Keresés

Részletes keresés

quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 605
Jahh akartam irni, hogy nekem is jol el van rakva nagy halom - igaz sok lanyos is, de uni is akad boven - gyerekruha... es a kezdo adaghoz semmikeppen nem ferek hozza mar... igy jartam :o) Most vehetek mindenbol ujat. (mondjuk angolpolyat pont nyari gyereknel szivesen hasznaltam volna, na de azt tuti nem veszek, hamar ki is novik... otthon meg van vagy 3 total uni... badik, rugik... hat majd hugomnak ha egyszer...)
Előzmény: KicsiManci (601)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 604

Igy nez ki egy 12 hetes allitolagos fiu alulnezetbol :DD (aszondjatok van remeny, hogy ez megsem az ami? :DDD)

 

 

En egyebkent szinte teljesen biztos, hogy az agyamban fogok szilveszterezni... mondjuk Eckhart Tolleval, illetve az altala irottakkal... nagyon esetleg tévé :o))

Előzmény: franciacsibe (602)
KicsiManci Creative Commons License 2009.12.30 0 0 603
Igen, csak a 12 hetesen annyira jól látszott a "fütyije", most pedig semmi.
Nekünk ő lesz első baba, és mindenképp unisexet vettünk volna sokat, de jó lett volna néhány csini kék, vagy rózsaszín is.
És most ez a bizonytalanság....
Előzmény: franciacsibe (602)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 602
a 12 hetes uh-n meg valoban nem nagyon lehet latni, en inkabb a 20 hetesnek hinnek.
Nalatok amugy is az elso gyerek, nem? Egesz kicsiben akkor jobb uniszexet venni, ujra fel tudjatok majd hasznalni :) (en Lukanal csak sargat, zoldet es feheret vettem 3 hos korig, most gyakorlatilag semmit nem kell vasarolnom :)

mi szilveszterkor itthon, ide jon a csalad. megyek is takaritani :))
Előzmény: KicsiManci (601)
KicsiManci Creative Commons License 2009.12.30 0 0 601
A 12 hetes ultrahangon 98%-ra mondták, hogy fiú, tegnap pedig semmi fityegőt nem találtak, bárhogy nézték. Azt mondták, hogy szinte biztos, hogy lány :-))
Azt hiszem, csak unisex dolgokat fogunk venni....
Az elalvás nekem is nehezen megy, éjfélig is fenn vagyok, de reggel alig bírok felkelni 8 órakor.

Ki hol szilveszterezik?
Előzmény: franciacsibe (592)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 600
a sima combfix is ottmarad amugy :))))))
en szoknya ala jobban is szeretem mint a harisnyanadragot, foleg nyaron kevesbe izzad bele az ember (ha mar pl kiskosztumot kell hordani munka miatt es azzal ugye nem lehet csupasz lab).
Előzmény: quilla (599)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 599
Latvanyra is olyan, oke nem a legvekonyabb, de a teli verzioju vastabb nejlonok szintjen van vastagsagban, es tok jo kenyelmes.... ezt meg most sem hiszem el :o) Es ottmarad :DDD nekem ez nagyon tetszik, a csecsemoknek persze minden uj :DD
Előzmény: franciacsibe (598)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 598
tenyleg jol nez ki :) teljesen olyan mint egy normal combfix (nekem van par, extra alkalmakra ;)) lehet en is veszek ilyesmit, utananezek van-e itt is (a parom nagymamajat azert nem kerem meg hogy kuldjon egy ilyet :)))
Előzmény: quilla (597)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 597

http://www.ibicicalze.com/_english/marchi_prodotti/_compressione_graduata.cfm

na ezt a markat adtak a patikaban, de recept nem is kell hozza amugy, csak az enyhe copressio miatt kaphato ott gondolom en. Nem tudom mi ez magyarul, nekem eddig is volt gumiharisnyam az a vastag.. eztt meg a doki itt ugy hivja 'descanso' vagyis pihenteto vagymi, de szerintemmagyarul ilyen kategoria nincs. Mindenesetre a normal es az orvosi pressios kozotti erosseg.

Előzmény: franciacsibe (595)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 596
Neki nagyon bejott :) Igazabol nekem is, csak mas oknal fogva :) Tenyleg ugy tunik igy nem faj a labam... el nem tudtam kepzelni, hogy ez majd ugy magatol ottmarad a combomon (mer nem harisnyatartos persze :)) de ott marad, es kellemesen ossze is tartja a labam, nem tul szoros de evoidens... hat a vegen meg igy maradok kesobbiekre nezve is. Bar hatarozottan olcsobb az 'eldobhatos' nejlonharisnya telire, mint egy ilyen csoda, na de ha aldasos a hatasa... :o)))
Előzmény: franciacsibe (595)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 595
aaa, nem, ejjel eleve ketorankent kelek wc-re menes ugyben. Aztan meg attol fugg, ha a baba kooperativ, gyorsan visszaalszom, de ha nem... allandoan rugdos, hogy szerinte nem jol fekszem, mocorog, birizgalja a bordaimat, stb.
Meg is jegyeztem hogy kezdodik az utolso negy honap, amikor mar semmi nem jo :)))

legalabb jo csipkes a combfixed? a parod tuti ertekeli ;))))))
Előzmény: quilla (594)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 594

Es ejjel is tudsz aludni? Hajnalban mar en is elalszom, es ha nincs okom a kelesre (ma volt) akkor a 9-10 lazan megy nekem is, de ejfel-egy korul en meg total almatlan vagyok.

Fuu kaptam comfixet a dokitol - nem az az orvosi copressios, olyan mint egy elit csipkes combfix, csak sokkal eroseb nejlon - es tegnap nagyon jol vizsgazott, alig ereztem valamit a labfajasbol. Itt ugy tunik o ezt menetrendszeruen irja fel mindenkinek, es egyelore asszem be fog valni a dolog. (meg eletemben nem hordtam combfixet, egyszer el kell kezdeni :D)

Előzmény: franciacsibe (592)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 593
elirtam, a ketoras 7.1 lett, igy mar jobban hangzik :)
Előzmény: franciacsibe (592)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 592
Miert, mi volt ez a kavaras a nemmel?

en tegnapelott voltam cukroslottyot inni, brrrrrr
de az ertekeim jok, az ehgyomri 4.8, a ketoras 7.8.
egyedul a vas alacsony kicsit, pedig szedem a vastablettat. mindegy, megyek 5-en a dokihoz, megkerdezem szedjek-e kettot.
amugy pihenek, a ket nagyobbik nincs itthon, szoval egyedul, reggel 9-fel 10-ig alszom, reg volt ilyen :)))) meg keszulok a szilveszterre, hozzank jon a csalad, ugyhogy boven akad meg takaritani es pakolnivalo, aztan a fozes is.
Előzmény: KicsiManci (591)
KicsiManci Creative Commons License 2009.12.30 0 0 591
Sziasztok!
Na megvolt a genetikai ultrahang tegnap, úgy néz ki, hogy a mi kisbabánk humorista lesz, jól megviccelt minket a nemével. Lehet, hogy a születéséig ki sem derül igazán.....?:-)

Egyébként pedig minden a legnagyobb rendben, jól vagyunk, és egészségesek. Már apával is tudatja a pici, hogy odabenn van, jó nagyokat rúg...és olyan gyönyörű :-)))

További kellemes ünnepeket mindenkinek!!!
Bubucka* Creative Commons License 2009.12.24 0 0 590
Minden kedves topiktagnak és családjának nagyon boldog karácsonyt kívánok!

N Nycky Creative Commons License 2009.12.23 0 0 589
Hali!

Hát nevekel tényleg elég sok baj lehet, ha valaki nem magyarországon magyar nevet akar adni, vagy éppen olyat ami magyarországon is és kint is jó.
Ami a Leokádiát illeti, én is hallottam már róla, de azt nem tudom szerepel-e még a nevek között, de mi is azzal szoktunk hülyéskedni, ha valakinek nem tetszik a gyerek neve, hogy mé a Leokádia jobb lett volna?

Más.
Ami a császárt illeti, sajna 9összehasonlítási alapom nincsen, mert normál úton sosem szültem, pedig mindíg is azt szerettem volna, de hát két császár után már nincs választási lehetőségem, már csak császáros lehet a harmadik is.
Na szóval én is hallottam, olyat, hogy esetleg nem alakul ki a kötödés az anya és a gyerek között, de ez nagy hülyeség, semmi sem igaz belőle, esetleg az anyának van belőle baja, ha szülni akart, mert még erre sem volt képes, de tuti nem befolyásolja a gyerekkel a kapcsolatot.
Ami viszont azt illeti, a műtét maga nem fájdalmas a műtétre kapott érzéstelenítés miatt, de utána viszont alig bírtam felkelni az ágyból, de még oldalra fordulni is nagyon nehéz volt. Fáj a seb még elég sokáig, nehéz magamat is elviselni vele, nemhogy még úgymond tornázni vele, azaz pl felmászni egy emeletes ágyra. (pechemre nekünk galéiaágyunk van, de majd az első pár hétben amíg rendbe nem jövök, addig leköltözünk aludni egy kihúzható ágyra)
Szóval eleve maga a vágás helye eléggé tud fájni, de az is tény, hogy utána kapja az ember a méhösszhúzókat, és az sem éppen kellmes dolog, na meg ugye amikor szoptat valaki, annak is méhösszehúzó hatása van, azaz maga a szoptatás sem kellemes miatta eleinte, bár nekem az az emlékem, hogy a vágás helye sokkal jobban fáj mint a méhösszehúzódások, azaz azok csak amolyan kellemetlenek a heg fájdalma mellett.
Ebben ugyannem vagyok otthon, de az alapján amit olvastam, maga a szülés viszont elvileg pont arra van, hogy a méh összehúzódjon, és ezzel préselje ki magából a gyereket, azaz azok a méhösszehúzódások amiken a császárosok a császár után esnek át, azoknákl akik normál úton szültek a szülés alatt megvannak, azaz elvileg utána már igazi kemény méhösszehúzódások már nincsenek.
De mondom mégegyszer, ezt az alapján mondom, amit olvastam, és vagy igaz vagy nem, nwem tudom, mert sajnos szülnöm sosem sikerült, és sajnos már nem is fog.

Visszatérve kicsit a nevekre, annakidején mindkét lánykánál mi is szenvedtünk eleget amire meglett a lánynév, bezzeg a fiúnév már az első babánál megvolt, csak éppen először 2 lány érkezett, de azért harmadjára meglessz a fiú is, és megkapja zat a nevet, amit már az elsőnél akartam.
Viszont ha szüléskor kiderülne, hogy mégis harmadiknak is lány lenne, akkor bajban lennénk, mert lánynevünk még nincs, és nem is tervezünk keresni. Más nem majd az egyik szülésznő után kapja a nevét a gyerek, vagy mit tudom én. Ne legyen lány, ha már egyszer két uh-n is fiúnak mondták.

Niki

Ja igen, és mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünepeket, és Boldog Új évet is, ha addig nem járnék erre.

Niki

quilla Creative Commons License 2009.12.23 0 0 588
En adagoltam :) Az az 5-6 nevet amit elkepzelhetonek talaltam (mar ez most a fiunevekre vonatkozoan, mert lanyoknal ugye hatartalan a fantaziam :DD) de igazabol soha ugy elsore nem szerettem bele smemibe :) Nos oda jutotunk, hogy akadt egy darab amit eddig mind a ketten megemeszthetonek es elfogahatonak es adhatonak talaltunk :) Lehet en itt fel is adom, mert remenytelen, az enyimekbol tobb nemtetszett neki, pedig nekunk ket orszag nev-anyaga alla rendelkezesunkre, de valahogy nem megy ez nekunk :D Mondtam is embernek rosszul osszpontositott, o is lanyt keszult alkotni, en is azzal szamoltam :D:D:D:D
Előzmény: toria78 (587)
toria78 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 587
Örülök, hogy a nevekről megy a diskurzus - néha benézek a gyerekneves topicba is, ötletért, mert van 1 lánynevünk, amit még ugye nem használtunk fel, tehát szerencsére azon nem kell filózni, fiúnevünk nincs, azt a múltkor is nehezen szültük meg.. de több nincs... listát már írtam, férjnek majd adagolni kell
quilla Creative Commons License 2009.12.23 0 0 586

Jahh igen, hulye nevek es kimondhatatlanok :) Nos utobbi van itt is amine egy magyar megakadna, de ez csak az ellenseg megtevesztesere szolgal, pl az Aarão= Aron :DD Vagy az Abraão= Abraham de pl Abrahamkent ez utobbi nem is adhato portugaloknak.

Na a hulye neveknel olyanra gondoltam, mint a Luis Figo mint igy egyben adhato keresztnev a gyereknek :DD Vagy a Vasco da Gama szinten keresztnevkent. Anonimus nincsen, de talaltam ra alternativat, mint a Hermano Infante.... a hermano az fiutesot jelent (ocsi :DDD) az infante meg ugye gyereket, szoval anonimus alternativajanak tokeletes :) Es lehetne a gyerekem Airton Sena is :DD Bar ez ket kulon szemelynev de ha kreativ a szulo?! :DD Azert az itt nem gaz de otthon nagyon gaz nevek koztt a ferfi Bassarme es a noi Leokadia viszi a palmat :DD (ez utobbi regen volt odahaza is, szerintem most nincs a listan mar)

Előzmény: MissEarnshaw (582)
quilla Creative Commons License 2009.12.23 0 0 585

Miss, a nagyobbik, Mo-n szuletett lanyom neve Bolivia Liduvina :DD Ez eleg extrem? :DD

A Peter az itt is menne siman gond nelkul, bar itt ugye Pedrot hasznalnak. (teljesen meglepett, hogy a magyar adhatok kozott is szerepel a Pedro)

Most kepzeld el az en Liliannamat a Szücs vezeteknevvel... szegeny gyerek eleget szenved vele, illetve hat mindenki, es igy talan o az egyetlen akinel a suliban sem hasznaljak soha, sehol.... es mivel mindenkinek dupla csaladneve van itt, ezert enyim gyerek talalekonyan 'felvette' az itteni csaladnevunket hogy valamit tudjon mondani is ha muszaj :) Persze ez nem hivatalosan, csak a sajat eletet megkonyitendo.

Előzmény: MissEarnshaw (582)
quilla Creative Commons License 2009.12.23 0 0 584
:o)) Azt ugye nem is tudod, hogy az en Mancim, a kisebbik az Lilianna. Mondjuk o igy ket n-el magyarul, itt jellemzoen lesporolnak belole egyet :) Odahaza ez a verzio (a Liliána meg a Lili mellett) eleg ritka, itt meg teljesen jo, nincsenek problemai :) (nem ugy, mint nekem a full nemzetkozi, gyerekkoromban total ritka Szonjaval) Jahh, Lilianna Blanka  a lany, vagyis ez a tudomanyos neve, mert ugye feher liliom :DDDDD
Előzmény: franciacsibe (581)
MissEarnshaw Creative Commons License 2009.12.23 0 0 583
Öööö, szerintem még nem írtam itt le, ez egy elég gáz probléma, max priviben... :)))
Előzmény: franciacsibe (581)
MissEarnshaw Creative Commons License 2009.12.23 0 0 582
Hát az írekkel hülye neveket illetően szerintem kevés nemzet vetélkedhet. :))) Vagyis ezek nem hülye nevek, csak kiejthetetlenek. Lásd a kedvenc Siobhán példámat, ami Shiwan-nak ejtődik és lánynév. (Ezer évig azt hittük, fiú. :))

A fiúnevünket illetően nem úgy értettem, hogy magyar nevet adunk, hogy ősmagyarkodunk, hanem hogy nemzetközi név lesz, magyar írással. Nem kerülgetem a kását, Péter lesz, ha fiú, szóval ha egy írnek nem tetszik, max lehagyja az ékezetet az É-ről. A férjem vezetékneve is elég "egyszerű", semmi flanc, néha viccesen ejtik, de eddig még mindenki megoldotta, nincs benne zavarba ejtő zs, sz, ö, ü, ilyesmik hálistennek. :))) Meg nem is tudjuk, itt maradunk-e... Jó, pár év még oké, de nem bizti, hogy 5-10 év múlva sem megyünk haza. (Nekem kicsit más, magyar férjjel, mindig benne van a pakliban, hogy pakolunk és haza.) Amúgy ismerek magyar szülőkkel, magyar vezetéknévvel egy Deirdre-t, szerintem borzasztó, képzeld el szegény gyereket ha hazaköltöznek. (Bár ha azt mondod, nem rettensz az extremitásoktól... :D)
Előzmény: quilla (580)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.23 0 0 581
Miss, en lemaradtam, miert szulnel csaszarral tulkepp?

neveknel mi is olyat keresunk, amit itt elmegy, viszont nem teljesen francia, es amit Portugaliaban es Magyarorszgaon is ki lehet ejteni :) (olasz-magyar-francia viszonylatban ilyen volt a Luka).
Meg jo lenne ha a-ra vegzodne a Jessica es a Luka melle, ez fiunevben eleg nehez, meg nem talaltunk, lanynevben a Vera es a Liliana az ami tetszik, valoszinuleg az utobbi lesz a befuto.
Előzmény: MissEarnshaw (579)
quilla Creative Commons License 2009.12.23 0 0 580

Miss, tul sok echte portugal nevet nem ismerek, szoval csak portugaliaban hasznalatosakat, van koztuk sok ami eleg nemzetkozi. De hulye nevek lehetosegeben vezeto pozicioban vannak :)

De nem hiszem, hogy en fogok tudni segiteni, en 'ritka' nev kedvelo voltam mindig is nem megrettenve az extremitasoktol :) Viszont nekem a parom portugal es a gyerek egyelore nem ugy nez ki, hogy Mo-n none fel, ezert kifejezetten kitolas lenne vele egy magyar nev, hogy az egyszerueknel maradjak az Emese, Janka a Zsofia, a Csenge vagy a Zsolt, Gyorgy, Attila kifejezetten megnehezitenek barki eletet errefele :D Ugyhogy lehet hulyen nez ki a ti vezeteknevetek melle egy nagyonir dolog, de lehet az is, hogy egy teljesen egyszeru magyar nev egy eletre jelzes erteku marad ott is :)

Előzmény: MissEarnshaw (579)
MissEarnshaw Creative Commons License 2009.12.23 0 0 579
Még mindig nem hívtak, majd dél körül összeszedem magam és kinyomozok egy telefonszámot és érdeklődöm. :( Vagy marad a január 19...

Nem, nem járok én semmire. :D Neked hogy tetszik? És hasznos?

Arra gondoltam, majd ha már otthon leszek, elmegyek a klinika szülésfelkészítőjére, megnézem, milyen. Állítólag ha ott szülsz, ingyenes, ennyit tudok róla. Tegnap kicsit utánaolvastam a császárnak, hát nem vagyok elájulva, sokaknak ezerszer rosszabb, mint a hüvelyi szülés. :( Mondjuk engem a "nem alakul ki AZ a kapcsolat" nem érdekel, mert az MÁR alakul, nem hiszem, hogy a préselés hozná ki az anyai ösztönöket... Én már most érzem, hogy változom és punktum, a dolog ezen oldala hidegen hagy, ha császárral szülök, akkor is Anya leszek, tudom. Viszont hogy sokszor nincs tej, hogy a méhösszehúzó anyagok iszonyú fájdalmasak - hát ez kicsit ijesztő. Normál szülésnél nincs ilyen méhösszehúzás? Még nem tiszta minden, de szeretném tudni, mi vár rám, olyan kicsinek érzem magam belül (meg kívül is, pedig az nem játszik be, 164/57-nél)... :)))

Bubucka: Lánynév nekünk sincs még. Pont ez a helyzet, nekem van két tippem, azok közül az egyiket mindenki leszólja kb körülöttem a szüleimen és magamon kívül, pedig szerintem szép, a másik pedig olyan "ha nincs jobb, akkor talán ez lesz" a férjem szemében. Eddig más tippünk nincsen, valahogy egyik női név sem tetszik igazán a férjemnek... :( Úgyhogy reméljük fiú lesz. :))
Ti meg már most gyúrjatok a következőre, hátha pont ő lesz fiú és nem lesz gond a névvel! :)))

Quilla: Kitartás. :) És taníts minket, adj női neveket, látod, bajban vagyunk. :) Vagy portugál neveket találtatok ki? (Néha mi is elfilózunk, hogy poénból ír nevet kéne adni szegény gyereknek he-he. Rettentő jól mutatna a magyar vezetékneve után egy Siobhán vagy egy Aoife. :)))

Lányok, én innen is búcsúzom kicsit, még sehol sem tartok a karácsonnyal, most nekiállok sütni és takarítani, további jó gömbölyödést nektek és persze szépséges karácsonyt kívánok és jövőre találkozunk! (Ha addig eszembe nem jut még valami fontos. :))
Előzmény: kiscsirek (572)
quilla Creative Commons License 2009.12.22 0 0 578
Nalunk pont forditva van :) Meg vagy 10 lanyra valo jobbnal jobb otletem lenne, erre ugye szinte biztosra kiderult, hogy fiu erkezik :) Sosem volt egy fiunevem sem, hat most is megy a tiprodas rendesen. Sajnos az Anonimus nem bejegyezheto keresztnevnek :DD
Előzmény: Bubucka* (576)
quilla Creative Commons License 2009.12.22 0 0 577

De jo, hogy lett itt elet :)

Hoztam a portugal oltas-Saga kovetkezo (messze nem az utolso :D) felvonasat.

Mara sikerult egy ertelmes es cooperativ embert kifogni a sajat egeszsegkozpontomban (na nem, tul egyszeru lenne ha ok oltananak, azt a kozponti kozpontban kell majd :D de a csajszi minden segitseget megigert) es ezen oknal fogva ma kiderult, hogy 5 eve az a balgageza elozo es csokkent ertelmu (komolyan, nulla felfogokepessege volt az akkori recepciosnak) kollegina ugy jegyzett be engem, mint utcarol egyszeri alkalommal beesett kulfodlit. Hogy ezt miert tette azt senki nem erti, hiszen akkor sem orvoshoz mentem oda, hanem regisztracio miatt, hogy kapjak egy TB szamot vegre, mert a maganbiztosito kerte az allami TB szamot. Nos mint kiderult, az egesz ugy rossz ahogy van, en tulajdonkeppen mintha nem is leteznek, ugyhogy iszonyu mak, hogy a maganbiztositoknal ez sosem bukott ki, valamint, hogy a multkor a korhazban az ingyenes terhesambulancian nem hajitottak ki :) Mondjuk volt maganban kapott ervenyes portugal terheskonyvem, igy nem gyanakodtak a szamomra (bezzeg otthon, az elso szamitogep kikopne, hogy nem aktiv a tajszamom). Ugyhogy mindezek utan holnap, 5 ev utan ismetelten osszes letezo papirommal bevonulok es vegre allitolag rendbetesznek es hivatalositanak. De jo lesz!! (vajon mi lehet a gyerekemmel? szerintem ugyanez pepitaban) Es allitolag adni fog a sosem latott korzetim engedelyt is, es akkor ez a kedves recepcios holgy felvetet a kozponti kozpont listajara es akkor mar minden remenyem meglesz, hogy egyszer tenyleg beoltanak :)

Bubucka* Creative Commons License 2009.12.22 0 0 576
Köszi.
Na, a nőuralmat majd meglátjuk, ugyanis férjem eléggé erőteljes személyiség, így nehéz őt überelni és elnyomni. :-))
Anno a kislányom neve az utolsó 2 hétben dőlt el, így addig még tényleg van időnk most is. :-))
Bezzeg fiúnevünk egyből lenne. :-))
Előzmény: kiscsirek (575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!