Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 1 19765

Ez itt van a topikban,tavaly lett belinkelve.Ez így szabályos,minden más törvénytelen és semmis,a hatályos jogszabályok szerint!Egyértelműen van leírva:http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200007.NEM

Előzmény: Törölt nick (19764)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 3 19764

Ez mikor keletkezett?

Eddig,8-szor voltam bizottság előtt,

Ebből két utolsó komplex volt.

De így egyszer se részletezték,az öeket.

Előzmény: Törölt nick (19759)
takianyu Creative Commons License 2017.02.21 0 1 19763

Azt gondolom, hogy Ön még akkor volt felülvizsgálaton, amikor, nem volt meg az új jogszabály amely a nyugdíjkor-határtól öt évre levőkről szól.

Lehetséges, hogy csak kiküldenek egy új határozatot (én így jártam). Mindenesetre, el kell menni a kontrollvizsgálatokra, kiíratni és kiváltani a gyógyszereket.

Előzmény: inzulinos (19753)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 0 19762

Észrevételem a topik működésével kapcsolatban:Először az alap készül el,nem a tető.   A látszólagos jogvédőink semmi szabályszerűt nem tesznek az érdekünkben.Itt gondolok az ügyvédi és egyéb védelmi csoportokra,Piroskától kezdve Teréziáig.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 0 19761

A hamis tanúzáson kívül felmerül a hivatali visszaélés gyanúja is:

305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A hivatali visszaélés bűntettének jogi tárgya az államapparátus törvényes, szabályszerű működésébe, valamint az állami szervekbe és hivatalos személyekbe vetett bizalom. A hivatalos személyeket a jogalkotó a hivatali tevékenységük végzésének tartamára, az államszervezet feladatainak az ellátása érdekében fokozott védelemben részesíti.

A bűncselekmény elkövetési magatartásai – amelyeket a törvény a könnyebb áttekinthetőség érdekében pontokba szedve tartalmaz – a hivatali kötelesség megszegése a hivatali hatáskör túllépése (amikor a hivatalos személy olyan tevékenységet fejt ki, amely hatáskörén kívül esik, amelynek végzésére nincs joga), vagy a hivatali helyzettel való egyébkénti visszaélés. Ez utóbbi alatt a hivatalos minőséghez kapcsolódó jogosítványok tudatosan, a társadalmi rendeltetésükkel ellentétesen, szabályellenesen, alakilag törvényesnek tűnő eljárás keretében történő gyakorlása értendő. A fenti magatartással a hivatalos személyek – vagy mások – jogtalan előnyhöz jutnak, vagy másoknak jogtalan hátrányt okoznak. Az előny vagy a hátrány lehet anyagi természetű, de felmerülhet ezen kívül más, így erkölcsi, személyi természetű előny megszerzése, vagy hátrány okozása is. A hátrányt az elkövetőtől eltérő, más személynek kell elszenvednie, az előny akár a tettesnél is, akár más személynél is megjelenhet.

A bűncselekmény alanya tettesként csak hivatalos személy lehet. A bűncselekmény csak egyenes szándékkal követhető el, a törvény a szándékon túl a célzatot is megköveteli.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 0 19760

Btk:Fogyatékos eljárási cselekmények

Fogyatékos cselekményen a hibás, nem joghatályos, semmis cselekményeket értjük. Fajtái:

a.)     tartalmi fogyatékosság

-          Lehet ténybeli vagy jogi természetű aszerint, hogy a tények (események) hamis felfedezéséből, állításából, vagy a jogszabály helytelen alkalmazásából, téves hivatkozásból származik-e.

-          Ide soroljuk a megalapozatlanságot, amikor a tényállás nincs felderítve, hiányos, az iratok tartalmával ellentétes.

-          Ide soroljuk az akarathibás cselekményeket, vagyis a kényszer, fenyegetés, akaratbénító, -korlátozó állapotban végzett cselekmények.                                                                                                                  A fogyatékosság jogi következményei:

a.)     bíróságok és más eljárási szervek fogyatékos cselekményei:

-          A ny, ügy, bír fogyatékos eljárási cselekményeinek következménye az lehet, hogy jogorvoslattal megtámadhatók, és hogy szükségessé válik az orvoslásuk pl. kijavítás által

-          A hatóságok jogosultak visszavonni, hatálytalanítani saját eljárási cselekményeiket – de a bíró kötve van a meghozott ítélethez kisebb név- vagy számhiba, elírás esetén

-          A fogyatékosnak tartott eljárási cselekmények kijavítását szolgálják: a jogorvoslati eszközök

-          Panasz

-          Észrevétel

-          Kijavítási kérelem

-          Fellebbezés

-          Felülvizsgálati indítvány

-          Perújítási indítvány

A cselekmények egy része azonban nem támadható meg jogorvoslattal pl. bizonyítás elrendelése

a.)     semmisség

Az eljárási cselekmények súlyos fogyatékossága esetén azokat semmisnek kell tekinteni. Hatályon kívül helyezésre adhat okot az alaki semmisség, vagyis a súlyos eljárási szabálysértés, és az anyagi semmisség is, vagyis a büntetőjog törvénysértő alkalmazása.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 0 19759

Innen a topikból:

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 0 19758

2. § (1) A komplex minősítés során az egészségi állapot vizsgálata keretében az 1. mellékletben foglaltak szerint szervrendszerenként, betegségcsoportonként kell megállapítani az össz-szervezeti egészségkárosodás százalékos mértékét. Több szervrendszert érintő károsodás esetén az együttes értékelés szabályait az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az egészségi állapot százalékos mértékét az össz-szervezeti egészségkárosodás (1) bekezdésben meghatározott mértékének figyelembevételével kell megállapítani úgy, hogy százból ki kell vonni az össz-szervezeti egészségkárosodás mértékét.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.21 0 0 19757

(2)44 Közlekedőképességében súlyosan akadályozott az a személy, akinek a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról szóló 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet 1. melléklete szerinti a) mozgásszervi részkárosodása, b) idegrendszeri károsodás okozta felső végtagi részkárosodása, c) idegrendszeri károsodásból eredő járászavara, d) alsó, illetve felső végtagi perifériás keringési károsodás miatti részkárosodása, vagy e) az egészségi állapot meghatározásának módszerére vonatkozó szabályok alapján az a) -d) pont szerinti két részkárosodása együttesen eléri , vagy meghaladja a 40%-ot, közlekedési képessége a d4452, d4500, d4501 vagy d4702 FNO kódok szerint legalább súlyosan nehezített, és ezen állapota várhatóan legalább három éven keresztül fennáll.                           

Előzmény: Törölt nick (19756)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.20 0 0 19756

A parkolási igazolványról érdeklődnék, voltam az orvosi vizsgálaton és szeretném kérdezni

honnan kapok értesítést, már egy hónapja volt és kellene a kártya.

Kiküldik a határozatot és azzal kell menni fényképet készíteni az okmányirodába vagy oda

hívnak be, öt éve nem volt ez a bonyolítás, nem gondoltam hogy így elhúzódik.

Aki intézet már ilyet kérem válaszoljon. Köszönöm.

hagyma boly Creative Commons License 2017.02.20 0 1 19755

 ,ha nem megfelelők a papirok akkor, akár  alacsonyabb kategóriába is sorolható a beteg.

Előzmény: hagyma boly (19754)
hagyma boly Creative Commons License 2017.02.20 0 1 19754

A bizottsághoz,  friss orvosi papirok ( zárójelentés,ambuláns lap, szakorvosi összefoglalók) ami időrendi sorrendben és betegségfajtánként kell rendszerezni. A bizottság a papírokból,és  az orvos előtt megjelent beteg állapotából dolgozik .

 

Előzmény: inzulinos (19753)
inzulinos Creative Commons License 2017.02.20 0 0 19753

Tisztelt fórumozók, sorstársak!

2015 februárban voltam rehabilitációs orvos szakértői bizottság előtt.
A vizsgálat befejeztével a vizsgálatot végző orvos azt mondta, hogy a következő vizsgálat időpontja 2017 február, és végleges lesz.
Rokkant ellátást kapok, D csoportba soroltak.
1957 08.21-én születtem, augusztusban betöltöm a 60. életévemet.
Problémám a következő. Az eltelt szakértői vizsgálat óta csak 4 friss leletem van.
Érsebészet, hasi uh, nyaki uh, és neurológia.
Betegségem: inzulinos cukorbetegség, szívinfarktus (2 db szten van beültetve), minden végtagom érszűkületes, nyaki aorták is, és copd, illetve neurológiai problémák, és egyéb betegségeim is vannak. Szerintem a legfontosabb friss leletek hiányoznak.Kardiológia, reumatológia, tüdőgyógyászat. Beutalóim meg vannak, és időpontok is.
Csak megemlíteném, hogy kardiológiára 2017.06.8-ra van időpontom.
Sajnos orvos hiány van, ez a magyar egészségügy. Sajnos háziorvosom sem áll a hivatása magaslatán. Az lenne a kérdésem, hogy a fontos leletek hiányában a bizottság vissza sorol e a C csoportba? Bár állapotom valamelyest romlott hisz krónikus betegségben szenvedek. Bár ezek a betegségek a 2015-ös szakvéleményen le vannak írva. Minden esetre ezt a szakvéleményt 24-én magammal viszem a vizsgálatra. Azt szeretném kérdezni, hogy volt e valaki ilyen hasonló helyzetben? Mire számíthatok?
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy ha autóval megyek (ismerős visz) azt milyen formában, hogy mikor és mennyit térít vissza a társadalom biztosítás?
Válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Inzulinos.

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2017.02.20 0 0 19752

Ma kaptam egy papírt ,hogy a baleseti járadékomból  adót vonnak le  ! Érdekelne ki mit tud erről, már régóta kapom ,de ilyen papírt nem küldtek és nem vontak .Ha ez igaz, akkor már tényleg menjenek oda ahová gondolom, még a huszonezer forintból is kell nekik a 16 % . Embertelen egy népnyomorító banda ez !

naftilong Creative Commons License 2017.02.20 -1 1 19751
bandolesa Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19750
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19749

Értem, köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (19748)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19748

Azokra a beteg emberekre vonatkozik, akiknek vannak  egészségkárosodásuk, de annak mértéke nem érte el az 50 %-ot, nem jogosultak rehab-, vagy rokkantsági ellátásra., nem találtak olyan munkát, amit el tudtak volna végezni.

Előzmény: Törölt nick (19747)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19747

Hamster2!

Ezek még teljesen új dolgok, sok jogszabályváltozással. 

Nem rá vonatkozik. 

Előzmény: Törölt nick (19746)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19746

Aki mentális beteg,nem beszámítható,D,E-kat,

Azokat is érinti?

Előzmény: Törölt nick (19745)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19745

"Cél – Fejlesztő foglalkoztatás

A fejlesztő foglalkoztatás célja a gondozási, fejlesztési, illetve rehabilitációs tervben foglaltak szerint az egyén egészségi állapotának, korának, fizikai és mentális állapotának megfelelő fejlesztési és foglalkoztatási szolgáltatás biztosítása útján, az egyén felkészítése az önálló munkavégzésre vagy a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre. A fejlesztő foglalkoztatás, önálló szolgáltatásként jelenik meg.

 

Fejlesztő foglalkoztatás 2017. április 1-jétől

 

Célcsoportja: a fogyatékos, pszichiátriai beteg, szenvedélybeteg és hajléktalan személy, aki  szolgáltatást, vagy ellátást vesz igénybe

 

Fejlesztési szerződéssel történő foglalkoztatás feltételei

Döntés:

 munka-, szervezetpszichológus javaslata, vagy

 rehabilitációs alkalmassági vizsgálat eredményeképpen kiadott, hatályos, munka-rehabilitációt javasoló szakvélemény alapján,

 az egyéni foglalkoztatási tervben foglaltak szerint akkor hozható létre, ha az ellátott kompetenciái nem érik el az önálló munkavégzéshez szükséges szintet.

 

 Mt. szerinti munkaviszony esetén

Cél: egyén felkészítése a nyílt munkaerőpiacon történő munkavégzésre

Munkaidő: 8 óra/nap 40 óra/hét, - havi munkaidőkeret - egyenlőtlen napi munkaidő beosztás

Díjazás: Mt. szerint

 

Szt. szerinti fejlesztési szerződés esetén

 Cél: egyén felkészítése önálló munkavégzésre

Munkaidő: 6 óra/nap 30 óra/hét egyenlőtlen napi munkaidőbeosztá

Díjazás: min.órabér 30%- ánál nem lehet kevesebb"

 

EMMI – SZGYF Tájékoztató napok

bandolesa Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19744

Ha elveszik még a 220800-forintot is,biztos,hogy tüntetések lesznek.

 

Szlovákiában volt ez 2004-ben,akkor lett éhség lázadás,betörtek a boltokba a romák.

Előzmény: sz16 (19739)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19743

Zsazsu65, 17macsek!

 

Rehabellátottak esetében az ellátás lejárta előtt 1-2 hónappal szokták az ügyintézők javasolni a kérelem beadását. Csak addig kapod az ellátásod, ameddig a határidő tart, nem folyósítják tovább. Ezért szükséges beadni előbb rehab ellátottak esetében, hogy az elbírálás is megtörténjen időben, időre. A folyósítás nem mindegy majd, hogy milyen hamar érkezik, amennyiben a döntés pozitív lesz számotokra...

 

Az ismételt rehabilitációs ellátás (vagy a rokkantsági ellátás) a korábbi komplex minősítés során figyelembe nem vett, azt követően bekövetkezett egészségkárosodás és a jogosultsági feltételek fennállása esetén állapítható meg.

 

17macsek Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19742

De hát pont ez az. Értesítettem az ügyintézőt, de ő azt mondja, majd hónapok múlva adjam be.

Előzmény: Törölt nick (19741)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19741

Az ellátottaknak együttműködési kötelezettsége van. Értesítened kell a rehabilitációs hatóságot 10 napon belül, ha egészségi állapotodban tartós javulás vagy rosszabbodás következett be vagy dolgozol.

 

Előzmény: 17macsek (19740)
17macsek Creative Commons License 2017.02.19 0 0 19740

A segítségeteket kérném.

A nyáron jár le e rehabilitációs ellátásom. Mivel állapotrosszabbodás következett be, felhívtam az NRSZH-s ügyintézőt, tájékoztatva az állapotomról, újabb  műtétemről. Ő azt mondta, csak a rehab. ellátás lejárta előtt 1 hónappal adjam be újra az igényemet. Azt nem értem, hogy akkor nem állapotrosszabbodásra kell hivatkoznom? Vagy mint új igénylő fogok szerepelni? Nem lesz az baj, hogy már most rosszabb az állapotom, de csak 3 hónap múlva kérem a komplex vizsgálatot?

Aki ért hozzé, kérem szépen válaszoljon.

sz16 Creative Commons License 2017.02.18 0 1 19739

Az MSZP szerint aljas cselekedet a Fidesztől, hogy 132 ezer embertől elveszi a 22 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatást.

Azt MSZP szerint ezeket az embereket "kínozzák".

Nemcsak a sajtótájékoztatón és a Parlamentbe kellene tiltakozni azért, amit a rokkantak ellen elkövettek! Ha igazán szívügye lenne az ellenzéki pártoknak a kormány Tajgetosz programja, mely 2012.01.01.óta zajlik a rokkantak ellen, akkor ezzel már rég a Hágai Bírósághoz fordulhattak volna az ellenzéki pártok mind, de eszük ágában sincs, egyiknek sem!

Itt az ellenzék részéről csak a szájtépés megy?http://mszp.hu/video/aljas_dolgot_tesz_a_fidesz_132_ezer_emberrel

Zsazsu65 Creative Commons License 2017.02.18 0 0 19738

Szép estét!

 

Hamarosan lejár a Rehab 3 évem , annyit tudok hogy ismét be kel adni a kérvényt , s azután ők majd  küldik a megjelenés időpontját. Ekkor kell vinni a házi orvos által kitöltött és a saját ambuláns papírokat. Amivel nem vagyok tisztában az az hogy mikor kell kérni egy igazolt napot, és azt mikor kell továbbítani?

 

bandolesa Creative Commons License 2017.02.18 0 1 19737

Nagyon jó a cikk,remélem az illetékes Minisztériumok is olvassák.

Ahhoz képest,hogy Magyarország jobban teljesít ez méltánytalanul alacsony összeg.

 

Itt egy méretes változásra lesz szükség.

Előzmény: Törölt nick (19732)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.17 0 0 19736

https://rehabportal.hu/egeszseg/probauzemben-az-elektronikus-egeszsegugyi-szolgaltatasi-ter

2017.02.15

 

"Próbaüzemben az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) irányításával kifejlesztett, felhőalapú elektronikus rendszer összekapcsolja egymással a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, a gyógyszertárakat, a mentőszolgálatot, az ágazatirányítást és a lakosságot. Az eeszt-hez két portál tartozik, az ágazatin keresztül a kezelőorvosok, a gyógyszerészek láthatják az adott beteg egészségügyi adatait - egyebek mellett a betegutat, az esetleges allergiát, a laboreredményeket és más ellátási dokumentumokat -, de csak azokat, amelyekre végzettségük és munkahelyük feljogosítja őket, továbbá amelyek hozzáférését a beteg nem tiltotta le.

 

A www.eeszt.gov.hu címen elérhető lakossági portálra ügyfélkapus hozzáférés birtokában, a saját TAJ-azonosító megadásával lehet belépni. A felhasználó megtekintheti a számára felírt e-recepteket és e-beutalókat, értesülhet a hozzájuk tartozó információkról (például e-beutalóval lefoglalt vizsgálati időpontja, helyszíne, intézmény elérhetősége, rendelési idő). Letöltheti az egészségügyi dokumentumait, leleteit, zárójelentéseit, valamint lekérhetővé válnak képi vizsgálatainak eredményei (röntgenfelvétel, CT vizsgálat) is."

A próbaüzem augusztus 15-éig tart, szeptember elsején kezdődik a közfinanszírozott egészségügyi intézmények szabad csatlakozása, majd november elsejétől csatlakozásuk kötelezővé válik"

https://rehabportal.hu/egeszseg/a-mentalis-betegsegek-kezelesevel-sporolunk

2017.01.31

"A magyarok tehát nem depressziósabbak más népeknél. Azonban nagyon fontos, hogy míg más országokban ezt már felismerték, és növelték a mentális zavarokra fordított egészségügyi és prevenciós költségeket, nálunk ez még várat magára. Nagy szükség volna egy nemzeti lelkiegészség-programra! Az egészséges életmód alapelvei általánosak, és a mentális zavarok kockázatát ugyanúgy csökkentik, tehát ami az infarktusra igaz, érvényes pl. a depresszióra is! Mentális zavarok esetén három életmódtényezőt érdemes mégis kiemelni: nagyon fontos a rendszeres testmozgás, próbáljuk tudatosan ellensúlyozni a stresszt, és végül figyeljünk oda a rendszeres életvitelünkre."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!