Én pedig "mindenevő" vagyok. Legalábbis szeretek mindent megkóstolni, kipróbálni. Vannak sokan akik szeretik, hátha tényleg nem rossz. A csiga se lehet rosszabb (gondolom) mint példul a polip. Pedig az nagyon ízlett. Legalábbis úgy elméxem. :))
De kedvelem a zőccséget is. :)))))
Tényleg csiga nem volt? Ettél vagy készítettél már csigát? Sajnos én még nem pedig állítólag nagyon finom. Tudsz valami helyet, hol lehetne megkóstolni?
Kerti Ujonctali örömei :-D Volt sima, szeletben sült hus is, frissiben pácoltuk, füszeres tejben pár órát... Ebben a melegben nem számitott annyira :-D
Volt a lenti tésztasali, meg görögös (ubi, paradics, lilahagyma, feta sajt, fekete olivabogyo - öntetek: encián féle speckós + joghurt, fetasajt, olivabogyó miszlikek, petrezselyemzöld keverék + valami bolti izé - az megmaradt, ha jól emlékszem :o)
Kimaratt a lö :-DDD 4lábu :-DDD TEhát disznó vagy marha... :-D Sokkal kevesebb maradt, mint multkor, szvsz ennyi se maradt volna, ha betartják, hogy kaját ne hozzanak, csak rövidet, vörös bort, meg ami meg volt beszélve pár emberrel... Sokan hoztak üditőt és kaját, pedig abban maradtunk, hogy az lesz... Féltek az éhhaláltól biztos :-DDD
Vittem fanyársat a saslikhoz, az pulykamellből, kolbászból, lila hagymábó és köré csigázott vékonyra szelt szalonnából állt :-D persze befüszerezve... Ezt a sütögetést fiukra biztuk ;-DDD
A hus kapcsán egyszerüen oldottam meg :-DDD Megmondtam az arányokat, amiben kérték a 4ábut / madarat, elküldtem a többieket, addig elmentem füszert és sajtot venni :-DDD
Hát, asszem Oetker-rel. Viszont az bizonyos, hogy pontugyanolyannal, mint amilyennel kétszer korábban gyümölcstortát is csináltam, hibátlan zselatinnal.
Szerintem bennem volt a hiba, más kaja se jött össze azon a napon.
bd:)
hat a bolgarok szerint mindenhez:)a borsikafu a dominans alapfuszer benne
amugy a huseteleiket fuszerezik vele (huspogacsat pl. nyamm), a paradicsomos dolgokhoz is illik, illetve ahogy meg eszik: vastag karaj friss feherkenyer meglocsolva, es beszorva a fuszerrel, nem egy kifinomult etel, de annal tokeletesebb:)
roll.
Köszi a tippeket :-D A hus lehetett volna kevesebb is, de a többi mind elfogyott :-D
Köszönetül itt a recept, ami a leggyorsabban elfogyott, és itthonról vittem :-D
Tésztasaláta
Hozzávalók: 1 cs. (25 dkg) gyufatészta, 20 dkg sajt, 20 dkg gépsonka, 3 kis fej lilahagyma, 2 nagy alma, kb. 6-8 dl tejföl, kb. 2 dl majonéz, 4 főtt tojás, só, bors.
Készítése: A tésztát megfőzzük sós vízben, a sajtot káposztareszelőn lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, az almát, a sonkát és a tojásfehérjét gyufányi csíkokra vágjuk, a tojás sárgáját beletörjük a majonézbe, hozzákeverjük a tejfölt, sót, borsot, és a többit.
A gyufatészta olyan aprótészta, aminek az átmérője gyufányi, a hossza cca kisujjnyi...
pinky, uborkaleves, bolgar etel, hasonlit a tzatzikihez, de nem az,
4 fore kb: uborkat megpucol, kis kockakra vag, kicsit lesoz, allni hagy, addig fuszermozsarban vagy apritoban 3-5 gerezd fokhagymat 3-4 evokanal olivaolajjal, meg soval osszetorsz, hozzaadsz egy kis diobelet (az is 4-5 szem dio max), ezt a fuszert bele egy levesestalba, felontod 4-6 dl ha savanyubban szeretitek, kefirrel, ha kevesbe savanyuan, akkor joghurttal, elkevered, es hozzaadsz ugyanannyi vizet, amennyi a kefir volt, uborkat kinyomkod, beleszor, az egeszet jol lehuteni, es frissen aprora vagott kaporral meghintve talalod, fokhagyma nelkul is mukodik, akkor a diot apritod ossze az olajjal, es akkor erdemes kaprosabbra kesziteni, frissito nyari leves,
roll.
rollller: az oldal nagyon jo, el is mentettem a cimet :)
Milyen a joghurtos uborkaleves? Szeretek pepecselni, legfeljebb ha nem izlik, kiontom :) De megprobalni erdemes.