Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90868

Nem semmi meló, kitartást. A marhapörkölt polentával jó párosításnak hangzik!

Előzmény: ZsuR (90867)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90867

Holnap vendegek jonnek (15-16), es elkezdem a fozest-sutest.

 

Paran hoznak uditoket, borokat... 

Van aki hoz sajat kertbol salatat, meg "pulled pork"-ot.

Van aki hoz sajtot, crackert.

 

Amit en vallaltam:

 

Magyar fasirt golyok, es egy kremsajt/articsoka/spenot krem, baguette szeletek, enyhen piritva.

Marhaporkolt, de nem krumplival, nem nokedlival... hanem polentaval.

Repa torta, citrom kocka, cream puff.

 

Szoval nekiallok, eloszor sutni... a repatortat es a citrom kockat ma megcsinalom, a cream puffot holnap.

 

Aztan amig sul, megcsinalom a porkoltet.  A polentat holnap...

 

Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90866

Na és most válaszd azt, ami a szívednek vagy a hasadnak a legkedvesebb. :)

Előzmény: Raynes (90860)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90865

Saláta: vegyes mindenféle nyersen ehetőre gondolok.

Előzmény: Luca_41 (90864)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90864

7-8 mm vastag legyen. Pár perc alatt kész, zsiradék nem kell alá. Salátával, pirított magokkal szolgáld fel.

Előzmény: Raynes (90860)
H_G Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90863

Hát ilyennel még nem próbálkoztam, de a valódi grillsajtból (halloumi) másfél centi vastag szeleteket vágok. (A gyári lapokat elfelezem derékban.)

 

Előzmény: Raynes (90860)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90862

Amikor a rudast olvastam, ilyenre gondoltam, mar majdnem valaszoltam :)). Orulok, hogy vegigolvastam... nem is gondoltam omlesztett sajtra.

 

Előzmény: Caipi (90861)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90861

Hát szerintem amilyet gondolsz... ne haragudj, de nem is láttam még soha olyan rudas izét. :)

Előzmény: Raynes (90860)
Raynes Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90860

Milyen vastag szeleteket vágjak a megkapatáshoz?

Előzmény: Caipi (90859)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90859

Némi olaj, és a megkapatás csak annyi, hogy legyen némi barnás színe.

Előzmény: Raynes (90858)
Raynes Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90858

OK. Akkor megkapatom serpenyőben. Olaj vagy valami kell alá? Hogy kell csinálni ezt a megkapatást?

Előzmény: Caipi (90857)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90857

Ahogy írtá k is, meggrillezni vagy serpenyőben megkapatni, hozzá mondjuk rizs, meg valami, aminek íze van :), pl. fűszeres sült paradicsom, ilyesmi.

Előzmény: Raynes (90856)
Raynes Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90856

Igen, a hagyományos értelemben nem sajt, csak valami fehér ömlesztvényes anyag. Nem én vettem még, de így hónap végén nincs valami sok pénzem, és arra gondoltam, hogy meg lehetne csinálni valaminek, és nem kéne kidobni. Valami ötlet?

Előzmény: H_G (90854)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90855

Pont ezt gondoltam én is, csak a hallgatás mellett döntöttem. :)

Előzmény: H_G (90854)
H_G Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90854

Az nem sajt.

 

Előzmény: Raynes (90852)
homerx Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90853
Ajja, nem hangzik valami jol. Minek veszel ilyeneket? Esetleg grillezni, serpenyoben megkapatni.
Előzmény: Raynes (90852)
Raynes Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90852

Ilyen rudas kiszerelésű, rántani való sajtból mit lehet még összeütni rántott sajton kívül? Esetleg megsütni lehet, vagy valami más értelmeset kezdeni vele?

iiko46 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 90851

Adagnyi csomó összehajtogatva, cérnával átkötve, folpackba becsomagolva, mélyhűtő. Amikor szükség van rá - pl. tökfőzelék - csak előkapod és fölhasználod.

Előzmény: sickamic (90845)
Shalina Creative Commons License 2013.08.16 0 0 90850

Anyukám is úgy szokta. :)

 

Shal

Előzmény: sickamic (90847)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90849

Ma is tanultam valamit. Köszi

Előzmény: sickamic (90847)
sickamic Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90848

Ha friss lenne elhasználnám sajtkrémbe, kőrözöttbe.

Előzmény: Luca_41 (90846)
sickamic Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90847

A szára már kemény, háromszögbe hajtva jól leszorítja az uborkákat.

Előzmény: Luca_41 (90846)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90846

A hajtogatható mit jelent?

 

Friss kaporból kapormártás, tökfőzelék ízesítése vagy be a mélyhűtőbe.

Előzmény: sickamic (90845)
sickamic Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90845

Volt két nagy  csomó hajtogatható kapor csokrom. Az egyikből indítottam egy kovászos ubit, a másik hasznosítására lenne valami más ötletetek?

nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.15 0 0 90844

zöldbabnál azt nézem, hogy két ujj közt roppanva törjön, ne legyen 'kókadt'.

Előzmény: rollller (90841)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90843

Csak azt termelnek már.

Előzmény: nagypapi51 (90840)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90842

Amikor én gyerek voltam, már nagyon régen, télen is főztünk kukoricát. A rendes takarmány kukoricát lemorzsoltuk, és órákig főztük, hogy megpuhuljon. Cukorral ettük, de a palócok mákkal is ették.

rollller Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90841

megkostolod nyersen, ami nyersen kicsit"tejes", edeskes, es konnyen elraghato a heja (nyersen is megeheto gyakorlatilag), az 5 perc fozessel kesz lesz (vajbab/zoldbab eseten is tokeletes ez a modszer a beazonositasra)

Előzmény: nagypapi51 (90840)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90840

...A modern csemegekukorica fajtáknak elég öt perc a forrástól...

Osztán a piacon miből állapítod meg, hogy modern, vagy régimódi? - mert a kofa azt mondja,

amit hallani akarsz.

(anno szinte csak fiatal takarmánykukoricát árultak, nekem az pont elég édes volt)

Előzmény: öreg_néne_b (90838)
Nyafkamacska Creative Commons License 2013.08.14 0 0 90839

Régesrég mi is egy órát főztük a kukoricát kuktában. Nem nagyon lehetett igazi, zsenge csemegekukoricát kapni akkoriban.

 

Előzmény: újmóni (90835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!