Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2013.10.11 0 0 91048

Móni! Tesco rizst reklámozol? Jó ég, dől a világ :DDDD

Előzmény: újmóni (91046)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.11 0 0 91047

...egészen jó minőség, arborio-szerű...

ebből készül a risotto-szerű vmi...:)

Előzmény: újmóni (91046)
újmóni Creative Commons License 2013.10.11 0 0 91046

Teljes mértékben egyetértve az előttem szólóval, még egy harmadikat is megemlítenék, a Vialone Nano-t.

 

Tesco "színes-sajátmárkás" rizottó rizse is egészen jó minőség, arborio-szerű.

 

http://bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004009682470

 

 

Előzmény: ingersheim (91044)
H_G Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91045

Carnaroli vagy Arborio, de szószerint a "rizottó rizs" is rá van írva gyakran.

 

Előzmény: ingersheim (91044)
ingersheim Creative Commons License 2013.10.10 0 0 91044

Üdv!

Melyik fajta rizsből lehet jó rizottót készíteni?

joy Creative Commons License 2013.10.05 0 0 91043

:o)

Jogos.

A lustaság fél egészség.

Előzmény: Shalina (91041)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.10.04 0 0 91042

ha megtalálod a ropogós gofri receptjét, mindenképpen tudasd velünk is!

 

(nekem nem tetszik a vastag palacsinta jellegű gofri..., akkor már inkább palacsintát sütök)

Előzmény: joy (91040)
Shalina Creative Commons License 2013.10.04 0 0 91041

Ejnye, de elkényelmesedett valaki. Egy tojásból habot verni kézi habverővel sem egy nagy kaland, de még villával se. :))

 

Shal

Előzmény: joy (91040)
joy Creative Commons License 2013.10.04 0 0 91040

Annyukom hetek óta nyúzott, hogy süssek gofrit.

Nem sok kedvem volt hozzá, mert én a ropogósat szeretem. Gentben a St Pieters csarnokában ettem 1* remek gofrit, azóta próbálkozok néha vele, de sehogy sem jön össze.

Valami remek volt.

Pingpong labdánál kisebb golyót tett a sütőbe, lenyomta, és 2 prc múlva kivette, tejszínhab+csokiöntet, és futhattál tovább kikenekedve...

 

A baj, hogy ketten vagyunk, így olyan recept nem jöhet szóba, hogy végy 50-60 dkg lisztet...

Nehéz kis adagot készíteni, mert a gép 1 tojásból nem ver habot, csak fölkeni a kotla oldalára...

joy Creative Commons License 2013.10.04 0 0 91039

Érdekes kütyü az a HotPlate, de nekem már nem féne el sehol.

Egyébként sem vagyok híve az ilyen készülékeknek, de akinek van, sok sikert hozzá, és jó kajákat!

 

Látatlanból 1 tanács:

Fölhabzó kajákat ne készíts benne, mert ha kifut, rettenet lesz!

Ebben nem tudod megakadályozni a kifutást, mert nem lehet lekapni a tűzről a kotlát! Csak a fedő le-hidegvíz segíthet, az meg nem mindig üdvös..

:o)

 

Egyébiránt -szvsz- minden sült-párolt ételt pont úgy kell készíteni benne, mintha teflonedényben tennéd, de sokkal gyorsabb, viszont a nyers maradt-leégett veszély is jelentősebb.

Olyanoknak érdemes vásárolni, akiknek nincs, vagy pici a konyhájuk, illetve ritkán sütnek-főznek.

Előzmény: Kurugla (91033)
Boszorka Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91038

:-)))

Előzmény: öreg_néne_b (91037)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91037

Az a csoda, hogy el tudják adni. :)

Előzmény: ke_fe (91036)
ke_fe Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91036

Az ára csodaszámba megy.

Előzmény: Caipi (91035)
Caipi Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91035

Na de mi ebben a csoda?

Előzmény: Kurugla (91033)
ke_fe Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91034
Előzmény: Kurugla (91033)
Kurugla Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91033

vettem a csodaedény Hot Plate-t,de receptek,felhasználási módok kellenének.Pácolt hust már csináltam,nagyon jó lett,de nem kkészithetek mindig azt.Megpróbálom majd a fözést is,de tanács kell......

Zitka Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91032

Finom is az :), de nálam ez már desszert kategória.

 

 

Előzmény: Caipi (91030)
H_G Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91031

Bogyós gyümölcs, dió, méz, fahéj!

 

Előzmény: Caipi (91030)
Caipi Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91030

Én meg pont a görög joghurtot szeretem legjobban magában enni, azza pontosabban görög mézzel elkeverve. 

Előzmény: Zitka (91026)
joy Creative Commons License 2013.09.29 0 0 91029

Péntek reggel elkészült a 7végi kaja.

Csontleves /ököriszony-karajcsont-csirkefarhát/. Az alapot még péntek este megfőztem, másnap lezsíroztam. Baromira vastag zsírréteg keletkezett rajta, de a kocsonyáról könnyű volt leszedni kanállal.

Hajnalban azután bezöldségeltem, összefőztem.

Második tejszínes-mustáros-koviubis sszűz-ragu lett, mellé túrós rövidcső tészta.

 

Most azon gondolkodok, kellene egy adag birs+almásrétes.

Zitka Creative Commons License 2013.09.27 0 0 91028

Köszi. :)

Nálunk holnap lesz a napja, hogy felbontom.

 

Ezek szerint nem is új termék?

Csodálkozom, hogy nem vettem észre, pedig szinte minden héten egyszer megfordulok ott.

Előzmény: moes (91027)
moes Creative Commons License 2013.09.27 0 0 91027

a lányom azt eszi hónapok óta majdnem minden reggel, nagyon finom!

Előzmény: Zitka (91024)
Zitka Creative Commons License 2013.09.27 0 0 91026

Nálam az már egy másik kategória. :)

 

Desszertekhez, vagy tzatzikihez tényleg kiválóak - de normál, hétköznapi fogyasztásra nekem elég a 3,5-es.

Előzmény: H_G (91025)
H_G Creative Commons License 2013.09.27 0 0 91025

Sajnos a 8%-os görög joghurthoz képest ezek sincsenek sehol. A Sparban érdemes venni, ott kétféle is van és finom mindkettő, egy Bakoma nevű lengyel és Zott.

 

Előzmény: Zitka (91024)
Zitka Creative Commons License 2013.09.27 0 0 91024

Több napja csönd van...? szinte hihetetlen! :-)

 

Képzeljétek, mit láttam tegnap a Lidlben.  A régesrégi Plus-os ALPA joghurtra megtévesztésig hasonlító - a szokásos Pilos márkanév alatt -  4-es csomagolású, 3,5%-os zsírtartalmú német joghurtot. Hurrá! :-)  Még nem kóstoltam, de nagyon remélem, hogy minőségre is azonos lesz.

Nagyon hiányoltam, hogy ilyen jobbféle joghurt se itt, se az Aldiban nem volt már, évek óta. Csak az 1,5%-os, meg a 0,1%-os nemtudommi...

 

 

 

 

joy Creative Commons License 2013.09.21 0 0 91023

Én meg marháskodok.

Már a múlt héten készítettem lábszárából barompörköltöt, és maradt két adagnyi.

(Nekem 1-nyi... 3-nak ,indenképp kevés. :o)

 

Rákerestem a NET-en, ki-hogy készíti a rakott zöldbabot.

Van százféle, de a mi általunk készített nincs.

 

~70 dkg tsztttt zöldbabot megfőztem ml[]-ás vízben, a mélyhűtőből kivett pörköltöt fölforraltam.

Kikentem egy jénait, alját kibéleltem bacon szeletekkel, ráterítettem a bab felét, arra a pörköltöt, a másik felét a babnak, ráöntöttem némi főzőlét, majd fölcsíkoztam 5 szelet bacont, lepirítottam kotlába, 1 nagypohár (450) tejfölbe kevertem ~ 5-6 dkg reszelt trapistával, és ezzel befödtem a rakott zöldbabot, és sutty a forró sütőbe.

Közben legíroztam az este ffőzött ököriszonyos csontlevest, bezöldségeltem és készre főztem.

Lassan minden kész, megyek piacolni.

/Nem kell semmi csak kukorica, főként kedvenc ír vörösömmel akarok találkozni./

joy Creative Commons License 2013.09.21 0 0 91022

Disznóság!

Ilyenkor ezzel etetni a szemünket!?

 

No, igen. Disznólkodni mindenkor lehet...

:o)

Előzmény: nagypapi51 (91005)
joy Creative Commons License 2013.09.21 0 0 91021

St. Habacucc!

Ez mind idei termésed?

Előzmény: Törölt nick (90966)
joy Creative Commons License 2013.09.21 0 0 91020
Előzmény: nagypapi51 (90946)
joy Creative Commons License 2013.09.21 0 0 91019

Biztos igazad van, de ez látható az alján, ami valami féle névre utal.

:o)

Előzmény: H_G (90945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!