Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93048

Milyen hiba???!!!! Főzzél, vazze, minden rendben van!!!

Előzmény: Arthur959 (93043)
barkócza Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93047

Most mérsz jól (illetve még mindig alá). 5%-os cefre forráspontja 95oC, lehetetlen, hogy 80oC-nál bármi meginduljon. Nincs semmi bibi.

Előzmény: Arthur959 (93019)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93046

Inkább várjuk meg a nagyok véleményét!

Előzmény: Arthur959 (93045)
Arthur959 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93045

Ahogy mondani tetszik. Csatlakozom a fejlövéshez, ebben a formában most főzök vele először. Nem lehet, hogy a sisak felett nagyon hosszú az a 25 cm-es függőleges szakasz? A jó 1 dl-t pedig onnan tudom, hogy az epruvettámba pontosan 1.5 dl fér, és még nem csordult túl a peremen, hiányzik egy stampónyi, de a szeszfokmérő az lebeg a jó kis anyagban.

Előzmény: zsorsz (93044)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93044

92C fokon indul,az első deci 67 fokos?-fejlövés......passzolok.

Előzmény: Arthur959 (93043)
Arthur959 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93043

Hát lejött belőle vagy jó 1 deci idáig, de az 670-os. leállítottam a főzést, mert valami nem gyerebe. A főző nem eresztett falsot sehol, levettem a tetejét, a cefregőzbe beleszagoltam, hát majd becsavartam tőle, sztem még mindig tele alkohollal. sajnos nem érkezett még meg a refractometerem, és így nemtom a cefrét megmérni, de annak is jó szesz szaga van. lövésem sincs mi lehet a hiba. Pedig már ezzel a főzővel pár adagot kifőztem.

Előzmény: zsorsz (93026)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93042

Pontosabban:---hova tünt a birs illat-íz a finomítás alatt.

Biztos nagy hibát követtem el , vagy a főzőmmel volt gond !

Elemzem a kérdést.

Előzmény: héjja60 (93041)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93041

Gratuláció a birs illathoz , a mennyiséghez, az íz is biztos jó lesz.

Snapszmester az évszázad birséről beszél, én meg már egy hete csak azon agyalok,

hogy hova tünt az illatos- ízes alszeszemből mindez !

Persze aki tud az tud ,én meg reménykedem ,- majd jövőre.

Mester!

Minden tíszteletem az Öné az elért mennyiség kapcsán.,------mennyi munka, mily

sok-sok tapasztalat!!!!!

Előzmény: szentöltvíz (93024)
deszegregator Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93040

:D

Előzmény: zsuzska60 (93029)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93039

:) No de Józsi papa!!!!

Előzmény: csalitos (93036)
deszegregator Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93038

Hú ez nagy, már megérte felnézni...D

Előzmény: AlkoholPista (93004)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93037

nem kritizál!

próbáljon jó pálinkát főzni inkább :-)

Előzmény: csalitos (93036)
csalitos Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93036

Mííí??? Az a randa szőrös pofa Hölgy? No fene, ki hitte volna?

Előzmény: zsorsz (93032)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93035

:) Valóságos kémiai forradalom.

Előzmény: szilvakukc (93027)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93034

tud???

szeret :-)

Előzmény: zsorsz (93032)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93033

ez az

Előzmény: zsuzska60 (93031)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93032

Hölgy jó humorral és még pálinkát is tud főzni....Óh,egek,látott ilyet a világ:)

Előzmény: zsuzska60 (93029)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93031

a kép eltűnt :-(

Előzmény: zsuzska60 (93030)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93030

erről beszéltem: a 12%-os cefre, azolyan mint egy erős bor...

Előzmény: zsorsz (93026)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93029

(elpirul, legyező mögé bújik, szemüveget gyorsan levesz)

Ha megnézzük az alkohol-víz elegének a sol-liq. diagramját, akkor az egy 12%-os alkoholt mutat, ha jól látom ókula nélkül...

(zsebkendő véletlenül lepotty)

Előzmény: zsorsz (93026)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93028

Hát akkor most legyen tényleg papnövendék.:)))

Előzmény: kupeci (93002)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93027

Jól mondod, de nem fehérje. Az opalosodást az okozza, hogy valóságban a mikroorganizmusok oxigén hatására az ásványvízben lévő foszfort megkötik, és az így keletkező kationok reakcióba lépnek a jelen lévő nyomelem alumínium anionokkal. Valahogy így:

O2+2P+2AL2=8OPAL:DDD

Előzmény: AlkoholPista (93004)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93026

Kiszti hand,minden tiszteletem ellenére,92fok ind.cefrénél....mi tud abból még kijönni?

 

Bocsánat,még nem volt szerencsém....Zsorsz (bokacsattogás):)

Előzmény: zsuzska60 (93022)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93025

Én azt gondolom , hogy a páracső csere és a hőfokmérő által mutatott adat között

nincs összefüggés. Valószinübb viszont, hogy a hőfokmérőd nem mér jól .

Én is ezt a típust építettem be az idény kezdetén, akkor kis eltéréssel jól mutatott,

az idény végére viszont már 15-20 fokkal tért el mínuszban. Két hőmérő is van a 

rendszerben, így könnyen látható volt az eltérés.

Előzmény: Arthur959 (93019)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93024

Majd akkor köszönd ha megvan.

 

Kifőtt a birs az illata jó,kóstolni még nem volt mód. A kihozatal 6,47l/100l cefre ami szerintem nem rossz. A ZD-én majd lefikázzátok.. 

Előzmény: zsuzska60 (93021)
barkócza Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93023

Marhaság. A hőmérséklet adódik, nem tudod beállítani. A cefre a forráspontja alatt nem párolog érdemlegesen, a forráspontja fölé pedig nem tudod nyomni úgy sem. Azért forráspont. Valóban érdemes mérni a pára hőmérsékletét a páracsövön belül (be kell dugni valahogy a hőmérőt), de ez nem egy abszolút jellemző, a hőmérséklet változása csak tájékoztató adat - minden főzőnél ki kell tapasztalni, hogy mit jelent. Ahogy fogy az alkohol a cefréből, úgy nő a hőmérséklet. A 78oC az alkohol forráspontja, márpedig soha nincs tiszta alkoholpára a páracsőben még a desztilláció elején sem, ilyen alacsonyra semmiképp nem mehet le a pára hőmérséklete.

zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93022

minden cefre más, nem lehet összehasonlítani.

Lehet, hogy ez gyengébb volt, azért indul magasabb hőmérsékleten.

 

Előzmény: Arthur959 (93019)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93021

a rendelést köszönöm!!!

Előzmény: szentöltvíz (93016)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93020

undor??

ugyan már, ennyi színészkedés csak van bennünk, hogy ne vegye észre :-)

Előzmény: szentöltvíz (93016)
Arthur959 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93019

Üdv Szakik!

 

Először is gratula Snapszmesternek az 1 milka üveghez!!

 

Választ szeretnék kapni a következő kérdéseimre, ha van valakinek épkézláb ötlete.

Átalakítottam Apámtól megörökölt főzőm páracsövét. Azelőtt ugyanolyan vékony rézcső volt, mint a hűtőcső, 8mm-es belső diaméterrel.

Jelenleg egy 15 mm-es kemény rézcsövet tettem a helyére, amint a képen látszik.

http://kepfeltoltes.hu/view/131112/20131112015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A függőleges rész a sisak után az első hajlatig cca 25cm. Azelőtt megindult az alszesz a cefréből 80 Ckörnyékén, most viszont 92-nél, mint a hőmérő mutatja.

http://kepfeltoltes.hu/view/131112/20131112016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Hol a bibi? Ja még annyit, hogy tettem az alma cefre tetejére foamsol habzásgátlót, a főző 12l-es, de csak 10 l-t tettem bele, hátha mégis felhabzik.

 

Előre is köszönet a segítségért.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!