Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90889

..es mit meg nem tesz az ember a baratokert... pokolra eszem magam :))

Előzmény: ke_fe (90888)
ke_fe Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90888

Én is a pokolba fogok kerülni...

 

Ismered ugye a mondást:

A menyország biztosan nagyon szép, de a pokolban több az ismerős.

Előzmény: ZsuR (90881)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90887

Quiche:

 

Ezt szoktam maradek sajtokkal - egy egyszeru teszta (liszt, zsir/vaj, so, jeges viz), es megsutom egy formaban.  Bele teszem a parolt vagy nyers zoldseget, vagy hust, sonkat, kolbaszt, sult szalonnat, kockara vagott sajtot, es raontom a tojasokat.  Megsutom...

Előzmény: Raynes (90884)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90886

felfújtnak is megcsinálhatod: ha van néhány tojás otthon, akkor a megreszelt sajtutánzatot össze kell keverni a tojás sárgájával, tejjel-tejföllel-összetört főtt krumplival-zsemlemorzsával, sóval, fűszerekkel (fokhagyma szerintem illik bele), bele kell keverni a felvert fehérjét, aztán egy kisebb jénaiban mikróban addig sütni, míg kemény nem lesz

Előzmény: Raynes (90884)
Shalina Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90885

A sajt milyenségén nem nagyon tudsz változtatni, de ha megfűszerezed vagy fűszeres körettel, salátával eszed, sokkal kellemesebb lesz az élmény.

 

Shal

Előzmény: Raynes (90884)
Raynes Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90884

Lehet reszelni, nem puha, elég kemény. Viszont már csináltam rántott sajtnak, és nem igazán van sajtíze. Hiába van ráírva, hogy sajt (összetevőknél az, hogy "sajtok"), nem igazi sajt. Az van ráírva szó szerint, hogy "Rántani való ömlesztett sajt". Elég ócskaság, én nem vettem volna meg, de majd akkor megpróbálom megkapatni és megsütni. Aztán lesz, ami lesz, ha nem sikerül, akkor legfeljebb kidobom.

Előzmény: ZsuR (90879)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90883

Nagyon kevés kenyeret eszem, valami félbarna változatot. Ez van a mi pékünknél ami finom, de ritkán kerül nálam erre sor. Lényem miatt van itthon kenyér.

Viszont biztos fehérjedúsan táplálkozom, mert a hust hussal a favorti nálam. Jó valami köret is szerepel, csak mellékesen.

Amugy meg szerencsémre nemigen kell ilyesmire gondolnom. A kenyeret is csak a vonalaim miatt hagytam el, nagyjából.:-(

Süteményt direkt nem sütök, mert ha megcsinálom meg is eszem.:-(((

Előzmény: ZsuR (90881)
H_G Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90882

Ez az utánzat meg van keményítve, valahogy kálciumkloridot nyeletnek el a növényi olajjal, szóval szilárdabb a rendes ömlesztett sajtnál.

 

Előzmény: ZsuR (90879)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90881

Azt tudom, hogy ha eleg feherjet eszem, akkor jol vagyok.  Ha nem... akkor jon a mindenfele.  A kenyer minimalis lehet az etrendemben - es az elmult heten bunoztem... de ma reggel ereztem, le kell allnom egy darabig vele megint.

 

Szoval...csodalatos bagelt ettem, kremsajttal, fustolt lazaccal...

Aztan kedvenc uborkas szendvicsemet - feher szendvics kenyer, vaj, vekony uborka szeletek es coriander chutney...

Jott aztan jofele tuscan salami... provolone sajt... es sajat termesu paprika... farmon nott hatalmas, edes, zamatos paradicsom... es ehhez ciabatta... 

A teszta sem maradt ki - hazi keszitesu makaroni es sajt.. 

Hamburger - persze az is zsomleben :((...

 

Szoval - most hozzak az ebedet, Philly cheesesteake, es az is kenyer felelben van...

 

Pokolra kerulok hamarosan :)).

Előzmény: Caipi (90880)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90880

Nahát, ez furcsa. Én csak annyit vettem eleinte észre, hogy kevésbé voltam álmos, de aztán ez a hatás is megszűnt, és én a pizza-pasta-vonulat nélkül nagoyn nehezen lennék meg. Viszont fehérkenyeret talán azóta sem ettem, (de minden további nélkül ennék azért, ha valahol az lenne,) mindig rozsosat veszek. 

Előzmény: ZsuR (90877)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90879

...akkor sajnos megsem ilyen... ez igazi sajt, nem omlesztett.  Provolone... finom.

Biztos, hogy lehet rantani, ha azt mondjak.  Meg meg lehetne probalni pl "grilled sajt szendvicset is... meg tesztakra, hiszen ha lehet sutni akkor tesztara is ra lehet sutni.  Reszelni lehet, vagy ahhoz nagyon puha?

Előzmény: Raynes (90878)
Raynes Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90878

De, pont ilyen. Az van ráírva, hogy rántani való sajt, ilyen 500g-os rúdban van. Persze nem igazi sajt, inkább csak sajtszerű ipari ömlesztőanyag.

Előzmény: ZsuR (90862)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90877

Nekem sokkal jobb a kozerzetem ha nem kenyerezek, tesztazok... :((  

A lelkem nem :((

Előzmény: Caipi (90875)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90876

Semmi gond - koszonom!

Előzmény: Caipi (90874)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90875

Írtam, hogy csak két hét volt, egy kísérlet, ami nem jött be. :)

Előzmény: Boszorka (90872)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90874

Jézus, hát itt meg mi történt felül, nekem tök normálisan nézett ki....

Előzmény: Caipi (90873)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90873

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Hát tudom, hogy a Kindle-t használtam szakácskönyvnek, mégsem vagyok biztos benne, hogy megtaláltam-e,

mert ez cake, nem brownie, én meg rendes tepsiben csináltam, és abszolút úgy emlékszem, hogy a neve is

brownie volt, de mintha a hozzávalói meg ilyesmik lettek volna....

Annyi ingyenes lisztmentes, meg paleo, meg egyáltalán bármilyen szakácskönyvet töltöttem már le az

Amazonról, aminek egy részét már töröltem is, hogy a franc se tudja már, hol volt...

 

FLOURLESS CHOCOLATE NUTELLA CAKE

 

200g unsalted butter, cut into chunks

100g dark chocolate

 200g Nutella

100g white sugar

 6 eggs, separated

1 t. instant coffee or espresso powder

Butter and lightly coat a 9" springform pan with cocoa powder. Preheat the oven to

350F / 176C, and move your baking rack to the lowest rung / place in the oven. Cut the butter into

chunks and the dark chocolate as well, and melt in a double boiler or in the microwave until smooth.

If melting in a microwave, take out to stir every 30 seconds or so until smooth. Remove from

heat/microwave and add the Nutella to the still-warm chocolate mix and mix well, until incorporated

completely with a small whisk or fork. Add the instant coffee / espresso powder as well and mix.

Separate the egg whites and egg yolks into two separate bowls. Add the white sugar to the yolks and

beat for a minute or two with a hand mixer or a whisk. Add the chocolate mixture to the egg yolks

and mix thoroughly. In the bowl where the egg whites are separated out, whisk / beat them until

peaks start to form, tending toward stiffer peaks rather than just soft peaks. Add the beaten egg

whites back to the chocolate mixture, mixing by hand until fully incorporated (this may take

a few minutes) with a whisk. Pour the mixture into the springform pan and place into the oven. Bake

for 20-30 minutes (mine was done closer to 30 minutes). Test after 20 minutes how jiggly the center

of the cake still is - you don't want the cake to be completely solid when finished but the center

should not sway when moved. Stick a toothpick in a few places to make sure it's cooked through and

 the toothpick comes out clean. Let cool (the cake will probably deflate quite a bit) at least 30

minutes Let cool (the cake will probably deflate quite a bit) at least 30 minutes before serving, and

garnish with chopped hazelnuts or hazelnut halves.

 

 

 

Fabio, Michelle; Rosso, Sara (2012-01-16). The Unofficial Guide to Nutella  Kindle-Version.

Előzmény: ZsuR (90871)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90872

Miért kerülöd a búzát, valami alergia?

Előzmény: Caipi (90870)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90871

Odaadnad a receptet?

Előzmény: Caipi (90870)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90870

Én a búzakerülő két hetemben gyártottam lisztmentes nutellás brownie-t, finom volt.

Előzmény: ZsuR (90869)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90869

Van egy vendegem, aki erzekeny a lisztre... es nehez kihagyni az edesseget :)). Igy aztan... :))

Előzmény: Caipi (90868)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90868

Nem semmi meló, kitartást. A marhapörkölt polentával jó párosításnak hangzik!

Előzmény: ZsuR (90867)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90867

Holnap vendegek jonnek (15-16), es elkezdem a fozest-sutest.

 

Paran hoznak uditoket, borokat... 

Van aki hoz sajat kertbol salatat, meg "pulled pork"-ot.

Van aki hoz sajtot, crackert.

 

Amit en vallaltam:

 

Magyar fasirt golyok, es egy kremsajt/articsoka/spenot krem, baguette szeletek, enyhen piritva.

Marhaporkolt, de nem krumplival, nem nokedlival... hanem polentaval.

Repa torta, citrom kocka, cream puff.

 

Szoval nekiallok, eloszor sutni... a repatortat es a citrom kockat ma megcsinalom, a cream puffot holnap.

 

Aztan amig sul, megcsinalom a porkoltet.  A polentat holnap...

 

Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90866

Na és most válaszd azt, ami a szívednek vagy a hasadnak a legkedvesebb. :)

Előzmény: Raynes (90860)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90865

Saláta: vegyes mindenféle nyersen ehetőre gondolok.

Előzmény: Luca_41 (90864)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90864

7-8 mm vastag legyen. Pár perc alatt kész, zsiradék nem kell alá. Salátával, pirított magokkal szolgáld fel.

Előzmény: Raynes (90860)
H_G Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90863

Hát ilyennel még nem próbálkoztam, de a valódi grillsajtból (halloumi) másfél centi vastag szeleteket vágok. (A gyári lapokat elfelezem derékban.)

 

Előzmény: Raynes (90860)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90862

Amikor a rudast olvastam, ilyenre gondoltam, mar majdnem valaszoltam :)). Orulok, hogy vegigolvastam... nem is gondoltam omlesztett sajtra.

 

Előzmény: Caipi (90861)
Caipi Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90861

Hát szerintem amilyet gondolsz... ne haragudj, de nem is láttam még soha olyan rudas izét. :)

Előzmény: Raynes (90860)
Raynes Creative Commons License 2013.08.24 0 0 90860

Milyen vastag szeleteket vágjak a megkapatáshoz?

Előzmény: Caipi (90859)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!