Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.24 0 2 19828

https://ett.aeek.hu/iszt/

 

Egészségügyi Tudományos Tanács
1054 Budapest, Alkotmány u. 25.

Levelezési cím: 1051 Budapest, Arany János u. 6-8.

Telefon: (+36 1) 795 1192

 

https://ett.aeek.hu/iszt/

 

Egészségügyi Területen Működő Igazságügyi Szakértői Testület

Előzmény: Törölt nick (19827)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.24 0 2 19827

Kedves Ezsuzsa1!

 

"AKTUÁLIS

A költözés óta az ETT faxon nem elérhető. Kérjük, a helyreállításig szíveskedjenek más kommunikációs csatornát használni (2017. február).

Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) székhelye 2017. 02. 10-től 1054 Budapest, Alkotmány u. 25. A levelezési cím továbbra is 1051 Budapest, Arany János u. 6-8. marad (2017. február).


A törvényi környezet változásai miatt az ETT ellenvéleményei dacára megszűnt az ETT Igazságügyi Bizottság, és 2006-ban felváltotta azt az egészségügyi területen működő Igazságügyi Szakértői Testület (ISzT) "

 

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2014. évi 53. szám 5341

Az emberi erőforrások minisztere 28/2014. (IV. 10.) EMMI rendelete
az Egészségügyi Tudományos Tanácsról
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247.  § (2)  bekezdés m)  pontjában kapott felhatalmazás alapján, az  egyes
miniszterek, valamint a  Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet
41. § d) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:
1. § (1) Az  Egészségügyi Tudományos Tanács (a  továbbiakban: ETT) az  egészségügyért felelős miniszter (a  továbbiakban:
miniszter) javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete. Az  ETT ellátja az  e  rendeletben, illetve más
jogszabályban meghatározott feladatokat.
(2) Az ETT az Elnökségből, a bizottságokból (a továbbiakban együtt: testületek) és az Egészségügyi Területen Működő
Igazságügyi Szakértői Testületből (a továbbiakban: ISZT) áll.

 

Együttérzünk Veled, hogy végre igazságot szolgáltassanak számodra! 

Előzmény: ezsuzsa1 (19809)
embervagyok Creative Commons License 2017.02.24 0 4 19826

Sziasztok! A gyógyszereket legtöbbször étkezés után kell bevenni,és ez a lehetőség nem mindig adatik meg,főleg téli időszakban fűtött lakásban!! Vagy étkezés,vagy gyógyszer,vagy fűtés,,,,,nekem ez együtt még sose sikerült mióta megbetegedtem!!! Azoknak a nagy tudású mindent ellenőrző uraknak,hölgyeknek akik nemzetközi hírű ,tudású orvosokat képesek felülbírálni,,,talán azt is mérlegelni kellene,hogy van e lehetősége a betegnek az elvárásaikat,törvényeiket betartani!!!?? Igaz,ehhez már le kellene szállni a magyar földre,az igazi valóvilágba!!!

ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.24 0 4 19825

 Hamster2!

Ez így igaz, a jogalkotók kitalálták, hogy a szakértők a NEMFI rendelet táblázatát használják, de bizony azok nem minden esetben tudnak róla. Legalábbis az én esetemben. A táblázatban jelölt minimum értékeket sem adták meg, az objektív műszeres vizsgálatokat figyelmen kívül hagyták, csak a saját szubjektív véleményüket hangsúlyozták. Olyan betegségre mondták, hogy nálam nincs diagnosztizálva, amely 2012-től minden leletemen szerepel. Amikor megmutattam, akkor arra hivatkoztak, hogy nem köthető anatómiai struktúrához. Ezek szerint, nekem nem tartozik bele az anatómiai felépítésbe sem a kezem sem a lábam. Ez már röhej!

Elnézést, hogy ilyenekkel "szórakoztatlak" benneteket, de ez az évek óta tartó szemétkedés, embertelen viselkedés, amit ezek a szakértők a saját egójuk védelmében elkövetnek, az már vérlázító! Mindig eszembe jut, hogy hány olyan beteggel csinálták ezt meg, aki nem annyira elszánt, mint én? Egyszerűen semmibe venni a beteget és komoly betegségeket, nem is beszélve klinikai professzorok, adjunktusok, szakemberek véleményéről, műszeres vizsgálatokról. És mielőtt nagyon agyamentnek gondolna bárki is. Egy ritka betegségem van, és találtam olyanokat, akiket ezzel százalékoltak le. Hasonló súlyossági fokra ők kaptak 40-55 %-ot, én 20 %-ot. Erről ennyit!

 

Előzmény: Törölt nick (19810)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.24 0 4 19824

Ez életszerűtlen!A kamionosok nagy része a temetőbe kerül,vagy munkaképtelen lesz,a fuvarszervezés külön szakma.Ezért írtam,hogy nem beteg vagy,illetve beteg,de nem a mi értelmünkben véve!Vannak betegek akik munkaképesek,meg vannak súlyos betegek akik kényszerből dolgoznak amíg a mentő el nem viszi őket.Vagyunk olyanok is akik dolgoznánk,de nem tudunk.Végeztem.

Előzmény: takianyu (19823)
takianyu Creative Commons License 2017.02.24 -4 2 19823

Elnézést ha félreérthető volt a mondandóm, próbálok általánosságokat megfogalmazni és nem személyekre koncentrálva hozzászólni.

Arról van szó, hogy ha valaki valamelyik képességét elveszti, vagy csökken a képessége, attól még valamilyen területen nagyon jól teljesíthet, ha akar. Az más kérdés, hogy általában, akár nem tudatosan, ennek ellenállunk (sokan) és ez okozza a konfliktust, az orvos, úgy látja, hogy valaki munkaképes bizonyos %-ban, azzal nem azt állítja, hogy láb nélkül menjen vissza kamiont vezetni. De például, egy egykori kamionsofőr nagyon jó fuvarszervező, vagy gépkocsi irányító lehet egy számítógép mellől.

Előzmény: Sztahanov a közmunkás (19821)
Sztahanov a közmunkás Creative Commons License 2017.02.23 -2 0 19822

Kiegészítés: munkahelyemen, egy számtekes multi, magam is részt veszek az új jelöltek kiválasztásában. A legfelsőbb (külső) főnökség utasítására: legfelsőbb és legelső kiválasztási szempont, hogy megváltozott munkaképességűt ne. Se szoftverfejlesztőnek se másnak. Ennyi.

Sztahanov a közmunkás Creative Commons License 2017.02.23 -3 2 19821

szoftver fejlesztő, és sorolhatnám. Ilyen esetekben teljesen felesleges az orvosokat, a kormányt, a "világot" szidni.

 

Ne vedd személyeskedésnek, tudod egyáltalán milyen feladatai vannak a szoftverfejlesztőnek? Nemcsak pötyögés, hanem rengeteg ismeretszerzés, kommunikáció, amit vagy telephelyen belül vagy azon kívül lehet megszerezni. Valóban nem a kormányt kell szidni ilyenkor. Hanem azokat, akik úgy ítélkeznek a szakmákról, ahogy Te: felületesen. Minden alap nélkül.

Előzmény: takianyu (19802)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 0 19820

http://index.hu/video/2017/02/23/interju_lazar_janos_kormanyinfo/  Lázár János: Több köztisztviselő ellen büntetőeljárást rendeltünk el.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 -2 4 19819

Tisztelt takianyu!Itt  BETEGEK TEGEZŐDNI SZOKTAK,ez a netes protokol is.Részemről képtelen vagyok a gyógyszereim kiváltani,és nem csak én vagyok így ezzel.Egyre többen nem hülyék,harcolnak,küzdenek a törvényes jogaikért.Naponta olvassuk a rémtörténeteket a bizottságok munkáiról,látjuk a sok jogsértést,a bűncselekmények elkövetését.Valószínűleg az ijesztgetés kategória az nem segítségnyújtás.A Matolcsytól már megtanultuk a 48000 ft-ból való jólétet,ezért sem vagyok kíváncsi a pénzügyi gúnyolódásokra.

Előzmény: takianyu (19817)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 0 19818

Pontosan így van.

Előzmény: takianyu (19817)
takianyu Creative Commons License 2017.02.23 -3 2 19817

Valamit félreért, én nem beszéltem semmiféle, ránézésre betegekről. És tényleg nem akarok senki megbántani, de csak nem gondolja valaki, hogy amit az ügyfélkapun keresztül magunk is látunk, hogy az az orvos aki elbírálja a munkaképességünket nem lát sokkal többet? Ez naivitás.

Egyébként mindenkinek szíve joga, a saját feje vagy elképzelése után menni, de utána reklamálni, és szidni a rendszert az érthetetlen. Amit én leírtam az teljesen logikus, és akár meg is érdeklődhető. Akár a háziorvosnál. Azt persze értem és tudom, hogy az embereknek nem egyforma az érdekérvényesítő képessége, de pont ezért kérnek segítséget, amit utána elutasítanak. Sajnálom tényleg azt gondoltam, hogy segíthet az embereknek ha tudják mi történik egy-egy ilyen felülvizsgálaton. Ráadásul dolgoztam is az egészségügyben is, van ismeretem mind a működésről, mind az adminisztrációról, de ha valaki azt hiszi, hogy ez a folyamat arról szól, hogy mennyiből lehet megélni az téved. Itt csak a munkaképességet bírálják el annyi információ alapján amihez hozzájutnak. Aki nem jár orvoshoz, annak nem láthatják a zárójelentését, és aki nem íratja ki a gyógyszerét abból nem biztos, hogy arra a következtetésre jutnak, hogy nincs pénze rá. Ha manapság bemegy egy szakorvosi rendelőbe, és nem tudja milyen gyógyszert szed, simán megnézik. (de nem feltétlenül kötik a beteg orra alá)

Előzmény: Törölt nick (19807)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19816

Kedves Judit59!

Én elég "profi" vagyok már felülvizsgálati ügyben, fejből idézem a NEMFI rendeletet, már majdnem megtanultam latinul, mindenről van papírom, stb.

A legutóbbi orvosszakértői vizsgálat egy vérnyomásmérésből, egy  laseuge vizsgálatból (Fekvő helyzetben lábemelés) állt. Utána a szakvélemény felsorolta az előző szakértői vizsgálatok időpontját, a kapott százalékot, és átmásolta az előző szakvéleményt, amely a közelében sem járt az állapotomhoz. Egyetlen ambuláns lapomat sem nézett meg! Majd a bíró 8 kérdésére (külön kérte a részletes választ), négy (!) mondattal válaszolt. Külön kiemelve, hogy nem olvastam el a pszichiátria betegségem értékelését, és megnevezett egy olyan betegséget, ami nekem sosem volt. :D 

De ezen a másik szakértő is túltett, még a bíró előtt megfenyegetett, hogy leveszi a százalékom 39-re, és mehetek, meg túl sok az a százalék, ami a rendelet szerint járna.  A saját megállapításainak ellentmondott, amire sikerült is rávilágítanom. A végén 47 %-ra emelte, de a bíró  így sem fogadta el (én sem), ezért kell tovább mennem. Jelzem, hogy két per van folyamatban (azért írtam két szakértőről).

Úgy gondolom, hogy ezek egyedi esetek,  és csak én vonzom az ilyen szakértőket. Remélem az elkövetkezők, különösen a Tanács szakértői, megnézik a leleteimet is.

Remélem senkit nem ijesztettem el.

Előzmény: judit59 (19814)
judit59 Creative Commons License 2017.02.23 0 1 19815

 Kedves pásztorkutaterel!!!!!!!bocs a nick neved elírásáért!!!!

judit59 Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19814

Kedves ezsuzsa1!

 

Olvasva a hozzáoszlásod teljesen ki vagyok akadva, hogy ilyen megtörténhet....én  az ig orvosszakértői vizsgálaton most vagyok túl.  szerintem ne ideidegeskedj reméljük rendesen megfognak vizsgálni

 

 

leírom mit tapasztaltam hátha segítek neked ezzel, vagy másnak

 

  Engem rendesen megvizsgált, kikérdezgetett a betegségeimről, mit birok megcsinálni és mit nem, a mozgásszervi betegségemre való tekintettel..... teljesen fel volt készülve a betegségeimmel kapcsolatosan ..pedig több mint 20 éves anyagot kellet átnéznie....rá kérdezett arra is , hogy úgy zajlott -e le a II fokú vizsgálat ahogy az a határozatban le volt írva  / hát egyébként nem.....,/ Így tudtam meg.....   Idézem a II.fok orvosi véleményét..ápolt,dekoratív, erősen napbarnított, (fej és nyak . hát részen/ hölgy vagyok....ezek után majd nem felülvizsgálatra hanem szépség versenyre megyek....

 amit javaslok jegyzetelj mit szeretnél elmondani

én a bíróságra be adtam  egy kimutatást mikor menyi %-ot kaptam melyik betegségre , mit vettek figyelembe és mit nem.... évenkénti bontásban.....betegségeim kialakulását mikortól milyen betegség.... / és mikor ezt csináltam magam is meglepődtem , hogy vertek át eddig./ ezt a kimutatás ott volt az ig. szakértő asztalán ezt is átnézte szerintem.....

 vissza térve rád akkor te nem fogadtad el a  kirendelt ig.szakértői véleményt és most azért mész ide a legfőbb szervhez? vagy a TB nem fogadta el? Minden orvosi papírt tegyél be akármilyen régi mert nekem is a refluxot egy 20 éves szakorvosi lelet alapján felvette a betegségeim közé...üdv Judit

 

judit59 Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19813

Kedves pásztorkutyaeledel! amit írtál , hogy 8 napon belül reagálnod kell a Tb- nek azt tedd meg..  írd le a jelenlegi helyzetet.. de azt ne tedd meg , hogy nem írsz nekik semmit....

 

http://www.mixin.hu/magyarorszag/baleseti-jaradek-mikor-jar-mennyi-az-osszege

 

 

 találtam  neked ezt a linket miközben arra kerestem rá  adóköteles-e a baleseti jár.  hátha hasznos lesz számodra....üdv: Judit

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 -2 0 19812

Ez kizárt!A hozzájárulásunk nélkül senki sem láthatja,ha meg látná akkor nem hagyna le +10 betegséget.Szerintem nem az orvosok hozzák a határozatokat,hanem a fogalmazók.A közgyógy sem véletlenül lett kitalálva.

Előzmény: Törölt nick (19811)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19811

Felhívom a tisztelt fórumozó társaim

figyelmét,hogy mire bizottság elé

hívják,lekérik az eü.dokumentumait,és

A gyógyszerkiváltását is.

Az előadó szakértő ellenörzi a beadott

Dokumentációk hitelességét.

Amíg bedjátok a papírokat,és kinn várakoztok.

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19810

Hála a jóistennek,ott még nem,viszont,

van olyan ismerősöm,akinek végül más

lehetősége már nem maradt,úgy kibabráltak

vele,menni is alig bír.

A lényeg,hogy 2012-óta,a tisztelt jogalkotók

kiagyalták,hogy a bizottsági szakértők is

használnak, kombinált érték táblázat,ugyanazt

Kell alkalmazni mindenütt.

1 fő vizsgálta,végül megkapta a számára

Kedvező besorolást.

Előzmény: ezsuzsa1 (19804)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 3 19809

Igen. Olyan, mint a Legfelső Bíróság. Az ő tisztük az orvosszakértői vélemények közötti ellentmondás feloldása

Előzmény: bandolesa (19805)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 4 19808

Kedves Évalyme!

Már írtam, hogy én nem igazságügyi szakértőire várok. Te igazán szerencsés vagy, hogy ilyen orvost fogtál ki. Nekem egy I fokú szakértőin leírtak 6 olyan betegséget, ami nem az enyém (a sajátjaim természetesen sehol nem szerepeltek), az összes további szakértő ezt a véleményt másolta.

Lehet, hogy Nobel-díjra kellene őket felterjeszteni, mert neurológiai vizsgálat nélkül, csak úgy ránézésre, megállapították, hogy a reflexeim rendben vannak, és paresis (izombénulás) nincs. Nos, reflexeim 6 éve nincsenek, viszont mind a négy végtagomban izombénulás van. Ez utóbbiakat neurológus és műszaki vizsgálat is alátámasztotta, tehát nem ránézésre történt.

Jelenleg két bíróság sem fogadta el az igazságügyi szakértői véleményeket, és nemcsak a Tanács elé kell mennem, hanem egy másik városba is vizsgálatra. 

Sokat tudnék mesélni, hogy miképpen néztek hülyének, és milyen lazán hazudtak a bírók előtt a híres orvosszakértők! Hogy az igazságügyi orvosszakértő szó szerint lemásolta a kettő (!) évvel azelőtti szakvéleményt. Szó szerint! Egyetlen betűt nem hagyott ki, és egyetlen új szót sem írt bele, nem beszélve a közben bekövetkezett károsodásokról, újabb betegségekről.

Ha nem lennék ilyen kitartó, már régen lesöpörtek volna. Még a bíró előtt is megfenyegettek. Majd amikor felolvastam a saját véleményét a szakértő úrnak, amit a bíró előtt letagadott, sértődötten emelt a százalékon. Szóval én kifogtam a legalja szakértőket, akik egymást védve másoltak.

Előzmény: évalyme (19801)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 -1 4 19807

Kedves takianyu!Abban biztos vagyok,hogy TE nem közénk tartozol!RÁNÉZÉSRE MEGMONDANI ki a beteg?A beteg életutad nem láthatják,sem a gyógyszerek kiváltását,amiket sokan egyszerűen nem tudunk kiváltani.Nyugodtan nyithatsz egy topikot,Hogyan éljünk meg 63000 ft-ból,amiből a gyógyszerek költsége kb havi 40000 ft.Gyakorlatilag már minden fontos vizsgálat fizetős,illetve iszonyú hosszú határidőkre lehet elvégeztetni a vizsgálatokat.10 PERC ALATT megállapítják a betegségeket a felülvizsgálatokon?????A felülvizsgálat módját a,%-okat

  1. 7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet szabályozza.
Előzmény: takianyu (19802)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 5 19806

Szerintem ezek teljesen egyértelmű dolgok, hogy a kontrollvizsgálatokra el kell menni, gyógyszereket ki kell kiváltani.


Az, hogy a beteg viselkedjen úgy, mint egy beteg, miért ne viselkedne úgy?

Vannak mozgásszervi betegségek is, többek között, nyilván, ha bottal, tolókocsival közlekedik egy Sorstársunk, az azonnal érzékelhető. Azonban, hogy hány műtétje volt, mikor és milyen súlyosak, nem feltétlenül látható kívülről. Attól még a beteg beteg lehet, ha az nem látszik is azonnal.  Különbözőek az emberek, van, aki mindenkinek elmondja baját pld. szívinfarktust, de esetleg daganatos betegséggel ritkán szoktak előrukkolni az emberek, pedig nem kapható el, nem ragályos. Ez csak egy példa volt.

Véleményem szerint döntse el a beteg, akar -e dolgozni, vagy nem és kapjon annyit, hogy ezt megtehesse, hogy élhessen a választás lehetőségével (ne legyen anyagi kényszer a munka), az egészsége rovására. Tekintsük felnőtteknek az embereket, akik képesek dönteni, saját állapotuk legjobb ismerői ők.

bandolesa Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19805

Egészségügyi Tudományos Tanács Igazságügyi Bizottságához.

 

Ilyen is van,nem is hallottam róluk. Akkor ők állnak legfelül,minden bizottság felett az országban?

Előzmény: ezsuzsa1 (19793)
ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19804

Kedves Hamster2!

Te is a Tanács előtt voltál? Igaz, hogy ott 3-5 fős bizottság van? Azt én is tudom, hogy személyesen kell megjelennem, az orvosi dokumentumaimmal. A bírónő azt mondta, hogy ez a vizsgálat az összes előző orvosszakértői véleményt ütheti (ami nem baj, mert úgyis csak az előzőt másolták, és senki nem nézte az ambuláns lapjaimat). 

Válaszod előre is köszönöm!

ezsuzsa1 Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19803

Kedves évalyme!

Félreértettél. Én már 3 igazságügyi orvosszakértői vizsgálaton vagyok túl, és most a Tanács elé küldtek.

takianyu Creative Commons License 2017.02.23 -3 1 19802

Régóta, olvasgatom a fórumot és időnként privátban amikor még lehetett hozzászóltam, sokszor felmerült, különösen, amikor szigorítások jöttek, az elbírálásban, hogy sokan értetlenkednek, hogy miért születnek, ilyen-olyan döntések.

A saját tapasztalatom, és az ismeretek alapján, van néhány dolog, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, és negligálni. 2005-től legalább nyolc alkalommal voltam felülvizsgálaton. I-II fok. Talán segít ha megosztok néhány gondolatot segítő szándékkal.

-Ilyen dolog, az hogy aki beteg, (vagy annak szeretne látszani) az viselkedjen is úgy. Negyedévente, bármilyen unalmas, el kell menni kontrollra, kiíratni a gyógyszereket és ki is váltani. Az nem érv, hogy javulás minden bizonnyal nem várható, "majd csak megérti az a felülvizsgáló orvos is".

-Azt is tudni kell, hogy olyan informatikai rendszerek jöttek létre és működnek, amik az eljáró hatóságok számára szinte napra kész információval szolgál. Tehát látják mikor volt orvosnál (leszámítva a magán rendelést), kiváltja-e a gyógyszereit. Azt persze nem tudhatja az orvos, hogy mi a gyógyszer sorsa, de ha már egy krónikus beteg ki sem váltja, az azért valamit elárul.

Ráadásul mindezt figyelmen kívül hagyja a kedves beteg és sokszor belehazudik az orvos arcába, aki persze nem fog vele vitába szállni, hanem kialakítja a véleményét.

-Sokszor azt sem értik meg, hogy egy betegség, vagy munkaképesség csökkenés az nem egyenlő a teljes munkaképtelenséggel.

Néhány példa, baleset vagy betegség miatti végtag csonkolás, sem jelent végleges munkaképtelenséget. Egy hivatásos sofőr a lába elvesztése után, minden további nélkül lehet szinte 100%-os operátor, vagy szoftver fejlesztő, és sorolhatnám. Ilyen esetekben teljesen felesleges az orvosokat, a kormányt, a "világot" szidni. Ugyanez vonatkozik a daganatos betegségekre is ezekben az esetekben, is nagyon széles skálán mozog az állapot, a gyógyulás, a tünetmentesség ideje, és van amikor kifejezetten jót tehet, egyfajta munkavégzés, akár csökkentett munkaidőben.

évalyme Creative Commons License 2017.02.23 0 2 19801

Kedves ezsuzsa1 !

 

Én voltam Igazságügyi orvosszakértői vizsgálaton. Nagyon kellemesen csalódtam, kedves ,udvarias orvos volt, tetőtől talpig megvizsgált, megmondta mik a további esélyeim, mi volt az ami miatt nem volt esélyem tovább jutni a felülvizsgálatokon. Elmondta hogy a Munkaügyi Bíróságon sem lenne esélyem ezekkel a leletekkel. Friss lelettel és ct ,  mri  1 éven belüli felvételek /amit a  szakorvosok elfelejtettek/  elkésziteni. Sajnos a betegnek nagyon képben kell lennie, már igy utólag tudom. Megfogadtam a tanácsát és 1 éven belül /kb 150 alkalommal/ körzeti és szakorvosi beutalókkal mindent megszereztem ,

Előzmény: ezsuzsa1 (19793)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.23 0 0 19800

A hivatali visszaélés,és a hamis tanúzás gyanúja megáll Veszprémben,és Székesfehérvárott is.Egyszer bukik minden,a szakértők feláldozhatók.(Másra is van bizonyíték!)

Előzmény: sz16 (19799)
sz16 Creative Commons License 2017.02.23 0 1 19799

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!