Keresés

Részletes keresés

Freedomocska Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4193

Teszteletlen technológiával próbálkozik ? De hiszen folyamatosan fejleszt és tesztel és jó pár ember örömére közzé is teszi tapasztalatait . A topic címét is elovashatnád - Apríték égető házilag !

Előzmény: mambru (4192)
mambru Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4192

És utószóként ha apincédben van egy eáltalad barkácsolt égető vagy egy heségben amit kazánháznak neveztél ki a házadban akkor lefullad a te családod is és a házad is ugyanúgy leég főleg hogy házilag teszteletlen technológiával próbálkozol.

 

üdv.

mambru Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4191

Köszi nincs kockázat és többet nem írok okos enged alapon.

üdv

stadler7 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4190

Szia!

 

Látom nem szenvedsz önbizalomhiányban! Szeretem olvasni a fórumot, mert sokat lehet itt tanulni, de az ilyen stílusú hozzászólásokat olvasva elmegy tőle a kedvem. Még annyit, hogy én sem kockáztatnám a családom életét.

Előzmény: mambru (4189)
mambru Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4189

Kedves barátom!

Igazán csak te vitázol velem azok akik építették több automata önműködő profi gépet is csináltak és sorba állnak érte az eberek, na de hagyuk mert nem reklámoztam senkit, mert nem adtam meg elérhetőséget ha jól tudom.

A másik hogy már régen láttam a te "maszek géped" ez tényleg kezdetleges ránézésre is megmondható. És te mondod nekem a szabályokat nem baj. Sok okos embert ismerek.

Elhiszem, hogy a te géped veszélyes mosógép motor meg lemezcső darabok igen egy profi szakember munkályának tűnik. Nem akartam ezeket leírni de mivel nagyon sok okos tanácsot próbáltál átadni nem tehettem mást.

Én példákkal támasztottam alá az igazam te pedig talánokkal, meg lehetekkel örülök, hogy meglesz 30-ból kifűtök egy telet és nevetek a gázszámlán.

 

Egy kis irígységet érzek inkább a levegőben, akinek nem inge nem veszi magára.

Tudod én többet nem írok okos enged alapon.

 

Nem szükséges válaszolnod.

 

Inkább ne írjunk egymásnak majd teszek föl videót is, hogy továbbra is az igazságot alátámasszam.

 

Üdvözlettel és tisztelettel:

Mambru

Totya3 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4188

Nem akarod megérteni amit írunk (vedd észre nem csak én vagyok ezen az állásponton) és elmész a mellet, amit itt évek alatt tapasztaltunk és egymás és magunk hibáin okulva korrigáltunk. A gyáriak is tele vannak hibákkal, ezen is túlléptünk már régen. Ha az "itteni" égető berendezések is ilyen kivitelűek, akkor nagyon le vagytok maradva tőlünk!

A te géped egy kezdetleges és veszélyes szerkezet és nem a miatt, hogy milyen jó anyagokból készült és milyen jó szakemberek rakták össze. Ha kérhetjük, ne ajánld másoknak se itt se máshol, mert ilyen veszélyes kivitel bajt fog okozni (rossz a terv!)! De mint kiderül nem is te tervezted és építetted, akkor hogyan tudsz vitába szálni olyanokkal, akik jól működő biztonságos szerkezetet építettek és üzemeltetnek régóta!? (Olvass vissza, ha már azt állítod, hogy beleásod magad valamibe, amiről vitázni akarsz!)

A gyári tűzoltó berendezéseket pedig csak nyugodtan iktasd ki, de ne nagyon reklámozd, mert lejáratod a nemlétező hírneved és a cégedet is!

Végül, amikor a fizikára gondoltam, nem az égésre gondoltam, hanem a felboltosodásra. Majd gondolj ránk, amikor először elakad és visszafüstöl, visszaég, miközben a családod alszik... Én nem aludnék ott, ahol ez ég, de még a másik szobában sem!!!

Befejezésül, tudom, hogy nem tudlak meggyőzni, ismerem a helyzetet, ezért szeretném, ha nem próbálnál üres indokokkal, újra és újra elmondva ugyanazt elfajult vitába kezdeni, hanem előtte olvasd el a topicot, ki mit tett itt le, kinek milyen tapasztalai és megoldásai voltak. Többek között az oldalamat is elolvashatod, hátha tanusz is belőle valamit és nem az időalapút választod, főleg, ha kevergetni fogod a tüzelőt össze vissza, valamint beépítesz egy oltót legalább!!!

Előzmény: mambru (4187)
mambru Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4187

Időrelék és termosztát vezérli majd.

Tapasztalat de én le is írtam a fizikátémiát nem csak mondom nincs oxigén nincs vissza égés vagy nállatok van ja és kemence kéménybe lessz kötve az 3-szor akkora mint egy normál kémény és ak is fölső ajtó robbanó ajtó mint a kazánokon.

Te még kezdő szinten vagy szerintem, ne haragudjmeg itt sokat csináltak és még egyikkel sem volt gond.

A tűzoltó pedig tanul a tűz és annak terjedéséről, nem csak locsolni tud. Azért ne becsüljük le őket.

Egy házi maszek alap gép lehet veszélyes de ez egy ismétlem kipróbált használt működő technológia komoly és drága anyagokból.

Nem a sufniban készült.

 

Az aggodalmadon nem is igazán tudok elmenni.

A cégemnél is adagolóval fűtenek 50kw kazánban kikötötték a tűzoltó berendezést az első tél után, mert beindult, ha egy kis füst vissza jött de sosem volt semmi komoly kialszik és kész.

Több helyen is hasonló adagoló van velük nincs gond neked otthon volt, mert még nem tökéletes a géped de ha gondolod egyszer eljössz és megmutaton az enyémet ha látsz benne valami jót ami megtetszik lekppantod és kész. Én és az ismerőseim szívesen segítenek bárkinek, nem gond ha valaki nem tud mindent én olyan ember vagyok ha valami érdekel de nincs rólla ismeretem akkor elősször beleásom magam a témába és csak azután mondok bármit is.

Lehet itt más kialakításokat használnk más anyagokat kis anyag fölhasználással üzemelnek az itteni adagolók.

Remélem nem sértettelek meg nem az volt a szándékom, csak az, hogy rávilágítsak vannak akik ehhez jobban értenek tapasztalat miatt, nem magamra gondoltam, hanem a az építőkre.

Itt is van olyan aki máshonna rendelt adagolót jó sok pénzért és nem tud tökéletesen vele fűteni pedig külsőre hasonlít az itteniekhez.

De csak koppintás tesztelés nincs mögötte.

Ez is csak sok tesztelés után kerül a lakásba, tegnap volt az egyik.

Nem egyből és majd meglátjuk mi lesz ennél én okosabb vagyok.

A kályhát kazán gyártó készítette.

Az adagolót gépészek és lakatosok rakták össze, villany szerelővel együtt.

Köszi a hozzászólást.

Üdv.:

Mambru

Totya3 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4186

Engem nem győztél meg, de látom magadat már igen. Nálad biztosan másképpen működik a fizika, de igazán nem bántani akarlak, csak a tények makacs dolgok. Itt sokan tapasztaltuk a felboltosodást, a visszaégést, a visszafüstölést(túlnyomásos helyzet is kialakulhat a kéménytől és a külső légnyomástól, széljárástól függően.) A pelletes fejek potyogtatósak, nem tudnak visszaégni, rossz példa. A tűzoltók nem értenek hozzá, nem kazánmérnökök (arról nem is beszélve, hogy a néhányuk valós szakmájának köze sincs a tűzoltáshoz, ismerek néhányat, jó emberek, csak nem nagyon tudják megítélni az ilyen helyzeteket, nincsenek képben...).

Végül, miután részemről a dolgot nem feszegetem tovább, sok szerencsét kívánok!

Előzmény: mambru (4183)
ronkovik Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4185

Adagolás, vezérlés hogyan van megoldva?

Teljesen időalapú, mechanikus, vagy milyen?

 

A visszaégés elkerülése miatt azért érdemes lenne egy oltócsövet egy kis víztartállyal betenni, az élet tud ám érdekes dolgokat produkálni.

Előzmény: mambru (4183)
mambru Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4184

Leroy sommer motor 90w 1:300 áttétel ajánlom 4.6 percenkénti fordulat ez fékes motor vol csattant indulás előtt így a féket kiiktattuk szinte hangtalan ügyes kis motor.

mambru Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4183

Köszi!

Lakáson belül lesz  igen pelllet kandalló sem veszélyes. Az a raövid cső kb 50 cm és nem igazán van hely a cső és a csiga között nincs hangja profi új francia motor van rajta kevesebb a hangja, mint amikor ropog a fa, ja 7 cm vastag samottal van béleleve az égőfej tipusát már sok kazánban teszteltékés tűzoltóval is megnézették ő is csak nehezen sokadik próbálkozásra tudta visszaégetni töklevél törmelékkel a többivel szinte lehetetlen, ha kifogy az anyag kb annyi füst jön vissza a tartályba ,mint amikor kinyitod a kandaló ajtajáőt egy pillanatra. Lessz rajta a ventillátornak frekvencia váltó is de szinte ismétlem zajtalan, de még így is kap egy hőszigetelés, ami hangszigetelés ként is működik. Az automatika úgy lessz beállítva, ha a lakás nem is kér fűtést 15-20 percenként tesz rá, hogy ne aludjon ki, ez itt már kiforrott technika kazánba, az első lesz kandallóba ami tökéletesen szigetelt por sem jön ki rajta de inkább szívná az első begyujtás után, mint sem ki jönne belőle valami.

Az anyagnak pedig olyannak kell lenni-e, hogy ne poroljon.

Egy kis kémia az égéshez szükséges dolgok:

Oxigén,magas hőmérséklet és éghető anyag, ha vissza is ég kit érdekel mert csak akkor tud, ha nem lessz benne anyag mert kb. 3-5 percenként tol ki magának egy kicsit(remélem tűzvihar nem lessz benne) ha ez bekövetkezik és vissza ég nem lessz kellő anyag neki de egy zárt dobozban nehezen is égne és ha el is égne akkor sincs gond mert egy elszigetelt fém doboz ami hőszigetelt alatta fém kandalló lemez  mellette terméskő a falon a leg közelebbi bútor 1 méternél is távolabb van tőlle, hát égjen benne.

Akik készítették már nem az első adagolót csinálták és tudják mit csináltak.

Persze, hogy nekem is fontos a biztonságom.

Föl nem akad mert teszteltük egész télen tesóméban nem volt bekötve és a tört levél is lement a tartály kialakítása miatt.

És keverem a gépi keméyfa forgácsot, a rizshéjat, és az ocsút= nehezebb anyag .

Köszönöm a hozászólásokat mindenki véleménye fontos, de persze én is gondolok mindenre.

Sok sikert mindenkinek.

Ha van kérdése bárkinek szívesen válaszolok.

Ja igen és szép fehér lángal ég , füstje szinte láthatatlan, nagyon tökéletes az égése.

 

Üdv.:

Mambru

Totya3 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4182

Szia! Nekem a 200l-es hordó függőleges falán felakad a fűrészpor vagy a szotyihéj. A visszaégés pedig bármikor megtörténhet, főleg forgácsnál, aprítéknál. Persze el lehet menni ilyen fontos dolgok mellett és sokkal egyszerűbb égetőt lehet készíteni, de nagy veszéllyel jár. Lakáson belül életveszélyes, de a kazánházban sem garantált biztonság...

Előzmény: mambru (4180)
Dzsudimano Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4181

Szia!Gratulálok,szép munka!Lakásba vagy műhelybe lessz?Műhelybe oké,lakó hellyiségbe zaj,por és biztonsági okból én nem tenném!Szemes anyagok ilyen kis tartállyal bolygató nélkül is utánna hullnak,a forgács viszont már nem igazán.Szerintem valamilyen visszaégés gátlásról feltétlen gondoskodjál,kivéve ha csak akkor üzemelteted mikor ott vagy mellette!A vissza égés alattomos és veszélyes,dolog főleg ilyen rövid csigacsőnél könnyen megeshet!Persze ez is anyag függő a napraforgó szemét a repce és a gyaluforgács gyorsan vissza éghet a fűrészpor nehezebben ,a búza pelyva egyáltalán nem ,ha nincs tűztartási ventillátor vezérlőd akkor ha lekapcsol a termosztát képes teljesen kialudni!Sok sikert,jó barkácsolást!Üdv.

Előzmény: mambru (4180)
mambru Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4180

Helló!

 

Nincs szükség bolygatóra sem a tartályban sem pedig az égőfejben csőtengelyes csigát használunk 80 mm tengely 92 mm levél emelkedés, akinek volt is kikötötte mert nem kellett. A visszaégés nehézkes neki, de ha mégis a kis tartálynak lessz teteje és oxigén hiányában nem igazán tud majd égni. Rizshéj, keményfa száraz gépi forgács, napraforgó  és repce ocsú keverékével.

Ez még szigetelve lesz és egyszínűre festve a szebb megjelenésért akik összerakták profin megcsinálták, köszönet nekik.

Totya3 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 4179

Szia! Milyen bolygató van a tartályban? Milyen visszaégés gátlást használsz abban a rövid csőben? Mivel fogsz fűteni?

Előzmény: mambru (4178)
mambru Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4178

Királyság emberek..............................Juhéj.........................

Totya3 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4177

Szia! Köszi! www.dialcomp.hu

Előzmény: satya5 (4176)
satya5 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4176

Totya3 jó az oldalad plc-hol lehet venni?

ronkovik Creative Commons License 2012.09.13 0 0 4175

Azt sajnos nem tudom, hogy különböző kazánok hogyan viselkednek az ilyen "szekrényes" megoldásoknál, sajna még élőben nem láttam ilyet működni, de ha az eddigi megoldással neked nem vitte fel a pernyét a hőcserélők felületére akkor szerintem ennél se fogja, azért egy kicsit lutri ez is,  mint gyakorlatilag mindenkinek aki házilagosan elkezd bármilyen égetőt is készíteni. Gondolom azért néha ezt is kell pucolgatni mint minden kazánt...Ha te leszel az "úttörő" aki megépíti ezt a verziót, szerintem mindenki kíváncsi lesz a tapasztalatodra:) legyen az pozitív vagy negatív. Én biztos, hogy nem foglak lebeszélni róla:)))

Előzmény: stadler7 (4170)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 4174

Szia! Nem a rostély hőátadása számít csak, hanem a körülötte lévő víztér a falban is, de ha ettől el is tekintünk a tálca szétéghet és a lángnak nincs helye, hogy normálisan tudjon égni és a hamu sem biztos, hogy ki tud esni abban a 9cm-nyi helyben, ha netán üvegesedik és akkor beszorul az egész.

A fejet nem lehet leengedni, csak az ajtó alsó pereméig.

Természetesen figyelmen kívül lehet hagyni minden ész érvet, mindenki maga dönt. Én is felülre tettem először, mert nem voltam elég tájékozott...

Előzmény: kushido 2 (4172)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 4173

Szia! Én 25-30cm-t mondanék. Neked az lenne jó, ha a fej alja a rostélyhoz majdnem hozzáérne és a magassága az égőkerettel együtt 20cm lenne, ami 20cm kivágást kérne a jelenlegi ajtód alsó pereméhez képest.

Előzmény: U.J. (4171)
kushido 2 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 4172

Tisztelt Forum, Totya3

 

Sikerült felvennem a kapcsolatot a kazán gyártojával. Igéretet kaptam, hogy a kazánról átküld egy robbantott ábrát, de problémám meghalgatása után azt javasolta - állitolag már mások is tettek kisérletet hasonló kazán átalakitáshoz és sikerrel jártak -  hogy a darálék égő fejet nyugodtan tegyem be a középső ajtón és probáljam amennyire lehetséges leültetni minél közelebb a rostélyhoz. Véleménye szerint a rostély a hőátadásban kb 10 % szerepet vesz át.

Mi erről a véleményed ha szabad megkérdeznem?

 

Üdvözlettel M.J.

U.J. Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4171

Ezeknél a kazánoknál sem lehet kivenni a rostélyt. De ahogy nézegettem igencsak az ajtón alakítok egy kicsit lefelé (csak szépen be kell foltozni a belső peremet, hogy ne folyjon a víz ) Annyit bőven megér!Kb mekkora az ideális távolság amit illik megtartani az égőfej és a táska között?

Előzmény: Totya3 (4165)
stadler7 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4170

Szia! Nagyon tetszik ez a megoldás, korábban már én is gondolkodtam rajta, csak nem voltam benne biztos, hogy a rostélyon átmegy rendesen a füst, és nem dugul el hamar a pernyétől. A kazánomról tettem fel korábban képet a 3944-es hozzászólásnál. Szerintem át fogom alakítani így a kazánom.

Előzmény: ronkovik (4152)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4169

Akkor nem lesz gondod egy pár évig, kicsit irigyellek! :)

Előzmény: stadler7 (4167)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4168

Szia! Nézz fel az oldalamra(katt a nevemre).

Előzmény: satya5 (4166)
stadler7 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4167

Szia! Sajnos nincs időm vele foglalkozni. Ha elég elégetem így, még akkor is, ha kevesebb energiát tudok kinyerni belőle. Szerencsére sikerült repce ocsúból is kb 300 zsákkal szereznem, és még úgy néz ki holnap lesz valamennyi száraz napraforgóocsú. Idén kaptam famunkát is ebből lesz kb 2 évre elegendő fa, de amíg kitart majd az ocsú azzal fűtök, mert sokkal kényelmesebb.

Előzmény: Totya3 (4151)
satya5 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4166

Sziasztok érdeklődnék, hogy házilag épített apriték égetőbe milyen vezérlő elemek kellenek, és hova kell azokat rakni?Nagyon gondolkozok egy építésén csak nem tudom még hogyan kéne vezérelni a szabályozni a dolgokat.

Totya3 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4165

Érdekes, hogy egy ekkora kazán esetében sem nagyobb a beltér magassága az ajtóhoz képest, mint a totya3 kazánomé, sőt a totyán az ajtó 28x28cm-es és az alsó tálca 30cm-re van az ajtó alsó peremétől, még sem volt jó a hőátadás, mikor először oda tettem a fejet.

A tiéden persze hatalmas ajtó van, de vízteres, így nem lehet kivágni akárhol. Látom, hogy csináltak hozzá pellet égőfejet, azok előrefelé égnek kissé, illetve vannak láng befúvásuak is, de akkor sem ideális, mert az alsó vízterek nem működnek kellőképpen a hőátadásban. Neked sem lehet kivenni a rostélyt? Mert ha ilyen kazánom lenne, szintén a hamuajtóba próbálnám tenni a fejet, ha lehet.

Előzmény: U.J. (4162)
Totya3 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 4164

Szia!

Igen az külső, lángbefúvós fejjel sok macera van. A te kazánod esetében nem kifizetődő. Ronkovik aláépítős javaslata viszont bármilyen kazánhoz jó lehet, amibe nem fér bele a fej.

Az ejtőcső elég meredek, 95%, hogy jó lesz, kiderül!

 

Előzmény: murmucbacsi (4163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!