Keresés

Részletes keresés

csalitos Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93036

Mííí??? Az a randa szőrös pofa Hölgy? No fene, ki hitte volna?

Előzmény: zsorsz (93032)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93035

:) Valóságos kémiai forradalom.

Előzmény: szilvakukc (93027)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93034

tud???

szeret :-)

Előzmény: zsorsz (93032)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93033

ez az

Előzmény: zsuzska60 (93031)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93032

Hölgy jó humorral és még pálinkát is tud főzni....Óh,egek,látott ilyet a világ:)

Előzmény: zsuzska60 (93029)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93031

a kép eltűnt :-(

Előzmény: zsuzska60 (93030)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93030

erről beszéltem: a 12%-os cefre, azolyan mint egy erős bor...

Előzmény: zsorsz (93026)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93029

(elpirul, legyező mögé bújik, szemüveget gyorsan levesz)

Ha megnézzük az alkohol-víz elegének a sol-liq. diagramját, akkor az egy 12%-os alkoholt mutat, ha jól látom ókula nélkül...

(zsebkendő véletlenül lepotty)

Előzmény: zsorsz (93026)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93028

Hát akkor most legyen tényleg papnövendék.:)))

Előzmény: kupeci (93002)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93027

Jól mondod, de nem fehérje. Az opalosodást az okozza, hogy valóságban a mikroorganizmusok oxigén hatására az ásványvízben lévő foszfort megkötik, és az így keletkező kationok reakcióba lépnek a jelen lévő nyomelem alumínium anionokkal. Valahogy így:

O2+2P+2AL2=8OPAL:DDD

Előzmény: AlkoholPista (93004)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93026

Kiszti hand,minden tiszteletem ellenére,92fok ind.cefrénél....mi tud abból még kijönni?

 

Bocsánat,még nem volt szerencsém....Zsorsz (bokacsattogás):)

Előzmény: zsuzska60 (93022)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93025

Én azt gondolom , hogy a páracső csere és a hőfokmérő által mutatott adat között

nincs összefüggés. Valószinübb viszont, hogy a hőfokmérőd nem mér jól .

Én is ezt a típust építettem be az idény kezdetén, akkor kis eltéréssel jól mutatott,

az idény végére viszont már 15-20 fokkal tért el mínuszban. Két hőmérő is van a 

rendszerben, így könnyen látható volt az eltérés.

Előzmény: Arthur959 (93019)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93024

Majd akkor köszönd ha megvan.

 

Kifőtt a birs az illata jó,kóstolni még nem volt mód. A kihozatal 6,47l/100l cefre ami szerintem nem rossz. A ZD-én majd lefikázzátok.. 

Előzmény: zsuzska60 (93021)
barkócza Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93023

Marhaság. A hőmérséklet adódik, nem tudod beállítani. A cefre a forráspontja alatt nem párolog érdemlegesen, a forráspontja fölé pedig nem tudod nyomni úgy sem. Azért forráspont. Valóban érdemes mérni a pára hőmérsékletét a páracsövön belül (be kell dugni valahogy a hőmérőt), de ez nem egy abszolút jellemző, a hőmérséklet változása csak tájékoztató adat - minden főzőnél ki kell tapasztalni, hogy mit jelent. Ahogy fogy az alkohol a cefréből, úgy nő a hőmérséklet. A 78oC az alkohol forráspontja, márpedig soha nincs tiszta alkoholpára a páracsőben még a desztilláció elején sem, ilyen alacsonyra semmiképp nem mehet le a pára hőmérséklete.

zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93022

minden cefre más, nem lehet összehasonlítani.

Lehet, hogy ez gyengébb volt, azért indul magasabb hőmérsékleten.

 

Előzmény: Arthur959 (93019)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93021

a rendelést köszönöm!!!

Előzmény: szentöltvíz (93016)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93020

undor??

ugyan már, ennyi színészkedés csak van bennünk, hogy ne vegye észre :-)

Előzmény: szentöltvíz (93016)
Arthur959 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93019

Üdv Szakik!

 

Először is gratula Snapszmesternek az 1 milka üveghez!!

 

Választ szeretnék kapni a következő kérdéseimre, ha van valakinek épkézláb ötlete.

Átalakítottam Apámtól megörökölt főzőm páracsövét. Azelőtt ugyanolyan vékony rézcső volt, mint a hűtőcső, 8mm-es belső diaméterrel.

Jelenleg egy 15 mm-es kemény rézcsövet tettem a helyére, amint a képen látszik.

http://kepfeltoltes.hu/view/131112/20131112015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A függőleges rész a sisak után az első hajlatig cca 25cm. Azelőtt megindult az alszesz a cefréből 80 Ckörnyékén, most viszont 92-nél, mint a hőmérő mutatja.

http://kepfeltoltes.hu/view/131112/20131112016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Hol a bibi? Ja még annyit, hogy tettem az alma cefre tetejére foamsol habzásgátlót, a főző 12l-es, de csak 10 l-t tettem bele, hátha mégis felhabzik.

 

Előre is köszönet a segítségért.

Miki2013 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93018

ok. Egy ismerős szerint mérni kell a páracsőnél a hőfokot , kb. 78 körül legyen , mert ha magasabb akkor már káros anyagok is párolognak .Lehet ez téves vagy én értettem félre valamit .

Előzmény: barkócza (93017)
barkócza Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93017

Csak hogy értsd, a hőmérséklet időbeli változása az informatív, nem egy hőmérséklet. De hogy ennek a páracsövön kívüli hőmérsékletnek mi köze van a pára hőmérsékletéhez, azt senki meg nem mondja. Leginkább semmi.

 

Ha nem öntötted még ki az előpárlati frakciókat, akkor semmi baj. Már ha jó volt a cefre.

Előzmény: Miki2013 (93015)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93016

Igazad van, pálinkával meg méla undorral még elmegy:))))

 

Intézkedtem az ügyben ma csak 30 db volt, de rendeltem még 100 db-ot.

 

 

Üdvözlégy !!

Előzmény: zsuzska60 (93008)
Miki2013 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93015

A sisak on az aroma kúp után van egy kis perem a páracső körül amibe vizet töltöttem . itt mértem a 75oC ot. Az előpárlatokat 8 üvegbe töltöttem -még megvannak .majd ízlelgetem őket . A cefre nagyon jól sikerült ,és hamar kifőztem .( az alszesznél nagyon jó aromát adott)

Előzmény: barkócza (93013)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93014

Igazad lehet.

Nekem akkor opálosodott be, amikor a palack a hígítás előtt eldőlt.

Azóta csak állóval dolgozom....)

Előzmény: AlkoholPista (93004)
barkócza Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93013

Ugye, a hőmérséklet a desztilláció előrehaladtával folyamatosan nő. A 75oC viszont irreálisan lacsony, úgyhogy biztos nem a pára, csak a hőmérő hőmérséklete. Ilyen szempontból ez az adat nem segít.

 

A 6l előpárlat-elvétel durván sok, itt rengeteg illatot-aromát kiöntöttél. Lehet, hogy annyira ecetes volt a cefre, hogy kellett ennyit, de akkor meg az a baj. 

 

Amúgy lehet, hogy jó, illatos, ízes a pálinkád, csak annyira telítődtél vele a főzés alatt, hogy nem érzed. Azaz nem a pálinkával van a baj, hanem veled. Várj pár napot, amíg kitisztulsz.

Előzmény: Miki2013 (93012)
Miki2013 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93012

A páracsőnél a hőfok 75 celsius .Az alszesz 200l és 22 fokos. 6l előpárlatot vettem el.

Előzmény: snapszmester (92994)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93011

Gratulálok mester!

 

És te mennyit ittál meg ez idő alatt abból az 1.000.000-ból? :-)

Előzmény: snapszmester (92926)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93010

OK, majd ha anyóst főzök, kipróbálom.

Előzmény: rézműves1 (92921)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93009

szerintem be kellene vetned gyermek korunk nagy vívmányát, a kvarclámpát, mert elég egészségtelen lehet nálatok a levegő! Az majd lefertőtlenít mindent, no és te is eléállhatsz.

Előzmény: AlkoholPista (93004)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93008

unjuk, unjuk, de egy kis pálinkával elmegy :-)

Előzmény: kupeci (93002)
kupeci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 93007

Egyre inkább megerősödik bennem  a gyanú, minden eddi bajom okozója  az ásvány víz lehet!:)))

Előzmény: AlkoholPista (93004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!