Örülj neki, a Lehel csarnokban 6.000 körül árulták idén talán egyszer (a vele szemben lakó nagynéném hetente többször megy, és ezt is nézi), és a Culinaris-ban is többezerért szokott lenni. Ausztriában meg Németo.-ban meg a szezonjában Dunát meg Rajnát lehet vele rekeszteni, mindenhol van és normális áron, de majd nagypapi biztos tudja, miért van ez.
Nem sok kedvem volt hozzá, mert én a ropogósat szeretem. Gentben a St Pieters csarnokában ettem 1* remek gofrit, azóta próbálkozok néha vele, de sehogy sem jön össze.
Valami remek volt.
Pingpong labdánál kisebb golyót tett a sütőbe, lenyomta, és 2 prc múlva kivette, tejszínhab+csokiöntet, és futhattál tovább kikenekedve...
A baj, hogy ketten vagyunk, így olyan recept nem jöhet szóba, hogy végy 50-60 dkg lisztet...
Nehéz kis adagot készíteni, mert a gép 1 tojásból nem ver habot, csak fölkeni a kotla oldalára...
Érdekes kütyü az a HotPlate, de nekem már nem féne el sehol.
Egyébként sem vagyok híve az ilyen készülékeknek, de akinek van, sok sikert hozzá, és jó kajákat!
Látatlanból 1 tanács:
Fölhabzó kajákat ne készíts benne, mert ha kifut, rettenet lesz!
Ebben nem tudod megakadályozni a kifutást, mert nem lehet lekapni a tűzről a kotlát! Csak a fedő le-hidegvíz segíthet, az meg nem mindig üdvös..
:o)
Egyébiránt -szvsz- minden sült-párolt ételt pont úgy kell készíteni benne, mintha teflonedényben tennéd, de sokkal gyorsabb, viszont a nyers maradt-leégett veszély is jelentősebb.
Olyanoknak érdemes vásárolni, akiknek nincs, vagy pici a konyhájuk, illetve ritkán sütnek-főznek.
vettem a csodaedény Hot Plate-t,de receptek,felhasználási módok kellenének.Pácolt hust már csináltam,nagyon jó lett,de nem kkészithetek mindig azt.Megpróbálom majd a fözést is,de tanács kell......
Csontleves /ököriszony-karajcsont-csirkefarhát/. Az alapot még péntek este megfőztem, másnap lezsíroztam. Baromira vastag zsírréteg keletkezett rajta, de a kocsonyáról könnyű volt leszedni kanállal.
Hajnalban azután bezöldségeltem, összefőztem.
Második tejszínes-mustáros-koviubis sszűz-ragu lett, mellé túrós rövidcső tészta.
Most azon gondolkodok, kellene egy adag birs+almásrétes.