Keresés

Részletes keresés

Melody2001 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1160

Zsüzsüke!

A vízben lévő, gyökereztetés alatt álló leandereken -némelyiken- van bimbó. A nagyok meg kb. egy hét múlva kezdenek nyílni.

Előzmény: Zsüzsüke (1156)
wanda21 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1159

Szia Len!

 

Láttam ,hogy van fehéred az engem érdekelne. Én Pesten lakom, írd meg, hogy hogyan tudnánk megoldani!

Azt is írom még egyszer, hogy még nincs leválasztva az "alany", ha tudunk valahol találkozni és úgy cserélni akkor nem gyökereztetem meg- persze ha az úgy Neked is jó, vagy pedig akkor lerakom vízbe és majd megbeszéljük hogyan is tudnánk megoldani a dolgot. Illetve nem tudom, hogy Neked milyen "állapotban" vannak, vagy esetleg milyet tudsz adni?

Illetve Békés megyében is járatos vagyok, sosem lehet tudni ki merre jár ugye!:))

Üdv: Wanda

Előzmény: Len (1130)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1158

Amin rajta a bimbó az oké, hogy kivirágzik, de amin nincs az vajon hoz bimbót?

 

Ja az erkélyt most pakolásztam át. Vettem ma 4 muskátlit(rózsaszínt) és a leanderek közzé tettem. Nagyon jól néz ki így.

Sajna az enyémek még nem viritanak! :(

Előzmény: rágica (1157)
rágica Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1157
Egyáltalán nem biztos. Nekem vannak olyan gyökereztetés alatt állók, amik bimbót hajtanak. Földbe ültetés után pedig ki is virágoznak. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg fajtától függ.
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1156

Ma kaptam egy sötét rózsaszín leandert! Sajna a virágját még nem mutatja!

Szerintetek mennyire igaz az, hogy a fiatal frissen ülltetett hajtások 1 évesen virágoznak? Ezt ma hallottam!

fefko Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1155
Gyönyörűek a virágok. Az enyémek is bimbósak már, alig várom azt a csodálatos vanília illatot amit árasztanak. majd rakok fel róla képet ha kinyílnak. Nagyon szépen rendbejöttek és ezerrel növekednek és nagyon szépek. Hatalmas nagy széles leveleket hajtott. Van valaki Vas megyéből csere-bere céljából?
rágica Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1154
Azt hiszem nem kell ezen rágódni! Lehet, hogy jövőre többen leszünk, hiszen az idei újak jól felbuzdulnak, és elkezdenek gyűjtögetni. Akkor aztán még több cserealap keletkezik. Addig is alakulhatnak egyéni akciók, mint ahogy már voltak is.
Más.
Múlt héten jól átültettük friss földbe a gyönyörűségeket. Férjem ötlete és munkája segítségével be is ástuk a földbe az edényeket, mert egy kisebb szél hatására is állandóan hasaltak. Most aztán kiadtam az utasítás: Tessék virágozni!
Előzmény: kinszky (1153)
kinszky Creative Commons License 2005.05.20 0 0 1153

Rágica, Zsüzsüke !

Teljesen igazatok van! Persze, hogy nagy öröm adni, nagy öröm kapni. Nem is tudom, melyik a nagyobb öröm. Olvasom, hogy nagyon sokan képesek még postára is adni, más topicban még Kanadából is érkezett valakinek magocska!

Az én esetemben csak az a probléma, hogy nemigen van még semmilyen cserealanyom.  Ez kicsit visszatart attól, hogy kunyerbáljak. Ha van alanyom, bennem sem merül fel, hogy pénzt kérjek érte, de ha nem tudok semmit adni .... egyelőre :-((( Nekem is az az elvem, hogy még többen találkozni, beszélgetni, barátkozni még jobb, de látjátok, van, akinek nem működik ez. Azért írtam azt is, hogy ha konkrét időpont lesz - akár Nagykőrösön is - megpróbálom megoldani, legfeljebb emberem keres a közelben egy horgásztavat!

Szóval tényleg csak azért volt a pénzes ötlet, mert valmelyiktek írta, hogy 900-ért lehet vásárolni fiatal szaporításokat. Különben meg, postára akár utánvéttel is fel lehet adni, de az a minimális postaköltség, amiért valakinek elküldöm, nekem sem okozna gondot.  Szóval, ezek csak ötletek voltak .... némelyik hülyének minősült, bocsika :(((

Előzmény: Zsüzsüke (1151)
csingibing Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1152

Szia Melody!

Én Wekerlén lakom, és végülis bármikor jó, mert gyesen vagyok a kisebbikkel. Hogy tudnánk találkozni? Az email címem: kiss.family@freemail.hu, én nem találtam a tiédet. Köszi

Előzmény: Melody2001 (1140)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1151

Hát nem tudom én nagyon örültem amikor például kaptam növénykét és boldog voltam és nagyon hálás! És most is szeretném megköszönni a segítséget! A másik meg így alakulnak a barátságok! 

Sajna nekem sincs még óriás fám de ha lesz akkor én se fogom pénzért adni! Ha meg tudok segíteni szerzek olyan növényt cserébe amit ő szeretne mert lehet abban a témában én vagyok ügyesebb!

Több társunkat ismerve mondhatom mindenki szívből ajánlja fel, és még a szállítást is megszervezzük. Szerintem ha már ezen is elkezdünk nyerészkedni akkor sose lesz sok szép növénykénk. Nálunk itt debrecenben meg talán akkor ezért nem tudok más színhez hozzájutni?

Az esszmecsere meg azért lenne jó 1 helyen 1 időben, hogy ne csoportosuljunk hanem összetartsunk! Talán ez ami hiányzik ebben a rohanó világban!

Szerintem!

Előzmény: kinszky (1144)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1150
Postán egy eldobható műanyag üvegbe könnyen megoldható! Én már kaptam így növényt és semmi baja nem lett! Annyi, hogy a postaköltséget te fizeted! Nem nagy dolog!Ezért ne add fel álmaid!
Előzmény: bombaba (1148)
rágica Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1149
Köszönöm hosszas, meggyőző érveidet. Megint csak be kell látni, hogy aki nem Pesti...
Nem erőszakoskodom én. Azt gondolom, aki nagyon szeretne valamit megkapni, az megtalálja rá a módot. Továbbra is fenntartom, hogy az erre járók becsöngethetnek.
Azt a bizonyos "árusítást" pedig nem nekem találták ki. Lehet, hogy élhetetlen vagyok? Számomra az természetes, hogy az ami nekem csak úgy van, azt ha tudok másnak is adok. Így utánagondolva évente több tízezer forintot árulhattam volna. De nekem ez így okoz örömet.
Előzmény: kinszky (1144)
bombaba Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1148

Stiglinc,

nagyon köszönöm, ez gyönyörü szép, csak sajna Pécs az már nem annyira Pest-környék... És évek telnek el, mire egyszer arra járok...

A barackszin meglehet, csak az emlékeimben él (közel 15 éve Görögországban láttam, megvallom őszintén, loptam is belőle, de nem sikerült meggyökereztetnem.)

Előzmény: stiglinc (1145)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1147
A készlet erejéig :-)
Előzmény: kinszky (1146)
kinszky Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1146

Na, most jön a sorbanállás!

Lehet erre másnak is jelentkezni?

Előzmény: stiglinc (1145)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1145

Ha ez neked elég barackszínű és Pest környékén lax, néhány hajtást fel tudok ajánlani:

 

 

 

Előzmény: bombaba (1138)
kinszky Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1144

Kedves Rágica!

Egyszer már én "lecsaptam" Rád, cserebere/virágszerzés címén. Nos, ami a találkozót illeti. Véleményem szerint az alföldiek hozzanak össze egy találkozót - aki benne van majd előbb-utóbb jelentkezik. Én, mint pesti, részemről maradnék amellett, amit válaszoltál nekem - tehát, ha arra járok ...  A Szabadság téren dolgozik városodban egy kollégám, legfeljebb vele szervezkedhetnék. Nos, egyelőre a csere-növénykéink óvodások, ezért nem töröm magam a felajánlással. Amúgy meg olyasmi sem lenne szégyen, ha Ti, akik intenzíven szaporítotok is, netán némi kis aprópénzért adnátok (400-500-ra gondolok) hajtáskákat, persze, ami már tuti, gyökeres v. kis műa. cserépkében. Ez szerintem nem szégyen és nem nyerészkedés, mert van aki nem tud otthon "nagyüzemet" csinálni, mármint hajtatásilag. Sokan hibiszkuszoznak is pl. az e toposok között vagy egyéb más virágból van cserealany.

Aztán szervezkedhetnénk mondjuk Pesten, Dunántúlon, stb. Olvasok itt Kispestet, Pest környékén - ebbe tudunk majd beszállni Pestlőrincről. Ugyanis kedves Rágica egy találka, eszmecsere nagyon csábító, de ha mondjuk én leutazom Nagykőrösre, azért a pénzért már vásárolni tudok ... affene az anyagias mindenét. Azért, ha nyári kirándulásnak meg tudja az ember oldani, és van konkrét időpont, ami netán megfelel, mégiscsak elképzelhető az is, hogy beszáll az ember valami különleges szerzemény reményében. De mondom, én inkább akkor, ha már tudok valamit ellentételül ajánlani.

Ha valakinek tetszik az általam felvetett "fizetős" módszer, reagáljon. Ehhez még annyit, hogy én pl. vettem a Villányin 400-ért kefevirág csemetét, műa. poharasat, most nevelgetem, szépen fejlődik. Ez nagyobb örömet okoz, mintha 3-4 sokezerért vásárolok egy kész csodát, hadd irigyeljék a szomszédok. Kaptam a lányomtól egy szép virágzó bugit anyáknapjára, kiadta érte a sok pénzt, a virág a helyváltozás miatt eldobta összes virágát, most majdnem kopaszka. Hát érdemes volt? (Csak azért, mert én örültem és örülök, de a pénzért meg a virágért kár!)

Amúgy meg virágszerető emberekkel beszélgetni, találkozni mindig öröm! A jó idő majd meghozza a találkozásvágyat.

Előzmény: rágica (1139)
kinszky Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1143

Halihó, itt vagyok - nem Ági. És nem is annyira "törzs" - a legtöbbször olvasok.

A növényeink még növendékek. A tuti dupla rózsaszín egyik kidöglött, a másik megbetegedett. Várjuk a kinyílását egy bordónak és szimpla rózsaszínnek. Ezeken kívül még kellene majd nyílnia dupla sárgának, de mint korábban említettem, ennek a képen olyan hatása van, mintha vajszínű lenne, sárga középpel. Meglátjuk.

Amúgy a katalógusban szép képet mutatnak, de a növény, amit megrendelsz, meglehet negyedakkora sincs és virágtalan.

Előzmény: Zsüzsüke (1127)
puszilva Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1142

Segítsetek!

 

Nem emlékszem ill. nem is találom a hozzászólások között a következő jelenség megfejtését:

 

Piros leander, amelynek alsó levelei elszáradnak és hosszában pöndörödnek, a felsőkön pedig határozottan, egymástól elkülönülő sárga foltok ( a felezett sárgaborsóra emlékeztetnek nagyságban és színben)

Mellesleg nem haladnak sehová a friss rügyek.

Kb. 1,5 hónapja frissen van átültetve és kint van a szabadban, de nem tudom mi lett vele.

Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1141

Engem tutira feldobott!

 

Sajna tegnap itt olyan vihar volt, hogy szegény növények! Még jég is volt!

 

Te pontosabban merre fele székelsz?

 

A tetves virágos dologgal tavaly én is megjártam! Azóta legfeljebb ha nem tudok ellenállni akkor vesztegzárba teszem amig le nem írtom!

Ja a fokhagyma tuti siker a bogarak ellen. Tegnap igaz kicsit mosolyogtak munkatársaim mit keres egy félig fejlett hagyma a cserépbe de amikor látták a bizonyítékot akkor ámultak!

Előzmény: bombaba (1138)
Melody2001 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1140

Csinqibinq

Tegnap is voltam Kispesten, kis kerülővel útba esik. Ha írsz egy mailt, megbeszéljük és oda tudom adni.

Előzmény: csingibing (1136)
rágica Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1139
Látom mégsem olyan jó hely ez a találkához. Azért, ha valaki erre jár szóljon és szívesen gazdagítom a leander kertészetét, persze a cserét én sem vetem meg.
Most éppen az állítólagos sárga nyílására várok. De ilyen ítéletidőben azt hiszem várhatok is!
bombaba Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1138

Egyszer már feltettem ezeket a fotókat, de ilyen ronda időben talán felüdit valakit.

Nekem csak ezek vannak, illetve a sárgásból van még egy fajta, aminek a szirmai más formájuak. Igazából barackszint vadásztam, de ezt találtam. Itt a piacon szoktak nénik árulni elfogadható áron leandert, a virágboltok iszonyatos árat kérnek értük és többnyire nagyon lepukkantak (sápadtak, tápanyaghiányosak, még jó, ha nem tetvesek is).

 

 

Előzmény: Zsüzsüke (1134)
puszilva Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1137

Én is a keleti régióban vagyok (Hódmezővásárhely)és szívesen beszállnék.

Valami "jóféle" pirosat vagy bordót szeretnék, ami nem olyan kényes.

Amit rendeltem a Strkl-ból nem akar beindulni, pedig a többi már "megbolondult"!

Esetleg nem jön vki a szegedi borfesztiválra most a hétvégén?

csingibing Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1136

Szia Melody!

Nagyon szeretném a novénykét. Én Kispesten lakom, de el is tudnék menni érte vhogy, ha megírnád, hol laksz. És azt is, mit szeretnél cserébe. 

Előzmény: Melody2001 (1129)
rágica Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1135
Szerintem nagyon jó helyen a találkához. Úgy saccra középen. Nagykőrösön. Most döntsetek Ti, hogy jó hely-e, vagy keressünk közelebbit? Közelebbit? Ennél közelebbit én nem is találhatnék. De Nektek közelebbit.
Előzmény: stiglinc (1131)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1134

Halleluja! Már kétségbe estem, hogy csak én vagyok! Nem mintha most jobb lenne de tudom más is van rajtam kívűl! Nálatok azért gondolom nagyobb a választék. Nálunk a rózsaszín és a fehér leanderen kívűl nem sok mindent ismernek!

Egy két fanatikus mint én is azoknál előfordul a piros és a vajszín! Itt csíkos levelűről ne is álmodjak!

Az ország keleti részéről van valaki?

Előzmény: bombaba (1133)
bombaba Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1133
Vigasztalódj, nem vagy egyedül nem pesti, én meg az ország másik végéből!
Előzmény: Zsüzsüke (1132)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1132

Amilyen az én formám Pest és környéke!

Szerintem itt egyedül én vagyok távol lakó! (Debrecen)

stiglinc Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1131
Hol van ez az "itten nálunk"? Mert amúgy nagyon jó az ötlet. Nekem is lenne mindenféle szaporítmányom elajándékozandó.
Előzmény: rágica (1128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!