Keresés

Részletes keresés

firekiller Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92988

Gratulálok Mester!

Remélem kóstoljuk az 500 000 l körüli művedet a TZD-n !

Előzmény: snapszmester (92926)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92987

Akkor mostmár ideje lenne valami jó pálinkát is főzni.:DDDD

Gratulálok Mester, ekkora szakmai tudás előtt szerintem bárki fejet hajthat. Azt áruld már el, milyen anyag volt az 500 000-dik, és milyen lett?

Előzmény: snapszmester (92926)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92986

Ixjúzmi,almafélékkel nem próbáltam.

Előzmény: zsorsz (92983)
jana001 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92985

Gratulálok Mester!

 

Húzz bele,hogy az 1000000 litert is minél előbb megünnepelhessük!

Előzmény: snapszmester (92926)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92984

Ja,és mindig tele hordóval.

Előzmény: zsorsz (92983)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92983

Azért kérdeztem a bundára,mert főforrás végén,van egy vékony bunda rajta,na erre szórtam a cukit egyenletesen hogy mindenhová jusson,így lezárva a co2 lassan pezsgett és 3-as ph val hónapokig kibirta minden károsodás nélkül.

Előzmény: zsorsz (92981)
TINTUS Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92982

Szerintem nem szorul be oda a levegő - közlekedő edények- amig oldalt  magasabban lesz a vízszint.

hajrá.

Előzmény: sleves (92954)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92981

Ezt a fóliás trükköt most hallom először,de jól hangzik,nem lehet hülyeség.

Előzmény: Hegyi82 (92970)
Csikky Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92980

Szentöltviz!

 

Akkor legalább lesz zöccséges fronon, kivel összehasonlitani a párlatot :D :D :D  !!!!!

Előzmény: szentöltvíz (92854)
csalitos Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92979

   Nem tudom, hogy mit nem lehet ezen érteni? Ahol levegő éri, savanyodik, pinposodik, romlik, még akkor is, ha 10 centi a levegő. Ne légy már ilyen értetlen!!!  :-S

Előzmény: Hegyi82 (92977)
emGeza Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92978

"pl. fél hordónál" már érdemes fóliázni .

 

Járd körbe a környék főzdéit , hátha kapsz korábbi ídőpontot !

 

Nekem bejött jan.11 helyett nv.16 .:-))))

Előzmény: Hegyi82 (92977)
Hegyi82 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92977

értem én, csak nem sejtettem :)
egyébként amelyik hordóban van kb 5-10cm a cefre és a tető között, azzal nem fogok fóliázgatni, úgy vélem, h az a széndioxid ami termelődik utóerjedésnél, lezárja az esetleg bent maradt levegőtől a cefrét azon a kis térfogaton belül.
gondolom ez jóval nagyobb "résnél" érdekes, pl. fél hordónál

Előzmény: emGeza (92975)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92976

Szia Rézműves!!!

 

Hívtalak ma telefonon!!!

Itt az e-mail címem: zsoltika.radics@gmail.com

Előzmény: rézműves1 (92921)
emGeza Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92975

Szerinten próbáld valamivel kiszorítani a levegőt .

Amig termel cékettőot addig össze is öntheted .

A fólia azért kell , hogy ne keveredjen a cefre a vízzel , víz meg , hogy ne kapjon levegőt .

 

Szerintem . 

Előzmény: Hegyi82 (92970)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92974

Gratula Mester !!

 

Azért az 1000000 l remélem megünnepeljük és megéljük a ZD tagok állják az ivót.

(Kupeci uram meg a növendék vágót:))))

 

Üdvözlégy !!

Előzmény: snapszmester (92926)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92973

A széndioxid párna nem marad meg rajta forrás után? És ha még van rajta, azt nem teszem tönkre a fóliázással??

Előzmény: Hurkafej (92969)
Tan-csi Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92972

Gratulálok!

Erre iszom egy (sajnos nem abból az 50000-ből származó) kortyot! :)

Előzmény: snapszmester (92926)
emGeza Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92971

Mivel 4 napról volt szó és a pH 3.2-re állítva , 5cm levegő a hordóban . De átöntésnél gazdagon keveredett a levegővel .

Nem gondoltam semmi rosszra ,ezért nem tárolás , hanem a szállítási céllal raktam a kis hordókba .

Ezzel megtanulván , hogy csak főzés napján szabad átönteni !

Előzmény: Hurkafej (92969)
Hegyi82 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92970

Zsorsz: a fél hordóknál a birsnél ma kezdett el lemenni a bunda, az almánál még fent van, de neki se sok kell már. Savazás olyan idegen dolognak tűnik nekem h kénsavat öntsek egy olyan dologba amit közvetve emberi fogyasztásra szánunk J persze tudom h hülyeség, nem értek a lovakhoz J

 

Gombászok: ezt a fóliás dolgot úgy képzeljem el, h csinálok egy „teknőt” a cefre tetejére, úgy h kilógjon a hordóból hogy a tetővel lefogassam majd mielőtt öntöttem bele/rá 10cm-nyi vizet, és a víz neki szorítja a hordó falának is a fóliát, így lezárva a levegőtől?


Józsipapa: valószínűleg akkor jól gondolom ezt a fóliás dolgot

 

Emgeza: a 2fél hordó még a napokban fejezi be a főerjedést. Őket össze tudom önteni, annyi h az egyik birs, a másik alma, de végül is egyben lesz az egész kifőzve, csak azért cefréztem külön az almát, hátha sikerülne egy főzőben külön kifőzetni ahol van kisebb üst, meg hogy gyakoroljam a cefrézést, ez az első évem J mondjuk mozgatni, szállítani is könnyebb lenne őket, de ha 2-t megoldok, akkor már a 3. sem lényeg.

köszönöm nektek a tanácsokat!

Hurkafej Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92969

A pimpó a levegővel érintkező felületnél jelenik meg. Pl, ha folpackot terítessz a cefre felszínére, de kimarad mondjuk 5x5 cm, akkor csak azon a darabon pimpósodik.

Előzmény: emGeza (92949)
emGeza Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92968

http://www.youtube.com/watch?v=sXU-Jrrxgtc

 

Azért nem könnyű vele .:-))))

Előzmény: Tucso69 (92966)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92967

Mester! nagy gratuláció!

Előzmény: snapszmester (92926)
Tucso69 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92966

Netudd meg vazze' :-D

Előzmény: emGeza (92962)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92965

Rendben.

Előzmény: snapszmester (92956)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92964

Gratulálok Mester! Remélem, tartotok egy kis ünnepséget ennek a sok pálinkának a tiszteletére.

Előzmény: snapszmester (92926)
Tucso69 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92963

Ha nem forr fel az olaj, is van buborék?

Tehát ha feltöltésnél megdönti, és nem marad benne levegő?

Előzmény: norris53 (92957)
emGeza Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92962

Már Orosz csónakmotorral is lehet főzni pálinkát ? :-)))))))))))

Előzmény: deszegregator (92961)
deszegregator Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92961

Gratulálok!! Nekem cirka 5418 év kellene ehhez a mennyiséghez a kis 45 literes vetyerokommal, illetve az éves limitemmel..:P

Előzmény: snapszmester (92926)
deszegregator Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92960

Jó lesz az, figyelj nehogy sok/kevés EPvegyél el. Pár nap, pár hét után egész más tud lenni a pálesz mint tisztázásnál.

Előzmény: Miki2013 (92959)
Miki2013 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92959

Sziasztok  Még kezdő vagyok . !Érdeklődnék , hogy van-e valami tippetek , hogy mi lehet a baj ? A körte cefre jól sikerült az illata nagyon jó . az alszesz főzésénél is nagyon lehetett érezni a körte illatot .Dupla falu rozsdamentes üst és réz páracső + hűtővel  MOst  tisztázok és elég gyenge az aromája ! A páracsőnél mértem fokot kb. 75 volt . Szerintetek  mi lehet a baj ? Előre is Köszia segítséget !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!