Keresés

Részletes keresés

Miki2013 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93015

A sisak on az aroma kúp után van egy kis perem a páracső körül amibe vizet töltöttem . itt mértem a 75oC ot. Az előpárlatokat 8 üvegbe töltöttem -még megvannak .majd ízlelgetem őket . A cefre nagyon jól sikerült ,és hamar kifőztem .( az alszesznél nagyon jó aromát adott)

Előzmény: barkócza (93013)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93014

Igazad lehet.

Nekem akkor opálosodott be, amikor a palack a hígítás előtt eldőlt.

Azóta csak állóval dolgozom....)

Előzmény: AlkoholPista (93004)
barkócza Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93013

Ugye, a hőmérséklet a desztilláció előrehaladtával folyamatosan nő. A 75oC viszont irreálisan lacsony, úgyhogy biztos nem a pára, csak a hőmérő hőmérséklete. Ilyen szempontból ez az adat nem segít.

 

A 6l előpárlat-elvétel durván sok, itt rengeteg illatot-aromát kiöntöttél. Lehet, hogy annyira ecetes volt a cefre, hogy kellett ennyit, de akkor meg az a baj. 

 

Amúgy lehet, hogy jó, illatos, ízes a pálinkád, csak annyira telítődtél vele a főzés alatt, hogy nem érzed. Azaz nem a pálinkával van a baj, hanem veled. Várj pár napot, amíg kitisztulsz.

Előzmény: Miki2013 (93012)
Miki2013 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93012

A páracsőnél a hőfok 75 celsius .Az alszesz 200l és 22 fokos. 6l előpárlatot vettem el.

Előzmény: snapszmester (92994)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93011

Gratulálok mester!

 

És te mennyit ittál meg ez idő alatt abból az 1.000.000-ból? :-)

Előzmény: snapszmester (92926)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93010

OK, majd ha anyóst főzök, kipróbálom.

Előzmény: rézműves1 (92921)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93009

szerintem be kellene vetned gyermek korunk nagy vívmányát, a kvarclámpát, mert elég egészségtelen lehet nálatok a levegő! Az majd lefertőtlenít mindent, no és te is eléállhatsz.

Előzmény: AlkoholPista (93004)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93008

unjuk, unjuk, de egy kis pálinkával elmegy :-)

Előzmény: kupeci (93002)
kupeci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93007

Egyre inkább megerősödik bennem  a gyanú, minden eddi bajom okozója  az ásvány víz lehet!:)))

Előzmény: AlkoholPista (93004)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93006

Fehérje???!!! :D

Előzmény: AlkoholPista (93004)
snapszmester Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93005

Ezt a variációt még nem hallottam. Szerintem dolgozz még rajta egy kicsit.

Előzmény: AlkoholPista (93004)
AlkoholPista Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93004

Nekem az a tapasztalatom, hogy bármilyen - ioncserét, desztillált, esetleg ásvány - vizeket használok a fok beállításához, az opálosodás abban az esetben állt fenn, amikor az originált palack már egy napja fel volt bontva. Az új palackozásúaknál ez a jelenség nem fordult elő.

 

Lehet, hogy ez azért van, mert ezekben a vizekben megindul a mikroorganizmusok szaporodása a levegő hatására és tulajdonképpen a fehérje csapódik ki?

kupeci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93003

Míg szentöltvizet korholtam, elfelejtettem neked gratulálni, úgy hogy most gyorsan megteszem, gratulálok én is!:)))

Előzmény: snapszmester (93001)
kupeci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93002

A növendékre meg visszatérünk, de szerintem már unjátok!:)

snapszmester Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93001

Köszönöm a gratulációkat, de a mennyiség is olyan mint a kor. Előbb vagy utóbb bekövetkezik.

 Azért azt jó hallani hogy - nem véletlenűl jöttünk ám ide-:

A jubiláló literekről inkább ne beszéljünk.

A környékén főztem birset, na az lett az évszázad pálinkája. Abból majd iszunk.

Előzmény: szilvakukc (92987)
kupeci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93000

Ne próbálj rímeket faragni, azt hagyd meg szilvának!:))))

Előzmény: szentöltvíz (92974)
Hegyi82 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92999

köszi, inkább nem

Előzmény: sleves (92998)
sleves Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92998

Ha ilyen vállalkozó szellemű vagy kipróbálhatod a tormás védelmet is. A fóliára tormát reszelsz, ebben a fórumban olvastam én is még nem próbáltam. 

Előzmény: Hegyi82 (92995)
csenksz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92997

Pontosan ezen gondolkodtam mostanában, mert már nem főzők pálinkát idén és így van időm  elemezgetni az idei idényt. Az idei pálinkáim szerintem kicsit kevés aromát és illat anyagot tartalmaznak kivéve a „törkölyöm” itt kevesebb kozma olaj leválasztást végeztem pedig most papíron jobb élesztőt és pektinbontót használtam.

Előzmény: miriuta maci (92913)
sleves Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92996

Szia,

Ez biztató ez is gulyáságyú majd megpróbálom úgy feltölteni, hogy minél kisebb légbuborék maradjon alatta. Neked hány liter olaj kellett hozzá? Milyen magasságig van töltve? Kb hány centit emelkedik az olajszint? Bejöttél a csőbe vannak kérdéseim ;)

Előzmény: firekiller (92989)
Hegyi82 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92995

értem én

sok ember sok félét mond, meghallgatok, elolvasok mindent

majd a végén kiderül, hogy melyik/ek/ a valóban jó megoldások

levegőtől legkönnyebben ezzel a fóliás megoldással tudom megóvni a cefrém, ezért meg is csinálom
a savat bele kellene kevernem, vagy leszivárog mindenhová? mert ami már kész, azt nem szívesen kevergetném
sógoromnak van ph mérője, megmérem őket és írok a napokban

Előzmény: csalitos (92979)
snapszmester Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92994

"A páracsőnél mértem fokot kb. 75 volt ."

Szerinted ez mekkora segítség?

Mennyi volt az alszesz?

Hány fokos?

Mennyi előpárlatot vettél el?

Ezekre vagyunk kíváncsiak, ha segíteni akarunk.

Előzmény: Miki2013 (92959)
liptiki Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92993

Ne próbáld ki, inkább hidd el gombászoknak.
Ha mégis kipróbálod, akkor meg majd megtapasztalod.

Előzmény: Hegyi82 (92977)
gombászok Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92992

Majd rájössz, hogy fog az is ecetesedni, ami felett 10 cm levegő van.

Ha még mindíg nem hiszed, próbáld ki!

Előzmény: Hegyi82 (92977)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92991

      vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (92882)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92990

Átmegyek bagolyba,na szóval a savazástól nem kell félni,100l cefréhez kb.0.5l 10%-os kénsav,már normál oldat,nagyon híg és viszonylag stabil sav,a párlatba nem tud átmenni.

Előzmény: Hegyi82 (92970)
firekiller Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92989

Üdv Sleves!

Nekem gulyáságyú üst ( íves aljú) van duplafalúsítva.

Ha úri kedve úgy kivánja, néha rotyog egy kicsit benne az olaj, de nem zavaró.

Még semmi sem égett le benne :))))))

Előzmény: sleves (92954)
firekiller Creative Commons License 2013.11.12 0 0 92988

Gratulálok Mester!

Remélem kóstoljuk az 500 000 l körüli művedet a TZD-n !

Előzmény: snapszmester (92926)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92987

Akkor mostmár ideje lenne valami jó pálinkát is főzni.:DDDD

Gratulálok Mester, ekkora szakmai tudás előtt szerintem bárki fejet hajthat. Azt áruld már el, milyen anyag volt az 500 000-dik, és milyen lett?

Előzmény: snapszmester (92926)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.11 0 0 92986

Ixjúzmi,almafélékkel nem próbáltam.

Előzmény: zsorsz (92983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!