Keresés

Részletes keresés

deszegregator Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92736

Héjjának szántam az utolsó mondatokat.

Előzmény: deszegregator (92735)
deszegregator Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92735

Harmadik lehetőség : A hígitás is "töri" a pálinkát, néhány nap után már más lehet...

Biztosan kitapasztaltad már a főződet, ha ígéretes alszesz után nem OK a finomítvány pár hét után sem,  akkor ott valami árulás van. Módosítani kell a finomítás technikáján. Erre recept nincs, hiszen minden készüléknek más az elválasztása.

 

Előzmény: barkócza (92727)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92734

A sütőtök zöldség, azt már mégse:-)

Egyébként életem első saját pálinkája sárgadinnyéből készült.

Nem győztem elajándékozni, de szerintem még mindenkinek van otthon aki 10 éve kapott belőle.

Szóvel részemről a tökfélék egy életre kilőve.

Előzmény: szentöltvíz (92733)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92733

Nálam most csorog a sütőtök, miért nem próbálkozol azzal?

Ezzel is lehet annyit szívni mint a banánnal, egyébként az alszesznek még a fiam szerint is jó illata van.

Előzmény: miriuta maci (92731)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92732

Itt többnyire férfiak vannak. Így a banános kérdésedet nem jó topikban tetted fel. Itt senki nem kísérletezik banánnal. :-))))

Előzmény: miriuta maci (92722)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92731

Azt írja az internet, hogy nagyon magas a banán pektintartalma.

De ez jó, mert akkor jó sok pektinbontóval (és talán egy kis vízzel) el lehet pépesíteni annyira mint egy almacefrét.

Persze a keverőszáras fúrom izzana a végére...

Előzmény: csalitos (92730)
csalitos Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92730

Próbáld ki! Nékem még az életkedvem is elment tőle...  :-/

Előzmény: hevezoli64 (92725)
csalitos Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92729

   Nálam ez minden évben megjelenő probléma. Két-három hónap után megszűnik és tiszta marad. Közben (havonta) óvatosan slaggal leveszem a tetejét, majd a maradékot kávéfilteren átszűröm, mindadig, mig le nem tisztul. Sem illatban, sem ízben előnytelenül nem változik. (Persze, közben sűrűen kóstolgatom, nehogy valami balhé legyen.  ;-))) )

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: jani&999 (92715)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92728

Pektinbontó nem került a cefrébe?

Előzmény: héjja60 (92726)
barkócza Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92727

Első lehetőség: túl nagy volt az előpárlat-elvétel;

 

Második lehetőség: a finomítás alatt annyira telítődtél az ízével-illatával, hogy most egyszerűen nem érzed. Várj pár napot.

Előzmény: héjja60 (92726)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92726

Az idei tapasztalatoból egy,----negatív.

Az utolsó cefrézésem bírs-alma volt, 80-20%-ban.A darabolás tökéletesre sikeredett

mert megérkezett a rendelt ágvágó , mely szinte péppé zuzta a birset. Élesztő,

enzim , 4% napfény került bele meg kevés víz mert száraznak találtam az anyagot.

A bírset utóérlelni nem tudtam, csak pár napot. A forrás megindult és tíz nap után

főztem. Az alszesz mennyísége elfogadható volt , szeszfoka közel a 30fokhoz,

illata- ize nagyon jó. Finomítás után viszont a jó illat és íz eltűnt!!

Keresem ennek az okát és arra gondolok , hogy tul nagy volt a deflegmáció mivel 

igyen hideg volt amikor főztem és még használtam a pistorius tányért is .

Kérdezem, lehetséges ilyen összefüggés, a nagy deflegmáció előidézheti az íz -illat

eltűnését,??

hevezoli64 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92725

Nem.

Nem.

Igen.

 

.....)

Előzmény: miriuta maci (92722)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92724

Nemrég lett pálinkám 600 kg almából:-)

Előzmény: zsuzska60 (92723)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92723

vegyél inkább almát hűtőházból

Előzmény: miriuta maci (92722)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92722

Sziasztok!

 

Khm... banánnal kísérletezett már valaki?

Gondolkodom rajta, hogy télen készítenék egy banánpárlatot (pálinkának nem merem nevezni:).

Érdemes vele foglalkozni vagy találjak más, értelmes elfoglaltságot?

emGeza Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92721

Szia!

Jó gondolat , mert ahányszor telefonon számon kérne , hogy a "kis barna" még uszkál , 

annyiszor dölne a lé .:-)

Előzmény: zsuzska60 (92719)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92720

majd elfelejtettem:

a bogyók nagyon korrekten rövid szárral voltak leszedve, ágdarabok nélkül.

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: gombászok (92597)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92719

add meg neki az emelt díjas telefonszámodat és mint Gy. József távgyógyító te is megoldhatod a problémát :-)

 

Előzmény: emGeza (92718)
emGeza Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92718

Szia !

Csak tippelek !

Talán a pálinka jobban megtisztította az üveget .:-)

De inkább , ha parafadugót használsz akkor annak darabjai . Mert olykor lakják azt a dogót. Én átszoktam főzni a dugókat .

De fénykép alapján , okosabb választ is fogsz kapni , így olyn mint a "teledoki ".

 

Előzmény: jani&999 (92715)
kupeci Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92717

Természetesen az amit írtam csak akkor igaz ha minden más tényező állandó marad!:)

Előzmény: kupeci (92716)
kupeci Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92716

A sisakod és a páracsöved hőmérséklete nem tud főzés közben megváltozni? Mert ha igen a megnövekedett illetve lecsökkent deflegmáció okozhat ilyet.

Előzmény: mnk2 (92699)
jani&999 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92715

Segítséget szeretnék kérni. Szeptember elején főzetm szilva pálinkát és most hogy elővettem pár üvegbe látok ilyen barnás darabokat le vannak az aljára ülepedve. 5l-es üvegbe tárolom őket azelőtt fehérbor volt benne, de kimostam rendesen. Mik lehetnek azok a darabkák?

zsorsz Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92714

Ez érdekes,itt olvasható.

Előzmény: In Lak'ech (92713)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92713

Nálam innen is szürke.

Előzmény: zsorsz (92712)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92712
Előzmény: sogi01 (92711)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92711

Írtam nekik,hátha javítják az oldalt.

Előzmény: schlumbergerrrr (92710)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92710

rákattintani

Előzmény: schlumbergerrrr (92708)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92709

Üdv. Mindenkinek .  

Az idei "hegylakó életemet" feladva, " téli szálláshelyemre"költöztem, így folyamatosan tudok internet közelben lenni.

Örömmel látom, hogy afórum töretlenül végzi munkáját, a " tanítok" önzetlenül

adnak tanácsokat, a kezdők pedig továbbra sem olvasnak , csak kérdeznek.

A regge-linkben megjelent 1x1 nagyon hasznos munka, gratulálok Miklós1- nek.

Az idei tapasztalatokról majd a későbbíekben beszámolok.

schlumbergerrrr Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92708

Szerver-oldali hiba: a nemesitalok.hu-n van feltöltve ez a pdf, ott elcseszve a link. Ha felmégy a nemesitalok.hu-ra, ott látni a címet, de ott se tudsz rákattinta. A hiba nem a mi készülékünkben van. Megnyugodva lehet egy korty körtét inni :-)

Előzmény: sogi01 (92707)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 92707

Nekem se jön be,nem tudom miért.

Előzmény: In Lak'ech (92705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!