Keresés

Részletes keresés

mr.Baker Creative Commons License 2007.12.26 0 0 132
Elvileg termel és kikerül, Nekem anno a levegődoktor.hu-s úr magyarázta...
Előzmény: tunderlala-3 (131)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 131
Hát, ezt nemtom, és azt sem, hogy ha mégis, akkor kikerülhet-e onnan egyáltalán....
Előzmény: mr.Baker (130)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.26 0 0 130
Az uv fény is termel ózont, igaz talán tényleg nagyon alacsony mennyiségben....
Előzmény: tunderlala-3 (129)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 129

Szia,

 

Mi először majdnem beleszaladtunk egy zepter-be, de gyanúsan "fénymásoló szaga" volt anélkül a bizonyos illatkocka nélkül, ezért gyorsan visszakoztunk, mert az az ózon miatt van egyértelműen.:s A daikin nem termel ózont, úgy tudom...

 

A negatív ion üzemmódban nekem tetszik a hatás, igazán megfogalmazni nem tudnám, de határozottan más a levegő, ha így jár.:p

Előzmény: mr.Baker (128)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.26 0 0 128
Sziasztok,

Nekem 425-ös sharp plasmaclusterem van.

Igazából meg vagyok vele elégedve bár a hegyi levegő vagy vizesés mellett vagyok szindrómát sajnos nem érezni negativ ion módban sem. Nálad sem? Kis hálószóbába éjszaka ugyanúgy "nem friss" a levegő.

Most kipróbálnám ezt az airfreet-is mert több helyen azt írják, hogy a sharp minimális ózona is káros lehet sajna...
Itt vannak tesztek is:

Itt 5. lett a sharp 10-ből/7 pontot kapott az ózommennyiségre... Az első 3-at nem kapni itthon sajna....

http://www.air-purifier-power.com/top-10-air-purifiers.html


üdv
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 127

Szia,

NÁlunk 24 órában megy, folyamatosan...az a szűrő amit évente kell kicserélni benne, annyira bent van, előtte még van egy csomó cucc, hogy az biztosan nem lehet még szennyezett...majd legközelebbi tisztításnál megnézem.:p

Előzmény: k2fron (126)
k2fron Creative Commons License 2007.12.23 0 0 126
Üdv.
Nálatok a Daikin egész nap megy, vagy csak akkor ha otthon vagytok?
Már én is megnéztem a Boneco szűrőit, háát, a HEPA filtert évente kéne cserélni, de már most is enyhén de láthatóan (a színe újonnan fehér) szennyezett, nem tudom, hogy fogja egy évig kibírni...ráadásul nem is megy egész nap, csak ha otthon vagyunk...
Van mocsok bőven... :(
Előzmény: tunderlala-3 (125)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 125

Ma kitisztítottam a Daikin előszűrőjét.....nem eléggé elítélhető módon elhanyagoltam, mert most tisztítottam először, és két hetente ajánlják, a miénk meg, ha jól számolok, már 3 hete megy....hát, nem semmi, hogy mi volt benne!!!:o :s :(((

És ezt mind lélegezzük amúgy befelé, ha nincs egy ilyen szerkentyű....meg rakódik le mindenhová por formájában...nem véletlenül kell jóval ritkábban port törölni. Jó lesz ez!:p :)

 

Előzmény: k2fron (118)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 124

A Daikin Magyarország példás gyorsasággal küldte a teljes-részletes 18 oldalas magyar nyelvű használati útmutatót elektronikus úton, köszönet érte!:)

 

Ha valakinek még olyan gondja van, hogy nem kapott a készülékkel vásároláskor, ez a forgalmazó hibája...ha nem adnak, írjatok a daikinnak, küldenek 1 napon belül. :p

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 123

Hát persze, meg lehet csinálni, tedd azt.:)

Azt írtam, hoyg működik...nálunk bejött....és nem azért mondom, mert csak az van, és nincs összehasonlítási alap, mert van salin és van daikin is....a komolyan allergiás kislányom az airwolf-nak köszönhetően lett tünetmentes, az ő szobájában azóta is az működik.....nem feltétlenül rossz az, ami egyszerű. ;)

Előzmény: Vip3r (122)
Vip3r Creative Commons License 2007.12.18 0 0 122
Hát nekem nagyon nevetségesnek tűnt az egész szerkezet, maximum 5e Ft-ból simán lehet csinálni egy ilyet.
Előzmény: tunderlala-3 (117)
Vip3r Creative Commons License 2007.12.18 0 0 121

Üdv!

Nagyon szépen köszi, hogy írtál. Igen utánaolvastam én is ennek a Ventának és szinte mindenki csak rosszat ír róla. Ennyi pénzért nem értem miért nem lehet minőségi anyagokból megépíteni egy ilyen szerkentyűt...

Valószínű az lesz amit Te is javasoltál, hogy házilag megépítem ez egyik ismerősömmel. Találtam rajzot is a működéséről és tényleg nem tűnik valami bonyolultnak.

üdv

Előzmény: k2fron (118)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 120
Mivel a cég, ahonnan vettük a Daikint a mai napig nem válaszolt a mailre, amiben hiányoltam a magyar nyelvű részletes használati utasítást, ezért ma írtam a Daikin Magyarországnak.....az olvasási értesítő már visszajött, tehát megkapták a mailt tutira...kíváncsi leszek, hogy mit fognak válaszolni.:p
rep Creative Commons License 2007.12.18 0 0 119
Köszönettel vettük érdeklődését berendezéseink iránt.

Légtisztítónkat  kizárólag komfort célokra fejlesztették ki és a beépített szűrőrendszerének köszönhetően a levegőben található port, pollent, vírusokat kiszűri , az állati szőrt felfogja , a szagokat , baktériumokat és vírusokat lebontja, de a jótékony sót nem.

Szives tájékoztatásásra csatoljuk termékismertetőnket , amely részletesen bemutratja a légszűrési folyamatot.

 

Amennyiben berendezésünket meg szeretné vásárolni akkor  a COOL Klimatechnikát , illetve a LAMARKING nevű viszonteledónkat javasoljuk.

Mindkettő elérhetőségét a viszonteladóink között honlapunkon

(www.daikin.hu) megtalálja.

 

Ez utóbbinál elég kedvező áron adják a gépet, ha érdekel valakit:http://www.lamarking.hu/product_info.php/cPath/81/products_id/313

k2fron Creative Commons License 2007.12.17 0 0 118
Üdv!
Sajnos a Venta is kb. ua. az elven működik,
(ventillátor beszívja a levegőt, ráfújja a gépben található nedves tárcsákra a porszemek stb. ott rátapadnak, aztán belemosódnak a tartály aljában levő vízbe.)
Na, van itt pár probléma:
1. A víz a tartály alján, pár napon belül beposhad, a bacik megtelepednek benne, ez aztán visszajuthat a légtérbe...
2. Azért, hogy ez ne következzen be egy külön folyadékot kell vásárolni hozzá, ami 5000-Ft. ez kb. 3-5 hónapig elég. :(
3. Amúgy az tényleg egy vicc, hogy az egész készülék "full" műanyag, + van benne egy ventilátor, és 40-60 ezer Ft-ba kerülnek. (ennél még az airwolf is szebb mer' az legalább kerámia).
4. Én is gondolkodtam rajta, de miután megnéztem egy üzletben, tényleg annyira gagyi hatást kelt, (mint ahogy már többen leírták itt ezen a topicon is), egyszerűen nem bírtam pénzt adni érte (pláne ennyit).
5. Mondjunk valami jót is...
A levegőt végül is tisztítja, és enyhén párásít, nem nagyon tud elromlani...
Ha rá keresel a neten, találsz leírást róla, hogy kell egy ilyen légmosót otthon, pár ezer forintból (nem vicc!) összedobni.
Én végül egy légtisztítót vettem a Venta helyett és nem bántam meg. Kiszűri a port, az atkasz*rt, virágpollent, a bacikat, az ionizáló frissé teszi a levegőt és fertőtlenít.
Ha még is légmosót szeretnél, nézd meg ezt: "BONECO 2055 légmosó"
ebbe nem kell folyadék, a fertőtlenítést egy ionizáló ezüstrúd végzi.
Előzmény: Vip3r (115)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 117

A múltkor vettem neten keresztül egy Airwolfot hát másnap visszavittem.

 

Azt rosszul tetted, mert tényleg hatásos nagyon!:p Nekünk olyan is van az atka allergiás kislányom szobájába vettük, azóta tünetmentes gyógyszer nélkül!:p És az ő szobájában alig van por, takarításnál észreveszem, hogy hatékonyabban kiszűri, mint a másik gyerekszobában lévő salin. Primitívnek tűnik valóban, de működik és ez a lényeg.:p :)

Előzmény: Vip3r (115)
rep Creative Commons License 2007.12.17 0 0 116

én sem a korrózióra gondolok, hanem hogy mondjuk telíti az egyik szűrőt, pl. az ionosat.

 

Bár ennek én is kicsi esélyét látom. Annak viszont, hogy Egy komolyabb szűrő a sót a levegőben egyszerűen nem odavalónak találja és kiszűri, ezáltal a salin legjobb hatását stornózza.

 

Mind1, majd utánanézek a dolognak. Esetleg írok a daikin gyártójának.

Előzmény: tunderlala-3 (114)
Vip3r Creative Commons License 2007.12.17 0 0 115
Sziasztok! Szeretnék venni egy légmosót, de az ismerőseim közül senkinek nincs és vélemény kellene, hogy szerintetek mennyire jó egy ilyen. Én erre gondoltam Venta LW 24. Hallottatok már róla? Mennyire szűri ki a port? Megéri az árát? Bocsi a sok kérdés miatt, de nem akarok értelmetlen és használhatatlan cuccot venni. A múltkor vettem neten keresztül egy Airwolfot hát másnap visszavittem.
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 114

NÁlunk a salin az egyik gyerekszobában van, a daikin meg a nappaliban, éjjelre pedig a mi hálónkban, szóval nem egy helyen vannak. De a salin-ra írja, hogy nincs az a veszély, hogy a sótól korrodálódnának a szobában lévő berendezések....sóterápiától amúgy előfordulhat, ezzel állítólag nem....

De amúgy a port is megköti némileg, úgy vettem észre, azóta kevesebb a por is a gyerekszobában, észrevehetően...annyira mondjuk nem, mint a daikin, de 9 ezerért ez megbocsátható neki sztem..:)

 

 

Előzmény: rep (113)
rep Creative Commons License 2007.12.17 0 0 113

Rendeltem otthonra egy salint a hálóba a sóterápia miatt, remélem nem lesz túl hangos. Elvileg ma, vagy holnap érkezik.

Viszont azon gondolkozodom, hogy rendelek egy daikint is, mivel a salinnak inkább a sóterápia a lényege, a port és az allergéneket nem szűri olyan hatékonyan.

Arra lennék kíváncsi, hogy a daikinnak valamelyik fokozata vajon nem szűri-e ki a salin által a levegőbe juttatott sót (mondjuk a foto-katalitikus vagy az ionos fokozat).

Nincs valami ilyen tapasztalatod (ha egyáltalán ez érzékelhető)? Neked mindkettő van.

 

Esetleg nincs itt valaki, aki ért is hozzá, hogy mit csinálnak valójában az egyes szűrőfokozatok, és van-e ilyen kockázat?

Esetleg nem teszi-e egyenesen tönkre a só a daikint?

Előzmény: tunderlala-3 (112)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 112

http://www.coolklima.hu/index.php?page=hir&fid=29&oid=1

 

Nemtom, az oldalon így van fent...ez kétoldalas cucc, az eleje fehér, a háta kék...de lehet, hogy egyszerűen hepa-nak lehet nevezni, ott antibakteriális fotokatalitikus bevonatú szűrőszövet

a becsületes neve.:D Ebből adtak bele egyet, plusz még hetet, így még plusz hét évre való van hozzá pót.

 

Elektrosztatikus szűrőlap (előlap):

A mikroméretű porrészecskék – amelyeket a plazma ionizáló pozitív töltöttségűre hozott – teljes biztonsággal összegyűlnek a szöveten.

 

 

Antibakteriális fotokatalitikus szűrőlap bevonat (hátlap):

A kiszűrt szennyezőelemek és penészrészecskék szaga (doh) felbontásra kerül, és dezodorálódik.

A penészspórák megkötésre kerülnek a filterben és lebomlanak

Előzmény: k2fron (111)
k2fron Creative Commons License 2007.12.16 0 0 111
Az a "harmonikaizé" :) véletelenűl nem a HEPA szűrő? Mer' olyanom nekem is van, (HEPA) és az olyan "harmonikaizé" formájú...
Előzmény: tunderlala-3 (110)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 110
Szerintem bárhonnan van, így kapják a forgalmazók meg a daikin-tól. Majd nézd meg, hyog rendben benne vannak-e ezek a dolgok...előszűrő, bio-antitest, és az a harmonikaizé.
Előzmény: simics (109)
simics Creative Commons License 2007.12.16 0 0 109
Nekem 10 oldal körüli leírást adtak hozzá. Lehet nekem jól is volt összerakva? Még nem tudom, nem tartózkodom otthon, de 2 nap múlva kiderül. A cég az korrekt volt, ők írták a cikket is a légtisztaítóról, szerintem az összeszereléssel se volt probléma.
Előzmény: tunderlala-3 (108)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 108
Én a Monaco-tól, Szegedről. Olcsóbb volt, mint a coolklimánál. De össz. 3. oldalas (!!!) :o magyar nyelvű leírás volt hozzá, gyakorlatilag egy nagy nulla....:(
Előzmény: simics (107)
simics Creative Commons License 2007.12.15 0 0 107
Szia.

Én a coolklímától vettem, én is kaptam részletesebb angol nyelvű leírást, de akkor inkább belenézek, lehet nekem sincsenek benne a szűrők rendesen.
1 hete használom, eddig jónak tűnt a hatása.

Előzmény: tunderlala-3 (106)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 106

Látszólag egyben van, de az a harmonika-szerű papírszűrő, nemtom hirtelen mi a neve, nem ugrik be, amiből 7 évre való plusz-t adnak....az sincs benne, bele kell rakni, az angol azt írja, hogy anélkül nem is szabad mennie...és az a zöld szűrő az elejében, az sem volt a helyébe bepattintva rendesen, és adnak hozzá origi lefóliázva ezt a bio-antitest szűrőt, ezt is bele kell rakni...ezt is évente kell cserélni, ez az első csapda a vírusoknak-baktériumoknak, írja is rajta, hogy akkor rakja bele, ha a levegő szárazabb, ami kedvez a vírusok terjedésének, főleg fűtési szezonban...de ha már egyszer felbontottad, akkor 1 év után lejáratos, tehát maradhat innentől egy évig bent folyamatosan, majd utána csere.

 

Te honnan vetted? Angollal boldogulsz? Mert azt viszont adtak hozzá nagyon részleteset, tehát az alapján meg lehet csinálni a tisztításokat, de anélkül nem fogod tudni, mit és hogyan kell...

 

Amúgy tudomásom szerint kötelező lenne részletes magyar nyelvű utasítást mellékelni mindenhez, amit itthon forgalmaznak....tehát a forgalmazónak ezt mellékelnie kellett volna. Én megkérdeztem tőlük, hogy csak éppen kifogytak belőle, azért nem jutott, vagy össz. ennyit kaptak meg ők is a Daikin-Magyarországtól, mert ha igen, akkor nem a forgalmazó hibája, illetve annyiban, hogy nekik sem lett volna szabad ezt annyiban hagyni a Daikan-nál....szóval ha nem kaptak, akkor én a Daikin-nál fogok reklamálni miatta...kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.... :p

Előzmény: simics (105)
simics Creative Commons License 2007.12.15 0 0 105
Szia.

Nekem össze volt szerelve, és be is indítottam. Valamit elrontottam??
Én se kaptam normális használati utasítást.
Előzmény: tunderlala-3 (104)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 104
Szia, várj, az előszűrő az a zöld izé, ugye? Azt 2 hetente, az ionizátor pedig kijelez....Te sem kaptál amúgy hozzá tisztességes magyar nyelvű használati utasítást? Én az angol alapján üzemeltem be, mert a helyére kellett rakni benne elég sok mindent, remélem, nem úgy indítottad be, ahogy megérkezett.:o
Előzmény: simics (103)
simics Creative Commons License 2007.12.15 0 0 103
Szia.

Én is vettem egy daikin légtisztítót, kérdésem az, hogy az előszűrőt és az ionizátort milyen időnként kell mosni?
Előzmény: tunderlala-3 (102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!