Keresés

Részletes keresés

Mulan Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6486
Lekvár van közte:-)
Előzmény: joy (6485)
joy Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6485
Nem az ishlerre gondolsz véletlen?
2 omlós linzerkorong között rumos-csokikrém, és az egész étcsokival bevonva?
Előzmény: Portu_Géza (6481)
joy Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6484
1. Beméc a bótba, és vöszöl.

2. Végy egy marék pelyvát, két marék fűrészport...
:o)

Előzmény: bd (6482)
joy Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6483
Párizsban.
:o)
Előzmény: toccata (6475)
bd Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6482
Hogy kell csinálni korpovitot, vagy hasonlót?
bd
Portu_Géza Creative Commons License 2002.07.17 0 0 6481
olyan sima kis keksz féle sütiről, amit sütés után csokiba kell mártani. Szerintem cukrászdákban is látni ilyeneket. Persze azoknak szép formájuk van.
Előzmény: joy (6450)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6480
Az olykor előfordul :-D
Előzmény: toccata (6479)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6479
Csak kicsit pirulva. :))))
Előzmény: Vegetable (6478)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6478
Reméltem iss! De remélem, nem párolva! ;-DDDDD
Előzmény: toccata (6477)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6477
Én pedig "mindenevő" vagyok. Legalábbis szeretek mindent megkóstolni, kipróbálni. Vannak sokan akik szeretik, hátha tényleg nem rossz. A csiga se lehet rosszabb (gondolom) mint példul a polip. Pedig az nagyon ízlett. Legalábbis úgy elméxem. :))
De kedvelem a zőccséget is. :)))))
Előzmény: Vegetable (6476)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6476
*Brrrrrr!!* amugy se pattogok a husért, de egy csiga! :-DDD
Előzmény: toccata (6475)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6475
Jajjjjj! Ne csigázz! :)))

Tényleg csiga nem volt? Ettél vagy készítettél már csigát? Sajnos én még nem pedig állítólag nagyon finom. Tudsz valami helyet, hol lehetne megkóstolni?

Előzmény: Vegetable (6474)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6474
Kerti Ujonctali örömei :-D Volt sima, szeletben sült hus is, frissiben pácoltuk, füszeres tejben pár órát... Ebben a melegben nem számitott annyira :-D
Volt a lenti tésztasali, meg görögös (ubi, paradics, lilahagyma, feta sajt, fekete olivabogyo - öntetek: encián féle speckós + joghurt, fetasajt, olivabogyó miszlikek, petrezselyemzöld keverék + valami bolti izé - az megmaradt, ha jól emlékszem :o)
Előzmény: toccata (6473)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6473
Csorog a nyálam. :))))
Előzmény: Vegetable (6472)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6472
Kimaratt a lö :-DDD 4lábu :-DDD TEhát disznó vagy marha... :-D Sokkal kevesebb maradt, mint multkor, szvsz ennyi se maradt volna, ha betartják, hogy kaját ne hozzanak, csak rövidet, vörös bort, meg ami meg volt beszélve pár emberrel... Sokan hoztak üditőt és kaját, pedig abban maradtunk, hogy az lesz... Féltek az éhhaláltól biztos :-DDD
Vittem fanyársat a saslikhoz, az pulykamellből, kolbászból, lila hagymábó és köré csigázott vékonyra szelt szalonnából állt :-D persze befüszerezve... Ezt a sütögetést fiukra biztuk ;-DDD
Előzmény: toccata (6471)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6471
Mi az a 4ábu? :)))
Ugyesen megoldottad. :)))
Előzmény: Vegetable (6470)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6470
A hus kapcsán egyszerüen oldottam meg :-DDD Megmondtam az arányokat, amiben kérték a 4ábut / madarat, elküldtem a többieket, addig elmentem füszert és sajtot venni :-DDD
Előzmény: toccata (6469)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6469
Most mondhatnám: "Ugye, én megmondtam előre".
De nem mondom. :)
Előzmény: Vegetable (6459)
Lappantyú Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6468
Hát, asszem Oetker-rel. Viszont az bizonyos, hogy pontugyanolyannal, mint amilyennel kétszer korábban gyümölcstortát is csináltam, hibátlan zselatinnal.

Szerintem bennem volt a hiba, más kaja se jött össze azon a napon.

Lappa

Előzmény: moes (6464)
moes Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6467
akarom mondani, néhány alkalom után
Előzmény: moes (6466)
moes Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6466
én a kefirtortánál néhány alkalommal abbahagytam a próbálkozást :-)
Előzmény: pynky (6465)
pynky Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6465
rolllerrrr: köszi, kipróbálom a levest.

Lappantyú: akkor az olyan lesz, mint a férjem rizskókja, amit addig sütött minden hétvégén, mig jóra nem sikerült. De már egészen megtanulta ;)

p.

Előzmény: Lappantyú (6463)
moes Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6464
lehet, hogy a zselatin volt a hibás. milyennel csináltad?
Előzmény: Lappantyú (6463)
Lappantyú Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6463
hú, ez istenien hangzik!!!

----

Túrótorta: mindent a Mulan receptje szerint csináltam. Eredmény: barackos krémtúró. Nem állt össze. :-(( De nem adom fel, majd próbálom megint!

Lappa

Előzmény: rollller (6458)
rollller Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6462
meglocsolva _olajjal_, ez kimaradt
Előzmény: rollller (6461)
rollller Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6461
bd:)
hat a bolgarok szerint mindenhez:)a borsikafu a dominans alapfuszer benne
amugy a huseteleiket fuszerezik vele (huspogacsat pl. nyamm), a paradicsomos dolgokhoz is illik, illetve ahogy meg eszik: vastag karaj friss feherkenyer meglocsolva, es beszorva a fuszerrel, nem egy kifinomult etel, de annal tokeletesebb:)
roll.
Előzmény: bd (6460)
bd Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6460
rollller, az általad írt uborkaleves, meg a gazpachio a kedvenc kánikulai vendégváró levesem.

Mihez illik a csubrica nevű bolgár fűszer?

bd

Vegetable Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6459
Köszi a tippeket :-D A hus lehetett volna kevesebb is, de a többi mind elfogyott :-D

Köszönetül itt a recept, ami a leggyorsabban elfogyott, és itthonról vittem :-D

Tésztasaláta
Hozzávalók: 1 cs. (25 dkg) gyufatészta, 20 dkg sajt, 20 dkg gépsonka, 3 kis fej lilahagyma, 2 nagy alma, kb. 6-8 dl tejföl, kb. 2 dl majonéz, 4 főtt tojás, só, bors.
Készítése: A tésztát megfőzzük sós vízben, a sajtot káposztareszelőn lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, az almát, a sonkát és a tojásfehérjét gyufányi csíkokra vágjuk, a tojás sárgáját beletörjük a majonézbe, hozzákeverjük a tejfölt, sót, borsot, és a többit.

A gyufatészta olyan aprótészta, aminek az átmérője gyufányi, a hossza cca kisujjnyi...

rollller Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6458
pinky, uborkaleves, bolgar etel, hasonlit a tzatzikihez, de nem az,
4 fore kb: uborkat megpucol, kis kockakra vag, kicsit lesoz, allni hagy, addig fuszermozsarban vagy apritoban 3-5 gerezd fokhagymat 3-4 evokanal olivaolajjal, meg soval osszetorsz, hozzaadsz egy kis diobelet (az is 4-5 szem dio max), ezt a fuszert bele egy levesestalba, felontod 4-6 dl ha savanyubban szeretitek, kefirrel, ha kevesbe savanyuan, akkor joghurttal, elkevered, es hozzaadsz ugyanannyi vizet, amennyi a kefir volt, uborkat kinyomkod, beleszor, az egeszet jol lehuteni, es frissen aprora vagott kaporral meghintve talalod, fokhagyma nelkul is mukodik, akkor a diot apritod ossze az olajjal, es akkor erdemes kaprosabbra kesziteni, frissito nyari leves,
roll.
Előzmény: pynky (6457)
pynky Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6457
rollller: az oldal nagyon jo, el is mentettem a cimet :)
Milyen a joghurtos uborkaleves? Szeretek pepecselni, legfeljebb ha nem izlik, kiontom :) De megprobalni erdemes.

p.

Előzmény: rollller (6456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!