Keresés

Részletes keresés

helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.08 0 0 45572

Akiket ismerek közmunkásokat,az mind tanulatlan,lecsúszott alkesz. Nemtől függetlenül.  Viszont olyat is ismerek,aki szeretett volna dolgozni,bement a hivatalba jelentkezett közmunkásnak,és elküldték.  Ő az idő beosztás miatt akart volna közmunkásként dolgozni,mert egyedül nevelte a gyermekeit,és gyárban nem tudott volna elhelyezkedni.  De rá nem volt szükség, ellenben a trógerekre szükség van.

 

Másik: én is dolgoztam az árvíznél.  És?   Sőt voltam más településen is,ahol megyénk országgyűlési képviselője(nem az oligarchás párté) is lapátolta a homokot a zsákokba.  És?  

Előzmény: gamblman+ (45566)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.08 0 0 45571

Le is váltotta a narancs-oligarcha őket a bronzosok szavazataival.

Előzmény: Törölt nick (45560)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.08 0 0 45570

"Annyi helyen és pozícióban végeznek rossz minőségű, vagy értékelhetetlen munkát rengeteg pénzért, hogy nem a közmunkás munkaideje a legnagyobb probléma"        Ha valaki az én adómból henyél,akkor hadd legyen annyi jogom,hogy szóvá teszem!   

Előzmény: gamblman+ (45568)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.08 0 0 45569

Tegnap kinn voltunk a szentkereszti búcsúban.  Bár ne tettük volna.   A gyermek kérésére nem kocsival mentünk,hanem kisvasúttal.   A kisvasutazás egy vicc,a helyi nyugdíjas klub nem értette meg a vonat célját.  Kinn az árak úgy el voltak szállva,mint ha mindenki fideszes oligarcha lenne.      Egy darabig ide sem kell menni. Se baj!    Jövő héten Dorogon Pünkösdi vásár. Az tavaly is nagyszerű volt.   Ja,meg a múlt heti Nemzeti Majális a hajógyárin,na az az igazi!  Az jóval nagyobb rendezvény volt,még sem voltak az árak elszállva.   Ráadásul  nívósabb zenekarok léptek fel, Magyar emberek szórakoztatására.

gamblman+ Creative Commons License 2016.05.08 0 0 45568

Ha fizetnek dolgozni kell ebben nincs vita. A kérdés az, hogy az elvárt munka a megállapított és nem kialkudott pénzzel milyen arányban áll. Igen most van munkalehetőség. Az elért életszínvonal nagyrészt a jó, vagy rossz választásaink hozadéka. Ezért kell megbecsülni a közmunkást is, mert elvégzi bagóért azt, amit mi nem végeznénk el jobb fizetésért sem. Mert mi jobban, felelősebben, vagy pusztán szerencsésebben választottunk sorsfordulóinkon. Ezek az emberek azért látványos munkát végeznek, nézd meg csak a patak partot, vagy a közterületeket. Ha nem lennének azonnal észrevennénk hiányukat. De most komolyan fontosnak érzed a munkaidejük stopperelését? Annyi helyen és pozícióban végeznek rossz minőségű, vagy értékelhetetlen munkát rengeteg pénzért, hogy nem a közmunkás munkaideje a legnagyobb probléma 

Előzmény: Törölt nick (45567)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.07 0 0 45567

Hogy miért vannak ilyen élethelyzetben, azt nyilván nem tudhatom mindegyikükről, mert csak néhányat ismerek közülük. Ezek nagy része viszont önhibájából került oda, ahova. Egyiküket konkrétan kibaszták az összes munkahelyéről, mert többször is részegen ment be dolgozni. Megmondom őszintén, nekem is rohadtul csípné a szememet, ha bármilyen ellátást kapna, amiért nem dolgozik meg keményen. Ezért a melóért ennyi jár. Ha 8 órás meló, akkor 8 órát kell dolgozni, nem pedig 4-et. Ha ezt sem képes megbecsülni, akkor mit lehet vele kezdeni? Eltartod te a saját pénzedből? A környéken rengeteg helyre keresnek munkaerőt, ahol sokkal többet kereshetne.

Előzmény: gamblman+ (45566)
gamblman+ Creative Commons License 2016.05.07 0 0 45566

Erről az a véleményem, hogy addig ne mondj véleményt valaki cipőjéről amíg azt nem hordtad. 

De akár mondhatsz is, szabad akaratod van. Én a magam részéről nem keresem az okát annak, hogy valaki miért közmunkás. Ebben az élethelyzetben van, segíteni nem tudok rajta, de bántani se tudom, ami munkát elvégez azt megbecsülöm. Isznak? Aztán hány jól szituált családban isznak és még verik is az asszonyt meg a gyereket, csak nem dicsekednek vele az áldozatok így ki sem derül. Az ivás, a cigaretta és egyéb emberi gyengeség nem a közmunkás jellemzője. Az egyikkel együtt nőttem fel, én tanultam neki problémái voltak. Nekem családom lett neki nem, viszont ahol dolgozott oda tette magát, csak iszik és ezért vannak egészségügyi problémái is.  De árvízkor haza sem lehetett zavarni, úgy dolgozott mint a gép. Eterniten lakik, oda nem ér fel a víz. Mások akik büszkék arra amit elértek karonfogva a feleségükkel szemlélték az eseményeket és fotóztak.  Egyik embert sem ítélem el, ehhez nincs jogom. De különbséget sem teszek, mert ahhoz sincs jogom. Az emberek különféle lehetőségekkel és ambíciókkal indulnak az életben. Ott ahová jutottak, amit sikerült elérni élnek egy életet. Ha egyébként tisztességesek, másnak magukon kívül nem ártanak önmagában jutalom vagy szívás a sorsuk. Értéküket az elért életszínvonal nem határozza meg, azt a tetteik mutatják meg. Aki szerényebb sorsúként lapátolt a közösségért, hogy megmeneküljön a másik ember értéke alapjában véve nem rossz ember. Ha iszik hát igyon, ez az ő élete. Négyévente érdekes módon arra az x-re odafigyelnek rá, pedig az élete többi napján is megbecsülhetnék. Ha csak füvet nyír, akkor azt.

Előzmény: Törölt nick (45564)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.07 0 2 45565

Én pedig ehhez gratulálok,és ezzel értek egyet!

Előzmény: Törölt nick (45564)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.07 0 1 45564

Szentet azért ne varázsolj belőlük. Néhányat ismerek közülük, akik azért közmunkások, mert mindenhonnan kirúgják őket. Lehetne sokkal jobban fizető állásuk is, ahol időben be kell érni a munkahelyre, a 8 órát végig kell dolgozni, neadjisten valahol még szondáztatni is szoktak, és hát nem mindenki képes átmenni ezeken a szűrőkön. Régebben az ilyenek kaptak egy havi harmincezer forintos segélyt és annyit kellett érte tenniük, hogy otthon vakargatták a tökeiket. Most kapnak ötvenezret és dolgozniuk kell, te atyaúristen! Igaz, vannak köztük normálisak is, legalább kettő. Ők simán megállnák a helyüket valamelyik gyárban a környéken, nem is igazán értem, hogy miért nem szegődnek el háromszor annyiért.

Előzmény: gamblman+ (45562)
Eleon Nóra Creative Commons License 2016.05.06 -1 1 45563

Gratulálok az íráshoz és mélységesen egyetértek. 

Előzmény: gamblman+ (45562)
gamblman+ Creative Commons License 2016.05.05 -1 1 45562

Miért gondolják azt emberek, hogy a közmunkás munkaszolgálatos rabszolga???? Egyrészt aki foglalkoztatja őket gondolom érzi a fizetés és az elvárt munka arányát, tehát nem hajcsárkodik. Ennek ellenére akármit mondanak ezek az emberek tisztességgel végzik a munkájukat. Fekszenek a fűben? Hát vágjon valaki füvet a vasút mellett ahol repkednek a kövek, üvegszilánkok 8 órában. Eleve jár nekik a pihenő idő úgy mint másnak. Melegben, hidegben ugyanúgy jár a kinti munka miatti munkaidő csökkentés a kötelező pihenők miatt. Valami embertelen elvárás az, hogy cseszegessék a közmunkást. Nincs elég baja, hogy erre kényszerül? Még meg is kell alázni? Rendbe tették az árkokat, patak medret, kitakarítják rendszeresen a töltést és a Duna partot, füvet kaszálnak, csapadék elvezetőt tisztítanak. Ha árvíz van mind ott segít teljes létszámban, a kritizálók közül sokan meg katasztrófa turistáskodnak. A város kép nem rossz, nem elhanyagolt. Az például nem a közmunkás hibája, hogy a víztározónál az őket kritizáló drága autókkal megjelenők teleszórják óvszerrel és zsebkendővel a területet. Az sem a közmunkás hibája, hogy a rendbe tett gyönyörű utcákban olajat csepegtető autókkal parkolnak tönkretéve a burkolatot. Az illegális szemetet lerakók után is ők szedik össze a mocskot, használható, kitisztított utat csináltak a Dunáig a Zoltek után. Ott is szedik a szemetet amit más odatesz. Egyébként meg bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy közmunkát kell végezzen. Akinek most jól megy sora az örüljön és becsülje meg, törekedjen arra, hogy ez az állapot megmaradjon és ne cseszegesse a kevésbé szerencséseket.  Az említett időszakban történtek olyan dolgok ami miatt a nép akarat végérvényesen leváltotta azt a testületet és polgármestert. A nép akarata és számbeli szavazati fölénye nem vitatható, a következő választáson bárki megmérettetheti magát és programját.Problémák vannak, voltak és lesznek, elégedetlenkedni is lehet és kell is, de ne a közmunkás legyen a céltábla. Szerintem ez nem korrekt.

 

viscosai Creative Commons License 2016.05.05 0 0 45561

már többször szóvá tettem, hogy a településünk fái tönkremennek a rajtuk tenyésző élősködő fagyöngytől. (viscum album)

az u.n. közmunkások között bizonyára akad valaki aki legalább a díszfákról el tudná távolítani ezeket az élősködőket.   

 mindezt egy 70  feletti kertészkedő teszi szóvá, aki másodmagával kb. 3500m2 -nyi területet tart rendben.

Előzmény: NyergesHivatal (45553)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.05 0 1 45560

Miskolczi és Józó Úr rendszeresen ellenőrizte őket annak idején... Nem nagyon volt idejük henyélni...

Előzmény: helyi rikárdó (45559)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.05.05 0 0 45559

Persze,hogy jó a sérült fiataloknak,ha érzik,hogy szükség van rájuk és tevékenykedhetnek.   Ezzel nincs is gond.

 

A gond a közmunkások.Ahogy ön is írta ők más jellegű feladataikat végzik.  Ezt többen is tapasztalhatjuk,ha nyitott szemmel járunk városunkban,nem csak autóval átszáguldunk.    Gondolom nem véletlenül írt feladatot,és nem munkát.  Mert azok a feladatok a következők:  padon ücsörgés;ha süt a nap,akkor a fűben is el lehet heverni;esetleg sepregetés imitálása(egy közmunkásnál seprű,körülötte 4-5 megbeszélget).   Ha már egyszer a Mi adónkból élősködnek,miért nem lehet rendesen megdolgoztatni őket.   Félnek tőlük,vagy mi?

Előzmény: NyergesHivatal (45553)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.05 0 0 45558
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.05 0 1 45557

Ne játszd a hülyét! A 10-es út és elődjei Esztergomba vezettek, amíg volt ott híd. Nem véletlenül nem építették újjá azt a hidat évtizedekig, a 40 lerombolt Ipoly-híddal együtt. Nem véletlenül ér véget a semmiben a 12-es út Szobnál, nem véletlenül épült az M1-es Komáromtól jó messzire, nem véletlenül nem épült végig sosem az M2-es, nem véletlenül sedték fel a síneket Drégelypalánknál. Ha nem sajnálnám rád ennyire az időmet, végig venném a teljes határt.

Előzmény: gamblman+ (45542)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.05 0 0 45556

Az csak egy jó ürügy.

Előzmény: nagypuli (45541)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.04.26 0 0 45555

ápr.16.-ai facebokk bejegyzés:

10-ES FŐÚT BURKOLATÁNAK REKONSTRUKCIÓJA
A Magyar Közút a következő hetekben indítja a 10-es út rossz állapotban lévő (Sánc-hegyi kanyar és Zoltek Zrt. közötti szakasz) belterületi aszfaltburkolatának felújítását. Tekintettel az önkormányzat szintén indítandó beruházására (vízvezetékcsere, kerékpárút és járda-felújítás), a két beruházó egyeztetett annak érdekében, hogy a munkálatok egymást kiegészítve haladjanak. A közút a kopóréteg lemarását és újraaszfaltozást, valamint a szegélykövek javítását pályáztatta meg. A kiválasztás megtörtént, a közutas beruházással kapcsolatban kizárólag a Magyar Közút az illetékes.

Előzmény: viscosai (45554)
viscosai Creative Commons License 2016.04.25 0 0 45554

egy költői kérdés:

vajon mire vár a közút fenntartó a 10-es úton (Bajóti u. torkolatánál) keletkezett életveszélyes  úthiba megszüntetésével?

NyergesHivatal Creative Commons License 2016.04.25 0 1 45553

Tisztelt helyi rikárdó!

 

Az idei évben az Önkormányzat és az Életút Egyesület megállapodása és együttműködése alapján az Eternit városrészben az Életút Egyesület fiataljai végzik a zöldfelület gondozást, természetesen anyagi ellenszolgáltatás fejében. A közfoglalkoztatottak egyébként régóta nem nyírnak már füvet a városban, nekik más jellegű feladataik vannak a közterületeken. 

Az Ön által említett "beteg gyerekek" egyébként enyhe fokban szellemileg sérült fiatalok, akiknek a mindennapi életükben sokat jelent az, hogy tevékenykedhetnek és foglalkoztatják őket. Ilyen tekintetben példaértékű az Önkormányzat és az Életút Egyesület - egyébként már több éve tartó -  együttműködése.

Tisztelettel:

Polgármesteri Hivatal (Fekete Márton)

 

Előzmény: helyi rikárdó (45552)
helyi rikárdó Creative Commons License 2016.04.22 0 0 45552

A beteg gyerekek nyírják a füvet a közterületen.   Hol vannak a közmunkások???

helyi rikárdó Creative Commons License 2016.04.21 0 0 45551

Miskolcon sem a rendőrök,sem az önkormányzat nem tett semmit,ameddig a helyi Jobbik nem kezdte követelni a jogszabályok betartását.   Miskolcon van Jobbikos önkormányzati képviselő,aki kiment lomtalanításkor az utcára és nem hagyta,hogy a színesek azt műveljék,amit itt szoktak.   Nyergesen  melyik önkormányzati képviselő merné ezt megtenni???

Előzmény: Kohász Robi+ (45548)
viscosai Creative Commons License 2016.04.20 0 0 45550

akarat nélkül valóban...

Előzmény: München11 (45547)
nagypuli Creative Commons License 2016.04.19 0 0 45549

A rendőrök a főúton mérnek ! Nehogy már valami nehezebbet vállaljanak ......

Előzmény: Kohász Robi+ (45548)
Kohász Robi+ Creative Commons License 2016.04.17 0 0 45548

Ismét itt a lomtalanítás.... nekem ez rémálom ami itt van...nem lehet kint lenni a saját udvaromon, mert a retkk látják a nyitott garázsajtót egyből megállnak..."főnök nincs egy kis vazs, vak ákkumulátor?" Még egyszer oké de hogy 5 percenként elpufög egy retek radarozva  szenmével és szintén kérdezget....szóval a ásodik után már ordítva küldtem az anyjába....majdnem lett vazs az agya helyén...

Miért kell ezt engedni??? Hol vannak a rendőrük??? Szolgálunk és félünk??? Miért kell elviselni már 3-dik napja ezt, hogy kiabálnak dudálnak hogy menjek már oda hozzá hogy elóbégassam mi kell neki....

Mondhatja más...jaj ez az egy nap....nem 1 nap már péntektől ez megy!!!! Mi a franc  van it????

Miskolcon megoldották megszünt a lomtalanítás. Azonban évente egyszer mindenki meghatározott mennyiségre ingyen kap lomtalanítást. be kell szólni nekik állítólag mikor mit, szeretnék kidobni és azdott nap megjelenik a cég és elviszi....

Nem lenne több stressz az amúgy is szar világban!

 

 

München11 Creative Commons License 2016.04.16 0 0 45547

Bár azt szokták mondani, hogy innen szép felállni, szerintem már nem menthetőek.

Előzmény: viscosai (45546)
viscosai Creative Commons License 2016.04.15 0 0 45546

 

MÉG MENTHETŐEK !? 

helyi rikárdó Creative Commons License 2016.04.13 0 0 45545

Szerinted  a lócitrom évszám függő?    Ha valaki loval akar közlekedni,akkor közlekedjen azzal.   Nem kötelező mindenből a legmodernebbet használni.   Hamarabb közlekedtek lóval ott, ahol most bicikli út van.     Kérdezhetné egy lóval közlekedő,hogy miért csináltak bicikli utat oda,ahol  több száz évig loval közlekedtek???

Előzmény: gamblman+ (45542)
gamblman+ Creative Commons License 2016.04.10 0 0 45544

Most igen. De nem véletlenül Bécsi út például az Eternit címe. Már a római korban is ez a nyomvonal volt és Bécsi útnak hívták több száz éve is. Ja most 1-es út, de soha nem vezetett Csehszlovákiába.

Előzmény: nagypuli (45543)
nagypuli Creative Commons License 2016.04.10 0 0 45543

Csak füzítőig megy ...  :D  Onnan az egyes visz tovább  :D

 

Előzmény: gamblman+ (45542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!