Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2006.09.06 0 0 17189
miert, mit jelent? en no vagyok, de 2 perc alatt vetetnem ki, ha egesz eletemre szolo programot osztana le nekem havi lebontasban. igaza van Gabornak, 41 eves korban a meh mar megszolgalta a funkciojat, ha tobb kart okoz, mint hasznot (es esetedben ez van), akkor erdemes korbekerdezni a dologrol. mivel jar, hogy megy, mik az elonyei, mik a hatranyai, milyen az utogondozas.
Előzmény: Bolondfáni (17187)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.06 0 0 17188
nezd, vizsgaltasd ki magad endometriozisra, de nagyobb osszeget mernek ra tenni, hogy a sima, nok 90%-nal tapasztalhato menzesz koruli hasmenest elvezed.
Előzmény: emma01 (17185)
Bolondfáni Creative Commons License 2006.09.06 0 0 17187
Kedves Gábor és Mikolt!! A 25 éve vérzészavarral küzdő Bolondfáni köszöni a segítő tanácsokat- Gábor,a válaszodhoz csak annyit, hogy egy férfi SOHA nem fogja átérezni mit jelent egy nőnek a méhe elvesztése-honnan is tudná szegény-úgyhogy: UTERUS MARAD, BOLONDFÁNI PEDIG FOLYTATJA A KÜZDELMET . (Régóta egyedül csinálom, még bírom egy ideig.....)))Üdvözlettel: Bolondfáni asszony
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2006.09.05 0 0 17186
Kedves Mikolt,

Kösz,

Gabor
-----------------------
Kedves szrekuc,

Egy baratnom varhatoan a napokban fog szulni es a korhazban, ahol e jeles esemeny zajlani fog, nem adnak beontest szules elott. Kerdese lenne, hogy ezt hazilag hogyan lehetne megoldani; szilvalekvert nem nagyon szereti; keseruviz, glauberso vagy mi mehet ilyenkor? Es egyaltalan mikor? Ha elmegy a vize/jonnek a fajasok?
Masik kerdes a malnalevel teaval ill az ugynevezett babakoktellal (ricinusolaj, gyumle, palinka)kapcsolatos; ezeket mikortol erdemes inni neki ha erdemes es mennyire hatasosak?


Szeretné beinditani a szuleset ido elott, ősregi trukk. Nem mondom meg. Bizza csak a korhazra, orvosra, hogy mit kell ezzel kapcsolatban csinalni.

Gabor
-----------------------
Kedves vemhes,

28 éves, 17 hetes terhes vagyok (1. terhesség, eddig teljesen komplikáció mentes vérszegénységet leszámítva). Három napja furcsa végbéltájéki érzetem van, olyan kicsit, mint kakilás előtt, nem fáj, nem is igazán kellemetlen, de valami van, ha aktívabb vagyok, akkor inkább érzem. Görcs, keményedés, vérzés nincs. Dokim jelenleg szabin van, szerdán megyek legközelebb hozzá.
Jelenthet-e ez méhszáj kinyílást, és forduljak mielőbb orvoshoz, vagy inkább csak aranyér vagy valami belső elernyedés lehet, ami ráér szerdáig?


Valoszinuleg hatrahajlo mehed van, ami most hogy novekszik rafekszik a vegbelre. Varhatsz szerdaig.

Gabor
-----------------
Kedves 4tissimo,

Rólunk: ahogy tanácsoltad, helyi kezelés indult, kaptam hüvelytablettát Klion-D 100 névvel (hatóanyag: Metronidazol és Mikonazol-nitrát ) És azóta produkáltam egy negatív cervixkenet-tenyésztést, abszolut semmi baktériumot nem találtak!, így hazaengedtek a kórházból, én már csak szülni szeretnék visszamenni így a 37. héthez közeledve, és mivel negatív lett a lelet, mehet minden természetes úton.

Már csak egy kérdés, mert én már csak ilyen kis kiváncsi vagyok: Honnan tudhatom, hogy ép a magzatburok? Lehet olyan eset, hogy csak annyira szivárog a magzatvíz, hogy fel sem tűnik a terhességi bővebb folyás mellett akár hetekig is?


Igen, lehet ilyen, nem hetekig ha az orvosod a 36.hettol minden heten megnez ultrahanggal. Ha nem nez meg, akkor bizony lehet ilyen. De ritka. A magzatburok ha megreped, az az esetek nagy szazalekaban omlik, minimum csurog. Arra fel kell figyelni.
Vagy amit Mikolt ajanl.

Gabor
------------------
Kedves editke,

Most nagyon sok gondolat kavarog a fejemben:

1. Honnét tudom, hogy nem méhenkívüli a terhességem és a vérzés azért van?
2. Ha vetelés akkor az lefolyik magától?
3. Miért voltak ezek a görcsök már a peteéréstől?
4. Lehet, hogy ez mégsem vetélés és minden rendben lesz (Talán egy kicsit naív vagyok)?
5. Most mire figyeljek?


Az orvosod telefonszamara es cimere.
Ne is probald meg a fentiek akarmelyiket ondiagnosztizalni. Ha terhes vagy es verzel, menj el orvoshoz.

Gabor
---------------------
Kedves sam-sam,

Nem szokványos kérdéssel fordulok Hozzátok és kérlek benneteket, ne vessetek meg azért, mert ilyet kérdezek. Most töltöm a 40. hetet ( 28 év, második terhesség, mindkettő problémamentes). A kisfickó nagyon jól érzi magát odabent ( ctg, uh szerint) méhszáj, már 3 hete 1 újjnyira nyiytva van, méhnyak egyre jobban elsimulóban. Ha a babával minden rendben a 42. !!!! hét végéig nem avatkoznak közbe. Én fizikailag totálisan kész vagyok, annyira fájnak a csontjaim, hogy szinte totyogok, nagyon feszül az egész pocakom, 5 lépcső után úgy érzem nem kapok levegőt- lelkiekről ne is beszéljünk. Természetesen nem akarok beleavatkozni drasztikusan ebbe a természetes folyamatba, de esetleg van valami használható praktika, ötlet, "boszorkányság", ami teljesen ártalmatlan, de mégis segítene beindítani a folyamatot?

Az egyetlen biztonsagos metodus: szex. Parod szappannal "drotkefevel" (:-) sikalja a peniszet tisztara, es nagyon ovatosan szex.
Nem maga mechanika ami neha beinditja a szulest, hanem a spermaban levo prostaglandin. Neha. Nem mindig.
Akarmi mast hallasz akarki mastol: ne csinald.

Gabor
--------------------
Kedves luuka,

2. Kérdés: 18 éves korom óta szedek fogamzásgátlót, most 26 vagyok. Először Mercilont szedtem egy évig (hatóanyag:desogestrel+), aztán mást kértem, mert meghíztam tőle. Kb 7 éve már, hogy Cilestet szedek (hatóanyag: norgestrel+), és ezzel kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Az elmúlt 8 év alatt egyszer váltottam nőgyógyászt, és a két doktor ellenkező véleményen volt azt illetően, hogy kell-e szünetet tartani a szedésben. Egyikük szerint kell évente három hónap szünet, hogy kitisztuljon a szervezet, a másik szerint, ha nincs mellékhatás, akkor nem kell bolygatni az egyensúlyt. Nálam nincs semmilyen mellékhatás, és a vérzésem is oyasmi, mint előtte (amikor nem szedtem gyógyszert), ráadásul percre pontos. Viszont eléggé hoszzú ideig tart, minimum egy hétig, kisebb szünetekkel. Ez normális? Szóval mindig szerdán veszem be az utsó tablettát, vasárnap jön meg, és legalább következő vasárnapig tart, habár csütörtökön (7 nap után) kezdem a következő levelet.

Mégegy kérdés ezzel kapcsolatosan: ha teherbe akarnék esni, mennyivel hamarabb kellene abbahagyni a fog.gátlót, hogy kitisztuljon a szervezetemből?


1. Nem kell szunetet tartani.
2. 3 normalis ciklust ajanlatos varni.

Gabor
----------------------
Kedves bolondfáni,

Koszond Mikoltnak hogy eszrevettem.

Üdv mindenkinek, régóta olvasom a fórumot-nagyon klassznak tartom a válaszokat, mind tartalmilag, mind pedig gyorsaságban. Én egy sokat szenvedett nő vagyok, közel 25 éve tartó, egyre fokozódó vérzészavarral. Próbáltak rajtam mindenfélét, ideig-óráig rendben is voltam, aztán jött a pokol újra. szerencse hogy 3 gyerek azért összejött némi hormonális rásegítéssel...aztán abráziók sorozata, pár év alatt 20 féle fog. gátló, hátha, de mégsem, akkor újabb kaparás( 7-8-9 hetes intenzív vérzések váltják egymást 2-3-4 havonta, vagy még ritkábban), szintetikus gesztagének, 2 db mirena spirál(nem egyszerre), majd egy depo-provera injekció, amitől 9 hétig ömlött belőlem a vér, 7 hónapja viszont csönd van, gyanús csönd. sajnos az endometriumom már 37 mm-nél jár, most megint az abrázióval riogatnak, de én már mégegyszer nem megyek. A méhemet is kikapnák, de ahhoz is ragaszkodom. Bocs hogy hosszú voltam, de így talán lesz valakinek valami ötlete, ami nem szike és küretkanál, és amit még nem próbáltam.Előre is köszönöm, üdvözlettel: egy 41 éves Bolondfáni

U.I: Az az igazság, hogy lassan idegileg készülök ki, már hisztérikus fóbiám van az összes nőorvostól- gondolom ők is így lehetnek velem...


Minden lelet, ultrahang, stb nelkul nem megvalaszolhato a kerdes.

Ha az ultrahang miomat mutat (fibroid), vagy adenomyosis-od van, ragaszkodsz hozza vagy sem, mehkivetel a megoldas, vagy sorozatos kaparasok, abraziok, hormonok, stb. Nincs mas kiut, jobb ha belenyugszol.

Most olvastam amit utana irtal. Vetesd ki a mehedet. Attol nem megy el a noiesseged, mert az a petefeszkektol fugg.
A mehnek egyetlen funkcioja van: abban nő a gyerek. Kesz. Semmi mas. Nok akik ilyen hosszu ideig kuszkodtek,
abszolut boldogok miutan kiveszik a mehuket. Még eggyel nem beszeltem aki rosszabbul erezte volna magat. Ragaszkodasodnak a mehedhez kizarolag pszichologiai okai lehetnek csak.

Ja igen, es a beszelgetosben kerdezd meg a tobbieket hogy mennyire konzervativ vagyok mutet ugyben, es milyen ritkan ajanlom igy a mutetet.

Gabor
--------------------
Kedves zsuzsimm,

Szeretnem megtudni, hogy orvoshoz kell-e fordulnom, vagy a problemam meg belefer a laparoszkopia utani 'helyrerezkodasba'.

29 eves vagyok, elso terhessegem tavaly juliusban vetelessel vegzodott a 13. heten. Most augusztus 16-an laparoszkopos mutettel endometriozist es osszenoveseket tavolitottak el a hasambol. Csutortok (aug. 31.) ota hanyingerem van, mindket oldalon fajdogal az alhasam es barnas folyasom van. A hasfajas olyan, mint menstruacio elott par nappal. Az utolso menzeszem augusztus 22-tol 25-ig tartott. Ellenorzesre szeptember 19-re vagyok berendelve.


Merd meg a homersekleted. Ha normalis akkor varhatsz. Ha volt szex (akar a laparoszkopia elott, es nem csinaltak azzal egyutt kaparast is), terhessegteszt. Ha rosszabbodik, hivd fel az orvost.

ANA-nak egyebkent igaza van, de az nem szentiras. Egy nagyon elfoglalt orvos maskor is csinalhatja.

Gabor
----------------------
Kedves rebarbara10,

Korai terhesség alatt ma reggelre herpesz jött ki a számon. A gyógyszertárban Richtofit gélt kaptam, de örülnék, ha ti is megerősítenétek, hogy valóban használhatom, anélkül, hogy ártanék vele.
Gyógynövényekből áll: citromfű, édesgyökér, kakukkfűolaj, bisabolol, allantoin, kollagén
Nincs ráírva,hogy terhesek is használhatják, de az sincs, hogy nem.


Nem tudom mi az a Richtofit, de ha csak az van benne amit irtal akkor hasznalhatod.

Gabor
-----------------
Kedves bobka2006,

A tüneteim javultak, de még nem szűntek meg teljesen... esetleg segítene újabb 3 db Candibene? Vagy nem szabad egymás után?

Ha nem szuntek meg, akkor valoszinuleg van bakterialis komponens is, es akkor azt kell kezelni. Szolj az orvosodnak.

Gabor
----------------------
Kedves zsani1212,

Túl vagyok egy laparoszkópián, ami úgy néz ki segített. Jelenleg 42 napos terhes vagyok. Ami nagyon aggaszt, hogy a 31 napon gombás fertőzés alakult ki, és 33 napon a nőgyógyászom Mycosyst gynot, Candibene krémet, és Canesten kenőcsöt írt fel. A kérdésem: Árthatnak-e ezek a gyógyszerek a nagyon várt kisbabának.
Nagyon aggódom. Mit tegyek? Milyen plussz vizsgálatokat végeztessek el?


Az orvosod irta fel? Akkor eldontotte hogy nem arthat a babanak.
Az egyetlen plusz vizsgalat tenyesztes lehet, hogy van-e esetleg bakterialis fertozes is. Azt kell kezelni. A gombat, ha kibirod kezeles nelkul, el lehet halasztani 4 hettel. Ugy esetleg hogy csak kivulre kensz kremet.

Gabor
-----------------------
Kedves emma01,

Tapasztalatotok szerint az, hogy menstruáció előtt kb. egy héttel, illetve a mensi alatt gyomor-bélrendszeri problémák lépnek fel, fájdalom, hasmenés, hascsikarás, minek tudható be?premenstruális szindrómába beleférhet e, vagy endometriózis okozhat e ilyesmiket?Zaklattam én már ezzel a nőgyógyászt is, de nem birt értelmes választ adni, csak annyit hogy van két gyerekem biztos nem endometriózis okozza...de mostmár jó ideje figyelem, és elég egyértelműen tudom ciklushoz is kapcsolni ezeket a tüneteket.Hova forduljak?

Endometriosisnak hangzik (de nem biztos). Esetleg latogass meg egy masik nogyogyaszt.

Gabor
emma01 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17185

Szia Mikolt

Tudod én nyavajgok már itt jó ideje időnként, gyerekszülés utoljára novemberben lesz öt éve, aztán idén áprilisban volt egy vetélésem, de ezeket a panaszokat már előtte is éreztem, de hiába megyek gasztrós dokihoz ő elküld a nőgyógyászhoz, az meg legegyszerűbben azt mondja hogy nincs endometriózis mert van két gyerekem és ugye harmadszor is teherbe estem.Fogigátlót egy éve szedtem utoljára, de mindig azt éreztem hogy azóta nem tért magához a ciklusom, ami ugye hülyeség, mert volt peteérésem ezt bizonyitja a terhesség, de nem úgy jött meg ahogy előtte szokott stb.Aztán a vetélés után ugye gyulladás alakult ki, meg folyamatosan van ciszta a jobb oldali petefészekben, de nem érzem olyan brutálisnak a menstruációt, értsd el vagyok görcsoldó nélkül.

Szóval én meg vagyok lőve hogy mitől lehetnek a fájások, és főleg a mensi előtt mitől.Bocs a hosszért.:)

Előzmény: Mikolt (17183)
Bolondfáni Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17184
Kedves Mikolt! Érdeklődés a nőgyógyászat iránt, és rengeteg szakirodalom kiolvasása engem is " megokosított", (utálnak is a helyi nődoktor Urak rendesen emiatt)- a hülye problémám megoldására viszont mégsincs megoldás...hát ettől tisztára lepadlózok időről időre. Nagyon ócska érzés, hidd el, fejben minden tiszta és érthető, a méhed meg "tesz" a tudományodra és raplizik... téboly. Szia: Bolondfáni
Előzmény: Mikolt (17173)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17183

en arra gondolnek hogy olyan fajdalmas a menzesz, hogy "huzza magaval" az egesz altestet.

 

fogamzasgatlot nem szedsz? tapasztalod, hogy erosebb lenne a menzesz? mikor is szultel?

Előzmény: emma01 (17179)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17182
ne aggodj, hanem kezeld a gombat. az orvosod gondolom a terhesseg tudataban irta fel a szereket.
Előzmény: zsani1212 (17178)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17181
hivd fel az orvosodat. o meg tudja allapitani.
Előzmény: bobka2006 (17177)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17180
az egy nagyon kemeny helyzet. nagyon nagyon kemeny:)
Előzmény: Felicitász (17176)
emma01 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17179

Kedves Gábor Mikolt

Tapasztalatotok szerint az, hogy menstruáció előtt kb. egy héttel, illetve a mensi alatt gyomor-bélrendszeri problémák lépnek fel, fájdalom, hasmenés, hascsikarás, minek tudható be?premenstruális szindrómába beleférhet e, vagy endometriózis okozhat e ilyesmiket?Zaklattam én már ezzel a nőgyógyászt is, de nem birt értelmes választ adni, csak annyit hogy van két gyerekem biztos nem endometriózis okozza...de mostmár jó ideje figyelem, és elég egyértelműen tudom ciklushoz is kapcsolni ezeket a tüneteket.Hova forduljak?

zsani1212 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17178
Kedves Gábor, Mikolt!

Túl vagyok egy laparoszkópián, ami úgy néz ki segített. Jelenleg 42 napos terhes vagyok. Ami nagyon aggaszt, hogy a 31 napon gombás fertőzés alakult ki, és 33 napon a nőgyógyászom Mycosyst gynot, Candibene krémet, és Canesten kenőcsöt írt fel.
A kérdésem: Árthatnak-e ezek a gyógyszerek a nagyon várt kisbabának.
Nagyon aggódom. Mit tegyek? Milyen plussz vizsgálatokat végeztessek el?
Köszönettel:
Zsani
bobka2006 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17177

Kedves Gábor és Mikolt,

köszönöm.

A tüneteim javultak, de még nem szűntek meg teljesen... esetleg segítene újabb 3 db Candibene? Vagy nem szabad egymás után?

Bobka

 

 

33 éves vagyok, 1 terhesség (ab. 7 éve ) 0 gyerek, semmi különösebb panaszom nincs, babát mostanában szeretnénk.
Szerdán a nőgyógyászom gombás fertőzést állapított meg nálam, amelyre Diflucan 150 mg kapszulát írt fel ( 2 db-ot, egyet nekem, egyet a férjemnek, összetétele: 150mg fluconazolum ) valamint Candibene 200 mg-os hüvelytablettát, 3 db-ot ( összetétele: 200 mg klotrimazol)
A tablettát mindketten bevettük szerdán este, valamint 2 hüvelytablettát már elhasználtam. ( eddig látványos javulás nem következett be, folyásom azóta is van ).
Kérdéseim a következők:
Ha elhasználtam az utolsó tablettát is és a tüneteim nem szűnnek meg, jelentkezzem újabb adagért, vagy várjak? Vagyis:
Mennyi idő múlva kell javulást tapasztalni ezeknél a szereknél? Azonnal, esetleg 1-2 hét múlva fejtik ki igazából a hatásukat?
Mennyi ideig nem lehet együtt lenni a gyógyszerek szedése után? ( mármint óvszer nélkül – jüvő hétközepére várható a peteérésem és ... :-) )

Nehany nap. Nincs hajszalpontos ido. Ha nehany nap utan semmi valtozas, valoszinuleg nem gomba, mert diflucan
es klotrimazol utan, ha gomba, mindenkeppen jobb kell hogy legyen, még ha nem is tunik el 100%-osan.

A meddig varjunk-al kapcsolatban amit Mikolt irt.

Gabor

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (17124)
Felicitász Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17176
Szia Mikolt,

köszi a sam-samnak adott tanácsokat. Én eléggé megtudathasadtam ettől a kérdéstől. Egyrészt nincs ítélet - én nem pofázom, mert nem voltam még terhes, fogalmam sincs, 40 hét után milyen érzés még egy 41. Másfelől, nekem személyesen bajom van a szüléssiettető módszerekkel, természetes vagy nem természetes, mert sokszor csak az lesz belőle, hogy az illetőnek másfél napig vannak 20 percenként fájásai, szóval hogy így-úgy elkezd vajúdni, de a szülés meg nem indul meg, és csak az ereje fogy mind a kettőjüknek.
Ha már megindult a folyamat, azt van értelme gyorsítani, de ha még nem, akkor úgy jó annak a kölöknek, ahogy van.
És még egyszer: ez csak duma, majd legközelebb akkor nyilatkozom, ha nekem lesz 40 hetes pocakom, és már marhára unni fogom a banánt.
Előzmény: Mikolt (17171)
Felicitász Creative Commons License 2006.09.04 0 0 17175
Használd nyugodtan.
Előzmény: Rebarbara10 (17168)
Rebarbara10 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17174

Mikolt, köszönöm!

ANA Nekem, magyar kórházban, a menstruáció előtti napokban akartak laparoszkópiás műtétet végezni. Sőt, azt mondták, nem gond a menstruáció idején sem.

Előzmény: Mikolt (17171)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17173
nincs mit. sokat olvasok.
Előzmény: Bolondfáni (17172)
Bolondfáni Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17172
Szia Mikolt! Kösz hogy átmásoltad a levelemet a dr Úr címére, én meg nem vettem észre és gyártottam egy újat, Neki címezve. Remélem nem okoztam vele gondot, köszi a gondoskodásodat, nagyon aranyos vagy! Egyébként honnan tudsz ennyit a szakmáról? Puszi: Bolondfáni
Mikolt Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17171
barmilyen ajakherpesz kremet hasznalhatsz.
Előzmény: Rebarbara10 (17168)
zsuzsimm Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17170

Szia Ana,

Koszi a valaszt. Angliaban egyaltalan nem szamit, a ciklus melyik szakaszaban vegzik a mutetet. Fel is hivtam a korhazat a mutet elott, mert pont mutet napjan kellett volna kezdodnie a menstruaciomnak (ha a valamikori normalis hosszat szamitom). Akkor azt mondtak, a verzes nem akadaly...

Előzmény: Törölt nick (17167)
Bolondfáni Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17169
KEDVES GÁBOR DR! tegnap Mikolt Hozzád irányított a kérdésemmel: 41 éves, 25 éve vérzészavarral küzdő nő vagyok. A vérzészavaromon azt kell érteni, hogy szabálytalan időközökben 6-7-8-9 hetes,igen intenzív, darabos, anémiát okozó vérzések kínoznak. Sokmindent kipróbáltak rajtam, fog. gátló, szintetikus gesztagén,abrázió 7 alkalommal, Mirena spirál kétszer, depo provera injekció, de semminek nem volt hosszútávú hatása. Állítólag follikulus persistens okozta endometrium hyperplasiám van, myoma nincs, a méhem amúgy egészséges. Az itteni nőorvosok feladták, szerintük már csak a hysterectomia jöhet szóba, mint megoldás. Ezt viszont én nem engedem, mert bízom benne, hogy valaki tud még valamit ajánlani. Nem tudom Te mit csinálnál egy ilyen beteggel? Légy szíves oszd meg velem a véleményedet. Előre is köszönöm válaszodat: Bolondfáni.
U.i: Azért 3 gyerek nagy nehezen összejött-rengeteg hormonnal.
Rebarbara10 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17168

Kedves Mikolt, Gábor vagy bármelyik segítő!

Korai terhesség alatt ma reggelre herpesz jött ki a számon. A gyógyszertárban Richtofit gélt kaptam, de örülnék, ha ti is megerősítenétek, hogy valóban használhatom, anélkül, hogy ártanék vele.

Gyógynövényekből áll: citromfű, édesgyökér, kakukkfűolaj, bisabolol, allantoin, kollagén

Nincs ráírva,hogy terhesek is használhatják, de az sincs, hogy nem.

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17167

Szia!

 

Laparoszkópos nőgyógyászati műtétnél a méhben is "mahinálnak", Gábor majd leírja, h pontosan mit csinálnak, nekem úgy magyarázta el a dokim, h beledugnak egy bot-szerű valamit, hogy műtét közben tudják a méhet is mozgatni. Ez okozhat barnás folyást, de közvetlen a műtét után.

 

Amin nagyon csodálkozom és kíváncsi vagyok, Gábor mit gondol erről, hogy laparoszkópos beavatkozást csak sürgős esetben csinálnak a ciklus második felében. Tervezett műtétet kizárólag a ciklus első felében csinálnak. Kíváncsi lennék, mi alapján döntött úgy az orvosod, hogy az esedékes menstruáció előtt 6 nappal megműt.

 

Ana

Előzmény: zsuzsimm (17164)
zsuzsimm Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17166

Mikolt, koszi szepen. Holnap reggel hivom a dokit.

Előzmény: Mikolt (17165)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17165
en felhivnam az orvosomat, elmondanam a tuneteket es megkerdeznem, hogy kivan-e elobb latni. lehet, hogy igen. o tudja mit muvelt odabent, aminek ez lehet a kovetkezmenye.
Előzmény: zsuzsimm (17164)
zsuzsimm Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17164
Kedves Gábor és segítői!

Szeretnem megtudni, hogy orvoshoz kell-e fordulnom, vagy a problemam meg belefer a laparoszkopia utani 'helyrerezkodasba'.

29 eves vagyok, elso terhessegem tavaly juliusban vetelessel vegzodott a 13. heten. Most augusztus 16-an laparoszkopos mutettel endometriozist es osszenoveseket tavolitottak el a hasambol. Csutortok (aug. 31.) ota hanyingerem van, mindket oldalon fajdogal az alhasam es barnas folyasom van. A hasfajas olyan, mint menstruacio elott par nappal. Az utolso menzeszem augusztus 22-tol 25-ig tartott. Ellenorzesre szeptember 19-re vagyok berendelve.

Koszonom a segitseget.

Moka25 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 17163
Szvsz a doki elküldte rákszűrésre, mivel anélkül szóba sem állnak a pácienssel, ő pedig beijedt. A 21 meg talán van vagy 15...
Előzmény: Törölt nick (17161)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.02 0 0 17162

en siman elhiszem, hogy egyszeruen kicsit retardalt es akkor es ott komolyan elhiszi, hogy rakos vagy terhes...

Előzmény: Törölt nick (17161)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 17161

Kedves Valakilány,

 

Nem, ettől nem lehetsz terhes. Nem értem, a kérdéseidet miért nem egy szakorvosnak teszed fel, hiszen állításod szerint rákbetegségre utaló tüneteid vannak :-o

 

Ana

Előzmény: valakilány (17133)
Mikolt Creative Commons License 2006.09.02 0 0 17160

majd en:

 

Kedves Gabor,

 

Üdv mindenkinek, régóta olvasom a fórumot-nagyon klassznak tartom a válaszokat, mind tartalmilag, mind pedig gyorsaságban. Én egy sokat szenvedett nő vagyok, közel 25 éve tartó, egyre fokozódó vérzészavarral. Próbáltak rajtam mindenfélét, ideig-óráig rendben is voltam, aztán jött a pokol újra. szerencse hogy 3 gyerek azért összejött némi hormonális rásegítéssel...aztán abráziók sorozata, pár év alatt 20 féle fog. gátló, hátha, de mégsem, akkor újabb kaparás( 7-8-9 hetes intenzív vérzések váltják egymást 2-3-4 havonta, vagy még ritkábban), szintetikus gesztagének, 2 db mirena spirál(nem egyszerre), majd egy depo-provera injekció, amitől 9 hétig ömlött belőlem a vér, 7 hónapja viszont csönd van, gyanús csönd. sajnos az endometriumom már 37 mm-nél jár, most megint az abrázióval riogatnak, de én már mégegyszer nem megyek. A méhemet is kikapnák, de ahhoz is ragaszkodom. Bocs hogy hosszú voltam, de így talán lesz valakinek valami ötlete, ami nem szike és küretkanál, és amit még nem próbáltam.Előre is köszönöm, üdvözlettel: egy 41 éves Bolondfáni

U.I: Az az igazság, hogy lassan idegileg készülök ki, már hisztérikus fóbiám van az összes nőorvostól- gondolom ők is így lehetnek velem...

Előzmény: Bolondfáni (17159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!