Keresés

Részletes keresés

kosaz Creative Commons License 2010.01.12 0 0 276
értettem!
:-)
Előzmény: Dulifuli (274)
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 275
Pontosítok: továbbküldés esetén talán nem olyan vészes, de akkor is jobb, ha nem így csináljuk. Különben majdnem biztosan kavarodás lesz belőle. Ráadásul nemrég írta valaki, hogy ha elkezd valamit szerkeszteni, akkor nem az újat küldi el, hanem a régi verziót. Ezt mind el lehet kerülni, ha úgy használjuk a levelező programokat, ahogy illik.
Előzmény: Dulifuli (274)
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 274
Még egyszer mondom: nem továbbküldés előtt kell mentegetni, hanem rögtön, miután megkaptad a levelet, az összes mellékletet leválasztani, vagy törölni. Levélből mellékletet megnyitni, aztán szerkeszteni, és továbbküldeni szerintem iszonyatos gányolás. Ha én írnám a programot, akkor én sem engedném meg.
Előzmény: kosaz (273)
kosaz Creative Commons License 2010.01.12 0 0 273
de a 2.-es verzió engedte... :-(
Előzmény: Dulifuli (272)
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 272
Én csak egy megoldást tudok: ne akard szerkeszteni a levelekben a mellékletet! Még akkor se, ha esetleg a program erre lehetőséget ad! Ha új levelet akarsz, akkor az legyen egy új levél! Mondjuk, én általában már alapból minden mellékletet le szoktam választani a bejövő levelekből, és ha tovább akarom küldeni, akkor újra becsatolom. Teljesen felesleges a mellékletekkel tovább hizlalni a gyűjtők méretét.
Előzmény: kosaz (271)
kosaz Creative Commons License 2010.01.12 0 0 271
Help!
Thunderbird 3-at szeretnék windows alatt használni, de sem xp sem win7 alatt nem engedi a mellékleteket szerkeszthetően megnyitni.
Sem Open Office-t, sem MS Office-t. Csak olvasható módban, ami a beleírást, továbbítást lassítja meg kegyetlenül, mert mindig mentegetnem kell szerkesztés előtt!
Tud valaki megoldást?
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.12 0 0 270
Éppen az az értelme, amit írtál: "ha megkapom a visszaigazolást, akkor tudom, hogy olvasta. Illetve, hogy megnyitotta". És éppen ezért szoktam én általában elküldeni a nyugtát, ha a küldő kérte. Ha nem kell neki a nyugta, akkor egy idő után talán észreveszi magát, és kikapcsolja a kérést.
Előzmény: locsemege (269)
locsemege Creative Commons License 2010.01.12 0 0 269
Ez a tértivevény a másik javarészt hülyeség, hacsak nincs megbeszélve a levelező partnerekkel, hogy mindenki használja. Azért nem szeretem, mert a címzett kikapcsolhatja annak küldését, így ha én kérek visszaigazolást, s nem kapok, akkor nagyjából annyit tudok, hogy a levelemet a másik fél vagy olvasta, vagy nem. Azaz semmit sem tudok. Igaz, ha megkapom a visszaigazolást, akkor tudom, hogy olvasta. Illetve, hogy megnyitotta.

Én úgy állítottam be a levelezőmet, hogy kérdezzen rá, ha a másik fél kéri az igazolást, de mindig ignorálom, sohasem küldöm azt vissza. Inkább válaszolok a levelére. :)
Előzmény: zsoltikj (267)
srf Creative Commons License 2010.01.12 0 0 268
A postafiókok beállításainál tudod postafiókonként szabályozni.
Előzmény: zsoltikj (267)
zsoltikj Creative Commons License 2010.01.12 0 0 267
Örülök, hogy a biztonságot a szíveteken viselitek, jól is van ez így...de mint mondtam, nekem céges levelezésre van, és bizony a már létrehozott csoportoknak, illetve plusz e-mail tulajdonosoknak kell küldjek anyagot.
A partnereim más miatt utálnak, nem e miatt... :-)
még egy kérdés...Azt hol tudom beállítani, hogy automatikusan kérjek és fogadjak tértivevényt?
Előzmény: locsemege (264)
locsemege Creative Commons License 2010.01.10 0 0 266
Én is így szoktam, sohasem használom az address book-ot. Illetve közvetve igen, mert nyilván abból álmodja be a lehetséges címeket.

Ami a DOS-t illeti, én szintén. Továbbá Linuxot használok, így nem fájdalmas nekem a parancssor használata. Sőt, kifejezetten szeretem. ;)
Előzmény: srf (265)
srf Creative Commons License 2010.01.10 0 0 265
Magam is így vagyok vele, ráadásul én még DOS alatt szocializálódtam, tehát nem okoz gondot begépelni a címzett első betűit, aztán az incrementális kereső által feldobott listából kiválasztani az igazit... :)
Előzmény: locsemege (264)
locsemege Creative Commons License 2010.01.10 0 0 264
Nahát, ma én is tanultam valamit! Köszönöm. :)

Az más kérdés, hogy nem használom a sok helyre továbbítást, hogy ne utáljanak a partnereim, mert ez biztonsági rés. Ha bármelyiküknek fertőzött a gépe, egy ilyen címlistát örömmel gyűjt be a kártékony kód, s utána az összes áldozat címét spam-elik majd. Én is rühellem, ha valaki úgy küld nekem mail-t, hogy ott szerepelek másik 30 ismerősével egy felsorolásban.
Előzmény: srf (263)
srf Creative Commons License 2010.01.10 0 0 263
Utána néztem ma reggel. Szóval nem volt igazam!
F9-re előjön a címjegyzék baloldalt, levélíráskor. Onnantól meg, ahogy leírtam... :)
Előzmény: zsoltikj (262)
zsoltikj Creative Commons License 2010.01.10 0 0 262
Értem. És mi a leggördülékenyebb módja pl. a levéltovábbításnak, a címjegyzékemben található címek némelyikére?
Előzmény: srf (261)
srf Creative Commons License 2010.01.09 0 0 261
1. Azt hiszem nem.
2. A TB fordítva működik. A címjegyzékben kijelölsz annyi nevet, amennyit akarsz, majd egyiken jobbegér és új levél. Erre megnyit egy új levelet, beírva az összes kijelölt címmel.
Előzmény: zsoltikj (259)
locsemege Creative Commons License 2010.01.09 0 0 260
Fönt a toolbar-on van olyan, hogy Adress Book. Vagy nem értem a kérdést.
Előzmény: zsoltikj (259)
zsoltikj Creative Commons License 2010.01.09 0 0 259
Sziasztok!
Outlook expressről tevődtem át TB3-asra. Céges levelezésemet folytatom vele, Windows 7-re való átállás miatt döntöttem így. (Live mail nagggyon nem jött be...)
Két kérdésem lenne, ami nagyban megkönnyítené az életemet, ha megoldható lenne...:

1. A címjegyzékemet ki tudom e tenni, mint az OE alapértelmezése, bal alsó sarokba?
2. Ha már megvan az e-mail írva, akkor a címzetteket hogyan tudom a legkönnyebben hozzáadogatni? (Mert ugye nem látom sehoil a címlistámat, és a címzett ikonocskára is hiába klattyolok, nem jön elő semmi...) ?
locsemege Creative Commons License 2010.01.04 0 0 258
Nem lehet, hogy megnyitod a levelet, csatolod a mellékletet, de még nem küldöd el, aztán módosítod a file-t, mentesz, s ezután küldöd el a levelet? Mert ekkor a levelező a melléklet megnyitásának pillanatában lévő file-t küldi el, marhára nem érdekli, hogy utána mit módosítottál. Gyanítom, ugyanez a helyzet, ha piszkozatként létrehozod a levelet. Utána már nem fogja felolvasni az újabb változatot. Miért is tenné?
Előzmény: NORTHLINE (256)
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.04 0 0 257
Lehet, hogy lenne ötletem, ha pontosan érteném a problémát, de ennyiből sajnos ez nem jött össze. Mindenesetre nem tartom valószínűnek, hogy a Thunderbird változtatná meg a csatolt állománynak a nevét, vagy pláne a formátumát. Szerintem inkább valahol az Office háza táján lehet a kutya elásva.
Előzmény: NORTHLINE (256)
NORTHLINE Creative Commons License 2010.01.04 0 0 256
Sziasztok,kis segítségek kérnék.Thunderbird 3-at használok és rendszeresen küldök vele excel fájlokat,amiket nem szoktam módosítás után átnevezni,és rendszeresen előfordul,hogy egy korábbi verziót küld el a program.Minden módosítás után meg csak nem kell CC Cleaner-t futtatni...
A régi Thunderbird-del ilyen bajom nem volt.
Köszi,ha van ötlete valakinek.
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.03 0 0 255
Az én gépemen a hozzáférést, jogosultságokat én döntöm el.

Meglehet, de főleg azért, mert Te nem Windowst használsz. Abban ugyanis (legalábbis az XP-ben) vannak például olyan alapértelmezett megosztások, amelyeket (tudomásom szerint) nem lehet törölni, sem a jogosultságokat átállítani. Még szerencse, hogy a fájl- és nyomtatómegosztást viszont le lehet tiltani a tűzfalban, vagy akár teljesen el is lehet távolítani. Mi bent a cégnél ezt nem szoktuk megtenni, így aztán volt már rá példa, hogy távolról állítottam át az egyik gépen egy program valamelyik .ini állományát. Ennyi erővel simán törölhettem volna akár leveleket is. Egyébként akár le is állíthatom a távoli gépeket, vagy futtathatok rajtuk valami programot, esetleg szerkeszthetem a regisztrációs adatbázist, stb. Igaz, hogy ezeken a gépeken ismerek rendszergazdai jelszót, ami nélkül nem menne ilyen egyszerűen, de mindenesetre a lehetőség megvan. A Windows rendszerek nem éppen arról híresek, hogy nem lehet rajtuk semmihez hozzáférni, vannak is rájuk vírusok szép számmal, és elég sikeresen terjednek.
De ezt csak úgy megjegyeztem, nem akarok ezzel itt sokat offolni.
Előzmény: locsemege (254)
locsemege Creative Commons License 2009.12.31 0 0 254
Azért gondolkodj már: befizetek én arra, hogy az én számítógépemen van egy levél, s Te azt távolról letörlöd! Milyen biztonsági rés lenne már? Esélyed nincs. Az én gépemen a hozzáférést, jogosultságokat én döntöm el. Esetleg melyik futó process-emnek szeretnél SIGTERM-et küldeni? Aztán józan-e vagy? ;)

Mondom, ez a hülyeség nem a Thunderbird bűne.
Előzmény: Törölt nick (252)
locsemege Creative Commons License 2009.12.31 0 0 253
Outlookban van ilyen, ha a címzett nem nyitotta még meg, akkor lehet recall-t csinálni.

Biztos, hogy ezt jól tudod? Amit elküldtél levelet, az már a szerveren van, a kliensnek semmilyen ráhatása sincs. Ez nem a Thunderbird hibája, a protokoll nem engedi.

Ha az Outlook tud ilyet, azt gondolom, valamilyen speciális vállalati környezetben tudja, ahol a szerver esetleg támogat valamilyen szabványon kívüli dolgot. Vagy azt tudom elképzelni, hogy az Outlook utánaküld a levélnek egy újabb üzenetet, amelyet a másik oldalon lévő Outlook értelmez, s törli a korábbi levelet. De ez is komolytalan, mert csak akkor működhet, ha a fogadó fél is Outlook-ot használ, arra meg ugye semmi garancia. A másik fél használhat bármilyen mail klienst, lényegében akár egy konzolos text viewer-t is, vagy akár webes felületet.

Megagáz

Hülyeséget beszélsz. Csak bizonyos feltételek között tudhat ilyet az Outlook. Például ha a címzettnek megtiltják, hogy mást használjon. De ez innentől kezdve ugyanaz a vicc kategória, mint amikor a levél aljára odaírják, hogy ha a levél tévedésből került hozzád, akkor ne olvasd el, csukd be a szemed gyorsan, töröld ki, ha elolvastad felejtsd el. :)
Előzmény: Törölt nick (252)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.30 0 0 252
Igen, arra gondoltam. Outlookban van ilyen, ha a címzett nem nyitotta még meg, akkor lehet recall-t csinálni. De közben én is megtudtam, hogy TB-ben ilyet nem lehet... Megagáz. Azért köszi a választ és BUÉK. :)
Előzmény: srf (251)
srf Creative Commons License 2009.12.30 0 0 251
Úgy érted, hogy elküldött levelet útközben megállítani, hogy ne érjen oda?
Azt sehogy.
Előzmény: Törölt nick (250)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.30 0 0 250
Hogy lehet Thunderbird levelőzőből üzenetet visszahívni?
csabika11 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 249
Éveken keresztül a Symantec Antivírust használtam, most október eleje óta a Norton Internet Security 2010 van fent.
Előzmény: Dulifuli (244)
csabika11 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 248
POP3.
Előzmény: ságod (243)
ságod Creative Commons License 2009.12.29 0 0 247
A munkahelyi postafiókom IMAP, itt tárterület korlátozás van. Dönthetett volna a főnök úgyis, hogy csak X ideig lehet a leveleket a szerveren tárolni, a fontosakat ez idő alatt el kell menteni valahová.
A leveleket alapvetően a szerver tárolja, a Thubderbird szinkronizál, amikor ránézek a postafiókra. Ha jól tévedek, csak az üzenetfejléceket tölti le, a tartalmat már közvetlen a szerverről olvassa be. Az otthoni gépemről is használom ezt az IMAP fiókot, ugyanazt látom, és az otthoni változtatásokat másnap látom a munkahelyen is.
Azért lett ez így kitalálva, hogy ha az egyik dolgozó gépet cserél, akkor ne kelljen a levelezését költöztetni sajátgépről sajátgépre, hanem azonnal hozzáférhető legyen a szerveren.

Akkor igazán jópofa a dolog, ha ketten közösen használnak egy IMAP fiókot, mert ha az egyik véletlen kitöröl egy levelet, akkor az a másik számára is elveszik. (az előző főnököm sokszor kibaszaréntott ily módon a helyettesével)
Előzmény: Dulifuli (245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!