul. A felso szinten hatalmas ablakokkal van egy kb 30 pihenoagyas terem, ahonnan nagyszeru kilatas nyilik a furdore es a sag hegyre. A furdo felol nem lehet oda belatni, mert tukrozodo folia van rajtuk igy nem zavar senkit :)Harom orat toltottunk ott es igen kevesen voltak, legtobbszor csak kettesben ucsorogtunk. Ot orakor jott egy kedves holgy es a finn szaunaban felontest csinalt tobbfele olajjal. Ott mar tobben voltunk, akik elvezni szerettek volna a felontest. A vegen bonuszkent kaptunk jeges nyakonontest. Meretei miatt egyszerre 50 embert is kenyelmesen ki tud szolgalni ez a letesitmeny. barkinek ajanlom, aki arra vetodne." 

A leírás a Naturlistáról származik.

aranyapám Creative Commons License 2015.05.17 0 0 2756

A múlt héten a soproni Hotel Fagusban jártam, amit többek között wellness szállónak is hirdetnek. Maga a szálló gyönyörű környezetben, a Lővérekben található.

A wellness rész a szokásos jacuzzikból, gyerekmedencéből és egy kb. 35-40 m2-es úszómedencéből áll, és persze finn szauna is van. Pontosabban kettő, de a wellness-részleg egyéb szolgáltatásaihoz hasonlóan csak "félgőzzel". Lehet, hogy a kevés vendég, vagy a múlt heti gyakori áramszünetek miatt, de a két jacuzziból és a két szaunából a hét nagyobb részén egyszerre csak az egyik működött.

A nagyobb, kb. 20 fős szauna, ami közvetlenül a wellness-térből nyílik, feltehetően a textiles szaunázók részére van. A másik a "NATÚR SZAUNA" feliratú ajtón belépve egy előtérbe jutunk, ahol a papucsot le lehet rakni, és a falra felszerelt fogasokra lehet a fürdőruhát tenni. Ugyanebben az előtérben két zuhanyozó is van. A tényleges szauna, amelyet egyszerre kb. 8-10 fő használhat kényelmesen, az előtérből nyílik. A váltott üzem miatt sokszor voltak itt is fürdőruhás szaunázók, akik többnyire a wellness recepción kapott lepedőt tették maguk alá (a lábuk alá már nem). Volt olyan osztrák vendég, aki vastag klumpájával csattogott be a szaunába, és minden lepedő használata nélkül ült rá vizes (vagy ki tudja milyen) fürdőnadrágban a deszkára. otthon biztosan kidobták volna a szaunából. A fürdőlepedőt Z-alakban, illetve fekvő helyzetben maguk alá szinte kizárólag azok terítették le, akik a rendeltetésszerű "öltözetben" használták a szaunát. Jellemzően ezek a 40+ korosztály és majdnem kizárólag férfiak voltak. A natúr szaunához sem tartozik sem merülő medence, sem jégkása, de még vizesdézsa sem. Ezek hiányát mérsékli a zuhanyzók közeli elhelyezése, mert a szaunakabinból kilépve gyakorlatilag másodpercek múlva már a nyakunkba zúdíthatjuk a hideg vizet.

 

aranyapám Creative Commons License 2015.05.17 0 0 2755

Itt mindent megtalálsz:

www.sonnentherme.at/hu/

Előzmény: Thomas Konroy (2753)
SaunaSeansz Creative Commons License 2015.05.12 0 0 2754

Nagy érdeklődés kíséri a III. Harvia Saunabau versenysorozat magyarhertelendi döntőjét 2015.május 16-án.

Ki lesz az idei év szaunamester bajnoka profi és amatőr kategóriában? A vendégek szavazati alapján dől el, hogy a négy profi és négy amatőr versenyző közül ki lesz a két nyertes.

Thomas Konroy Creative Commons License 2015.05.07 0 0 2753

Milyen közel van ez a Lutzmansburg, lehet nekem is el kéne utaznom oda, nem vágyok a magyaros módira.

Johny55 Creative Commons License 2015.05.06 0 1 2752

A párommal rendszeresen járunk Lutzmansburgba szaunázni. Sajnos 200 km-t kell megtenni azért, hogy az ember normálisan tudjon szaunázni. A magyar szaunakultúra egyszerűen katasztrofális. Érdekes, hogy kinnt is sok magyar van, és mindenki tud normálisan szaunázni. A szaunamester hölgyek is magyarok. Odakint senki nem a másikkal foglalkozik, teljesen természetes, hogy mindenki meztelen, akár a pihenőkben is. A hangulat is teljesen más, mondhatni családinak is. A Salirisba is elmentünk egy hétvégén, megdöbbentő volt. A benti szaunákban mindenki fürdőruhában vot. A külső szaunákban a felöntéskor adtak egy egyszerhasználatos zöld lepedőt, sokan nyakig belecsavarva próbálták a mézet magukra kenni. Több - kevesebb sikerrel, a fele a lepedőre került. Utána lepedőstől ugrottak a medencébe. Ez volt az első és utolsó alkalom, hogy itthon szaunázni mentünk. Ez a fajta prűdség egyszerűen siralmas.

Thomas Konroy Creative Commons License 2015.05.03 -1 0 2751

Olyan kár, hogy a gatyamestereket nem sikerült még a natúr részből kitiltani. Egyáltalán nem akkora nagy kunszt egy törölköző mögött elrejteni a kényes részeket.
Milyen a nemek és a korosztály arányai az Aquaworldben?
Még sose voltam ott, fontolgatom. Olvasni rémhíreket, hogy farokverő meleg-perverz vonal is felütötte a fejét valamikor. Megint máshol valaki azt írta, csütörtökön jó ott lenni, akkor kevesebb a magyar, lazább a hangulat a sok külföldi által.
Németországban voltam már pár helyen wellnesben, annak az életérzésnek nyomát se találtam még ezidáig itthon.

aoluak Creative Commons License 2015.04.27 0 0 2750

Sziasztok!

 

Nem nagyon volt itt róla szó, ezért írok egy kis élménybeszámolót: hétvégén voltunk az Aquaworld Resort-ban, tehát az AquaWorld szállodai wellness részén. Régebben Ramada néven is futott, de mára ez sehol nem jelenik meg a weboldalukon.

 

Azért oda mentünk, mert a kiírás szerint van natúr szauna és ez igaz is. Két részre van osztva a szauna terület natúrra és gatyásra, mindkettő elég kicsi. A natúr részen van egy finn szauna, egy aroma szauna (aminek semmi aromája, csak 60 fokos) és egy gőz. Ezen kívül van két zuhany plusz egy merülőmedence, amit a textiles résztől egy függönnyel választottak le. A kicsi előtérben van 2, azaz két nyugágy, szóval a pihenés a medencetérben lévő nyugágyakon lehetséges.

Szombaton voltunk, nem volt tömeg, de folyamatosan voltak a szaunákban, és nagyrészt rendeltetésszerűen használták. Kb. 40% csak maga alá tett törülközőt, másik 40% lepedőbe tekerve, a maradék 20% fent hagyta a fürdőruhát a lepedő alatt, de a meztelenség természetes volt, a gatyások sem akadtak fenn a meztelen szaunázókon (sajnos láttunk máshol ilyet).

 

A szaunákon kívül van egy nagyobb, kör alakú élménymedence és egy kisebb termálvizes medence. Lehet olyan jegyet venni, amivel át lehet menni az Aquaworldbe csúszdázni, pancsolni, de az ottani szaunáért ki kell fizetni a plusz 800 forintot, ha pl. felöntésre mennél oda (mi nem mentünk). A nagy Aquaworldben egyébként szombaton rengetegen voltak, komoly sorbanállások a csúszdáknál, ehhez képest a hotel wellness része sokkal kevésbé volt zsúfolt. 

 

Árak itt: http://www.aquaworldresort.hu/hu/hotel/oriental_spa/arak_es_nyitva_tartas_akciok

habibi85 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 2749

Kedves Grafiti!

 

Szívet melengetőek a soraid. Ilyenkor érezzük azt, hogy érdemes küzdeni ;)

 

Köszönjük!

Előzmény: grafiti (2747)
csirihau Creative Commons License 2015.04.10 0 0 2748

Egerszalók - Saliris

 

A rönk szauna rész natur. Napi háromszori  szauna  felöntési program.  Ez utóbbi részünkről messze elkerülve, mert  a csendes, merengő izzadás szeretjük.  A szaunázási etikett keleti. A   vendégek 95%  elkerüli az előtte és utána történő  zuhanyozást, és megdöbbentő, de elkerüli a merülés  előtti zuhanyozást. Ha egy folyó lenne a merülés helyszíne , még ok, de   egymás után 3-4 izzadt testet leöblített  medencébe menjek, az már nem.  A szauna lepedőt  csak mi ismertük a feleségemmel, a többiek  "megelégedtek" a szállodától kapott törülközővel(!) vagy az egyszer használatos  szauna lepedőszerűséggel, amivel még az ajtó réseket is  kitömködik szeánsz alatt. Az csak egy merő álom, hogy a szaunázó teste ne érintkezzen a paddal. Pedig  van leírás a bejáratnál.   A szép színes képeken viszont nagyon jól mutatják   (1 kép kivételével),  a hogyan ne szaunázzunk  eseteket, csak itt éppen  ezt gondolták mintának.  A  lehűlő terasz vegyes, van aki natur van , van aki  takarva. Ez a része  nem nagyon  érdekel, mivel  elvileg elkülönített, legyen úgy, ahogy  az illető szereti. A zavarna nem mennék be.  Előny volt viszont, hogy a szeánszok közötti időszakban  viszonylag kicsi volt a telítettség.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!