Keresés

Részletes keresés

quilla Creative Commons License 2010.01.04 0 0 636

Manci, alkati kerdes erosen, hogy egyaltalan elkezdesz e csikozodni. En reszemrol a leheto legroszabb kotoszoveti tulajdonsagokat orokoltem, enyim egy ponton tul nem nyulik tovabb hanem repped. Ennek kovetkezteben mar az elso terhessegem utan is ugy neztem ki mint akinek minimum 40 hetre es megfelelo sullyal szuletett harmasikrei voltak. A masodiknal (mind egyes terhesseg) ez csak tovabb repedt. A mostani dokim mikor eloszor talalkztunk azt kerdezte elsonek, mennyit hiztam a terhesseg alatt elozoleg, hogy igy szet vagyok szakadva :) Huvelykujj vastagsagu szakadasok (az mar nem repedes, a csiktol is fenyevekre van) a hasamon korbe es meg a csipomon is :) Ja, mindez mindenfele kremek ellenere is.

De ennyire szelsosegesen keveseknek nincs szerencsejuk,  lehet, hogy rajtad egy fia csikocska sem marad majd :)

Előzmény: KicsiManci (633)
KicsiManci Creative Commons License 2010.01.04 0 0 635
Most értünk haza a nőgyógyásztól.
Semmi fiúra utaló jelet nem talált :-)) Kettő az egy ellen, hogy kislány, de kíváncsi leszek még a további fordulókra :-)
toria78 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 634

Muzsa, végre üdv itt is!

 

Kiscsirek, ja pláne ha látszott h mozgott keze lába, csak nem érezted, akkor nincs mi miatt aggódnod. Akkor inkább örülj, h nem szisszensz fel x percenként :-)))

 

Manci, a csíkok szerintem a hasnövés erősségétől függ, meg a bőrödtől. Mondtam már, hogy nekem az elsőre nem túl nagyra nőtt hasamon, ami az utolsó 2 hónapban nőtt jobban, a köldöknél lett pár apróság. Most sztem azok fognak tovább szaladni.. de a hasfalon egy sincs. milupáztam, átlagtestápolóztam

 

 

Előzmény: kiscsirek (632)
KicsiManci Creative Commons License 2010.01.04 0 0 633
Megjöttünk a patikából...vettünk stria elleni krémet (Vichy).
Most fogyott el a Milupás, kipróbáljuk ezt is, bár még egyelőre semmi nem látszik.
Hány hetes kor körül kezdhet el csíkozódni a pocak?

Szia Muzsa! Üdv közöttünk :-)))

Előzmény: muzsa (631)
kiscsirek Creative Commons License 2010.01.04 0 0 632
Igazabol az uh-n azert mozgolodott, felhuzta a labait, a kezeit is mozgatta. De ugy osszesegeben nem mondhatnam egy orokmozgonak. Probalok nem idegeskedni rajta, eddig mindent rendben talaltak, remelhetoleg minden ok. Ma is tobbszor ereztem kis ficergest, meg pont amikor aludni akartam, akkor az oldalamat rugta meg parszor. Szoval ma eddig jol teljesitett. Akkor idegesit a dolog amikor par oraig nem erzek semmit.
(Foleg amikor a sogornom aki 1 honappal elottem jar, aradozik hogy mennyit rugodos, mocorog az ove egesz nap. De en azzal nyugtatom magam hogy biztos minden baba mas, es az enyem nyugodt fajta..:)
remelem csak tulparazom a dolgokat.

Csibe, akkor az un-n nem is tudtak megmondani a nemet a babonak?? Visszaolvastam, de nem lattam hogy irtad volna..

Toria, pihizz sokat, bar gondolom ezt nem kell mondani.:) Amugy olyan nalam is van hogy egesz megkemenyedik a koldokom felett. De szerintem akkor odanyomja a hatat, fejet. Eleg kellemetlen, bar fajdalmasnak nem mondanam. Figyelgesd, es ha elofordul me'g, azert beszelj a dokival.
Előzmény: toria78 (620)
muzsa Creative Commons License 2010.01.04 0 0 631
Sziasztok, ide is bejelentkezem, 19 hetes terhes vagyok, június 1-én fog elvileg megszületni a második gyerekem (holnap, a genetikai ultrahangon talán kiderül, hogy fiú vagy lány) az első egy Iván nevű két éves és négy hónapos kiscsávó, én 39 múltam, mit kell mondanom még így hirtelen... Pesten, a Baross utcában fogok szülni, ha minden igaz.

Amniot nem akartam, a kombinált teszt jó lett, az AFP nem lehet nekem jó, mert olyanok az előzmények (még nem kaptam meg az eredményt egyébként, de nem is számolok vele), szívultrahangot javasolt az orvosom még pluszban, hogy még biztosabbak tudjunk lenni abban, hogy nincs gáz. Mivel a kisfiam egy agyi rendellenességgel született, amit már a terhesség alatt tudtam (bár nem olyan korán, hogy esetleg elvetethessem) így egyszer már átéltem, milyen az, hogyha egy fogyatékos baba fogadására készül az ember. Most már úgy érzem, hogy el tudnám fogadni, hogyha a második valami miatt úgy születne. (Merthogy végül hiába hiányzik a gyerekem agyából egy darab, mindent tökéletesen csinál, és gyönyörű, egyes dolgokban a kortársai előtt jár, isteni szerencse, hogy van ő nekünk...)

Keményedik a hasam minden délután sajnos, és egy csomó kezdeti nehézséggel kellett szembenézni (bevérzés, ikerterhesség, amiből az egyik felszívódott, miómák, na azok megvannak még, ciszta, idáig elméletileg feküdnöm kellett, de ezt nem lehet egy kisgyerek mellett...). Még nem érzem, hogy mozog a kis muki bennem, és már nagyon szeretném, attól kicsit megnyugszik az ember, hogy minden rendben ott bent...

hát most dióhéjban ennyi... (haha, dióhéj, jó sokat írtam...)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 630

Toria, pihi és nyugi... biztosan minden rendben lesz.

 

Hatalamas rúgásokat én is kapok rendesen, Rékával messze nem fájtak ennyire a mozgolódások, úgy látszik, ez gyerekenként más és más... Remélem, azért ez nem jelenti azt, hogy a Tími nem lesz olyan nyugodt bébi, mint anno Réka :)

Tími is főleg este lefekvéskor aktívabb, alváshoz már körbepárnázom magam, Rékával csak a végefelé kellett...

Úgy látszik, a második terhességem "hangosabb", vagy csak az emlékek megszépülnek ;)

 

Ja! Búék mindenkinek! :)

 

Zsuzsa 28+2

Előzmény: toria78 (628)
KicsiManci Creative Commons License 2010.01.04 0 0 629
Nekem az szokott fájni, mikor a köldököm körül rugdos. Ha kívülről piszkálják a köldökömet, az is fáj (még akkor is mikor mosom ki), de azt nem hittem volna, hogy ha belülről éri valami, az is fájni fog. Nem tudom, ez mi lehet nálam, de gyerek korom óta így van.
Ennek ellenére mégis imádom őt érezni, bármit is csinál. Már a férjem is érzi, olyan kis aktív, főleg este 22:00 körül ébred fel :-))

Nagyon boldog Új Évet kívánok!!
toria78 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 628
Köszi a tanácsokat. Magneb6 és rendes mg is van itthon. Félülés, fekvés megy. Méhszájam, jó még korai állapot de 3000 volt. A méhem miatt lehetne koraszülésem, de már egy 39. hétig hordott terhesség után erre nem is gondoltam. jajj. Bébi ugyanazon az oldalon van, remélem a már bejáratott szarvban.
Előzmény: jazmine35 (626)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 627
Pont annyit.
Előzmény: franciacsibe (622)
jazmine35 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 626
Akkor viszont pihenj és tarts otthon extra magnéziumot, erős keményedés is tud fájni.
Illetve nagyobb mozgás (erre írtam a fordulást, a 40. hétig tudnak még párszor fordulni) is csinál nagy keményedést, mivel izgatja a méhed.
A kicsikkel sokszor volt ilyenem, az a rossz benne (azon túl, h fáj), h túl sok nyitja a méhszájat, ezért pihenj, lehet, h a sok karácsonyi izgalom jön most így ki :)
Előzmény: toria78 (625)
toria78 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 625

BÚÉK és köszi Jazmine! Keményedésnek túl fájdalmas és hosszú volt, fordulásnak meg csak tán nem az, mert már fejjel lefelé volt a 18. heti UH-n, illetve nem mozgásos fájás volt, mint anno Rolival 4 éve karácsonykor, hanem kőkeménység, egész hasat beterítő folyamatos fájás.

Azóta semmi nincs, csak szokásos magzatmozgás. 1 hét múlva terveztem h dokihoz megyek, ha megint lesz, akkor a holnapi labort kötöm össze a dokihoz való fejjebb lépcsőzéssel ...

Előzmény: jazmine35 (623)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.04 0 0 624
nem lehet hogy nyomta a hatat a hasfaladhoz es azt erezted? nekem neha van ilyen, faj is es kemeny is.
Előzmény: toria78 (617)
jazmine35 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 623
Toria, vagy keményedés vagy fordult, eddig hogy feküdt? Amúgy BÚÉK és jobbulást!
Előzmény: toria78 (617)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.04 0 0 622
konyvtippeket koszi lanyok, most nezegetem :)

Meg akartam meg irni Kicsireknek hogy az eredmenyek jok, nekem a ketoras cukor lett 7.1 es ez is jo (igaz, itt 75 g glukozt itatnak, otthon nem tudom mennyit)

Csibe
24+0
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.04 0 0 621
jok a kepek :)

az enyem gyerek sem hajlando mocorogni uh-n, az istennek sem (eddig 2 uh volt, egyiken sem sikerult rendesen lemerni, mert aludt es nem volt hajlando megfordulni).
Van ilyen. Az is lehet hogy csak az uh-kat utalja.
Viszont mikor lefekszek, akkor meg sem all. Vagy amikor autoba ulok. Direkt szeret rugdosni mikozben vezetek (nem eleg a hatul csivitelo ket fiokara odafigyelnem meg a forgalomra..)
Holnap megyek orvoshoz, meglatjuk mi lesz, ez a 6. honapos kontroll, furcsa hogy mar itt jarok (gyereknek meg semmi sincs felhozva a pincebol. de mindegy, elvileg meg van akar 3 es fel honapom is.)
aztan a kovetkezo uh 21-en (normalis esetben nincs ennyi uh, de karacsonykor semmit nem latott szinte, igy visszahivott hatha jobban fordul a kolok).

a lepeny helyzete is befolyasolhatja mit erzel. es a nyugodt gyerek sem hulyeseg, nekem a fiam viszonyleg keveset mocorgott a pocakban es babakent is nyugodt volt (most is nyugodt gyerek), ha ebren volt, nezegetett korbe, es gyakorlatilag szinte soha nem sirt.
Előzmény: kiscsirek (618)
toria78 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 620

Ez nagyon bájos bébi, komolyan!!! és örülök h az eredményeid is rendben vannak. Nem tudom, a lepény mennyire tompítja az érzést, nekem hátsó fali van, és gyomornál, köldöknél és szeméremcsont felett is rendszeresen érzem a nyomulását. Csuklik, forog. Én csak a lentiről hallottam h nem jó mert elzárhatja a keringést ha a méhszáj közelében van.

Hogy létezik-e nyugodt baba, nem tudom, most szerintem annyira tanuló fejlődő fázisban vannak, hogy nagy különbségek nem lehetnek, abban viszont biztosan van másság, hogy milyen a fekvése (ki- vagy befelé ütöget), mennyit fognak fel a te belső szerveid vagy jönnek egyből a felszín felé stb.

Az uh alatt nem-mozgás nem jelent semmit - még jó hogy nem ficánkol, képzeld el, mikor megszületik is alig lesz ébren 2-5-órát, azt se végigkalimpálva fogja tenni. De azért figyeld, hogy a napi rendszeres oldalbarúgása meglegyen. Szerintem.

Előzmény: kiscsirek (618)
kiscsirek Creative Commons License 2010.01.04 0 0 619
MissE, sikerult aztan az uh-t elintezni??
kiscsirek Creative Commons License 2010.01.04 0 0 618
Sziasztok!
Nagyon boldog uj evet mindenkinek!

Otthon voltunk az unnepek alatt, igy nem volt netem, de tegnap sikerult visszaolvasni.
sikerult a cukorterhelest elinteznem a ket unnep kozott.
Szerintem nem lett olyasn rossz. 4.8 a 0 perc. aztan a lotyi utan 1 oraval 7.6 es 5.5 ket oraval utanna.

Voltam 4d-n is, mindent rendben talaltak. Kicsit aggodtam mert nem nagyon mocorog a gyerkoc. Van este par perc hogy beindul, meg napkozben , de nem mondhatnam hogy sokszor.. ugyhogy elegge ideges voltam, de nem talaltak semmi problemat, szivhang jo, a koldokzsinorban jo az aramlas stb.
Azt mondtak hogy a lepeny a mellso falon van, de nagy izgalmamban ra sem kerdeztem hogy ez mit jelent pontosan. Aztan tegnap olvasgattam hogy nem gaz, de lehet hogy azert nem erzek sok mocorgast. Meg arra gondoltam hogy talan nyugodt baba..nem tudom..
Szerintetek?


teszek fel kepet kepet rola:)





27+1
toria78 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 617

Sziasztok,


Boldog új évet mindenkinek!

 

Pihentetek is remélem, nem csak ünnepi eztcsinálokaztintézek dolgaitok voltak!

 

Combfix: nemrég fedeztem fel, harisnyát utálom, folyton lecsúszik, és húzza vele a nadrágot is, no ez nem. És nődokihoz is ideális :-))

 

KicsiManci .-))) unisex rules.


Pár napja megfáztam, köhögök (gyerekem lehetett a forrás, amikor anyósnál egy ágyban aludtam vele), valami csoda folytán volt itthon homeogene9, segített valamelyest.
Bébim sokat erősödött és/vagy nőtt, szilveszterkor akkorát kaptam a gyomromba, hogy csak na! Tegnap du és ma éjjel viszont nagyon fájt a hasam. Nem mondom, hogy görcs volt, bár egy nagy kemény golyó volt a hasam, hanem azonosítatlanul fájt, úgyhogy ma ágyba rendeltem magam. Mi ez?? Ez talán nem a 24. héttől szokásos összehúzódás, mert ez eléggé fájt, nem ilyenre emlékszem..

 

22+2

MissEarnshaw Creative Commons License 2010.01.01 0 0 616
Végre nálunk is éjfél, nagyon boldog 2010-es évet kívánok mindenkinek! :)
N Nycky Creative Commons License 2009.12.31 0 0 615
Hali!

A sehány éves kisleány nekünk sem jött be igazán, Nekem sem tetszik, de Vivinek sem.
Nekem még gyerekkorunkból a Peti Ida és Picuri című könxv van meg, sajna nem tudom kapható-e még, énnem találkoztam vele, de ez a könyv is végigkíséri a terhességet nagy vonalakban, de még azt is megmutatja rajzokkal, hogy hogy kerül be a baba az anyukája hasába. Kezdi alapvető rajzokkal, hogy így néz ki egy kislány, és így egy felnőtt nő, illetve ugyanez a kisfiú és a felnőtt férni. Én azt hiszem az inkább már 5-6 éves kor köörül jó, vagy felette, Vivinek nagyon bejött, én úgy láttam értette is amit elolvastam, bár többször fűztem hozzá még magyarázatot, pl. hogy de akkor nekem miért nem a babalyukonjött ki a baba, miért a hasamat vágták fel miatta. ezzel ugye nem foglalkozik a könyv.
Ez is Móra kiadó, 1987-es kiadás, mivel olyan mint egy képregény, rengeteg a kép benne, és szerintem jók is a képek. A könyv álltalános iskola 3. osztálytól írja, de szerintem 87 óta már rengeteget fejlődött a világ, és nekem a 6 éves lányom értette, és élvezte is a könyvet, többször is elolvassuk.

Niki
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 614

Biztos kaphato a konyv, booklineon tuti megtalalod :) Nekem itt van meg az en peldanyom :) De ki kell abranditsalak, ebben nincs benne az a resz mikor a bebi nem robbant hanem kibujik :DD Bar elmeseli: "A mamaja ket laba kozott, egy kis nyilason at" :o)) Erdemes esetleg meg utananezni egy masik konyvnek is... nem a pocakos folyamatok, hanem a kisteso erkezesenek realizalasa vegett. Hasonloan vekony kis konyv de tobb benne a sztori, Kallenek az 5 eves kisfiunak kishuga szuletik a sztoriban... fiut szeretne mert azzal lehet focizni :o) Es azt hiszi beszelni is fog tudni... aztan a valosag mas lesz... jopofa kis konyv, hatha kaphato meg: Barbro Lindgren: Kishugom szuletett (az enyem egy 82-es MORA kiadas, de bookeknal van ugye antikvarium is)

Na errefele a hasznalt dolgok piaca az nem mondom, hogy teljesen halott, de komaban van :) Ugyhogy hasznalt cuccot max netrol lehetne beszerezni, azt is inkabb kulfoldrol :( Babaruha temaban szinten... errefele egy fel turkalo sincs mutatoban sem, ezek itt 'gazdag' nepek, nehogy mar hasznaltat vegyenek :o))

Előzmény: franciacsibe (613)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 613
na epp ilyen andros felet csinalok benne nekik :)
(ok is inkabb puresitve eszik, magyarul nem is tudom hogy hivjak ezeket)

en babakocsit 60 eurobol megusztam, vettem egy hasznalt nagyon strapabirot (melykocsi van, de az ulos utana osszetort egy koltozes kozben).

amugy most telefonaltam a fiamnak, aki azon aggodott, hogy ugye a baba nem bujt ki nelkule... na ez egy kemeny menet lesz meg megertetni vele, hogy a szulesre nem johet be, annyira keszul a kisteso szuletesere, minel hamarabb latni akarja :) meg azon aggodik mindig, hogy a baba nem talalja meg a kivezeto utat es akkor szetrobbantja (???) az anya hasat hogy ki tudjon jonni. Azt hiszem meg kene rendelnem a sehany eves kislanyt, ha egyaltalan kaphato neten...
Előzmény: quilla (612)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 612
Hat a csajom nem egy nagy gyumolcsevo, ugyhogy nala a gyumolcs funkciopl siman menne most is, mert az ilyen komotos es pures izeket (andros a boltban, jooooo draga) nagyon birja. Csak ne legyen vele macera :) O viszont sokaig HIPP bebi volt, mert egyszem felnott voltam otthon, nagy a suliban evett leginkabb... en hozattam a kajat magamnak, abbol nem mindig kaphatott... lehet most mas lesz azert... de egyelore fantaziadus a dolog :)
Előzmény: franciacsibe (610)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 611
Latok benne fantaziat :) Es mivel en pl nagy babakocsi beruhazast nem tervezek, azon ennel jelentosebbet sporolok majd... meg hat nem is kell ez azonnal terveim szerint :) 4-5 dl az akkor nem csak bebiadagnak eleg, az ovis meretu gyerekhez is passzol meg, meg ha ez ilyen kompotosan is okos... nahh... ez meggondolando, az ara ellenere is.
Előzmény: franciacsibe (609)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 610
ja es nagyobbnak meg persze nem apritod es annyi.

de Lukanal ez csak egy felevig tartott max, hamar ugyanazt ette mint mi, odavan a fuszeres dolgokert, a kebabjaba is mindig ker harisszat :)
Előzmény: franciacsibe (609)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.30 0 0 609
draga az tuti, mi kaptuk.

en hasznalom mindig, most is csinalok nekik gyumolcskompotot benne :) meg pl a petrezselyem apritasahoz is tokeletes (minden ami kis mennyiseg).
kb. 4-5 dl kaja az ami belefer, ha jol emlekszem, de meg kell neznem, majd megirom.
amit szerettem hogy beledobalod a zoldsegeket, viz bele, meggozoli, aztan megnyomod a gombot es felapritja, kesz is. (hussal egyutt is lehet, a nyers hust is megfozi a gozben)
Előzmény: quilla (608)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 608
Csibe, lattam irtad mashol a Babycookot, na en meg ilyet nem is lattam, megneztem milyen neten :) Hat van ara... de az uveges kajanak is. Mennyi ideig tudtad kihasznalni, csak bebiadagokra van hitelesitve vagy nagyob gyerek mellett is volt meg ertelme?
Előzmény: franciacsibe (606)
quilla Creative Commons License 2009.12.30 0 0 607
Marmint hogy kicsoda? :DD nincs elo ember akit ra tudjak szabaditani, mert egyreszt nem is tudnam celiranyosan navigalni mit hol keressen (azert a csajom mar nyaron elmult 8 eves) masreszt meg egyben vannak a ruhak, nincs levalogatva csak nagyjabol meretre, nemre vegkep nem, helyettem ezt senki meg nem csinalja :) Hat ha hazakeveredek nyar vegen akkor majd en, az onnantol esedekeseket persze kiturom, ha befer a pakkba utazik velunk, ha nem, feladom magamnak. Fogalmam nincs mennyi igazabol a hasznosithato uni dolog, es vannak fiusabbak is, erre hatarozottan emlekszem, de ugy remlik azok mar belefernek majd a 3 honap feletti idobe...
Előzmény: franciacsibe (606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!