Nekem is már sok éve van. Ugyanugy kell használni mint bármi mást. Én inkább csak főzök benne, nem sütök. Sütéshez jobb a teflonos, ami nálam szintén igen vastag talpu. mert a kerámia főzőlaphoz muszáj vastag talpu edényt használni.
No jól van. Emésztem a dolgokat - illetve hívom a kedvesemet, olvassa el, mert én a konyhát csak a tele tányér mellől ismerem:-)
Tudjátok az is meglepett, hogy ezt a topicot kivéve szinte semmi infot nem találtam a rozsdamentes többrétegű (nehéz, súlyos) főzőedények használatáról. Úgyhogy ne titkolódzatok, adjatok ki magatokból minden tapasztalatot. Hálám jeléül (már előre is) egy csokor rózsa a konyha tündéreinek(bár ez inkább a Kerti topicba illik, de most tegyünk kivételt:-). És persze hogy saját rózsa, saját kézzel gondozva!
Engem az Anyu ugy tanitott, hogy ne forrositsak ures edenyt - mert lepattog a zomanc... persze hosszu ideig a rozsdamentest sem jo forrositni - az mas, hogy mielott az olajat beleteszed, felforrositod. Nem tudom miert, igy latom a TV szakacsoktol. Bennem a regi szokas megmaradt.
Eszembe se jutott, hogy a rozsdamentes acél edényeket máshogy kellene használni, mint a többit... kivéve azt, amit Zsur írt, de az is csak onnan jött, hogy arra vastagtalpú :) edényt írtak, ők meg szerintem azok.
En nem hiszek az ilyenekben... ez lehet egy jo minosegu rozsdamentes edeny - de semmi kulonlegesseg nincs benne ami az etelek jobb izet, minoseget jelenti. Az a szakacsban van... A palacsintahoz ontottvas/szenacel/teflonbevonat jo. Ki mit szeret. Nekem mind a harom van - nem erzek kulombseget, illetve a teflon konnyu, azzal tudom dobni a palacsintat - a tobbi nehez, azokkal nem.
Üdvözöllek, kedves régi ismerős:-) Én legalább hat órával előbb teleeszem magam, mint te:-) Segítség kellene (bárkitől szívesen elfogadom - a kedvesem a konyhában sürögforog, jómagam a PC előtt ülve iszom szavaitokat:-)):
Hozzájutottunk egy rozsdamenetes acél edénykészlethez (aranyos gyermekek meglepetése). Ha ez nem a reklám helye, akkor
Az a problémánk, hogy még nem használtunk ilyet. Ha nagyon sokat visszaolvasnék (keresnék), akkor találnék-e jó tanácsokat, avagy írnál(írnátok)-e néhány bevezető jó tanácsot? Olyat már láttam, hogy palacsinta inkább teflonban...
Meg azt is tudjuk, miként kell tisztítani...
Olvastunk olyat, hogy 10 perccel korábban elzárható a gáz főzőlap, mert tovább fő..
Szóval olyan kéne, hogy mit célszerű benne, és hogyan (miféle zsiradék, abból mennyi, víz vagy sem, meg állítólag konyharuhával letakarni a párolódó rizst.. meg ilyenek).
A kastély melletti épületben lakik a fiam. Elég sokszor, napjában többször is változik az idő, és gyakran esik is az eső. Gondolom. gomba is lehet. :-)
Mindent frissen, helyben készítenek. A kenyeret ott sütik. A lazac, amit este felszolgálnak reggel még úszott. Sok vadétel, halétel, tengeri herkentyű. Saját whiskyjük, ásványvizük van. A tulajnak 25000 hektáros területe van ott, szinte minden az övé.
Egyébként a világ vége. A faluban, amitől messze van a kastély, 200-an laknak. a legközelebbi nagyváros 60 km-re van - 10 ezer lakossal -. Nincs rendes térerő....