Keresés

Részletes keresés

Terror D Creative Commons License 2015.06.18 0 0 2396

Azért írtam a házasságot példának, mert amikor először vettem az író könyvét a kezembe olyan 22-23 éve lehetett,(A Suttogó árnyaki öble volt egyébként) szerelem volt első látásra. A bizalom is kialakult, s a többit már leírtam. Az a kérdés bennem is felmerült, hogy olvastál-e már könyvet LLL-töl, s ha igen melyiket. Puszta kíváncsiságból kérdezem.

 

Előzmény: giornalista (2392)
tamás015 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2395

ja még annyit, 10 éve nem veszem már könyvét, stephen king jobban bejön nekem

tamás015 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2394

én személy szerint nem adok olyan kritikusra, akinek csak  a szája jár, de fogalma sincs a könyv tartalmáról, csak itt-ott hozzászólásokból csipegeti ki, hogy mit is írt az író, mi benne a gáz  stb stb.

függetlenül attól hogy eleve meg se akarja venni a könyvet.  DE úgy kritizálni valamelyik könyvét is, hogy nem is tudja mi van benne, csak itteni hozzászólásokból szűri le.  Ultra gáz

tamás015 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2393

Ide csak a sört és szívjad csak a cigiket egymás után, akár több dobozzal is.

A sírodon majd én is elszívok egyet, de csak egy darabot, hogy azért olyan hamar ne dögöljek bele, mint majd te fogsz

giornalista Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2392

trollkodás? nem :) legfeljebb egy kis csipkelődés. szerintem igenis lehet kritizálni azokat, akik megveszik ezeket a könyveket, ugyanúgy, mint például azokat, akik a Blikkből akarnak tájékozottak lenni vagy a Barátok köztben keresik a minőségi szórakozást.

 

főleg azért bánt egyébként ez az LLL-helyzet, mert régen tényleg jó könyveket írt az öreg. nyilván egy okos, világlátott, fantáziadús emberről beszélünk, aki aztán úgy tíz éve, de lassan tizenöt is lesz már az, menthetetlenül elkurvult.

 

a házasságos példád éppen ezért nem jó. ott a 30 év alatt kialakul egy bizalmi viszony és egy függőség, LLL viszont szimplán csak élősködik a megmaradt rajongókon. az ostobák azok ostobák. aki még mindig élvezettel fogyaszt el egy ilyen könyvet, azzal nem is érdemes foglalkozni, annyira sötét. ti viszont, akik látjátok, hogy szar, mégis megveszitek, ki vagytok használva.

 

te nem tűnsz egyébként olyannak, mint sok itteni egyéb LLL-fogyasztó, akinek megáll a befogadóküszöbe ezeknél a könyveknél. valamilyen szinten ezért is haragszom erre az "íróra", mert olyan pocsék szintre süllyeszti a tömegek könyvfogyasztási igényét, ahonnét ki tudja, mennyi idő alatt lesz majd visszaút.

 

persze kéz a kézben járnak ezek a dolgok, nem véletlen, hogy fél Magyarország képtelen értelmezni egy összetett mondatot (egy banki szerződést pedig jó, ha 3% megért mondjuk), LLL pedig továbbra is népszerű.

 

még egyszer: kinek ne inge, ne vegye magára. neked, úgy tűnik, nem az, te legalább érzékeled, hogy úgy könyv ez, ahogy a mcnuggets 100% csirkemellfilé...

Előzmény: Terror D (2390)
CJKrisz Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2391

Na, a könyvesboltban még a csókost is átb.sszák. :) Holnap szóvá is teszem! :)

Előzmény: Terror D (2387)
Terror D Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2390

Mivel régóta figyelem a fórumot ismerem a hozzáállásodat az író munkásságához, ezért nem akadok ki. Meg aztán el kell ismerni sok igazság van abban amit írtál már, bár a stílusod helyenként meglehetősen alpári. Az egy dolog kritikával illetsz egy írót, de hogy az olvasót- aki arra költi a pénzét, amire akarja - is kritizálod már kimeríti a trollkodás fogalmát.

 

Leírok ide egy szerintem szemléletes példát, amin keresztül jobban megértesz minket "hülyéket", akik bár sejtik, hogy nem azt a színvonalat kapják, mint korábban, ennek ellenére veszik a könyvet.

 

Szóval: Van egy házaspár, akik már idestova 30 éve együtt vannak, jóban-rosszban. A nemi életük azonban sokat változott az utóbbi 10-15 éveben. eleinte minden fasza volt, mindenki megkapta amit akart. De ahogy halad előre az idő, úgy könyökölnek ki a problémák. S annak ellenére, hogy évről-évre egyre rosszabb a kapcsolatuk, kitartanak egymás mellett. Élteti őket a remény, hogy na MOST majd jó lesz. De nem lett jó... Aztán várják a következő alkalmat, bízva abban, hogy ami egykoron jól működött, talán egyszer visszatér.

 

Ennyi. Remélem értetted mit szeretnék kihozni belőle. Ha nem akkor meg mindegy mit és hogyan írok, nem jut el az agyadig... Nem írok olyanokat, hogy akkor te meg írjál jobbat. Ugyanis a kritikusnak nem az a dolga, hogy jobban írjon, hanem elmondja a véleményét. Réz András egy filmet nem rendezett még, tudtommal. Bár Andrew C. Copper  néven több forgatókönyvét is megfilmesítették már. De az azért mégsem ugyan az mint rendezni.

 

A könyv beszerzéséről pár szó. Azért igyekszem minél olcsóbban beszerezni a könyvet, mert teljes árat bizony sajnálnék kiadni. Nagyjából ez a3000 forint az a bűvös határ ameddig képes vagyok elmenni. Bár ha ilyen rohamtempóban emeli a Studium az árakat (egyébként az egyik legnagyobb lehúzós kiadó az országban) nem tudom veszek- e majd könyvet. Akkor majd antikváriumból fogom beszerezni őket.

Előzmény: giornalista (2389)
giornalista Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2389

az ilyen embereket, mint te, kis túlzással fel kellene jelenteni az ízlésrendőrségen, hiszen ilyet, hogy még tanácsokat is adsz, hogy hol lehet megvenni az LLL könvyeket... hallatlan :))

Előzmény: Terror D (2387)
giornalista Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2388

én utálom a cigit, de azt biztonságosabb meggyújtani, mint ezeket a könyveket, szóval akkor inkább a cigi.

 

a sörrel meg össze se lehet hasonlítani. három korsó igazán finom, öt-nyolc korsó átlagos sör ára ez, ezerszer értelmesebb, arra költeni, mint ezekre a szarokra.

 

a gond az egyébként, hogy a megszokás nem is ott jön nálatok, hogy ha már elkezdted, végigolvasod, hanem megveszed majd a következőt is, mondván "kíváncsi vagy", ez most jobb lett-e, vagy megint ilyen szar.

 

ahelyett, hogy innál három korsó igazán finom sört :)

Előzmény: CJKrisz (2386)
Terror D Creative Commons License 2015.06.17 0 0 2387

Nem sokára végzek az első könyvel, de ennyire nyögve-nyelős csak a Játék rabszolgái c. könyv volt. Többször megfordult a fejemben nekem is, hogy ezt én most leteszem a picsába. De hozzád hasonlóan nem szeretek félbehagyni egy könyvet, még akkor sem, ha ennyire gyatra, mint ez.

 

Csak egy gondolat, ha neten rendeled az Alexandra Kiadótól, s egy hozzád közeli boltba kéred a könyvet, akkor csak 2700 forint! Ez "csak" 2 doboz cigi ára. :)

Előzmény: CJKrisz (2386)
CJKrisz Creative Commons License 2015.06.16 0 0 2386

Nekem már csak az utolsó 60 oldal van hátra, amikor szép nyugiban kifejti Lawrence, hogy mi is történt valójában.

Sajnos meg kell erősítsem az előző hozzászólásomat, ami az első kötetről szólt. Egyáltalán nem tetszett ez a könyv, egy picit sem élveztem, csak szenvedtem vele. Azért nem hagytam félbe, mert ha elkezdek egy könyvet, akkor azt csak azért is kiolvasom, eddig még sosem tettem le félbehagyott könyvet, bár ez nagyon közel volt hozzá. Temérdek szereplő, akiket én nem tudtam követni, lövésem nem volt sokszor, hogy ez a figura most ki, teljesen felületes környezet és szereplőbemutatás, így sem a helyszínt, sem a figurákat nem tudtam hová tenni. Ha kialakult is bennem egy elképzelés, hogy milyen is lehet a kukoricás, meg a birtok, akkor biztos megjelent benne egy olyan részlet, helyszín amire nem gondoltam. :) Több kirívóan gyermeteg hiba is van benne, szinte felröhögtem, amikor írta, hogy a mobiljáról előre elutalta az összeget az informátorának, hogy az majd összeszedjen neki pár hasznos infót. Ha tud utalni, akkor van internet, ha van internet, akkor van gugli. Minek az informátor, főleg arra nézve, hogy XY hogy nézett ki valamikor, ha van internet? Bármikor 10mp alatt kikeresem. De volt még pár hasonlóan magasröptű "csavar". A végén viszont meglepetés volt, hogy ki is volt a "beépített ember".

Összességében szerintem egy nagyon felejthető könyv lett, nem biztos, hogy 10-ből 3-nál több pontot adnék rá.

Persze lehet majd kérdezni, hogy minek vettem már meg megint egy ilyen vacak könyvet? Nos, van, aki 2 nap alatt elkölt ennyit cigire, vagy fél óra alatt piára. Nem biztos, hogy én adtam ki értelmetlenebb dologra azt a 3500Ft-ot (helyesebben 3100-at, mert csókos vagyok a helyi könyvesboltban).

dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 2385

Most a 2. könyvben vagyok úgy 120 oldal környékén, de tényleg hihetetlen az is a korábban említettek mellett, hogy egy színházi drámához hasonlóan egy házban játszódik szinte végül az egész sztori. Jó a kolostorosak is, de ott legalább imaterem, udvar, cella, másik cella, ebédlő, folyosó, stb., nem a helyszíntől szoktak ma már marha gyengék lenni. De ez egy közönséges villában játszódik! Meg annak is legtöbbször a teraszán. Kijön hirtelen 15 ember a kukoricából, utána beszélgetnek. Alszanak, utána megint ugyanaz. Elképesztő. Néha begyalogolnak a kukoricába, fű-ha.

Előzmény: Terror D (2384)
Terror D Creative Commons License 2015.06.16 0 0 2384

Most tartok a 170 oldalnál az első könyvben, s nyugodtan kijelenthetem, hogy nem történt az ég adta világon semmi egyenlőre. Követhetetlen a sok szereplő, a környezetből semmi nincs bemutatva, ennyi erővel játszódhatna a bábolnai kukoricaföldeken is történet... A lenyúzott emberbőrről egy árva sor nem esik, azonkívül, hogy van ilyen.  Nem vagyok perverz alak, de azért kíváncsi lettem volna hogyan néz ki, milyen a tapintása vagy a színe, esetleg a szaga.

 

Egyébként megfigyeltem a következőt: a két kötetes regények elő kötete tulajdonképpen nem más időhúzás, ha egyből a második könyvvel kezdenénk az olvasást, szinte nem maradnánk le semmiről, a szereplő kiléte amúgy is követhetetlen.

tamás015 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 2383

várom a második kötetről is a véleményt, kíváncsi vok

KönyvMoooly Creative Commons License 2015.06.07 0 0 2382

Sziasztok!
Több, mint 60 Lőrincz L. László könyv eladó. Aki esetleg keresi valamelyiket, az alábbi címen lehet érdeklődni: konyvmolyb@freemail.hu

dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 2381

Elolvastam tegnap az első kötetet, és szerintem pedig épp olyan, mint a többi regény mostanában, kisebb különbségekkel. Benne lenne az újítás lehetősége persze, végre nem nem kolostor van, nem India meg Bhután/Nepál. Lawrence a barátnőjéhez megy el, ami szintén sose fordult még elő. Viszont hihetetlen dolgokat hagy ki, óriási magas labdákat hagy ki, majd a 2. kötet után leírnám, hogy miket. Tényleg sok a szereplő, visszatért a telefonkönyv a kötet elején, ami rettentően antipatikus. Megint csak párbeszéd van, teljesen drámaszerű az egész, történés semmi nincsen szinte. Ingerszegény a környezet, kultúra bemutatás eddig csak alapszinten. Életszerűtlen, hogy pont egy ilyen birtokra megy mindenféle idióta a semmi közepén GYALOG!!!

 

Remélem, hogy a 2. kötet hoz valami pozitívumot, mert ez így gyenge. Nem a legrosszabb könyve LLL-nek nyilván, de nem is emlékeztet a 15-20 évvel ez előttiekre, de még a Columbo és a Sherlock Holmes filmekre se, amikre az utóbbi 10 évben próbált eleinte hasonlítani.

Előzmény: CJKrisz (2380)
CJKrisz Creative Commons License 2015.06.03 0 0 2380

Lehet, hogy a továbbiakban be fog indulni, de így a 150. oldal után nekem nem tetszik. A továbbiakban kicsit spoilerezni fogok!

Bár még tényleg az elején tartok, eddig nekem ez egy teljesen más stílusú LLL könyv, mint az előzőek. Ami nagyon negatív számomra az ennek a(z) haciendának a rettentő slendrián bemutatása. Abszolút nem tudom magam odaképzelni, teljesen idegen számomra az egész, egyszerűen nem fogom fel, hogy milyen lehet, szinte alig van valami támpont, hogy na te marha így kellene valahogy elképzelned ezt a kócerájt. Nincs képem róla, hogy mit kellene elképzelnem. A másik az, hogy annyi szereplő van már megint, mint a rohadás. Ezt alapból utálom, mert mindig hadilábon állok a nevekkel, meg hogy ki kicsoda, de most komolyan 150 oldal után fingom sincs, hogy épp ki a fenével beszél Lawrence, vagy hogy melyik társasághoz is tartozik ez a figura. Túl sokan vannak és nincsenek is kellőképp bemutatva, szürke, felejthető egérke mindegyik, fel se tűnik, ha hiányzik közülük valaki. Mond két nevet, hogy ezek jönnek ki épp a kukoricásból és lövésem sincs róla, hogy ezek kik. Olvastam a nevüket 40 oldallal ezelőtt, de passzolom, hogy kik ők, hová tartoznak. Egy szó mint száz: eléggé szenvedek ezzel a könyvvel, de lehet, hogy a hiba bennem van.

Előzmény: Geri3 (2377)
Geri3 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 2379

7-st.

tamás015 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 2378

s 10 pontból  mennyit adnál neki?

Geri3 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 2377

Na kiolvastam a könyvet! :)

Összeségében nekem komolyan mondom tetszett! Az utóbbi kolostorosokhoz képest mindenképpen üdítő volt :) Volt benne fordulat csavar... Szerintem mindenképpen olvasd el :) Spoilerezni nem akarok meg nem akarom lelőni a poénokat mert van benne 1-2 :) De szerintem ez most mindenképpen pozitív lett!

tamás015 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 2376

oksa, várom:)

Geri3 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 2375

Ahogy kiolvastam írok a végeredményről.

tamás015 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 2374

írd már meg , hogy szerinted milyen volt.köszi

Előzmény: Geri3 (2373)
Geri3 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 2373

1. kötet végén járok. 

tamás015 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 2372

olvasta valaki már az új könyvet?

_Titkos_Eva_ Creative Commons License 2015.05.15 0 0 2371

Teljesen egyetértek. :-)

Főleg ezekkel a részekkel:

 

"Ugyan miért különb az első ember véleménye, mint a másiké? Ki mondja meg azt, hogy az első ember az okos, az ő véleménye az etalon, a másik meg a hülye, szellemi fogyatékos, agyhalott, amiért ez tetszik neki?"

 

"Semmi gond, neki tetszik, olvassa azt, senki nem tartja vissza. Lelje benne örömét, szórakozzon rajta. De ne legyek már én azért agyhalott, mert nekem meg ez tetszik"

 

"Szubjektív témában aligha van bárkinek is igaza, illetve mindenkinek igaza van. Ahogy tetszik."

 

Előzmény: CJKrisz (2369)
_Titkos_Eva_ Creative Commons License 2015.05.15 0 0 2370

A Stephen King könyveknél azért nem egészen igaz amit írsz. :-)

Főleg már egy éve kb, az európa bevezette, hogy először kemény fedéllel jó nagy méretben, nekem van olyan polcom amire rá se fél állítva :-) (az indoklás szerint ez a nemzetközi trend) és drágán kiadják, aztán meg kiadják később a normális eddigi méretben puha fedéllel nem sokkal olcsóbban. Van azért ott is lehúzás bőven. 

 

Előzmény: Billerbeck (2357)
CJKrisz Creative Commons License 2015.05.14 0 1 2369

Nem nagyon tudnék személyeskedést folytatni, ugyanis el sem kezdtem. Ha annak vetted, azt sajnálom. Attól, hogy a te kommentedre írtam a választ, még nem írtam semmit egyes szám második személyben kimondottan rád vonatkozóan. Teljesen általános, bárkire vonatkozó fogalmazás volt, az vette magára, aki akarta. Meg akinek inge.

 

Egyébként valóban meddő vita ez, de a vita sok esetben az. Olyan, mint a politika. Érdekes módon mindig azok a hülyék, akik épp hatalmon vannak és az ellenzék a nagyon okos. Aztán eltelik 4 év, a korábbi ellenzék kerül hatalomra, és minő véletlen, ők lesznek hirtelen a hülyék. Pedig előtte még okosok voltak.

És amiért szintén meddő egy ilyen vita az az, hogy alapvetően szubjektív dolgokról folyna. Valaki felsorolja, hogy bizonyos dolgok szerinte mekkora marhaságok a könyvben és emiatt milyen rossz az a könyv, ötlettelen, béna, olvashatatlan. A másiknak meg éppen ezek miatt tetszik. Ugyan miért különb az első ember véleménye, mint a másiké? Ki mondja meg azt, hogy az első ember az okos, az ő véleménye az etalon, a másik meg a hülye, szellemi fogyatékos, agyhalott, amiért ez tetszik neki? Mert ugye azért olvasható ebben a topicban is többektől, hogy miért ezt a szemetet olvassák az emberek, amikor ott van a nem tudom én ki, akinek sokkal jobb, élvezetesebb könyvei vannak. Semmi gond, neki tetszik, olvassa azt, senki nem tartja vissza. Lelje benne örömét, szórakozzon rajta. De ne legyek már én azért agyhalott, mert nekem meg ez tetszik, az nem, amit ő olvas. Menjek oda egy olyan topicba, ahol az ő írójával és annak műveivel foglalkoznak és osszam az észt, hogy az mekkora szar és miért nem olvasnak LLL-t és akkor ott én leszek a bölcs? Szubjektív témában aligha van bárkinek is igaza, illetve mindenkinek igaza van. Ahogy tetszik.

Elég régóta itt vagy már te is ebben a topicban, jó eséllyel olvastad az eddigi hozzászólásaimat. Nekem azért nem szokásom két mondatos írásokat hagyni egy-egy könyvről (igen, tudom, nem is nekem írtad az "nincs igazad" válasszal kapcsolatos dolgokat). Elég keményen és részletesen le szoktam írni, ha valami nem tetszik egy könyvben és nincs mit tagadni, akad ilyen. Sokszor egyet is szoktunk érteni. Nem gondolom, hogy egymás torkának kellene esnünk egy ilyen vita keretében. Úgyhogy részemről béke.

 

Előzmény: mr.popeye (2368)
mr.popeye Creative Commons License 2015.05.14 0 0 2368

Lássuk csak...

Egy illető érvekkel, indoklásokkal alátámasztott kritikával illet valamit vagy valakit.
Egy másik illető erre annyit képes írni, hogy írj jobbat!
Az előző illető ezt számon kéri rajta.

És te a második illető pártjára állsz. Ez rólad is elárul pár súlyos dolgot...
na de részemről ezzel a félmondattal ki is merült a személyeskedés, te nyugodtan folytathatod.

Meddő dolog ez, én mondom. Ha valakinek bizonygatod a saját igazadat, míg a másik csak annyit képes mondani, hogy "nincs igazad", az egy meddő, egészen egyoldalú kommunikáció, és nem vezethet sehova. 

És az ilyen kommentek leszólása/törlése bizonyos helyeken nem az übermensch (lol) dologból adódik. Ez arról szól, hogy vitázó, érvelő emberek között ne bukkanjanak fel ilyen sértődött, hisztis figurák, akik saját véleményt nem képesek formálni, vagy ha valamilyen csoda folytán mégis, akor alátámasztani már képtelenek azt. 

Ha az illető, akihez szóltam (aki mellesleg nem te voltál, mégis úgy viselkedsz), képes lett volna legalább egy félmondat erejéig arról írni, hogy szerinte miért jó LLL, és nem ilyen "írj jobbat" stílusban reagál, akkor én is másképp reagáltam volna, és egy értelmes vita kerekedhetett volna belőle. De erre látom nincs igény. 

További szép napot!

Előzmény: CJKrisz (2367)
CJKrisz Creative Commons License 2015.05.13 0 0 2367

"Ezt a rettenetesen primitív hozzáállást meg már hagyjuk végre... egy minimális értelmi színvonalon lévő ember felfoghatná, hogy "a csinálj jobbat" érv sehol, semmilyen körülmények nem lehet helytálló. Már több magyar oldal és fórum van, ahol az ilyen érvelést tartalmazó hozzászólásokat egyszerűen törlik."

 

És ez egy igazi, szép, tipikusan nagyképű (bár nincs mire) magyar hozzáállás, mely nem kevésbé primitív. Utolsó utáni senkiként jogom van fikázni a másikat, de amikor felhívják a figyelmem, hogy a lehetőség adott nekem is, hogy letegyek valamit az asztalra, akkor kikérem magamnak. Nehogymá' nekem valaki megmondja, hogy mit csináljak, hőő. Fájdalmas dolog is az, amikor a másik érvelését el kellene fogadni. Inkább töröljük a hozzászólását, ne primitívkedjen már itt az übermensch-ek között.

Egyébként nem kell jobbat írni. Sőt, nem is kell írni. Szabadon választott tevékenységgel, munkával el kell érni azt az életszínvonalat, amit az agyonfikázott író elért. Nem irigykedni kell, hogy palotában lakik. Tessék megkeresni azokat az "agyhalottakat", akik kifizetik a palotát! Végtelenül egyszerű, úgyhogy hajrá!

Előzmény: mr.popeye (2349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!