Keresés

Részletes keresés

Katoczi Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174075

Döntögeted, pofozgatod és kiadja a nagyját. A pangó őrlemény mentes motoros darálók fél milla fölött kezdődnek. Kéziben a Lido kb tizede.

Előzmény: endrepp (174074)
endrepp Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174074

Sziasztok!

A kis Iberital őrlőénél csak engem idegesít, hogy a kiadott mennyiség éppen attól függ, hogy mennyi őrleménynek van kedve bent ragadni a terelő elemben? Van erre valami trükk vagy így kell együtt élni vele? 

Saughassy Creative Commons License 2017.11.01 0 1 174073

 

Na, elővettem a Mini Millt. Most meg a fotozast csesztem el, de hat igy jar, aki remego kezekkel probalja megtartani az alacsony zaridot. Mindegy, azert latszik, hogy működő alternatíva ez. Hogy a gyartasi szoras mekkora, azt nem tudhatom, mert nehanyan mintha tenyleg nagyot szivtak volna vele, de most pl kotyogosra volt allitva es ez a masodik probalkozasom eredmenye espressora allitas utan.

 

heted7 Creative Commons License 2017.10.30 -2 0 174072

Nem, a kávézóban jobb. Ugyanakkor azóta már voltam ott újra, és már nem volt olyan. Lehet, rossz napjuk volt, lehet, hogy épp nekem volt rossz napom, de már nem kaptam rá fel a fejem, hogy "jé, ez nincs elrontva!" Bár arra se, hogy milyen rossz :) Viszont az orrom előtt tárgyalták, hogy november 2-től indulnak a karácsonyi dalok. Nálam ez kizáró ok, minimum adventig... :)

Előzmény: Bazs09 (174071)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.30 -2 0 174071

Akkor a kávézó részlegen végre nem azt  borzadalmat adják, ami a pénztárak végénél az automatákban van? Ki kell próbálnom, mert eddig a legrosszabb kávét éppen az IKEA-ban sikerült innom. :)

Előzmény: Giuseeppe (174070)
Giuseeppe Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174070

...és másfél hónap elteltével még mindig. Ma elzarándokoltam oda, és ugyanezt tapasztaltam: szűrőkosár-tisztítás, karba őrlés, egyenletes lefolyás. Szerintem magából a keverékből maradhatott ki a robuszta még az összeszereléskor, mert mire átadták a pulton a csészét (azonnal), már csak vékony crema volt a kávé tetején. Szóval nem kifejezetten olaszos eszpresszó, de a hozzáállás kiváló.

Előzmény: heted7 (173415)
toronte Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174069

Tecnosystem Magic Coffee és Baratza Encore:

https://www.jofogas.hu/baranya/Tecnosystem_Magic_Coffee___Baratza_Encore_kavefozo_es_kavedaralo_72375227.htm

 

Ha valakit esetleg érdekel. Én nagy megelégedéssel használtam egy Delonnghi EC680 után.

Video hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=b4fICGG3PXo

Mylord3 Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174068

... és ráadásul a cégalapító Sydney Pollack volt... egészen távol Afrikától. :-)

Előzmény: Giuseeppe (174067)
Giuseeppe Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174067

...sőt, világméretű kapitalista összefonódás részese:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Breville_Group

 

 

 

 

 

Előzmény: Mylord3 (174066)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.30 -1 0 174066

Gondolom, ez vmi Kátler klón lehet, tulképpen talán csak az ára miatt érdekes, mert szerintem ennyiért ez többet ér, mint bármelyik mostani habos kV-t készítő, nyomifokis karos Saeco szerkezet.

https://www.jofogas.hu/heves/Gastroback_karos_kavefozo_72063843.htm

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.29 0 0 174065

Ízlések és pofonok.

Van egy pár jó tesztje, ez pl. elgondolkodtató: https://www.youtube.com/watch?v=zuIOlsdDg_o

Előzmény: Mylord3 (174064)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.29 -1 0 174064

Nekem is van, csak már rühellem tekerni. :-)

 

A YT is tele van videókkal, hogy milyen KV-t is lehet tekerni ezekkel a kis kézi őrlőkkel.

https://www.youtube.com/watch?v=Hxh-g0lgYRw 

 

/Mondjuk, ha meglátom ezt a "nénit" vmelyik KV-s tesztvideón, nekem egyből félhat lesz. :)) A típusos antinő megtestesítője, borzasztóan riasztó jelenség, szegény./

Előzmény: Saughassy (174059)
djboriska Creative Commons License 2017.10.28 0 0 174063

Annyit tudok, hogy pl. az EK kést a mahlkoenig w401 kés alapján készítette.

Kis Zoli vett egy 401-et és el van tőle ájulva. Persze ő filterben próbálta mert a 401 az állíthatósága miatt nem igazán presszó örlő. Dewlának viszont van SSP kése. Brutálisan megnőtt vele az extrakció. Konkrétan sokkal durvábbra kell állítani az örlőt mert sokkal egyenletesebb a szemcsék. Azt mondta mind a presszó mind a filter nagyon beédesedett neki vele. Nekem csak a héten érkezett a kés holnap rakom be, pesze még be kell centerezni, és azután elkezdem nyúzni. De kinézetre sokkal komolyabb gépészeti termék mint a mahlkoenig kés.

Előzmény: Bazs09 (174061)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.28 0 0 174062

El kell rakni kotyogóba, mokkának jó lesz ha jön a háború.

Előzmény: Saughassy (174060)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.28 -1 0 174061

Köszi, hogy ezt megosztottad, muszáj volt végiggörgetnem az összes képet. :)

 

Van itt minden, SJ, Major késen át a legdurvább Mahlkönig típusokig. Ahogy látom, csináltak SJ-ba is kést K30 profillal. Ez most vajon alkalmas lehet presszóra is az SJ menetemelkedésével? (Költői kérdés, majd Instán felteszem nekik. :) )

Előzmény: djboriska (174050)
Saughassy Creative Commons License 2017.10.27 0 1 174060

Csak az a gáz, hogy a maradekkal kísérletezésnek semmilyen hasznosítható tanulsága nem lesz azon kívül, hogy a maradék a kukába való. :) 

Előzmény: MZ/Y (174052)
Saughassy Creative Commons License 2017.10.27 0 1 174059

En azert megvedenem a Mini Mill becsületét, ezeket találtam most a hőskorból. Tegyük hozzá, akkor még azt sem tudtam, hogy néz ki az espresso. De ezek az eselytelentol szerintem erősen jobbak voltak, 0 km -es gyakorlattal. 

 Megvan még most is a Mini Mill, nehogy csinálják egyet vele holnap. :)

 

Előzmény: Bazs09 (174031)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 174058

Mikor a Darálóban Devláék említették elgondolkodtam egy Robur késen. Aztán azon, hogy ezek a rohadék kések itthoni használat mellett majd két év alatt értek révbe. Most lecserélni őket, kicsit "vadászos" lenne.

Előzmény: djboriska (174050)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174057

Srácok, köszönöm, ettől egy rövid időre megszűnt a depresszióm :)

Előzmény: Mylord3 (174035)
Mákosmalac Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174056

Köszönöm a segítséget, így már körvonalazódik. Régebben volt Bosch ótómatám, akkor hasonló lehet a menüvel beállítani a lefolyás idejét. Majd gyakorlatozom. A Milleniummal is kellet idő, és sok mosólé a csapba, amíg elfogadható lett. Elsőre új IMS szűrők, srácom CNC-s, legyárt egy ipari vízterítőt, oszt majd lassan haladunk tovább, ahogy a nadrágszíj engedi. :-) Mérlegem még megmaradt az előző "életemből". :-) 

Előzmény: Katoczi (174055)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174055

Balról jobbra haladva

1. bekapcsoló gomb; 2. szimpla presszó; 3. Dupla presszó; 4. Melegvíz; 5. Gőz; a Menu nem tudom hogy működik, az egyel újabb verzió volt nekem, arról lehagyták. A tetején a bumszli meg a gőzcsap, a gőzgombot megnyomva a termosztat nagyobb hőmérsékletre kapcsol, mikor kialszik (vagy meggyullad?) a lámpa akkor használható a gőz funkció, a fekete gombot eltekerve indul a gőzölés. A két kávés gomb időre programozható, nem a vízmennyiséget méri, nekem csak az egyikhez lehetett előáztatást párosítani, érdemes azt használni, jó hosszúra beállítva, és kézzel leállítani a kávékészítést ha már elég lejött, ehhez kelleni fog egy tizedgrammos mérleg, de az már a kávé kiméréséhez is szükséges.

Előzmény: Mákosmalac (174049)
zsorzs1970 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174054

Üdv kávégép eladó dobozában szinte soha nem használt.Érd 06209351897   Saeco Poemia..

Mákosmalac Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174053

Köszike! Ezt megtaláltam, letöltöttem, de csak három oldal nálam, ami a gőzkészítést tartalmazza. Lehet a tabletben van hiba? A gombok leírását nem mutatja. Gép rajzán a számokat mutatja, de a leírásuk hiányzik.

Előzmény: sasbence (174051)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174052

Akkor én is újra írom: a BS kb. 3 napja vásárolt, akkor darált.

 

A tanácsokat megfogadom, annyi a "vita", hogy nem akarom kidobni a Karavánt, de azt úgy főzöm (majd) le, ahogy eddig. De, lehet, a szomszédnál köt ki végül.

 

Emellett kísérletezem az új technikával, saját darálással, nyomásfokozó kivételével, de ez nekem teljesen új, lásd nem tudtam, hogy az "először kávé jön" is lehet normális.

 

Illetve ezt a maradék 10 dkg occó kávét rászánom a kísérletezésre, azt már látom, amit írtatok, hogy finomabbra darálva a kávét valóban megjelenik a crema. Szívesen átdarálnám a BS-et finomabbra, de azt írtátok, nem ajánlott, hallgatok rátok, csak még nem tudom, mi legyen vele, ezt végképp sajnálnám kidobni.

Előzmény: Bazs09 (174048)
sasbence Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174051
Előzmény: Mákosmalac (174049)
djboriska Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 174050

Ha valakit erdekel saját örlője upgradje, érdemes ránézni az SSP késekre koreából.

Sok örlőnél más geometriát kap a kés illetve bevonatot is amivel kevésbé kopik.

Ha jól tudom Mazzerekhez is készít kést.

Annyit tudok, hogy az ausztrál Socratic csapat készített őrlemény eloszlás görbét az SSP EK késre és a gyári Mahlkoenig késre es brutálisan keskenyebb az SSP görbe.

Ha valakit érdekel utána nézhet a dolognak. SSP az instán gyorsan és hatékonyan komminikál.

Mákosmalac Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174049

Sziasztok. :-)  Kezdek visszatérni a rendes emberek táborába, és itt szeretnék tanácsot kérni. A kényszerszarvasizás után ismét egy GB lesz a pulton. A ph-s CM800 már itt pihen, ma megjöttek a friss pöris kávék is, és hétfőn érkezik a GB Dosata. Előző gépem GB Millenium volt, aminél a használat teljesen kézenfekvő . Ezen viszont van hat gomb, amiből a bekapcsoló, gőz és melegvíz érthető. Viszont van két kávéjelű és egy menü gomb, valamint a felső bumszli, ami a Milleniumnál a bekapcsoló volt. Őket hogy használjam?

Egy kép a gombokról, és hálás köszönet a segítségért.......😂

Bazs09 Creative Commons License 2017.10.27 -2 2 174048

Az, hogy feketén indul meg, majd később jön a crema, ilyen előfordulhat. Nekem a sötét, olajos pörkölések viselkedtek így.

 

Az, hogy össze-vissza folyik, az abból ered, amit már nagyon-nagyon sokadjára írunk le: ne a döglött vacakkal próbálkozz. Lehet ez fájó kijelentés, de tipikusan a szarból várat esete. Oldalakon keresztül adjuk a tanácsokat, de csak azért se...

Előzmény: MZ/Y (174047)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174047

Kikérem magamnak.

 

Én nem tervezek szarból várat csinálni, csak az általam 30 év alatt megszokott szart is elfogyasztom, amíg tart. :)

 

Az occó kávét ledaráltam, valóban finomabbra kell, mint ahogy a BS-et kaptam. Így már lett crema.

 

Viszont lehet, hogy Mylord3 jól írja, a kávéfőző nem jó hozzá. 7-esen daráltam, még így is túl gyorsan folyt le, ugyanakkor pillanatokra eldugult. Szóval a lassan, de folyamatosan jöjjön nem biztos, hogy megoldható vele. Meglátom, 5-össel hogy muzsikál.

 

Amit nem értek, a BS is meg az en darálásom is úgy főtt le, hogy rendes kávéként indult meg és 2-3 mp után jött csak a világos cucc, amit az itteni képen láttam. Gondolom, nem így kellene.

Előzmény: Törölt nick (174046)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 1 174046

A békásitó nem a haverod? :-)

 

Előzmény: MZ/Y (174032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!