Keresés

Részletes keresés

SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93444

Ez a számítás a kontrakciót figyelembe veszi? Egyáltalán ennyire két eltérő kiinduló anyagnál jelentős lehet?

Előzmény: csalitos (93432)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93443

O K . !

Előzmény: csalitos (93442)
csalitos Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93442

   Ha megkérhetlek, inkább ne válaszolj, részemről lezárva.

Előzmény: héjja60 (93441)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93441

Pedig csak nekem írtál , és én meg még nem válaszoltam , most készülök rá.

Itt nem lehet , az megszűnik , valószinű válasz nélkül maradsz , pedig.............

Előzmény: csalitos (93436)
saklu Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93440

Igen, láttam a táblázatot de a 100 litereshez írja a 28-ast. igaz hozzáteszi hogy a megadott értékek minimumok.

Előzmény: In Lak'ech (93439)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93439

Félve mondom csak, az itt tanultak alapján, hogy megfelelő. De majd a Vének Tanácsa biztosan reagál. Amúgy az 1x1 talán 13. oldalán vagy egy irányadó táblázat.

Előzmény: saklu (93437)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93438

Köszönöm, erre gondoltam. Nem kell tizedesre pontosan tudnom, elég az iránymutatás

Előzmény: csalitos (93432)
saklu Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93437

Sziasztok! Szerintetek egy 25 literes főzőhöz vastag a 28-as páracső?(ilyen van itthon,ebből csinálnám)

csalitos Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93436

   Ne keresgéld. Lelépett. Nem tetszett néki, hogy visszaszóltam az ördög ügyvédje topikba. Kedves Barátjának nevezett aztán kérte Admint, hogy törölje a topikját. Nagyon belegázolhattam a lelkivilágába, hogy így elrohant. No, nem probláma, igaz most nincs űgyvédünk. Ajaj....

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: pálinkaüst (93427)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93435

Az érintettség révén szólok. Szerintem próbáld meg te is azt amit nekem tanácsoltak ,

főzz egy-egy adagot így is ,úgy is és majd atapasztalat megmutatja ,hogy mi a jó

nálad .

Kiváncsi vagyok az eredményre nagyon. Tudsz főzni még valamit az idén?

Előzmény: elek81 (93425)
emGeza Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93434

Gondolataimat ismét megosztom veletek ,

Mert csak a kétely uralkodik bennetek !

Nem fogtok hát itten soha okulni ,

Inkább a másikat keményen szapulni !

 

Adtok kaptok jót rosszat bátran ,

Kukci a vagány meg még hárman .

De ne gondoljátok hogy rágalom ,

Ezt emGéza írtam az asztalon .

 

Féltem verses nevem kerül rosszba ,

Még az nap rácsaptam há nyomba .

A nagy Ő is az én topik nevem ,

S a csúfot bele nem verem !

 

Mára ennyi vót a rimek hada ,

Most töcs egy felest hama hama .

Hamár megitad zsibbadt testel ,

E marhaságot holnapra felejtsd el !

sogi01 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93433

Szia Kibé!

Most olvastam ott is elásta magát! :-)

Előzmény: Törölt nick (93417)
csalitos Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93432

   A bor kissé másképp működik mint a pálinka, melyet jó részt etilalkohol és víz elegyének vehetjük és elenyészően kevés a fajsúlymodosító egyéb anyag. A borban viszont jóval több a más jellegű vonadékanyag, mely módosító hatása kiszámithatatlan. De azért talán tudod ezt a számitásmódot használni.

   Mondjuk van 10 liter borod, a többi paramáter amit leírtál.

   (10x12)-(10x18)/50-18=1,875   A 10 liter borhoz öntesz 1,875 liter 50%-os pálinkát, akkor lesz kb. 11,875 liter 18%-os borod.

   Mégegyszer hansúlyozom, hogy nem pontos ez a számitás, de nagy eltérés nem lehet.

   Minden jót.

   Józsipapa

 

Előzmény: SándorTiszteletes (93426)
truffle Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93431

Igen, engem is megkavart, hogy egy ilyen egyértelműnek látszó dologban ennyire nagy ellentmondás van...és akkor ugrott be a "ráhangolás". Kinek így vált be, kinek úgy. Tényleg sok minden apróság befolyásolhat egy lepárlást.

Előzmény: elek81 (93425)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93430

Keresem , hogy mire akartál utalni .

Talán az államtitkári nyilatkozat ezen részére : "A döntés lehetővé tette, hogy..........

a házi főzést végzők egymással is megoszthatják tapasztalataikat ".

Vagy arra ,hogy a minisztériumig eljutott a fórum híre ?

Előzmény: vasbicikli (93398)
TINTUS Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93429

Elsősorban a pénztől függ. Ha nem számít mert van bőven akkor mindenképpen duplafalut és 100 literest  feltéve, ha főzöl évente vagy pár ezer liter cefrét.

Előzmény: Kecskerágó (93423)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93428

Szép csokrot szedtél össze napjaink problémáiból , soronként lehetne elemezni 

mindent.

Megértem dilemmádat , nem irígyellek , de neked kell döntened.

Előzmény: deszegregator (93402)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93427

Mi bántott meg ennyire? Ha esetleg én mondtam volna valami bántót, ezúton megkövetlek, nem volt szándékomban.

Előzmény: gombászok (93421)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93426

Üdv. Bár csak részben tartozik a témához, hátha tud valaki segíteni. Adott x mennyiségű másodosztályú, 12 térfogatszázalékú meggybor. Hány liter almapálinka ( vagy más kevésbé jellegzetes) kell hozzá, hogy a két ital átlaga 18 térfogatszázaléknyi legyen? Az egyszerűség kedvéért, legyen 50 fokos a pálinka. Van erre valamilyen képlet?

 

elek81 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93425

Sziasztok!

 

Ezzel a flegmáció, deflegmáció kérdéskörrel kicsit bevittetek a málnásba. Akkor most mikor kell a nagyobb elválasztás? Cefre főzésekor vagy tisztázáskor?

héjja60 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93424

Mi történt ?  Ma még senki nem bántott !  Mit követtél el amiről nem tudunk ?

Előzmény: gombászok (93421)
Kecskerágó Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93423
Sziasztok

rengeteg hozzászólás van a topicban, igy meg nem találtam meg ha benne van.

szeretnék egy pálinkafőzőt vásárolni

kb.100liter cefre lenne egyfajta gyümölcsből

milyen főzőt érdemes venni?
hány litereset, esetleg milyen típusút,

olvasgatva Felmerült bennem a kérdés keverőset, duplafalut vagy vhol irtak hogy a kerek formájú is eleg mert keveredik benne az ustforma miatt a cefre

mire érdemes meg figyelni vásárlás előtt?

Köszi előre is a válaszokat
sogi01 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93422

Ez a patkány nem nyugszik.....Kívánom neki,hogy semmi öröme NE legyen az életben!!!

 

Előzmény: Törölt nick (93417)
gombászok Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93421

Kicsaptam a biztosítékot, befejezem, nem kívánok több kárt okozni a Tisztelt Otthon Főzőknek!

Kívánok Nektek sok álmatlan éjszakától mentes finom párlatcsurgatást!

 

stapika Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93420

Most már Ő is ide való:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9173039

 

   :-))))

Előzmény: Törölt nick (93417)
Feriba51 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93419

Most vettem észre, hogy nem is voltál eléggé pontos. :-)))))

Tehát helyesen: textil alapú kapilláris párologtató. :-)))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Feriba51 (93418)
Feriba51 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93418

"Feribá tuningolt páracsöve is a deflegmáció növelésére szolgál,..."

 

Mindenbenn egyetértünk, csak egy picit helyesbitenék. Ez a cső nem csak a deflegmációt növeli, hanem a rektifikációt is megoldja bizonyos mértékben. A belső rézspirál nem engedi szabadon visszacsurogni a flegmát, hanem lépten nyomon leállítja és az üstből áramló hő újrapárolja a részecskéket.

Egyik nagytiszteletű kolléga ( a nevét nem merem kiírni, mert felhívta a figyelmem, hogy csak pontosan idézhetem) mondta azt, hogy "egymenetű" pálinkát nem lehet elérni csak deflegmáció növelésével. Úgy van, ezért valósítom meg így a rektifikációt is.

Persze a hatást az általad leírt módon lehet növelni, + egy külső ventilátor hűtése is fokozhatja  azt, akár még lehet más megpldás is.

Jó nedűt!!!

Előzmény: vasbicikli (93408)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93417

Tovább veri a nyálát....

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=127844371&t=9111326

 

Viszont senki ne menjen oda válaszolni!

barkócza Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93416

Egylépcsős kérdés:

 

Van egy nagyon jó barátom, aki nem vacakolt, megvett egy gyári, full rozsdamentes, 95 literes, duplafalú, tornyos egylépcsős főzőt. Meglepetésemre - a használati utasításra hivatkozott - az elején az elválasztást reflux nélkül csinálja, utána tesz rá refluxot. Én úgy gondoltam volna, hogy egylépcsősnél először kicsatolás nélkül, 100% refluxszal kell járatni a tornyot, majd utána lehet kicsatolni a párlatot. Aki egylépcsőssel főz, hogy csinálja? Ha esetleg Gabó is benézne...

barkócza Creative Commons License 2013.11.15 0 0 93415

Inkább szkájpon, ha van...

Előzmény: kupeci (93414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!