Keresés

Részletes keresés

erdődomb Creative Commons License 2011.12.30 0 0 6831

Nem könnyű helyzetben vagytok, mert apátia uralkodik itt a faluban. A honlapon olvastam, hogy többen jelentkeztek ki  mint ahányan bejelentkeztek a címükre.

Egyedül a születések száma örvendetes, szerencsére a gyerekek nem tudják még, hogy hová érkeztek.

Előzmény: jakabbarna (6830)
jakabbarna Creative Commons License 2011.12.28 0 0 6830

Én csak remélem, hogy leszenek majd olyanok akik ki akrják terjeszteni az egész falura a SZEM kezdeményezéseit. Mi ezt már nem tudjuk elintézni. Elég ha annyit sikerül, hogy köszönnek egymásnak az emberek, odafigyelnek a mások problémáira, nem lesznek közömbösek a körülöttük történő eseményekre.

Jól érizni magát az embernek mások társaságában az egyik célja a bábuégetésnek. Nem kell ebbe még belebeszélni más szándékot.

Egyébként köszönjük a biztatást.

Előzmény: bacsahegy (6829)
bacsahegy Creative Commons License 2011.12.26 0 0 6829

Ezt is szokássá akarjátok tenni? Jó lenne!

Az a gondom, hogy a nyári találkozót nem tudjátok a falu egészére kiterjeszteni. A gyerekek ünnepein kívül semmilyen közösségi élet nem képes itt kialakulni. Volt a szüreti felvonulás és bál, silányá vált mert a polgármester csak saját magát akarta ünnepelni akkor is. Nagyra értékelem mindenféle kezdeményezéseteket. Hajrá.

Előzmény: jakabbarna (6828)
jakabbarna Creative Commons License 2011.12.24 0 0 6828

Békés Boldog Karácsonyi Ünnepet kívánok mindenkinek.

 

Kedves szomszédok SZEM tagok és szimpatizánsok! December 31-én a SZEM  az évvégi rendes bábúégetesét tartja a Szivárvány utca középső szektorában.

Minden kedves Szomszédok Egymásért Mozgalom tagok, támogatót, érdeklődőt várunk az éjféli himnusz után.

Gumimaci31 Creative Commons License 2011.12.23 0 0 6827

Köszönet  a buszmegállóért nagyon szép lett és nagy hasznát fogjuk venni, és ezáltal konfortosab lesz a buszal valo utazás  és a mi kis falunk is szépült .

 

Ugyhogy mindenki "éreze sajátjának" és vigyázon rá!!!

 

Mégegyszer köszönet szépen:Gumimaci31

makkoslaszlo Creative Commons License 2011.12.14 0 0 6826

Képviselő-testületi ülés lesz 2011. december 15-én, 18:00-kor.

Napirendi pontok:

1.Rendeletmódosítások (helyi adók, önkormányzati lakbér, étkezési térítési díjak)

2.A Hivatal ügyrendjének módosítása

3.A 2012. évi munkaterv

4.A szennyvízcsatorna beruházás aktualitásai

5.Az óvodapályázat aktualitásai

6.A közbeszerzési eljárás ismertetése

7.Egyebek

8.Szociális ügyek, segélyezés

Minden érdeklődőt szívesen várunk!

 

tortei Creative Commons License 2011.12.13 0 0 6825

mutantattila Creative Commons License 2011.12.06 0 0 6824

Ma este jöttem haza Vácról a kedvesemmel és megálltunk megtekinteni a betlehemi jászolt. Igazán kedves ötlet volt. Gratulálok az építőknek. A Kis Jézus tudatosan nincs ott, mert később kerül oda vagy már járt erre egy Norvég turistacsoport és ellopták? 

bacsahegy Creative Commons License 2011.12.02 0 0 6823

Mit vársz?

Makkos legalább néha tájékoztat benünket, meg jakabbarna is el szokot menni a testületi ülésre.

Szépülünk ez a lényeg. Lesz buszmegálló igaz csak egyik oldalon. Hogy Vágó meg Marcinka nem foglalkozik a falu gondjaival? Épitettek új közösségi házat, ott vannak rendezvények. Szálljunk magunkba, csináltunk mi hasonlót?

Előzmény: málnaszeder (6822)
málnaszeder Creative Commons License 2011.12.02 0 0 6822

Címlap / Aktualitások Aktualitások meghívó Legutoljára frissítve: 2011. december 2., péntek

MEGHÍVÓ

 

Ezúton tisztelettel meghívom Vácduka Község Önkormányzat

 Képviselő-testületének soron következő  ülésére

 

 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

                         2167 Vácduka, Béke tér 1.

 

Az ülés ideje: 2011.  november 17.  (csütörtök) 18 óra

 

Napirendi pontok:

 

1.  A 2012. évi költségvetési koncepció elfogadása (e-mailben kiküldve)

            Előadó: polgármester, ügyrendi bizottság elnöke

 

2.  A talajterhelési díjról szóló rendelet elfogadása  (e-mailben kiküldve)

            Előadó:  polgármester, aljegyző

 

3. Az óvodai nyitvatartás az iskolai szünetek alatt (e-mailben kiküldve)

            Előadó: vezetőóvónő

 

4.  A Körjegyzőség Alapító Okiratának módosítása

            Előadó:  aljegyző

 

5. A Posta bérleti szerződése (e-mailben kiküldve)

             Előadó: polgármester

 

6. Egyebek

            Előadó: polgármester

 

 

7. Szociális és személyi ügyek (zárt ülés)

            Előadó: polgármester

 

 

 

A napirend fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítunk.

 

Vácduka, 2011. november 11.

 

                                                                Tisztelettel:

                                                                                          Vágó Sándor

                                                                                           polgármester

 

Ez a Vácduka honlapon látható aktualitás.

December 2-án frissítették csak a meghívó helyett nem a testületi ülésről tájékoztatnak.

Gyalázatos!

 

Előzmény: makkoslaszlo (6821)
makkoslaszlo Creative Commons License 2011.12.01 0 0 6821

Ami a 2011.11.17-i képviselő-testületi ülésen történt.

 

1.A 2012. évi költségvetési koncepcióban meghatározza az önkormányzat, milyen elveket fog követni a konkrét költségvetés elkészítésénél. Annak ellenére, hogy plusz bevételeket realizált az elmúlt 1,5 hónapban az önkormányzat (külterület eladás, megítélt ÖNHIKI), a gazdálkodás nincs egyensúlyban. Kevés a bevételi oldal. A főcél az, hogy ezen valamilyen módon változtassunk, az önjáró költségvetést megteremtsük. Ennek hiányában a tartalék felélése (a működésbe pumpálása) fog történni. A testület egyhangúlag elfogadta.

 

2.A talajterhelési díjról szóló rendelet vitája során kiderült, hogy a jogszabály pontosan meghatározza a díj mértékét (ahogy az aljegyző már többször tájékoztatta a testületet a megalakulása óta). A díj 180 Ft/m3 a mérőóra szerinti vízfogyasztást alapul véve. Az így kiszámolt összegből levonható az áfás számlával igazolt szippantás költsége. A próbaüzem ideje alatt terjesztett „hivatalos” hír (kössön rá mindenki a csatornára, mert a talajterhelési díj olyan magas lesz, hogy nem tudja majd senki se kifizetni) hamisnak bizonyult. A díjfizetés bevezetésének időpontjáról vita alakult ki. Többen javasoltuk a január 1-t, de a polgármester a december 1-hez ragaszkodott mondván „még egy évet tolódna a díjfizetés”. Érveit jogilag nem tudta alátámasztani. A talajterhelési díj rendelet 4 igen 2 tartózkodás és 1 nem mellett került elfogadásra.

 

3.Az óvodavezető kérelmezte, hogy a munkanap áthelyezésekkor, az iskolai szünetek alatt is (őszi, téli, tavaszi) az óvoda is zárva legyen a 2011-2012-es tanév során. Okként a valós igénybevételt és az ételszállítást (20 fő alatt nem hozzák ki) jelölte meg. 4 igen 2 tartózkodás és 1 nem mellett a testület elfogadta, így decemberben már várható a két intézményi szünet összehangolása.

 

4.A Körjegyzőség Alapító Okiratát a közben változó jogszabályok miatt módosítani kellett. A módosított Alapító Okiratot a testület 1 fő tartózkodás mellett elfogadta.

 

5.A Posta visszakívánja venni a hivatal épületében működő egységét (eddig kiszervezett módon egy cég keretében valósul meg). Ajánlatot tett a bérleti díjra is, amely kisebb összegű, mint ami eddig volt. A testület felhatalmazta a polgármestert, hogy próbálja elérni a Postánál az ajánlat módosítását, a bérleti díj csökkenésének megakadályozását.

 

6.Egyebek

   Fiókpatikát szeretne létrehozni a Váchartyáni patika itt Vácdukán. Igényét azután nyújtotta be, hogy megkértük járuljon hozzá, hogy az egyik váci gyógyszertár mozgó patikát létesítsen. Szeretné, ha az önkormányzat az Egészségház mellett lévő volt gázcsere telepet nagyon kedvezően eladná neki, ahol ő épít a megfelelő szabályok betartásával egy gyógyszertárat. A testület ebbe nem egyezik bele, az ingatlant nem adja el és az ezekkel kapcsolatos átminősítésekhez sem járul hozzá. Úgy látjuk, hogy a mozgó patika Vácdukán reális megoldás a lakosság gyógyszerellátásának biztosítására.

 

   A Szabadics Zrt hozzájárult, hogy a pluszként befizetett iparűzési adóját számukra az önkormányzat 12 havi egyenlő részletben fizesse vissza.

 

   Égetési és tűzgyújtási kérdésben egyik lakó beadványt adott át a testületnek, amelyben kifogásolja a szomszédjában lakó avartűzelési eljárását. A probléma az, hogy a nagy mennyiségű levél eltüntetése érdekében a kijelölt napon begyújtott kupac még másnap is füstölög. Nagy vita alakult ki. Sok megoldás felmerült mind ennek a problémának mind az általános égetési hajlandóságból fakadó kellemetlenségek kezelésére. Végül a testület abban állapodott meg, hogy másnap minden házhoz eljuttatnak egy felhívást, amelyben kérik a lakosságot, hogy amíg ilyen száraz időszak van (összhangban más településekkel) ne égessenek még a kijelölt napokon sem.

 

   Szemétszállítással kapcsolatos közbeszerzési eljárás kiírásának anyagát aznap kapta meg a hivatal, így az aljegyző a vaskos dokumentumot nem tudta áttanulmányozni. Az ügy tárgyalása később lesz.

 

   Honlap működésével kapcsolatban az alpolgármester asszony határozati javaslattal élt, amely a honlap működéséről és frissítéséről szólt. A javaslatban témakörönként a felelősöket megnevezte. Rövid vita után (ismételten hallhattuk, hogy a polgármester a felelős a honlapon megjelenő tartalomért) a testület elfogadta a javaslatot. Többen reményünket fejeztük ki, hátha frissebb tartalommal fog rendelkezni Vácduka honlapja.

 

Makkos László

 

makkoslaszlo Creative Commons License 2011.11.30 0 0 6820

hullahoppp Creative Commons License 2011.11.25 0 0 6819

Polgármesteri köszöntő

Szeretettel köszöntöm a kedves érdeklődőt Vácduka község hivatalos honlapján. Megtisztelő az Ön figyelme a 800 éves falunk iránt. Településünk az elmúlt években jelentős változáson ment keresztül. A falunk lélekszáma 800 főről közel 1300-ra nőtt.
Az új lakókat vonzza: a falusi környezet, a szép táj, a jó levegő, a közművek teljessége, a városok (Vác 6 km, Budapest 35 km) közelsége és a megfelelő infrastruktúra (óvoda, 1-8-ig általános iskola, háziorvosi és védőnői ellátás, posta, használható utak,elfogadható bolthálózat, M2 autóút 3km-re).
A nemrég beköltözők egyike így fogalmazott: „ Vácduka egy élhető falu”.
Kérem, győződjön meg minderről, látogasson el hozzánk. Várjuk szeretettel.

 

Tisztelettel:
                       Vágó Sándor
                       polgármester

 

Ez az új honlap gyögyszem!

Ilyen szépen helyesen írni? Elképzelheti, aki nem itt lakik, hogy milyen az élhető falú, ahol a tudottan a polgármester által megengedett tartalmak kerülnek fel a honlapra.

Előzmény: fenyőgomba (6818)
fenyőgomba Creative Commons License 2011.11.24 0 0 6818

Ez azt jelenti, hogy nem érdemes rákötni a csatornára.

Ez a patika kérdés nem egészen érthető. Majd minden család tagja jár valamelyik városba dolgozni, és onnan hozza a gyógyszert. Ha viszont tényleg segíteni akarnak azoknak akiknek nincs hozzátartozójuk akkor az orvos kiírja az önkormányzat alkalmazottja bemegy Vácra és kihozza, aztán kiosztja.

 

Előzmény: jakabbarna (6814)
jakabbarna Creative Commons License 2011.11.22 0 0 6817

Látod rögtön kiderült, hogy szükség van a Művelődési Házra. Ott lesz a gyermek ünnep.

Azért lesz szerintem az egyházi szervezésben a rendezvény mert valószínű ők kérték fel a szereplőket. Nem tudom mi a bajod ezzel?

Ha csak az nem , hogy messzebb van a kocsmáktól?

A kenyeres szállító szerintem nem csak nálunk okozott zavart, de a kereskedelem már csak ilyen. Vannak ötletek amelyeket megvalósítva előnyökhöz jut az ügyesebb. Lényeg, hogy azok jól járnak akiknek van lehetőségük tőlük vásárolni, vagy a helyi boltosok újítanak és akkor mindenki jól jár.

 

Előzmény: erdődomb (6815)
makkoslaszlo Creative Commons License 2011.11.21 0 0 6816

Kedves Gyerekek, Szülők, Nagyszülők!

 

Szeretettel várunk benneteket advent első vasárnapját megelőző szombaton,

2011. november 26-án 10 órától 13 óráig a vácdukai Kultúrházba a hagyományos közös adventi készülődésre!

 

Az idén is kedvezményes áron tudunk biztosítani koszorúalapot és gyertyát az asztaldíszekhez.

 

 

A Gyermekeinkért Közalapítvány és az önkéntes segítők

 

erdődomb Creative Commons License 2011.11.19 0 0 6815

Nagyon jó, hogy lesz buszmegálló, csak azt nem tudom miért kell annyira járdára építen.

Attól, hogy a kenyeres szállíthat megnyugodtak a boltosok? Szerintem nem a lakosság érdekében, hanem a boltosok miatt lépett fel az önkormányzat és kért pénzt azért ami nekünk jó.

 

A Family Frost-tól is szednek pénzt?

 

A vasgyűjtő házalóktól, a krumplit, almát, hagymát árulóktól mennyit szed be az önkormányzat?

 

A hangverseny miért az egyházi közösségi házban lesz? Vallási a műsor? Szerintem nincs is szükség már a Művelődési Házra, ki kellene adni folyamatos árusítás céljára.

 

 

Előzmény: jakabbarna (6814)
jakabbarna Creative Commons License 2011.11.17 0 0 6814

A képviselő testület a költségvetés koncepciót elfogadta, ami semmit nem jelent.

Élénk vita nélkül fogadták el a régen esedékes környzetterhelési díjat. Amit december 1-től kell fizetni.

Nem tudom miért kell dönteni óvodai nyitvatartás kérdésében, de az iskolai szünet idején zárva az óvoda.

Körjegyzőség alapító okíratát  már régen kellett volna módosítani, most sikerült.

Piti ügy de a posta bérleti díja ügyében 20 ról 25 000-re javasolták a bérleti díjat.

A szokásos egyebekben felmerült a tűzgyújtási szabályozáslehetősége. Egy helyi lakos kérte, hogy ez szabályozzák, mert a szomszédja  hosszú időn keresztül égeti ilyenkor ősszel a falevelet. Döntés nem született. Illetve majd kapunk egy levelet, hogy ne viselkedjünk így.

A helyi mozgó patika ügyben történt előterjesztés. Ha a váchartyáni -amelyiknek előjogai vannak, nem hajlandó mozgó patikát üzemeltetni akkor mások jöhetnek szóba.

Itt derült ki, hogy a képviselők döntöttek a mozgó pékárúsítás mellett!

A Morton nevű cég évi 50000 forintért árulhat a faluban pékárút!

A közösségi házban hangverseny lesz december 3-án

Az egészség megőrző szervezet vacsorát ad, ahová meghívta a képvislőket és családtagjaikat.

 

 

 

 

Előzmény: makkoslaszlo (6813)
makkoslaszlo Creative Commons License 2011.11.16 0 0 6813

Képviselő-testületi ülés lesz 2011. november 17-én, 18:00-kor.

Napirendi pontok:

1. A 2012 évi költségvetési koncepció elfogadása

2. A talajterhelési díjról szóló rendelet elfogadása

3. Az óvodai nyitvatartás az iskolai szünetek alatt

4. A Kőrjegyzőség Alapító Okiratának módosítása

5. A Posta bérleti szerződése

6. Egyebek

Minden érdeklődőt szívesen várunk.

 

makkoslaszlo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 6812

Amint sokan észrevették, elkezdődtek a buszmegállók cseréjének előkészületei. Az alapozási munkálatok utána történhet magának a buszmegállónak az építése. Az önkormányzat az alapozást vállalta fel, a felajánló a felépítményt.

Remélem a hideg idő ellenére a betervezett feladatok elkészülnek, így hamarosan már láthatjuk az első megújult megállót.

zui5 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 6811

A honlap, mintha lefagyott volna.

bacsahegy Creative Commons License 2011.11.14 0 0 6810

Ha nem köthetsz rá akkor nincs környezetterhelési díj.

Előzmény: kedvesanna (6809)
kedvesanna Creative Commons License 2011.11.13 0 0 6809

Szeretném tudni, hogy az Eckhard által értékesített építési telkeken álló ingatlanok után ki fizeti a környezetterhelési díjat?

Önibánkon kívül nem köthettünk rá a központi csatornára, a büntetés pedig majd csak jön és jön? 

robogopaul Creative Commons License 2011.11.11 0 0 6808

Én úgy tudom az erdészet jelöli ki, hogy melyik fákat vághatja ki az ember a saját erdejében. Nem mintha jelentősége lenne, pláne ha embernek a "saját" erdeje. Mindenesetre köszönöm az infot.

Előzmény: Rzola (6807)
Rzola Creative Commons License 2011.11.11 0 0 6807

Mivel nem mostanában jöttem ide lakni így tudom kinek hol van földje és erdeje :) Ha a kárpótlás idején több eszem lett volna és nem hagyom az öregekre akkor nekem is több hektár erdőm lehetne :(

Előzmény: hullahoppp (6806)
hullahoppp Creative Commons License 2011.11.10 0 0 6806

Ez a hír nem csak Őrbottyánt érinti. Lehet, hogy igaza lesz Zentainak és összeomlik a falu költségvetése?

 

"Mindenki a saját erdejében vágja a fát az erdészetnek csak a vízmű terület és a kereszt között van még erdeje itt a faluba!"

Ezt meg honnan veszed? Mi van ha valaki a másik erdejét irtja?

Előzmény: jakabbarna (6804)
Rzola Creative Commons License 2011.11.09 0 0 6805

Mindenki a saját erdejében vágja a fát az erdészetnek csak a vízmű terület és a kereszt között van még erdeje itt a faluba!

Előzmény: mutantattila (6803)
jakabbarna Creative Commons License 2011.11.09 0 0 6804
mutantattila Creative Commons License 2011.11.08 0 0 6803

Október 23-án kimentem sétálni a kedvesemmel. Több lerobbant kisteher is elment mellettünk. Folyamatosan zúgtak a láncfűrészek. Melyik brigádot küldik ki piros betűs ünnepen? Miért nem tesz a hatóság semmit? Milliós károkat okoznak. A természet károsítása pedig felbecsülhetetlen. Nem mellékesen dühítő, hogy én drága pénzen veszem a fát, más pedig kiszolgálja magát. Lehet, hogy veszek én is egy láncfűrészt...

Előzmény: robogopaul (6802)
robogopaul Creative Commons License 2011.11.08 0 0 6802

Sziasztok,

 

nem tudjátok véletlenül, hogy kik vágjék folyamatosan a fákat az erdőben lent a völgyben? Az utóbi 2 évben rengeteg fa eltűnt és nem tudom, hogy jogosan-e vagy illegálisan termelik-e ki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!