Keresés

Részletes keresés

Luca_41 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90849

Ma is tanultam valamit. Köszi

Előzmény: sickamic (90847)
sickamic Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90848

Ha friss lenne elhasználnám sajtkrémbe, kőrözöttbe.

Előzmény: Luca_41 (90846)
sickamic Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90847

A szára már kemény, háromszögbe hajtva jól leszorítja az uborkákat.

Előzmény: Luca_41 (90846)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90846

A hajtogatható mit jelent?

 

Friss kaporból kapormártás, tökfőzelék ízesítése vagy be a mélyhűtőbe.

Előzmény: sickamic (90845)
sickamic Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90845

Volt két nagy  csomó hajtogatható kapor csokrom. Az egyikből indítottam egy kovászos ubit, a másik hasznosítására lenne valami más ötletetek?

nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90844

zöldbabnál azt nézem, hogy két ujj közt roppanva törjön, ne legyen 'kókadt'.

Előzmény: rollller (90841)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90843

Csak azt termelnek már.

Előzmény: nagypapi51 (90840)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90842

Amikor én gyerek voltam, már nagyon régen, télen is főztünk kukoricát. A rendes takarmány kukoricát lemorzsoltuk, és órákig főztük, hogy megpuhuljon. Cukorral ettük, de a palócok mákkal is ették.

rollller Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90841

megkostolod nyersen, ami nyersen kicsit"tejes", edeskes, es konnyen elraghato a heja (nyersen is megeheto gyakorlatilag), az 5 perc fozessel kesz lesz (vajbab/zoldbab eseten is tokeletes ez a modszer a beazonositasra)

Előzmény: nagypapi51 (90840)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90840

...A modern csemegekukorica fajtáknak elég öt perc a forrástól...

Osztán a piacon miből állapítod meg, hogy modern, vagy régimódi? - mert a kofa azt mondja,

amit hallani akarsz.

(anno szinte csak fiatal takarmánykukoricát árultak, nekem az pont elég édes volt)

Előzmény: öreg_néne_b (90838)
Nyafkamacska Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90839

Régesrég mi is egy órát főztük a kukoricát kuktában. Nem nagyon lehetett igazi, zsenge csemegekukoricát kapni akkoriban.

 

Előzmény: újmóni (90835)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90838

A modern csemegekukorica fajtáknak elég öt perc a forrástól és nekem túl édesek.

Előzmény: újmóni (90836)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90837

...sokkal finomabb, édeskésebb lesz...

A fiatal cs.kukorica eleve édes, annyi pont elég, ráadásul a sült kukoricát amerikai módra "illik" vastagon megvajazni, így aztán igazi fogyókúrás kaja lesz. :)

 

Ma begorombultam, vettem 2 csövet és megfőztem.

(hideg vízben indul, forrás után +10')

Perfekt.

Előzmény: újmóni (90836)
újmóni Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90836

Ha alufóliába teszed, megspricceled egy kis olívaolajjal, akkor egyáltalán nem szárad ki.

Tapasztalatom szerint ráadásul sokkal finomabb, édeskésebb lesz, mint vízben főzve.

 

 

Előzmény: homerx (90834)
újmóni Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90835

Te jóságos ég! Ezeket el sem olvasom. :-)))

 

Aki egy szerencsétlen kukoricát 2 óráig süt, az egyéb galádságokra is képes. :-DDD

 

(mondjuk volt olyan ismerősöm régesrég, aki kuktában egy órát főzte a kukoricát...)

 

 

Előzmény: Replay (90833)
homerx Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90834

nekem ez eleg soknak tunik. akkor mar inkabb marad a teszko gazdasagos 5 perc mikro, vagy ahogy mi csinaljuk otthon, felforrastol meg kb 5-10 perc es kesz. es igy szerintem finomabb is, nem szarad ki, mint sutes kozben.

Előzmény: Replay (90833)
Replay Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90833

Tényleg kisérletezni kell, a neten ahány fellelhető recept, annyi sütési idő.

 

http://rubinkonyhaja.blogspot.hu/2012/07/foliaban-sult-vajas-fuszeres-kukorica.html  itt az írják 250 fok és 1 óra

 

http://www.gasztroblogok.hu/sütőben-sült-kukorica-gasztro-25542.html  itt azt írják 250 fok és 2 óra

 

http://csaladhalo.hu/cikk/partedli/fuszeres-sult-kukorica-strandok-etele  180 fok 1 óra

 

 

Előzmény: újmóni (90821)
újmóni Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90832

Ekkora igényeim nincsenek, hogy mp-eken múljon a kukorica jósága. :))))

 

 

Előzmény: nagypapi51 (90830)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90831

Ugyehogyugye....

Előzmény: Csimpolya (90826)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90830

Pont annyi a különbség, hogy az egyikben 'á point' lesz a kukorica, a másikban nem. :)

Előzmény: újmóni (90829)
újmóni Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90829

Hát azért pl. két hőlégkeverős sütő azonos hőmérséklete között szerintem nem lehet egetverő különbség...

 

 

Előzmény: nagypapi51 (90828)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90828

...pont a kísérletezést szándékoztam megúszni...

Ez az, ami nem megy, már csak azért sem, mert pl. nincs 2 egyforma sütő.

(Ha elsőre sikerül, az csak véletlen lehet.)

Előzmény: újmóni (90827)
újmóni Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90827

pont a kísérletezést szándékoztam megúszni :))

 

 

Előzmény: homerx (90825)
Csimpolya Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90826

Nos, ha valamire méltán büszke lehetsz, az a szerénységed! (Hogy kissé átalakítva idézzek egy klasszikus filmet).

Előzmény: ZsuR (90823)
homerx Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90825

kiserletezz. en bealufoliaznam es adnek neki 10 percet.

Előzmény: újmóni (90824)
újmóni Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90824

Köszi. :) 

Sajnos itt se írja, hogy sütve hány perc...

Előzmény: homerx (90822)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90823

Igen!  Es legfobb erenyem a szerenyseg... :))

Előzmény: Csimpolya (90820)
homerx Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90822

a minap volt az index cimlapjan.

Előzmény: újmóni (90821)
újmóni Creative Commons License 2013.08.13 0 0 90821

Szokott valaki "főtt" kukoricát sütőben sütni?

 

Grillezve már ettem, finom volt. De vajon légkeverésesben is érdemes megpróbálni? Alufóliában... Hány percet saccoltok?

 

 

Csimpolya Creative Commons License 2013.08.12 0 0 90820

Bizony! És nem csak jószívű vagy, de önzetlen és segítőkész is.

Előzmény: ZsuR (90813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!