Keresés

Részletes keresés

mr.Baker Creative Commons License 2007.12.28 0 0 148
itt a zepter régebbi légterápiával hasonlítják össze. Annál tényleg többet tud, de a sharpnál nem igen. Viszont az a bajom vele, meg a sharppal is, hogy elvileg termel egy kis ózont....
Előzmény: windy12 (142)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.28 0 0 147
igen ez igaz. De a Daikin-nek valószínüleg csak az uv lámpája termel ózont...
Előzmény: tunderlala-3 (140)
Másamása Creative Commons License 2007.12.28 0 0 146
Még egy kérdés:
Az ionizátoros párásító tisztítja a levegőt is? És miért jobb a légtisztító?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek...
Másamása Creative Commons License 2007.12.28 0 0 145
Üdv. Mindenkinek.
Párásítót szeretnénk venni. Csak sajnos nem értünk hozzá :(
Ezért segitséget szeretnék kérni. Tudnátok ajánlani valami jó és nem túl drága készüléket? Ultrahangosat néztem, mert az halk, úgy tudom....
A pingvines Solacot és a macis Hausert nézegettem.... Volt egy Awair ultra3-unk, ami egyik napról a másikra abbahagyta a párakibocsátást :( Nem garanciális, és kb. 5ezer lenne csak a munkadíja a javitásnak + alkatrész.... Nemtudom mi kell bele :(
Tudnátok segíteni, milyet vegyünk?
Válaszokat előre is köszönöm.

Epikurosz Creative Commons License 2007.12.28 0 0 144
Én ma a Bricostoreban jártam, és láttam ott HEPA márkájú légtisztítókat 28 és 38k Ft.-ért. Ez már árban elérhető.
Előzmény: windy12 (142)
windy12 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 143

Az emberi test pozitív ionokat bocsát ki, és negatív ionokat fogad be, így tartja fenn a szervezet ion-egyensúlyát. A környezetünkben működő elektromos berendezések, gépek (tv, monitor, mikró, stb.) pozitív ionokat bocsátanak ki, ami a tudomány jelenlegi állása szerint káros hatással van az emberi szervezetre. A tengerpartot érő hullámzás, a vízesés, a hegyi patak  nagy mennyiségű negatív iont termel, ezért érezzük úgy, hogy kellemes és tiszta a levegő abban a környezetben. A negatív ionok lekötik az általában pozitív töltésű szennyeződéseket (pollenek, por, szaganyagok, csírák, füst, spórák, stb.)

 

A másik hatás egy fizikai tényen alapul: A magasabb arányú negatív töltéssel rendelkező oxigénmolekulát tartalmazó levegőnek nagyobb a parciális nyomása, így belégzéskor több kerül a tüdőbe, mint a levegő további gázaiból (CO2, N2). Ha viszont alacsony a negatív ionok száma, akkor lényegesen több levegővétel szükséges a vér megfelelő oxigénellátásához.

 

Több olyan tünet is megszűnhet a levegő megfelelő ionizálásával, mint a migrén, fáradékonyság, dekoncentráció, stb. A szervezet regenerációját is nagymértékben elősegíti.

windy12 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 142

Sziasztok.

 

A Sharp légtisztítóval szemben a Daikin mindenféleképpen többet tud. Legalábbis a legújabb tipus már rendelkezik a "flash streamer" rendszerrel, ami egyszerűen szétbontja az átfolyó levegőben lévő szennyeződéseket. Minőségben, és tartósságban egyébként egyenrangúak. Egy kis összehasonlítás:

 

 

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 141
Ja és a gyapjú ágynemű atkatanya :s....evvan...az atkák imádják a gyapjút, mint a legtöbb természetes szálat, így a pamutot is. :(
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 140

Ez a negatív ion generátor cucc eletromosság elven működik, valahogy két tű között jön létre olyan töltés, ami a pozitív ionokot negatívvá változtatja, így a levegőben lévő port is jobban meg tudja kötni...semmi köze az ózonhoz, sehol a leírásban nem látom...szerintem a daikin-nál no-ózon.:p :)

 

Epikurosznak (remélem jól emlékeztem a nickre...)

A klímákban lévő pollen szűrő azért közelében sincs egy légtisztító hatásához, és a szűrő felülete is elenyésző egy légtisztítóéhoz képest.

Előzmény: mr.Baker (135)
k2fron Creative Commons License 2007.12.27 0 0 139
Üdv!
Nekem egy Boneco légtisztítóm van, nem volt drága 40E.- be "fájt", benne van egy HEPA szűrő, és egy aktív szénzűrő. Ez is ionizál, de én nem érzek ózon szagot (tudom milyen, munkahelyen van egy 20 éves fénymásoló, na annak tömény ózon szaga van) tehát semmi ilyesmit nem érzek...
Előzmény: mr.Baker (135)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.27 0 0 138
Ez az IQAir HealthPro Plus egyébként tényleg jónak tűnik, de mindig ez a regionális mizéria, hogy nem szállítanak Európába, ha igen, akkor jön a vám stb.

Mégiscsak jó ez az EU.
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.27 0 0 137
Ilyen van nekem: Solac bébi álmok
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.27 0 0 136
Sajna a csúcs lg légkondik sem tudnak annyit légtisztítás fronton, mint egy alap légtisztító...
Előzmény: Epikurosz (134)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.27 0 0 135
Igen lehet, amit adtam linket ott tesztelik őket elég komolyan, daikin nincs sajnos....
Az a bajom ezekkel a tesztekkel, hogy egy ilyen"Brit allergológiai" plecsni még nem jelenti azt minden esetben, hogy akár nem is káros a készülék.

De persze nyilván nem erről van szó. A sharp is megkapott mindenféle világ szabadalmat, itt mégis csak 7 pontot kapott a 10 ből az ionok miatt. Bár így is a 5. legjobb. (szerintük)

http://www.air-purifier-power.com/top-10-air-purifiers.html



Előzmény: tunderlala-3 (133)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.27 0 0 134
Elolvastam a másik párásítós topikot, majd ezt is.

Perzse, miután már megvettem a párásítóm, egy kis solac-ot 7k-ért.
Lehet, hogy holnap visszaviszem és lecserélem egy 10k forintosra, mert ennek kicsi a tartálya: 1 liter.
Amúgy, első ránézésre nem rossz, jön ki belőle a pára, és van ionizáló funkciója is.

Igazából, kiegészítőnek kell, mert rajta kívül van egy Venta légmosóm (40k-be fájt), és egy Ada nevezetű Made in Csájna légszűrőm+ionizátorom, benne HEPA szűrővel.

Így a három együtt (illetve még van egy pici zsebionizátorom is) már valami, nem? :-)

A Vente légmosó működési elve világos, az ára nem okés. Egy egyszerű szerkentyű, olcsó alkatrészekből összedobva. Max. 10k forintot ér, aki ért ilyenekhez, érdemes otthon házilag összerakni, és nem kidobni ennyi pénzt érte. (Ez érvényes arra a másik kerámiásra is.)

A vizet benne meg naponta kell cserélni, előtte mosószerrel kimosni a tartályt, és nem lesz semmi gond. Teljesen fölösleges azt az 5k forintos fertőtlenítőt megvenni. Ha már fertőtlenítő kell, vegyél Oxy gélt 500 forintért, vagy folttisztítót, és abból egy kupak elég egy napra. Ja, el ne felejtsem, a tartályba szoktam tenni 1 evőkanál konyhasót is.

A párásítóval is így fogok eljárni, naponta cserélem a vizet, ill. utántöltöm, így nem tud megposhadni, elfertőződni. Konyhasót nem teszek bele. ;-)

Amúgy, párásítóra azért van szükségem, mert éjjel már felébredtem azzal, hogy a szemeim annyira szárazak, hogy az már fájt. Ilyenkor kimentem, megmostam az arcom a fürdőben, majd vissza az ágyba, de a párásító talán jobb lesz.

Nekem légzőszervi gondjaim nincsenek (amúgy nem dohányzom).

A hálóban parketta van, plusz szőnyeg és növények.
Az is tény, hogy mosás után a kiterített ruhák bőven elegek párásítani, de ez ugye csak hetente 1x van.

Az ágyneművel kapcsoaltban: azt rebesgetik, hogy a gyapjú ágynemű nem hagyja az atkákat szóhoz jutni, Nos, nekem ilyen van.

Van egy időjárásjelző állomásom, méri a benti-kinti hőmérsékletet és páratartalmat. Most például kint -3 Celsius fok és 83% páratartalom van, bent (működő párásítóval) 20 fok és 41%. Párásító nélkül 30% lenne.
Ez így tök jó, nem is kell sem melegebb, sem nedvesebb.

Láttam az áruházakban légtisztítókat 100k Ft. felett, de szerintem nem érnek annyit. Úri huncutság.
Akkor már inkább vegyen az ember olyan légkondit, amely légszűrős, baciölős, és azt lehet használni télen is
légtisztításra. Nyáron meg egyértelműek az előnyei.
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.27 0 0 133
A zepter-nek éreztem a szagán határozottan...itt nem érzek semmit. De az ózon az egy gáz....és azok közül sokat semlegesít is a készülék....lehet, hogy a saját maga által termelt ózont is...ha termel egyáltalán. Rá kéne kérdezni a daikin-nél, majd meg is kérdezem....de a Daikin pl. megkapta a TÜV-Nord és a Brit allergológiai akármilyen minősítést is, a legmagasabbat....gondolom egy ilyen odaítélésekor mindenre kiterjedően vizsgálják a készüléket....:p
Előzmény: mr.Baker (132)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.26 0 0 132
Elvileg termel és kikerül, Nekem anno a levegődoktor.hu-s úr magyarázta...
Előzmény: tunderlala-3 (131)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 131
Hát, ezt nemtom, és azt sem, hogy ha mégis, akkor kikerülhet-e onnan egyáltalán....
Előzmény: mr.Baker (130)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.26 0 0 130
Az uv fény is termel ózont, igaz talán tényleg nagyon alacsony mennyiségben....
Előzmény: tunderlala-3 (129)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.26 0 0 129

Szia,

 

Mi először majdnem beleszaladtunk egy zepter-be, de gyanúsan "fénymásoló szaga" volt anélkül a bizonyos illatkocka nélkül, ezért gyorsan visszakoztunk, mert az az ózon miatt van egyértelműen.:s A daikin nem termel ózont, úgy tudom...

 

A negatív ion üzemmódban nekem tetszik a hatás, igazán megfogalmazni nem tudnám, de határozottan más a levegő, ha így jár.:p

Előzmény: mr.Baker (128)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.26 0 0 128
Sziasztok,

Nekem 425-ös sharp plasmaclusterem van.

Igazából meg vagyok vele elégedve bár a hegyi levegő vagy vizesés mellett vagyok szindrómát sajnos nem érezni negativ ion módban sem. Nálad sem? Kis hálószóbába éjszaka ugyanúgy "nem friss" a levegő.

Most kipróbálnám ezt az airfreet-is mert több helyen azt írják, hogy a sharp minimális ózona is káros lehet sajna...
Itt vannak tesztek is:

Itt 5. lett a sharp 10-ből/7 pontot kapott az ózommennyiségre... Az első 3-at nem kapni itthon sajna....

http://www.air-purifier-power.com/top-10-air-purifiers.html


üdv
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 127

Szia,

NÁlunk 24 órában megy, folyamatosan...az a szűrő amit évente kell kicserélni benne, annyira bent van, előtte még van egy csomó cucc, hogy az biztosan nem lehet még szennyezett...majd legközelebbi tisztításnál megnézem.:p

Előzmény: k2fron (126)
k2fron Creative Commons License 2007.12.23 0 0 126
Üdv.
Nálatok a Daikin egész nap megy, vagy csak akkor ha otthon vagytok?
Már én is megnéztem a Boneco szűrőit, háát, a HEPA filtert évente kéne cserélni, de már most is enyhén de láthatóan (a színe újonnan fehér) szennyezett, nem tudom, hogy fogja egy évig kibírni...ráadásul nem is megy egész nap, csak ha otthon vagyunk...
Van mocsok bőven... :(
Előzmény: tunderlala-3 (125)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 125

Ma kitisztítottam a Daikin előszűrőjét.....nem eléggé elítélhető módon elhanyagoltam, mert most tisztítottam először, és két hetente ajánlják, a miénk meg, ha jól számolok, már 3 hete megy....hát, nem semmi, hogy mi volt benne!!!:o :s :(((

És ezt mind lélegezzük amúgy befelé, ha nincs egy ilyen szerkentyű....meg rakódik le mindenhová por formájában...nem véletlenül kell jóval ritkábban port törölni. Jó lesz ez!:p :)

 

Előzmény: k2fron (118)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 124

A Daikin Magyarország példás gyorsasággal küldte a teljes-részletes 18 oldalas magyar nyelvű használati útmutatót elektronikus úton, köszönet érte!:)

 

Ha valakinek még olyan gondja van, hogy nem kapott a készülékkel vásároláskor, ez a forgalmazó hibája...ha nem adnak, írjatok a daikinnak, küldenek 1 napon belül. :p

tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 123

Hát persze, meg lehet csinálni, tedd azt.:)

Azt írtam, hoyg működik...nálunk bejött....és nem azért mondom, mert csak az van, és nincs összehasonlítási alap, mert van salin és van daikin is....a komolyan allergiás kislányom az airwolf-nak köszönhetően lett tünetmentes, az ő szobájában azóta is az működik.....nem feltétlenül rossz az, ami egyszerű. ;)

Előzmény: Vip3r (122)
Vip3r Creative Commons License 2007.12.18 0 0 122
Hát nekem nagyon nevetségesnek tűnt az egész szerkezet, maximum 5e Ft-ból simán lehet csinálni egy ilyet.
Előzmény: tunderlala-3 (117)
Vip3r Creative Commons License 2007.12.18 0 0 121

Üdv!

Nagyon szépen köszi, hogy írtál. Igen utánaolvastam én is ennek a Ventának és szinte mindenki csak rosszat ír róla. Ennyi pénzért nem értem miért nem lehet minőségi anyagokból megépíteni egy ilyen szerkentyűt...

Valószínű az lesz amit Te is javasoltál, hogy házilag megépítem ez egyik ismerősömmel. Találtam rajzot is a működéséről és tényleg nem tűnik valami bonyolultnak.

üdv

Előzmény: k2fron (118)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 120
Mivel a cég, ahonnan vettük a Daikint a mai napig nem válaszolt a mailre, amiben hiányoltam a magyar nyelvű részletes használati utasítást, ezért ma írtam a Daikin Magyarországnak.....az olvasási értesítő már visszajött, tehát megkapták a mailt tutira...kíváncsi leszek, hogy mit fognak válaszolni.:p
rep Creative Commons License 2007.12.18 0 0 119
Köszönettel vettük érdeklődését berendezéseink iránt.

Légtisztítónkat  kizárólag komfort célokra fejlesztették ki és a beépített szűrőrendszerének köszönhetően a levegőben található port, pollent, vírusokat kiszűri , az állati szőrt felfogja , a szagokat , baktériumokat és vírusokat lebontja, de a jótékony sót nem.

Szives tájékoztatásásra csatoljuk termékismertetőnket , amely részletesen bemutratja a légszűrési folyamatot.

 

Amennyiben berendezésünket meg szeretné vásárolni akkor  a COOL Klimatechnikát , illetve a LAMARKING nevű viszonteledónkat javasoljuk.

Mindkettő elérhetőségét a viszonteladóink között honlapunkon

(www.daikin.hu) megtalálja.

 

Ez utóbbinál elég kedvező áron adják a gépet, ha érdekel valakit:http://www.lamarking.hu/product_info.php/cPath/81/products_id/313

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!