Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92627

Találtam neked raz egyikről fotót. Nem tejes, hanem ceglédi kanna, ahogy most megtudtam. Lyukasak, de fészkelni kiváló.

Előzmény: sleves (92620)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92626

A csipkének sok apró magja van, meg magszőre, ami nagyon szúrós. Olyan, mint az üveggyapot. Én eddig csak lekvárnak főztem. Annak isteni. Cefrézni még nem cefréztem, de úgy tudom, először szőlődarálón kell megtörni, majd keverőszárral pépesíteni. Sok vizet igényel, mert alig van leve.  Azt mondják, a magja semleges ízű, ezért nem kell kiszedni belőle. Főzésnél viszont nem tudom, nem kozmál-e könnyebben a magok miatt. De hátha vannak itt, akik már főztek belőle.

Előzmény: Hurkafej (92624)
porgolo Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92625

Otello finomitos jo estet! 14 l vodkat tettem fel ebbol bo 5 l lett ami 57 fokos. Jo leengedtem 30 fokig ize meg edeskes volt, kolajat is gyengen szurtem. Holnap allitom be mar varom a kostolast, kedvelem eme szolo izet. 6 pohar utan fokoltam ekkor 72 fokos volt amit sokaig tartott is.

sogi meselj neked hogy ment, jo lenne osszekostolni.

Hurkafej Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92624

Sziasztok.

Csipkebogyóból szoktatok főzni? Gondoltam majd ha 1-2hét múlva lesz időm akkor inkább azzal kezdem, mert csak nagyobb picit mint a kökény. Ennek mekkora a magja, és van-e valami jó mód a megtörésre? Még sosem kóstoltam, hogy tudám mekkora a mag mérete.

liptiki Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92623

Még annyit, hogy duplafaluban főztem, ha szimpla lett volna, akkor azért kellett volna higítani.

Előzmény: In Lak'ech (92615)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92622

Abba fészkelnek.

Előzmény: sleves (92620)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92621

20-a után. Akkor megyünk újra a birtokra. De miért kellene?

Előzmény: sleves (92620)
sleves Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92620

"Például régi tejeskannák tucatjait húztam ágvégekre, amiket imádnak a cinegék."

 

Tudsz erről képet felrakni?

Előzmény: In Lak'ech (92558)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92619

Én autóvillamossági szerelőnél szerztem be a kénsavat, hígítva. Bár eddig nem cefrézéshez, hanem alu eloxáláshoz használtam. De most már megjelent a cefrézés, mint konkurencia. Attól óva intelek, hogy rossz akkuból szedd ki, mert ki tudja, nem oldódik -e bele az ólomcella.

Előzmény: sturmanek (92601)
stapika Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92618

Olvasgatni szoktam,autó-motoros topikokat,egysem a KRESZ-el foglalkozik.:-))

In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92617

Na az a létra kell oda!!!! :-) Én jelenleg Böszörményben vagyok, páromnál. De a birtok Zalában van. Olcsóbb ott venni egy létrát, mint innen elvinni. :-)

Előzmény: degumentes (92616)
degumentes Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92616

Van egy 3 részes alu létrám azt ki lehet tolni 8m-re biztos, egyébként Hajdúszoboszlón lakom. Nem cefréztem még soha, de úgy gondolom, hogy meg kell várni, hogy beérjen rendesen aztán pektinbontót raknék hozzzá rendesen meg desztvizet is. Fajélesztő, tápsó az alap, csak simán festék keverőszárral összetörném, a magról 1-2 hét után leszedném, a biztonság kedvéért újra élesztő és tápsó. Cukrot nem tennék hozzá.

Előzmény: In Lak'ech (92612)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92615

Köszi. Akkor ezek szerint nincs semmi különleges teendő vele. Az azonnal főzéssel lesz lehet gond. :-)

Előzmény: liptiki (92613)
liptiki Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92614

Próbáld meg a Shell kutaknál.
Tejipari vállalatok, ha van ott ismerősöd.

Előzmény: sturmanek (92601)
liptiki Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92613

Nálam már megpuhult a naspolya, voltak fagyok.
Tavalyelőtt készítettem, kb 15% darált almával cefréztem, ami pektinbontózás után levet eresztett.
A keverőszár simát szétpépesítette a puha naspolyát. Max 3% cukor + élesztő.

Ha még nem lenne puha - fajánként is függ az érési idő - leszüreteled és kiteregetve, levegőztetve utóérléled.

Kiforrás után rögtön főztem. Maggal.
Nem lett rossz, már elfogyott, de a kajszi, szilva és vilmos azért más kategória.
Van aki mag nélkül főzi.

Idén nem készítek, nincs annyi.

Előzmény: In Lak'ech (92607)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92612

Mondd meg hogyan kell cefrézni, mert küldök neked pár degut ám! És kezdhetsz mindent előről. :-)

 

(Viccet félretéve, jövőre beszélhetünk róla, ha van egy kitolható létrád. Kétharmadát nem értem el. Közelítőleg merre laksz? Jöhet privátban is.)

Előzmény: degumentes (92609)
csalitos Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92611

   Ez a törvény előírása:

 

   http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800073.TV

 

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: gombászok (92582)
Csak Gábor Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92610

Tisztelt Uram!

 

Akkor sem lehetséges ízetlent csinálni ha thumpert használok? Jövőhéten kiderítem, hogy sikerülhet e, mert összerakom az üstöt 2 thumperrel és kipróbálom még így is 2x i felőzéssel azaz összesen 6x lesz desztilállva!

Előzmény: cloaked (92591)
degumentes Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92609

Osztogas nekem:D Én már tavaj is akartam csinálni belőle, de nem találtam sehol.

Előzmény: In Lak'ech (92607)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92608

92579

Előzmény: gombászok (92595)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92607

Azt ne mondjátok, hogy tegyem mélyhűtőbe, mert a mélyhűtőm vargányával, meg szelídgesztenyével van tele. :-)

kezman46 Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92606

Ugyan ebbe a cipőbe járok, enyém már kezd hullani, profikat kérdem, hogy kell cefrézni a naspolyát??????

Előzmény: In Lak'ech (92605)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92605

Cefréztetek már naspolyát? Hogyan kellene csinálni?

Van egy akkora naspolyafám, hogy a tetejéről az angyalok tudják csak leszedni a gyümölcsöt. Próbáltam elosztogatni, senkinek nem kellett. Megy a levesbe...akarom mondani a cefrébe.

snapszmester Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92604

Igen, kétk.

Előzmény: snapszmester (92603)
snapszmester Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92603

Ha méregről van szó szívesen segítek.

Az akusav az kénsav. Minden nagyobb boltban kapható.

A foszforsav tökéletes csak drágább és nehezebb a beszerzése, álltalában.

 

Előzmény: sturmanek (92601)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92602

Akkusavat autósboltokban keress.

 

 

Előzmény: sturmanek (92601)
sturmanek Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92601

Hello Nagyok!

 

Kicsit bajban vagyok  a sav beszerzésével ebben kérnék segítséget!

 

Akku savat állítólag és ahogy nézem a google szerint sem lehet már kapni.

Kénsavat se nagyon találok.

Borkősav az van dögivel de azt meg nem nagyon viszi le a pht a cefrében..

Marad a 75%-os foszforsav!

 

Ha azt mondjátok hogy a foszforsav jó a cefrébe akkor nem keresek tovább , de ha nem az igazi akkor kérhetek egy helyet vagy linket ahol a megfelelő méraganyagot be tudom szerezni ?! :)

 

Előre is köszönöm!

 

 

barkócza Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92600

Nahát! :)

Előzmény: gombászok (92578)
hátszelet Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92599

megéri megvenni a tesco-s főzőt?

 

 

Nem!

Drága és kicsi.

Előzmény: Alfa Hold (92587)
Alfa Hold Creative Commons License 2013.11.06 0 0 92598

Jaj isten vagy!

Köszi a szakszerű választ!!!!!

Ilyesmi hiányzott.

köszi-köszi!

Előzmény: cloaked (92591)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!