Keresés

Részletes keresés

SolnesN Creative Commons License 2011.01.06 0 0 8131

  Ok a tanácsot !

 Mostmártudom mire használjam el amegmaradt 21 liter gázolajat !

 Autót hozzá nem veszek  !!

Előzmény: GOFE (8122)
SolnesN Creative Commons License 2011.01.06 0 0 8130

 Helló ! 

 Sok kérdésed van ha mindre nem is de nehányra tán felelhetek .

 Tehát az a kéménytégla amit a kátrány átitat, azt már csak bontással lehet elintézni.

Bélelheted, vakolhatod előbb utóbb büzleni fog.

 A szigetelésről : mindig bhasznos a kölső rész szigetelés. Elsősorban a padlástérben. A tetőn kivüli részt is lehet elvileg szigetelni - csak a csapadékvíz elleni védelem nehezen oldható meg. Az komoly bádogos munkát igényel.

 A szigetelőanyag ?

 Bármi lehet, de az éghetetlen ásvány és üveggyapot a jók. Mint írtam éghatetlen és jól simul a kéményfalhoz.

 Ezt aztán apadlástérnen egyszerű burkolni. A legjobb a golyónyomott alúfolia. Az iparban bevált !!

 De amig kátrányos a tégla nem érdemes szigetelni.

 Ja  ! Hát érdekes hogy nem tudod a kémény szelvényt ! Meg kell nézni és megmérni. Belülről  !!

 

Előzmény: Vezo228 (8129)
Vezo228 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 8129

Ne haragudj a diszkriminációért!

:)

Köszönöm a választ!

A fémbetonetet ismerem, mi vízzárásra alkalmaztuk korábban habarcshoz keverve. Arra tökéletes volt. Így neketek az azzal bekevert vakolattal visszavakolva maradt a kátrányos kémény? Más nem is történt a kéménnyel? Így megszűnt a bűz?

 

A helyzet egyelőre annyiban bonyolódik, hogy tényleg nem szűnik a szag intenzitása, levertük a vakolat nagyját ott, ahol már látahtóan átjött a lötty, de stagnál a szag. Sajna azt hiszem, hogy nem marad más, mint lebontani a kéményt legalább az átkátrányosodott szakasz kezdetéig, vagy még tovább. A födémen lefelé azért nem szívesen mennék át, ott vsz már nem nagyon lehet gond, hiszen a kályha bekötésétől az kb 1 méteren belül van, ott talán nem csapódott ki a kátrány. Ezt tartom most egyedül célravezetőnek. Sajna a fagy miatt újraépíteni most biztosan nem tudjuk a tetőn kívüli részt, de legalább a lakáson belül igen.

 

Ez viszont felvet egy újabb kérdést:

A kémény tetőn kívüli részét hogyan lehet szigetelni? Tudom, hogy belülre kéne tenni saválló csövet, hogy azon follyon vissza a feladónak :) a lé, de ez vsz most kimarad.

Ez egy klasszikus téglakéméyn, nem tudom hogy mekkor a belső mérete, de a külmérete 55 cm környékén van. Sajnos olyan szerencsétlenül tervezték a ház ezen részét anno, hogy a lakótérből mindeféle átmenet nélkül megy ki a szabadba a kémyén a tetőtérbeépítés miatt , így előfordulhat az, hogy bent a nappaliban +25 C a kémény körüli hőmérséklet, de akár 1 méter múlva már -20 C is lehet kívül. Itt nyilván jóval "hajlamosabb" haramtpont elérésére a füst.

Szóval, a téglára szabad tenni bármilyen szigetelőanyagot?

Gondolom a gyúlékonyak, mint pl a hungarocell és társai még vakolva sem mehetnek, de pl az üveg, vagy kőzetgyapot már talán beleférne, nem?Tudom, hogy egyszerűbb lenne jól tüzelni a cserépkályhában, de arra nem sok befolyásom van, így erről az oldalról is szeretném magunkat védeni.

 

Mit javasoltok?

A székesfehérvári Kémény Zrt munkatársai sajna nem nagyon mozdultak a problémámra, pedig kétszer is kértem személyesen, hogy segítsenek a helyszínen.

Előzmény: Kathyc (8128)
Kathyc Creative Commons License 2011.01.05 0 0 8128

Igaz, hogy a kérdés urakhoz szólt, de talán egy hölgy is válaszolhat:  Az újravakolás önmagában nem megoldás (tapasztaltuk), amint nedvességet kap újra átjön, és amit most érzel bűzt, az semmi ahhoz képest, ami akkor lesz, ha levered a vakolatot :-PPP

Már nem emlékszem a pontos technológiára, de fémbetonet  nevű adalékanyaggal kell kezelni és újravakolni. Ha megfelelően van kivitelezve, akkor tökéletes.

Előzmény: Vezo228 (8079)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 8127

Köszöntem!

Előzmény: kod1111 (8125)
zsozé1 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 8126

Jó estét uraim!
A következő problémámra szeretnék tanácsot kérni. 4 éve Dakon DOR 32 kazánnal fűtöttem ez idáig. Sajnos karácsony előtt, kilyukadt. Így kénytelen voltam egy ujjat vásárolni. Sikerült is egy BUDERUS S111 WT kazánt vennem , ami pontos mása , a régi kazánomnak. Minden méretben, kivűlről, belülről, megegyezik a régi kazánommal, ami idáig számomra 100% -on működött. Játszva fűtöttem fel benne a vizet 70-90 fokosra. Azt gondoltam hogy ha ugyan olyan kazánom lessz az új is , akkor minden ugyan olyan jól fog működni mint eddig. De sajnos nem így van!!!! A tűz, ebben a kazánban valahogy nem akar égni. Alig tudom megtartani a 60fokos vizet. Többször inkább csak 50-en van a víz! És emiatt kátrányos a kazánom belseje. Gondoltam , evégett kátrányos lehet a kéményem is, így szűkülhetett a kémény átmérője is ezért gyengébb a huzat. De ma kipucoltam a kéményt , amit idáig soha sem tettem , mert nem volt problémám vele, de csak egy vedernyi korom volt benne. Változás nem lett ezután sem. A tűz a kazánban néha beindul nagyon szépen és az néha képes is szépen végig égni, de legtöbbször csak ugy ég ha piszkálom, s csak akkor is 10percig. Aztán szépen lehalkul a tűz es csak füstöl az egész!
A kazán használati leirássában csak egy dolgot észlelte, ami a kémény, nem megfelelő mérete. 200mm kéményem van ami 10,5 m. A papírok ilyen átmérővel minimum 12 métert írnak elő! Talán ez volna a probléma? Na de akkor idáig miért működőt ez előző kazánom ezekkel a méretekkel tökéletesen? Ha ez volna a problémám akkor segítene nekem ez a huzat szabályozó http://kemenyhuzatszabalyzo.hupont.hu/ , vagy inkább hoszabitsam meg a kéményt az előirt 12 méterre? Aki tud segítsen. Előre is köszönöm! Zsozé

kod1111 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 8125
Előzmény: csiba00 (8121)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 8124

Ezt az öntisztulást abból is gondolom, hogy a padlástérben lévő tisztítónyílás mögött a cső belseje lényegében 2 nap alatt teljesen lepucolódott a kátrányos, kormos rétegtől. És most szinte csak annyit lehet látni, hogy fékony fekete por van rajta, vagy az sincs.

Előzmény: csiba00 (8123)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.05 0 0 8123

Köszi a tanácsot!

 

Most egyenlőre még a tisztító poraimmal próbálkozom, meg ma vettem 2kg Konix-ot. Nekem most már van pár napja egy tisztító nyílás a padlástérben. És gyártottam egy házilagos golyót is, amivel jól át tudom küldeni a csövet, és a lerakódás nagy részét leszedi. Vettem egy kefét is, de ezt még kicsit méretre kell vágnom, mert jó 2cm-rel szélesebb, mint a csövem átmérője és emiatt szinte lehetetlen beletolni.

 

 

Most minden begyújtás előtt áttolom a kéményt és azt veszem észre, hogy csökken a dzsuva mennyisége, amit kiszedek. Állagra kb ugyan olyan. Kátrányos korom. Én csak azt a logikát tartom már valószínűnek, hogy a nagy meleg hatására a kátrány olyan lesz, mint a ragasztó és így a szilárd részek beleragadnak, ezáltal vastagodik, csökken a keresztmetszet, változik az áramlás, dugul.  De úgy veszem észre, hogy fogy a kártányom. Kazán is jóval magasabb hőfokon üzemel, szinte újra kell tanulnom a kezelését, mert ha kicsivel többet teszek rá, 100 fokot is meghaladná a vízhőfokom. Így is rendszeresen le kell néznem, mert még nem nagyon tapasztaltam ki. Általában egy begyújtás alatt 3-4x rá kell kapcsolnom a keringetőt, mert eléri a 100-at. Lefolytani meg nem akarom, mert tartok a lerakódástól.

De úgy gondolom, hogy ha a víz hőfoka eléri a 100-at, akkor a füstgázok is eszméletlenül melegek, ezáltal a kémény belső falát is pucolja.

Előzmény: GOFE (8122)
GOFE Creative Commons License 2011.01.05 0 0 8122

Üdv Mindenkinek!    Egy ideje olvasom a topikot, látom a megoldhatatlanak látszó problémádat.

Szakemberek, lehet, hogy megszólnak érte, de én egyszerűen oldom meg az ehhez hasonló problémámat.

Egy 60 m2 -es műhelyt fűtök egy 8 tagos Vinyisztó kazánnal, a kéményem úgy, 5-6 m lehet, egy téglás

belmérettel (tégla) , féltetős a műhely. Tavasszal kivágott nyárral fűtök, ami nagyon vizes, de ez van olcsón.

Úgy kéthetente végig berakódik a kémény korommal, mivel túl nagy a kazánom teljesítménye, és az üzemi

hőmérséklet elérése után szinte teljesen lefojtom, hogy csak 20 fokot tartson a műhelyben.

A lényeg: amikor már érzem hogy kezd dugulni a kémény, kiveszem a tisztító ajtót, és beteszek egy kis fém tálcát , ami éppen befér a nyíláson, és ebbe beleteszek egy dl gázolajat, amit újságpapírral begyújtok a kémény alján. Amikor igazán kezd begerjedni a láng egy műanyag flakonból készült spricnivel ,pótolom a tálcából elégett gázolajat. 1l gázolaj megteszi a hatását, teljesen kipucolja a rendszert.

Erre a módszerre azért kényszerültem ,mert annak idején, a mester felül nem rakott tisztító ajtót, és létrával

veszélyes lenne felmászni a tetejére, hogy át toljam kefével. Évek óta ezzel a módszerrel tisztítom,és teljesen elég a korom, meg a kátrány, csak kevéske, hamu szerű pernyét húzok ki alul a tisztító nyíláson.

Próbáld meg te is kiégetni így, de nehogy benzinnel vagy hígítóval , mert az nagyon illékony és ha begázosodik, robban .

Előzmény: csiba00 (8121)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8121

Még annyit, hogy légyszives írd meg, amit a telefonba mondtál legutoljára, hogy mi annak a tatabányai (?) cégnek a neve, aki a kéményseprőknek csinálja a kefét. Elfelejtettem :S

Előzmény: csiba00 (8120)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8120

Mi kicsi?:)

 

Ezeket a hasábokat nem a tűztérbe kell helyezni?

 

Én eddig két féle hasábot égettem. Az elsőnél követtem a magyar leírást, ami úgy szolt, hogy tedd a tűztérbe, és gyújtsad meg. Aztán mikor már felhasználtam, elolvastam a dobozán a többi írást. Angolul már úgy szólt a szöveg, hogy élénkítse fel a tüzet, hogy melegedjen át a rendszer üzemi hőmérsékletre, majd tegye a tűzre.

Kétszer használtam port, ott is így írták. Melegítse föl a rendszer üzemi hőfokra, helyezze a port a tűzre, adjon neki fél huzatot pár percig, majd max huzattal hagyja leégni.

 

 

Előzmény: kod1111 (8119)
kod1111 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8119

Én nem  a porra gondoltam, ha nem a fahasábra, bár a tied olyan kicsi nem fog beférni.

Előzmény: csiba00 (8117)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8118

Remélem azért a kazán most tisztítja magát is. Mert a visszamenő csöveket sem bírom megfogni. Persze ettől a kéményem még nem lesz jobb. De írtam pár kéménybéleléssel, építéssel, javítással.... foglalkozó cégnek is. Kíváncsi leszek a válaszaikra.

Előzmény: csiba00 (8117)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8117

Csak azért kérdeztem "ilyen bátran", mert mondhatni, tapasztalt kéményégető vagyok. Elmúlt 3 fűstési szezonban mindig sikerült begyuladnia. Igaz ez soha nem volt cél. A kazán füstjáratainál néha égetek kartonpapírt. Ezt azért szeretem, mert hosszabb ideig ég, és így le lehet pl kaparni a kátrányt, mert megolvasztja. Ekkor szokott az történni, hogy ott begyullad, és áthúzza a lángot a kéménybe.

Egyébként láng szerintem még most is megy a kéménybe. Ha áttolom és utána begyújtok, akkor eszméletlen huzata van.

 

Ilyen tisztítókkal próbálkoztam már többször. De nem nagyon váltak be. Anyukám azt mondja, hogy pont ez okozza a bajt. Én meg inkább azt mondom, hogy nem volt üzemmeleg a rendszerem, hiszen akkor tettem rá, mikor 60-70 fokos volt az erőremenő vizem. Most ha megpakolom 100 fölé is menne. Lehet, ha 90-95 környékén van rászórok egy adag port. Nekem most van kettő Diavolina kis dobozos porom. Ennek elvileg pont ez a dolga.  Lehet, hogy azért nem volt tökéletes nálam, mert nem volt kellően meleg a rendszer? Vagy netán azért, mert nagyon kátrányos volt a kéményem teteje? Tudja a fene.

Előzmény: kod1111 (8116)
kod1111 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8116

Meg ne próbáld, nem szabad, azt nem arra találták ki, ha lenne tapasztalatod akkor gázolajos rony szóba jöhetne, de inkább ez:http://www.mullit.hu/kiegeszitotermekek.html

Előzmény: csiba00 (8115)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8115

Megpróbáljam esetleg begyújtani a kéményt? Gondoltam veszek valami ruhadarabot, étitatom jól benzinnel, higítóval, vagy valami gyúlékony anyaggal. Beteszem a füstcső helyére és várok a csodára.

Előzmény: csiba00 (8114)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8114

Nem tudom... Ezt már mondták mások is. Egyébként most is olyan szépen megy a kazán, hogy csak na. De ha kijönne valahogy a kátrány a csőből - ami szinte csak az égetéssel lehet - akkor abban is meg kéne oldódnia a problémámnak.

 

Azt sem tudom, hogy kell kiszedni egy ilyen bélést, meg kinek szólhatnék. Kéményseprők, kéménybéleléssel foglalkozó cégek?

 

De akkor a bélés a hibás? Vagy csak azért csinálja ezt, mert hogy a nagyon forró füstgáztól felolvadt kátrányba beletapad a szálló por, korom...?

Előzmény: kod1111 (8113)
kod1111 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8113

Szerintem ne vágd le, inkább szedd ki a bélést és minden megoldódik, ez csak egy tipp, de nem jársz vele rosszul és elmúlik a napontai tísztítás.

Előzmény: csiba00 (8110)
zsozé1 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8112

Sziasztok kéményesek. Szertném kérdezni tőletek hogy, van e tapasztalata kéményre szerelt huzatszabájozóval. Érdemes e megvenni ?http://kemenyhuzatszabalyzo.hupont.hu/ Remélem ezt nem veszik reklámozásnak. Ezt szeretném megvásárolni és kipróbálni.
Válaszokat és tapasztalatokat előre is köszönöm! Zsozé

csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8111

Amúgy meg ha a kéménytisztítótól csomósodna így össze, akkor nem az lenne a normális, hogy egyszer áttolják, és utána ok. De ezt nekem 5 nap alatt 4x tolták át. Most már szerencsére én is át tudom tolni egy házilag eszkábált valamivel. De azért ez mégsem ok, hogy minden begyújtás után átt kell pucolni...:S

Előzmény: csipy31 (8108)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8110

A kefét meg sajnos kicsit meg kell faragnom, de ez legyen a legnagyobb gondomm. Az volt ráírva, hogy 130-as, beledugtam a csőbe a vágott nyíláson, és már ott gyanús volt. Alig akart menni lefelé, már a szár is görbült. Aztán mikor nagy nehezen letoltam, akkor alig bírtam visszahúzni. Kb egy másodperc alatt lepörgött előttem az életem, hogy mi lesz, ha beleszorult. Aztán lemértem a szélességét és 15cm. Inkább lefaragom jó 1,5cm-t.

csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8109

No várj, tudod mi a legjobb dolog? Ez, amit a következő képen láthatsz:

 

 

Egy csípőfogót raktam mellé, hogy szemléltesse az arányokat. Ezt most szedtem ki a kéményemből:( Fingom nincs mitől van ez. Csak kizárólag brikettel és száraz fával fűtök. Ráadásul a reggeli, délelőtti begyújtás tökéletesen lezajlott, mégis ilyen lett utána a kémény belseje. 100 fokon ment majdnem sokszor a rendszer.

 

Én nem tudok másra gondolni, mint az alábbira:

 

Egyébként én ismét gyártottam egy teóriát arra, hogy miért lesznek ilyen nagy valamik a kéményben, ami szerintem egész közel állhat a valósághoz.

Ugye 3. éve fűtök ezzel a kazánnal rendszeresen, és sajnos bele volt kötve a gázbojler. Sokszor együtt is ment a kettő, ami nagyon kedvező a kátrányosodásnak. 3 éve kiégett a teljes kéményem, tavaly és idén csak az alsó része, utána lefojtotta magát. Ergo a felső részben ott a kátrány, amit hiába tolnak át a seprők, le nem jön. Most, hogy vágtak rá egy nyílást a padlástérben, kézzel lepucolva kb 1, max 2 mm-es kátrányos dzsuva van a csőben. Ma rendesen megköldtem a kazánt, 4x el akarta érni a 100 fokot - még szerencse, hogy van keringető a rendszerben. Füstgázom is gondolom nagyon forró lehetett.

Ez a meleg megolvasztja a kátrányt, aminek következtében az olyan lesz, mint egy ragasztó. Így a felszálló pernye, korom, szilárd részecskék részben beleragadnak, és elkezdenek nőni. Az áramlás megváltozik a csőben, örvények alakulnak ki, és az elzáródás csak egyre nagyobb lesz.

Most mikor már kihült teljesen a rendszer, akkor belenéztem fönt. A fekete kártány rétegből semmit nem lehetett látni, inkább matt fekete volt, mint ha megszórták volna koromporral, és jól fel volt hólyagosodva több helyen. Szerintem ilyenkor kéne jól átkefézni, és akkor idővel csak megadja magát. De még van két tisztítóporom is, szerintem azt is átküldöm a rendszeren.

 

A legegyszerűbb nyílván a kiégetés lenne, de ez a legveszélyesebb is. Most van golyóm, ma vettem egy egyszerű kefét, a profibb csak 2-3 hét múlva lesz itt. Most kb minden égetés után áttolom a padlástérből a csövet.

 

No én erre gondolok.

 

 

Szerintetek van ennek valami valóság alapja? Mert tényleg nem megy lefojtva a kazán, be kell kapcsolnom időnként a szivattyút mert nyaldossa a 100 fokot.

Előzmény: csipy31 (8108)
csipy31 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8108

Amúgy érdekes az az anyag amit kiszedtél a kéményedből. El nem tudom képzelni mit tüzeltél, szerintem ekkora göcsörtös csak 

kátrányos talpfából lehet összehozni. Aztán lehet hogy a kéménytisztítótól csomósodott így össze. Mondjuk a gáztól nem tud ilyet csinálni az biztos.

Előzmény: csiba00 (8107)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8107

Köszi a felajánlott segítséget, de ma sikerült végre pontot tennem a dolog végére. Reggel eszkábáltam egy golyó szerű tisztítót, és ma a praktikerben sikerült vennem kefét. Tűrhetőnek néz ki, de az igazit csak 2-3 hét múlva kapom meg:( Igaz az árban is kb 6x ennyi.

Előzmény: csipy31 (8106)
csipy31 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8106

Katt a nevemre ott a telcsiszám.

Előzmény: csiba00 (8105)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8105

Link az lemaradt:) Meg ha elmegyek érte, akkor milyen néven van? Gondolom nem a csipy31:)

Előzmény: csipy31 (8104)
csipy31 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8104

Szia

Ott a link hogy hova kell menni, palota china center . Bejárat után rögtön balra a 8. üzlet kb. Ha ma elmész érte akkor van nekem egy félrerakatva azt megkaphatod, majd rendelek másikat.

Előzmény: csiba00 (8102)
csiba00 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 8103

Egy kis idézet kod1111-nek küldött levélből. Ha valaki tud a benne írott dolgokra megoldással szolgálni - ez a lerakódás - akkor ne tartsa magában:) De legalább már én is át tudom "golyózni" a kéményt a salyát kis kreálmányommal.

 

"Szervusz!

Nem is tudom, hogyan köszönjem meg neked az eddigi önzetlen segítségedet. Nekem eszembe sem jutott az, amit tegnap a telefonban mondtál. Szerencsére még az építkezésből megmaradt a csigakötél, két jó nagy vaskampóval. Ez birja a gyűrődést, hiiszen anno egy-két teli malteros vödröt húztunk fel vele. A két kampó közé beraktam egy kisebb franciakulcsot plusz súlynak. Majd jó erős és széles ragasztó szalaggal körbetekertem az egészet. Szerencsére sikerült úgy megoldanom, hogy a kötél kb a középpontban húzza, így teljesen egyenesen lóg. Ma át is toltam rajta 3x, de lényegében csak az elsőre hozott ki lerakódást. Ami igen csak szép mennyiségű volt. Küldök róla egy képet is.

Érthetetlenül állok még mindig előtte, hogy mitől lesz benne ennyi. Mondjuk a mennyiséget szerintem nagyban befolyásolja az, hogy tegnap is egész nap lefojtva ment a kazán. 2x is begyújtottam, mert kellett a meleg. Gondolom behajlik egy kis darab, és ahogy az megváltoztatja az áramlást, úgy nő a lerakódás egyre jobban, főleg ha a kazán is alig kap levegőt. Szerinted?

Az az érdekes, hogy a lerakódás az nem is a padlástéri résznél van - bár a tegnapi szakik azt mondták, hogy nem kell extra szigetelés a kéményre, mert az teljesen ok. De ezt te is láttad. A padlástérben kb mellmagasságban van az ajtó, és ahogy engedtem le a kis "golyómat" alatta kb jó 2-3m-re éreztem, hogy megakadt, de a súlyától rögtön át is nyomta.

Most reggel begyújtottam utána, és olyan a rendszerem, hogy már arra kell vigyáznom, hogy nehogy felforrjon. 4-5 fokkal emelkedett a lakásba a hőfok, ami azért nem pici, úgy, hogy tettem rá begyújtáskor 2 hengeres brikettet meg egy kb másfél karnyi fát alulra, erre merőlegesen 3 karnyi vastag fát, majd rá a gyújtóst pár ujjnyi fával. Ezzel max huzattal küldtem neki az elején jó 30 percig. (A is érdekes, hogy tegnap a szakik azt tanácsolták, hogy begyújtáskor fojtsam vissza a kazánt és alig adjak neki levegőt. Ilyet én még soha nem hallottam, sőt pont az ellenkezőjét). Ezzel a 30 perc után már 60-70 fokos vizet keringetett a rendszerben a kazán. Ekkor tettem még rá két hengerest, de le kellett járnom 2x is a pincébe, mert majdnem elérte a 100 fokot. Még szerencse, hogy van egy keringető, amit ilyenkor bedugok. Aztán ez is már nagyjából leégett, és tettem rá 3 db pini &kay brikettet, amivel szintén 2x legalább elértem majdnem a 100-at. Úgyhogy keringettem megint. Ezzel felnyomta a házat 19-20 fokról 23-24-re. Most már alig van benne valami, de még 80 körüli a hőfok. Kb 8 körül gyújtottam be.

A keringetőt nem merem bekapcsolva hagyni. Van egy csőtermó, ami ad neki áramot, ha a beállított hőfokot eléri. Csak félek attól, hogy mi lesz ha egyszer elromlik. A kazánban semmi vészhűtés nincs. Inkább kevesebbet rakok rá, meg elnyújtom a két rárakás közötti időt. Lehet, hogy egyszer majd kicserélem rézcsőre a rendszert, és marad ez a kazán egy pufival. Tiszta kéménnyel csodálatosan dolgozik. De, hogy mitől lesz az elzáródás.... Láthatod, hogy nem lefojtva használom.

......

Üdv,
     Pintér János"

 


csiba00 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 8102

Üdv!

 

Tud valaki Bp-en olyan vas-műszaki boltot, vagy más boltot, ahol lehet kapni k éménytisztító kefét?

 

Voltam ma itt a köelünkben lévőben, de ott csak 1m hosszú volt, amit nem is nagyon értek, hogy mire használnak:) Nekem kb 6-8m-es kéne.

Nem feltétlenül szeretném a holnapi napomat azzal tölteni, hogy végigjárom Bp összes ilyen boltját. De ha nem lesz más választásom....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!