Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2013.08.31 0 0 90928

Oh, hat nincs rizsfozod? :)) - van egy topik a rizsfozo fontossagarol... hogy mennyivel hamarabb megfo benne a rizs... :))

Előzmény: VKOrsi (90925)
szicsu1007 Creative Commons License 2013.08.31 0 0 90927

Szépen alakul ez az RM projekt:-) Rögvest próbára tesszük valamelyik edényt.

A késlekedés azért van (lesz), mert ma este szabadban bográcsoljuk a lecsós marhapörköltet (tarhonyával).

 

Zsur! Megfőzted már a csirkemájas lecsót?

 

 

VKOrsi Creative Commons License 2013.08.31 0 0 90926

RM mellett nekem még van öntött vas, meg RM szendvicstalpú teflonos meg 1 sima palacsintasütő

Előzmény: VKOrsi (90925)
VKOrsi Creative Commons License 2013.08.31 0 0 90925

nekem mióta háztartásom van csak szendvicstalpú rm edényeim vannak (ca. 15 éve, sose voltak zománcos edényeim), simán főzök benne :D

az igaz - pl. a rizst - úgy főzöm, hogy felforr, elzárom és a maradékhőtől megpárolódik.

 

minap volt nálam régi zománcos, abban azért könnyebben odakap az étel, ebben ilyen elég ritkán fordul elő.

Előzmény: szicsu1007 (90910)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90924

Mivel mar nincs rozsam, koszonom, elfogadom! :))

 

A rozsdamentes nem kulonleges ha fozol benne... amitol jobb, hogy idotallobb, a vastag talp egyenletesen adja at a hot - es konnyu tisztitani.

 

A zomancosban nekem sokat odaegtek az etelek, es utana megjobban, mert megsikaltam.  Olcsok voltak... ezek masabbak.  Alljak a sikalast... :))

Előzmény: szicsu1007 (90921)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90923

Hat szerinted... a szakacsok szerint nem... de hat megint: szokas.

Előzmény: H_G (90919)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90922

Nekem is már sok éve van. Ugyanugy kell használni mint bármi mást. Én inkább csak főzök benne, nem sütök. Sütéshez jobb a teflonos, ami nálam szintén igen vastag talpu. mert a kerámia főzőlaphoz muszáj vastag talpu edényt használni.

Előzmény: szicsu1007 (90921)
szicsu1007 Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90921

No jól van. Emésztem a dolgokat - illetve hívom a kedvesemet, olvassa el, mert én a konyhát csak a tele tányér mellől ismerem:-)

Tudjátok az is meglepett, hogy ezt a topicot kivéve szinte semmi infot nem találtam a rozsdamentes többrétegű (nehéz, súlyos) főzőedények használatáról. Úgyhogy ne titkolódzatok, adjatok ki magatokból minden tapasztalatot. Hálám jeléül (már előre is) egy csokor rózsa a konyha tündéreinek(bár ez inkább a Kerti topicba illik, de most tegyünk kivételt:-). És persze hogy saját rózsa, saját kézzel gondozva!

 

 

Előzmény: ZsuR (90920)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90920

Szokas... szokasok valtoznak :)).

Előzmény: H_G (90919)
H_G Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90919

Üresen forrósítani szerintem csak a wokot/palacsintasütőt szokás, hogy amikor végül beleöntöd a (kevés) olajat, akkor gyorsan nagyon forró legyen.

 

 

Előzmény: ZsuR (90918)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90918

Nem ertelek... 

Előzmény: H_G (90914)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90917

Engem az Anyu ugy tanitott, hogy ne forrositsak ures edenyt - mert lepattog a zomanc... persze hosszu ideig a rozsdamentest sem jo forrositni - az mas, hogy mielott az olajat beleteszed, felforrositod.  Nem tudom miert, igy latom a TV szakacsoktol.  Bennem a regi szokas megmaradt.

 

Előzmény: Caipi (90916)
Caipi Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90916

POntosítok: én nem üresen, hanem zsiradéknélküli, ámde ételes forrósításra gondoltam

Előzmény: Caipi (90915)
Caipi Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90915

Eszembe se jutott, hogy a rozsdamentes acél edényeket máshogy kellene használni, mint a többit... kivéve azt, amit Zsur írt, de az is csak onnan jött, hogy arra vastagtalpú :)  edényt írtak, ők meg szerintem azok. 

Előzmény: szicsu1007 (90910)
H_G Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90914

Ha nem wok vagy palacsintasütő az edény (amire egyik sem alkalmas igazán), akkor annak úgysincs semmi értelme.

 

Előzmény: ZsuR (90913)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90913

Azert kicsit masabb.  A zomancost nem ajanlott uresen forrositani... a rozsdamentest lehet.

Előzmény: H_G (90912)
H_G Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90912

A RM. acélnak semmi olyan különlegessége nincs, mint az öntöttvasnak, egyszerűen ugyanúgy kell használni, mint a zománcosakat.

 

Előzmény: szicsu1007 (90910)
ZsuR Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90911

Szia :))

 

En nem hiszek az ilyenekben... ez lehet egy jo minosegu rozsdamentes edeny - de semmi kulonlegesseg nincs benne ami az etelek jobb izet, minoseget jelenti. Az a szakacsban van... A palacsintahoz ontottvas/szenacel/teflonbevonat jo.  Ki mit szeret. Nekem mind a harom van - nem erzek kulombseget, illetve a teflon konnyu, azzal tudom dobni a palacsintat - a tobbi nehez, azokkal nem.

 

 

Előzmény: szicsu1007 (90910)
szicsu1007 Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90910

Beszállhatok?

 

Üdvözöllek, kedves régi ismerős:-) Én legalább hat órával előbb teleeszem magam, mint te:-) Segítség kellene (bárkitől szívesen elfogadom - a kedvesem a konyhában sürögforog, jómagam a PC előtt ülve iszom szavaitokat:-)):

Hozzájutottunk egy rozsdamenetes acél edénykészlethez (aranyos gyermekek meglepetése). Ha ez nem a reklám helye, akkor

http://impulser.com/hu/termekeink/impulser-cookware

 

Az a problémánk, hogy még nem használtunk ilyet. Ha nagyon sokat visszaolvasnék (keresnék), akkor találnék-e jó tanácsokat, avagy írnál(írnátok)-e néhány bevezető jó tanácsot? Olyat már láttam, hogy palacsinta inkább teflonban...

Meg azt is tudjuk, miként kell tisztítani...

Olvastunk olyat, hogy 10 perccel korábban elzárható a gáz főzőlap, mert tovább fő..

Szóval olyan kéne, hogy mit célszerű benne, és hogyan (miféle zsiradék, abból mennyi, víz vagy sem, meg állítólag konyharuhával letakarni a párolódó rizst.. meg ilyenek).

Előre is köszönöm a kedvesem nevében.

Előzmény: ZsuR (90893)
Caipi Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90909

Rám nem, ha adnak italt vagy egy könyvet vagy egy laptopot. :)

Előzmény: Boszorka (90908)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90908

Viccet nem ismerem. Viszont ez komoly egy faluban, órák alatt mélységes depresszió száll rám.:-(

Előzmény: nagypapi51 (90907)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.30 0 0 90907

...nekem város kell az élethez...

Erről az öreg légiós vicc jutott eszembe :)

Előzmény: Boszorka (90905)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 90906

A kastély melletti épületben lakik a fiam. Elég sokszor, napjában többször is változik az idő, és gyakran esik is az eső. Gondolom. gomba is lehet. :-)

Előzmény: nagypapi51 (90903)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.29 0 0 90905

Nekem ezzel nem lenne gondom. Annál inkább az időjárással, meg a város hiányával. Hiába na. Pesten születtem, nekem város kell az élethez.

Előzmény: nagypapi51 (90903)
Caipi Creative Commons License 2013.08.29 0 0 90904

Na nem ott élni gondoltam, hanem ott járni. :) 

Előzmény: Boszorka (90902)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 90903

Azt hiszem, hosszabb távon is tudnám szeretni a helyet - hát még ha ehető gomba is nőne.

Nem tudnék mindig marhát, meg lazacot enni...:)

Előzmény: Luca_41 (90899)
Boszorka Creative Commons License 2013.08.29 0 0 90902

Nem egy városmániásnak való hely.:-)

Előzmény: Caipi (90901)
Caipi Creative Commons License 2013.08.29 0 0 90901

Nagyon klassz lehet! Mekem nagyon-nagyon tetszettek azok a skót kastélyok, amiket láttam, a Felföldről nem is beszélve.

Előzmény: Luca_41 (90899)
H_G Creative Commons License 2013.08.29 0 0 90900

Ami legelsősorban való grillezésre, a ciprusi halloumi, szintén nagyon sós...

 

Előzmény: Luca_41 (90897)
Luca_41 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 90899

Akartam már Nektek mutatni. Itt dolgozik a fiam május óta:

http://www.glenborrodalecastle.com/

 

Itt látszik jobban a környék:

 

http://marinas.com/view/landmark/241_Glenborrodale_Castle_Argyll_SC_United_Kingdom

 

Mindent frissen, helyben készítenek. A kenyeret ott sütik. A lazac, amit este felszolgálnak reggel még úszott. Sok vadétel, halétel, tengeri herkentyű.  Saját whiskyjük, ásványvizük van. A tulajnak 25000 hektáros területe van ott, szinte minden az övé. 

 

Egyébként a világ vége. A faluban, amitől messze van a kastély, 200-an laknak. a legközelebbi nagyváros 60 km-re van - 10 ezer lakossal -. Nincs rendes térerő....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!