Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 -2 0 19812

Ez kizárt!A hozzájárulásunk nélkül senki sem láthatja,ha meg látná akkor nem hagyna le +10 betegséget.Szerintem nem az orvosok hozzák a határozatokat,hanem a fogalmazók.A közgyógy sem véletlenül lett kitalálva.

Előzmény: Törölt nick (19811)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19811

Felhívom a tisztelt fórumozó társaim

figyelmét,hogy mire bizottság elé

hívják,lekérik az eü.dokumentumait,és

A gyógyszerkiváltását is.

Az előadó szakértő ellenörzi a beadott

Dokumentációk hitelességét.

Amíg bedjátok a papírokat,és kinn várakoztok.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19810

Hála a jóistennek,ott még nem,viszont,

van olyan ismerősöm,akinek végül más

lehetősége már nem maradt,úgy kibabráltak

vele,menni is alig bír.

A lényeg,hogy 2012-óta,a tisztelt jogalkotók

kiagyalták,hogy a bizottsági szakértők is

használnak, kombinált érték táblázat,ugyanazt

Kell alkalmazni mindenütt.

1 fő vizsgálta,végül megkapta a számára

Kedvező besorolást.

Előzmény: ezsuzsa1 (19804)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 3 19809

Igen. Olyan, mint a Legfelső Bíróság. Az ő tisztük az orvosszakértői vélemények közötti ellentmondás feloldása

Előzmény: bandolesa (19805)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 4 19808

Kedves Évalyme!

Már írtam, hogy én nem igazságügyi szakértőire várok. Te igazán szerencsés vagy, hogy ilyen orvost fogtál ki. Nekem egy I fokú szakértőin leírtak 6 olyan betegséget, ami nem az enyém (a sajátjaim természetesen sehol nem szerepeltek), az összes további szakértő ezt a véleményt másolta.

Lehet, hogy Nobel-díjra kellene őket felterjeszteni, mert neurológiai vizsgálat nélkül, csak úgy ránézésre, megállapították, hogy a reflexeim rendben vannak, és paresis (izombénulás) nincs. Nos, reflexeim 6 éve nincsenek, viszont mind a négy végtagomban izombénulás van. Ez utóbbiakat neurológus és műszaki vizsgálat is alátámasztotta, tehát nem ránézésre történt.

Jelenleg két bíróság sem fogadta el az igazságügyi szakértői véleményeket, és nemcsak a Tanács elé kell mennem, hanem egy másik városba is vizsgálatra. 

Sokat tudnék mesélni, hogy miképpen néztek hülyének, és milyen lazán hazudtak a bírók előtt a híres orvosszakértők! Hogy az igazságügyi orvosszakértő szó szerint lemásolta a kettő (!) évvel azelőtti szakvéleményt. Szó szerint! Egyetlen betűt nem hagyott ki, és egyetlen új szót sem írt bele, nem beszélve a közben bekövetkezett károsodásokról, újabb betegségekről.

Ha nem lennék ilyen kitartó, már régen lesöpörtek volna. Még a bíró előtt is megfenyegettek. Majd amikor felolvastam a saját véleményét a szakértő úrnak, amit a bíró előtt letagadott, sértődötten emelt a százalékon. Szóval én kifogtam a legalja szakértőket, akik egymást védve másoltak.

Előzmény: évalyme (19801)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 -1 4 19807

Kedves takianyu!Abban biztos vagyok,hogy TE nem közénk tartozol!RÁNÉZÉSRE MEGMONDANI ki a beteg?A beteg életutad nem láthatják,sem a gyógyszerek kiváltását,amiket sokan egyszerűen nem tudunk kiváltani.Nyugodtan nyithatsz egy topikot,Hogyan éljünk meg 63000 ft-ból,amiből a gyógyszerek költsége kb havi 40000 ft.Gyakorlatilag már minden fontos vizsgálat fizetős,illetve iszonyú hosszú határidőkre lehet elvégeztetni a vizsgálatokat.10 PERC ALATT megállapítják a betegségeket a felülvizsgálatokon?????A felülvizsgálat módját a,%-okat

  1. 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet szabályozza.
Előzmény: takianyu (19802)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 5 19806

Szerintem ezek teljesen egyértelmű dolgok, hogy a kontrollvizsgálatokra el kell menni, gyógyszereket ki kell kiváltani.


Az, hogy a beteg viselkedjen úgy, mint egy beteg, miért ne viselkedne úgy?

Vannak mozgásszervi betegségek is, többek között, nyilván, ha bottal, tolókocsival közlekedik egy Sorstársunk, az azonnal érzékelhető. Azonban, hogy hány műtétje volt, mikor és milyen súlyosak, nem feltétlenül látható kívülről. Attól még a beteg beteg lehet, ha az nem látszik is azonnal.  Különbözőek az emberek, van, aki mindenkinek elmondja baját pld. szívinfarktust, de esetleg daganatos betegséggel ritkán szoktak előrukkolni az emberek, pedig nem kapható el, nem ragályos. Ez csak egy példa volt.

Véleményem szerint döntse el a beteg, akar -e dolgozni, vagy nem és kapjon annyit, hogy ezt megtehesse, hogy élhessen a választás lehetőségével (ne legyen anyagi kényszer a munka), az egészsége rovására. Tekintsük felnőtteknek az embereket, akik képesek dönteni, saját állapotuk legjobb ismerői ők.

bandolesa Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19805

Egészségügyi Tudományos Tanács Igazságügyi Bizottságához.

 

Ilyen is van,nem is hallottam róluk. Akkor ők állnak legfelül,minden bizottság felett az országban?

Előzmény: ezsuzsa1 (19793)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19804

Kedves Hamster2!

Te is a Tanács előtt voltál? Igaz, hogy ott 3-5 fős bizottság van? Azt én is tudom, hogy személyesen kell megjelennem, az orvosi dokumentumaimmal. A bírónő azt mondta, hogy ez a vizsgálat az összes előző orvosszakértői véleményt ütheti (ami nem baj, mert úgyis csak az előzőt másolták, és senki nem nézte az ambuláns lapjaimat). 

Válaszod előre is köszönöm!

ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19803

Kedves évalyme!

Félreértettél. Én már 3 igazságügyi orvosszakértői vizsgálaton vagyok túl, és most a Tanács elé küldtek.

takianyu Creative Commons License 2017.02.23 -3 1 19802

Régóta, olvasgatom a fórumot és időnként privátban amikor még lehetett hozzászóltam, sokszor felmerült, különösen, amikor szigorítások jöttek, az elbírálásban, hogy sokan értetlenkednek, hogy miért születnek, ilyen-olyan döntések.

A saját tapasztalatom, és az ismeretek alapján, van néhány dolog, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, és negligálni. 2005-től legalább nyolc alkalommal voltam felülvizsgálaton. I-II fok. Talán segít ha megosztok néhány gondolatot segítő szándékkal.

-Ilyen dolog, az hogy aki beteg, (vagy annak szeretne látszani) az viselkedjen is úgy. Negyedévente, bármilyen unalmas, el kell menni kontrollra, kiíratni a gyógyszereket és ki is váltani. Az nem érv, hogy javulás minden bizonnyal nem várható, "majd csak megérti az a felülvizsgáló orvos is".

-Azt is tudni kell, hogy olyan informatikai rendszerek jöttek létre és működnek, amik az eljáró hatóságok számára szinte napra kész információval szolgál. Tehát látják mikor volt orvosnál (leszámítva a magán rendelést), kiváltja-e a gyógyszereit. Azt persze nem tudhatja az orvos, hogy mi a gyógyszer sorsa, de ha már egy krónikus beteg ki sem váltja, az azért valamit elárul.

Ráadásul mindezt figyelmen kívül hagyja a kedves beteg és sokszor belehazudik az orvos arcába, aki persze nem fog vele vitába szállni, hanem kialakítja a véleményét.

-Sokszor azt sem értik meg, hogy egy betegség, vagy munkaképesség csökkenés az nem egyenlő a teljes munkaképtelenséggel.

Néhány példa, baleset vagy betegség miatti végtag csonkolás, sem jelent végleges munkaképtelenséget. Egy hivatásos sofőr a lába elvesztése után, minden további nélkül lehet szinte 100%-os operátor, vagy szoftver fejlesztő, és sorolhatnám. Ilyen esetekben teljesen felesleges az orvosokat, a kormányt, a "világot" szidni. Ugyanez vonatkozik a daganatos betegségekre is ezekben az esetekben, is nagyon széles skálán mozog az állapot, a gyógyulás, a tünetmentesség ideje, és van amikor kifejezetten jót tehet, egyfajta munkavégzés, akár csökkentett munkaidőben.

évalyme Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19801

Kedves ezsuzsa1 !

 

Én voltam Igazságügyi orvosszakértői vizsgálaton. Nagyon kellemesen csalódtam, kedves ,udvarias orvos volt, tetőtől talpig megvizsgált, megmondta mik a további esélyeim, mi volt az ami miatt nem volt esélyem tovább jutni a felülvizsgálatokon. Elmondta hogy a Munkaügyi Bíróságon sem lenne esélyem ezekkel a leletekkel. Friss lelettel és ct ,  mri  1 éven belüli felvételek /amit a  szakorvosok elfelejtettek/  elkésziteni. Sajnos a betegnek nagyon képben kell lennie, már igy utólag tudom. Megfogadtam a tanácsát és 1 éven belül /kb 150 alkalommal/ körzeti és szakorvosi beutalókkal mindent megszereztem ,

Előzmény: ezsuzsa1 (19793)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 0 19800

A hivatali visszaélés,és a hamis tanúzás gyanúja megáll Veszprémben,és Székesfehérvárott is.Egyszer bukik minden,a szakértők feláldozhatók.(Másra is van bizonyíték!)

Előzmény: sz16 (19799)
sz16 Creative Commons License 2017.02.23 0 1 19799
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19798

Teljes e.ü.doc, személyes vizsgálat.

Előzmény: ezsuzsa1 (19793)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 2 19797

"(azt írták - keresőtevékenységet végez; rendszeres pénzellátásban részesül), így elutasították a kérelmem, melyben azt írták, hogy igényelhetem amennyiben a keresőtevékenységem megszűnik és csatolom a megszüntető igazolást , tartozási kivonatot, 2016-2017. évi jövedelem igazolást."

 

"Megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira jogosult az a kérelem benyújtásakor 15. életévét betöltött személy, akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű (a továbbiakban: megváltozott munkaképességű személy), és aki

a) a kérelem benyújtását megelőző

aa) 5 éven belül legalább 1095 napon át,

ab) 10 éven belül legalább 2555 napon át vagy

ac) 15 éven belül legalább 3650 napon át

a Tbj. 5. §-a szerinti biztosított volt;

b) keresőtevékenységet nem végez és

c) rendszeres pénzellátásban nem részesül."

Tehát azon a napon, amikor ellátás iránti kérelmet terjeszt elő a hatóságnál, igazolnia kell, hogy keresőtevékenységet nem végez."

 

A táppénz rendszeres pénzellátás.

Előzmény: mrduckhead (19796)
mrduckhead Creative Commons License 2017.02.22 0 0 19796

A táppénz keresőtevékenységnek minősül?Én abban a tudatban voltam-vagyok,hogy nem.

Mellesleg mikor benyújtják a kérelmet az első felülvizsgálat miatt,akkor nem elég,ha csak fizetett nélkülin van a kérelmező?

Előzmény: Törölt nick (19785)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2017.02.22 0 0 19795

Bocs nem írtam szja van szó !

Előzmény: pásztorkutyaterel (19794)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2017.02.22 0 2 19794

Köszönöm szépen a segítség felajánlását ,de már kinyomoztam . A papírt a nyugdíjfolyósítótól kaptam  . Felhívtam őket és arról tájékoztattak ,hogy a baleseti járadék mindig is adóköteles volt ,de mivel én rehab ellátással együtt kaptam ez esetben a kivételek közé tartozott és ezért nem vontak belőle és természetesen igazolást sem küldtek a levonásról .

Most küldtek szintén egy nyilatkozatot amennyiben bármilyen jogosultságom fennáll  megszüntetik,de jelen pillanatban a másik ellátásom még elbírálás alatt 50 ügyintézési idő, így nem tudok nekik érdemben semmit adni mivel  a határozat még nincs a kezemben . Ez is egy faramuci helyzet adnak egy papírt amit 8 napon belül kell visszaküldeni ,de ők 50 napot

nyűglődnek egy határozaton .Kíváncsi leszek ha megjön a határozat és számomra pozitív akkor visszaküldöm elfogadják-e avagy visszautasítanak hivatkozva arra ,hogy kicsúsztam a 8 napból .  Épp most nézem szeptemberben kezdtem el a leletek összegyűjtését február vége van lassan és még 50 nap mire határozat lesz ,egy vicc az egész a Luca széke gyorsabban készült :)

Előzmény: judit59 (19791)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.22 0 1 19793

Sziasztok!

Van valaki köztetek, akit az Egészségügyi Tudományos Tanács Igazságügyi Bizottságához küldtek vizsgálatra? Jó lenne tudni, hogy ott miképpen történik a vizsgálat. A választ előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 2 19792

Elutasító határozatot kapott a keresőtevékenység miatt. A levél írás idején nem volt rokkantellátott.

Amennyiben a kereső tevék. megszűnt és csatolta az igazolást...(elhárult az akadály), megkapta a rokkantsági D (E)  kategóriát, alanyi jogcímen jogosulttá vált a közgyógyra. 

Előzmény: Törölt nick (19790)
judit59 Creative Commons License 2017.02.22 0 1 19791

Kedves pásztorkutyaeledel!

 Honnan kaptad a papírt? És milyen adónemet neveznek meg? Itt azt értem Nav? TB? ha megírod tudok segíteni....Üdv Judit

Előzmény: pásztorkutyaterel (19752)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 1 19790

D-E alanyi jogcímen jár.

Előzmény: Törölt nick (19787)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 1 19789

Tisztelt tahisi!170 km-re lakom tőled,Veszprém megyében(,ahol bűzlik minden).

Előzmény: tahisi (19788)
tahisi Creative Commons License 2017.02.22 0 1 19788

T.medvegyilkos!

Te is itt laksz vagy ismerős vagy a környéken?

Előzmény: Törölt nick (19780)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 0 19787

Az idézett cikkben a válaszadó ezt írta, idézem:

"Közgyógyellátást igényelhet - ha alanyi jogcímen nem is, de esetleg normatív vagy méltányossági alapon jogosult lehet rá."

Előzmény: hagyma boly (19786)
hagyma boly Creative Commons License 2017.02.22 0 2 19786

 Alanyi jogon közgyógyellátásra jogosult : 1993. évi III. törvénya szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

 

50. §307 (1) Alanyi jogcímen jogosult közgyógyellátásra308

a)309 az átmeneti gondozásban részesülő, és a nevelésbe vett kiskorú;

b)310 az aktív korúak ellátására jogosult egészségkárosodott személy;

c)311 a pénzellátásban részesülő hadigondozott és a nemzeti gondozott;

d)312

e) a központi szociális segélyben részesülő;

f) a rokkantsági járadékos;

g)313 az, aki

ga) rokkantsági ellátásban részesül és az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg a 30%-os mértéket,

gb)314 az Mmtv. 30. § (4) bekezdés b) pont ba) alpontjának vagy 32. § (1) bekezdés a) pontjának alkalmazásával rokkantsági ellátásban részesül és 2011. december 31-én I. vagy II. csoportú rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra volt jogosult,

gc)315

gd) az Mmtv. 31. §-ának alkalmazásával öregségi nyugdíjban részesül és 2011. december 31-én I. vagy II. csoportú rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra volt jogosult, vagy

ge) öregségi nyugdíjban részesül, és a nyugdíjra való jogosultságának megállapítását megelőző napon a ga) vagy gb) alpont hatálya alá tartozott;

h)316 az, aki, vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül.

Előzmény: Törölt nick (19785)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 2 19785

https://www.hrportal.hu/hr/nem-kapok-rehabilitacios-ellatast--mert-tappenzen-vagyok-20170213.html

 

"Nem kapok rehabilitációs ellátást, mert táppénzen vagyok?

2016-ban megtörtént a komplex minősítése, mely szerint jogosult vagyok a rokkantsági ellátásra. A döntés: polycystás vese és tömlős májbetegség. Egészségi állapot 28%, egészségi állapot véleményezhető 2016. dec. 16. naptól. Össz-szervezeti egészségkárosodás: 72%, minősítés D. Rehabilitálhatóság: rehabilitációs javaslat szerint Rehabilitációs javaslat: Kizárólag folyamatos támogatással foglalkoztatható. Most jön a problémám: mivel én táppénzen vagyok (azt írták - keresőtevékenységet végez; rendszeres pénzellátásban részesül), így elutasították a kérelmem, melyben azt írták, hogy igényelhetem amennyiben a keresőtevékenységem megszűnik és csatolom a megszüntető igazolást , tartozási kivonatot, 2016-2017. évi jövedelem igazolást. Kérdésem: nincs más megoldás, biztos, hogy fel kell mondanom a munkahelyem( iskolatitkárként dolgoztam)? Ha igen, akkor mikor kell felmondanom és mennyi ideig nem dolgozhatok? Ugye igényelhetem a közgyógyot is? Adóelőlegnél a személyi kedvezmény is igényelhetem?A tartós betegséget kell bejelölni?

 

Az alábbira kell ügyelnie az ügye kapcsán.

Tehát azon a napon, amikor ellátás iránti kérelmet terjeszt elő a hatóságnál, igazolnia kell, hogy keresőtevékenységet nem végez.

Közgyógyellátást igényelhet - ha alanyi jogcímen nem is, de esetleg normatív vagy méltányossági alapon jogosult lehet rá.

A súlyos fogyatékossági adókedvezmény a komplex minősítéstől és rehabiliációs/rokkantsági ellátástól teljesen független: a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (szja törvény) 40.§ (1) bekezdése szerint az összevont adóalap adója csökkenthető, amennyiben az adófizető igazolja a súlyos fogyatékosság fennállását.

Amennyiben a magánszemély jogosulttá válik a személyi kedvezményre, akkor a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától, az állapot fennállása alatt havonta - az adóévben érvényes - havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összegű adókedvezményben részesül. A jogosultnak tehát 2017-ben tehát havi 6375 forinttal csökken adóalapja."

embervagyok Creative Commons License 2017.02.22 0 2 19784

Köszönöm a választ, tájékoztatást!

Előzmény: takianyu (19778)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.22 0 2 19783

Köszi az infót!

Előzmény: vizöntő67 (19782)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!