Ezt szoktam maradek sajtokkal - egy egyszeru teszta (liszt, zsir/vaj, so, jeges viz), es megsutom egy formaban. Bele teszem a parolt vagy nyers zoldseget, vagy hust, sonkat, kolbaszt, sult szalonnat, kockara vagott sajtot, es raontom a tojasokat. Megsutom...
felfújtnak is megcsinálhatod: ha van néhány tojás otthon, akkor a megreszelt sajtutánzatot össze kell keverni a tojás sárgájával, tejjel-tejföllel-összetört főtt krumplival-zsemlemorzsával, sóval, fűszerekkel (fokhagyma szerintem illik bele), bele kell keverni a felvert fehérjét, aztán egy kisebb jénaiban mikróban addig sütni, míg kemény nem lesz
Lehet reszelni, nem puha, elég kemény. Viszont már csináltam rántott sajtnak, és nem igazán van sajtíze. Hiába van ráírva, hogy sajt (összetevőknél az, hogy "sajtok"), nem igazi sajt. Az van ráírva szó szerint, hogy "Rántani való ömlesztett sajt". Elég ócskaság, én nem vettem volna meg, de majd akkor megpróbálom megkapatni és megsütni. Aztán lesz, ami lesz, ha nem sikerül, akkor legfeljebb kidobom.
Nagyon kevés kenyeret eszem, valami félbarna változatot. Ez van a mi pékünknél ami finom, de ritkán kerül nálam erre sor. Lényem miatt van itthon kenyér.
Viszont biztos fehérjedúsan táplálkozom, mert a hust hussal a favorti nálam. Jó valami köret is szerepel, csak mellékesen.
Amugy meg szerencsémre nemigen kell ilyesmire gondolnom. A kenyeret is csak a vonalaim miatt hagytam el, nagyjából.:-(
Süteményt direkt nem sütök, mert ha megcsinálom meg is eszem.:-(((
Azt tudom, hogy ha eleg feherjet eszem, akkor jol vagyok. Ha nem... akkor jon a mindenfele. A kenyer minimalis lehet az etrendemben - es az elmult heten bunoztem... de ma reggel ereztem, le kell allnom egy darabig vele megint.
Nahát, ez furcsa. Én csak annyit vettem eleinte észre, hogy kevésbé voltam álmos, de aztán ez a hatás is megszűnt, és én a pizza-pasta-vonulat nélkül nagoyn nehezen lennék meg. Viszont fehérkenyeret talán azóta sem ettem, (de minden további nélkül ennék azért, ha valahol az lenne,) mindig rozsosat veszek.
...akkor sajnos megsem ilyen... ez igazi sajt, nem omlesztett. Provolone... finom.
Biztos, hogy lehet rantani, ha azt mondjak. Meg meg lehetne probalni pl "grilled sajt szendvicset is... meg tesztakra, hiszen ha lehet sutni akkor tesztara is ra lehet sutni. Reszelni lehet, vagy ahhoz nagyon puha?