Keresés

Részletes keresés

susok Creative Commons License 2000.01.18 0 0 4
Az ALFA szövetségen kivül van még 2 alapitvány (Bölcső és a Mózeskosár), akiken keresztül csecsemőket lehet örökbefogadni.
A magyarországi bürokratikus rendszerről mindent meg lehet tudni: Fazekas Erzsébet: Örökbefogadás c. könyvéből.
A verebek csiripelik, hogy nem árt, ha van ismeretség nőgyógyászaton, vagy csecsemőosztályon, mert még mindig gyakori az otthagyás a kórházban, és a bennfentesek könnyebben örökbe tudnak fogadni, vagy minimum értesiteni a lehetőségről. (az 5 nap alatt amig a sógornőm a Margitban szült, kb 3-4 gyereket hagytak ott).
Az új gyermekvédelmi törvény egyébként megnehezitette az örökbefogadó szülők helyzetét, mivel hiába hagyta ott valaki a kórházban a gyerekét aláirva a lemondónyilatkozatot (régen ez elég volt), most fél évig nem veheted a nevedre a gyereket, hátha a kedves vér szerinti szülő meggondolja magát!!! Mert sajnos megteheti!!!
Scully Creative Commons License 1999.12.20 0 0 3
Utánanéztem közben egy kicsit:
Állami gondozottak örökbefogadása (az én olvasatomban) titkosan történik, vagyis e két szülő nem tud egymásról, az Alfa Szövetségnél meg van nyílt örökbefogadás, amikor az örökbeadó szülő "megnézheti", az örökbefogadó szülőket.
Előzmény: borka (2)
borka Creative Commons License 1999.12.20 0 0 2
Ez a téma engem is érdekelne. Változott-e már az örökbefogadás lassú, bürokratikus helyzete? Mi a különbség - ha van egyáltalán - az állami gondozottak örökbefogadása és az Alfa Szövetségtől való örökbefogadás között?
Scully Creative Commons License 1999.12.20 0 0 1
Ennél ötletesebb nullázásra számítottam... :-(
Előzmény: cinquecento (0)
cinquecento Creative Commons License 1999.12.18 0 0 0
jéegynullás...
Scully Creative Commons License 1999.12.18 0 0 topiknyitó
Hogy lehet ma Magyarországon gyereket örökbefogadni?
Mik a feltételek, mennyit kell várni, stb...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!