Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94843

Nem emlékeztem, a helységre, visszaolvasni meg sajnáltam az időt. :-)

Előzmény: stapika (94841)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94842

(Hogy ne forrjon fel)

 

Kösz, rendes vagy. Akkor egy forraláson alapuló elválasztásnál a fenti sornak mi az értelme?

Előzmény: Törölt nick (94836)
stapika Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94841

Szabadka nem Erdélyben van,A többi stimmel.:-)

Előzmény: In Lak'ech (94839)
barkócza Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94840

Bocs, de ha azt megmagyaráznád, hogy miért nem akarod, hogy forrjon a cefréd? Ha nem forr, nem is párolog. Akkor meg vajon mi csöpög ki a hűtőből?

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (94832)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94839

Azt hiszem, nem nagyon tudod, kikkel arcoskodsz. Fogadd meg a tanácsom. Annak ellenére, hogy régóta olvasod a fórumot, új vagy itt. És az ember nem azzal kezdi, ha bemegy egy kocsmába, hogy a benn ülők arcába köp. Több alázatot. Hidd el nagyobb lesz a sikered és a hőn áhítozott mennyi erdélyi birshez is közelebb kerülsz. Azt hiszem, akik végigolvasták az eddigi hozzászólásaidat, mind osztani fogják a véleményem. Uff én beszéltem, nem akarok ebből vitát gnerálni. Vagy megfogadod, vagy nem. A te dolgod.

Előzmény: Törölt nick (94832)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94838

Köszönöm, azért, ha több időd lesz megcsinálhatnád őket:-)

Legfeljebb jösz egy sörrel, ha összefutunk a kocsmában.

Jó nedűt!!!

Előzmény: rézműves1 (94834)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94837

Kedves Mester!

 

Csak az előbbi hozzászólás kedvéért mondhatnám, hogy nézd meg figyelmesebben!:-))) Bocs!!!

A bemutatott Pistorius tányér csak:

- Hűtés által megcsinálja a deflegmációt, ami lazán visszacsorog az üstbe

- Szerény véleményem szerint nincs olyan Isten, aki eltalálja milyen hőmérsékletű víz kéne a Pistorius tányérba.  Az éppen üzemi hőmérséklet állandóan változik. Ha nagyon hűtjük az sem jó, ha melegebb az sem. A vizesrongy pillanatok alatt átveszi az üzemi hőmérsékletet és akkori  a hőből vesz el hőenergiát. Ez ennek a száradó kapcának az előnye.

Kösz a hozzászólást!

Jó nedűt!!!

 

Előzmény: snapszmester (94833)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94836

A legőszintébb elismeréssel szólhatok csak arról ami a pálinkafőzési tudásod illeti. Azért meg külön köszönet, hogy mindezt önzetlenül meg is osztod.

A szövegértelmezésedről ez már sajnos nem mondható el, de viszonzásképpen szívesen segítek ha kéred....:)

Előzmény: snapszmester (94835)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94835

Kedves kolléga én értem, te nem érted.

Abba a szűk rétegbe tartozom hogy csinálom és tanítom, mert értek hozzá.

Előzmény: Törölt nick (94832)
rézműves1 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94834

...pályinkás jó napot...

 

...ugyan Ferikém, miket gondolsz rólunk??...nem vagyunk mi "fikázó" bizottság...

...az elképzelésed több mint érdekes, de hogy a valóságban mennyivel eredményesebb, mint a többi eddig használt sisak (deflegmátorok), azt csak a gyakorlat mutatná meg, egy összehasonlítás során, persze több méréssel (szvsz)...

 

...különösen figyelemre méltó a második rajzod, ami akár egy "módosított Feribá-féle" Pistóriusz-tányér is lehetne, mert abban tényleg valamelyest, szerepe lehet a rektifikációnak is...

...meg kéne csinálni és meglátjuk...ügyes Erdélyi kéz(réz)műves ember, (akik, mint tudjuk "mindenhez" értenek) simán kikalapál egy ilyet:):):)...

 

                                                                             jó nedűt

Előzmény: Feriba51 (94828)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94833

 

Ez is jó megoldásnak tűnik.

Előzmény: Feriba51 (94828)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94832

...megtaláltam a leírásod, nagyon hasznosnak találom, lementettem. Csak abból egy óra alatt többet tanultam mint az előző teljes évben.

A hőfokszabályzást meg úgy értettem, hogy ahogy emelkedik a hőmérséklet (nyilván azért mert lepárlás közben csökken a folyadék mennyisége) úgy veszem vissza fokozatosan a fűtést (Hogy ne forrjon fel). Ez szerintem érthetően benne volt a hsz-ben, ha mégsem értetted, akkor olvasd el figyelmesebben!

Előzmény: snapszmester (94829)
snapszmester Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94831

Hahó Miklós1 vagy valaki ért hozzá.

A napokban tőbb kérdés is érkezett hozzám hogy keserü a pálinka. Mi lehet az oka? Egyéni túlérzékenység, hibás cefrézés. A mag bennehagyását kizárnám mert ezekből nekem nem sikerűl keserűt főznöm.

snapszmester Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94830

snapszmester.uww.hu

 

Ezen az oldalon nekem minden megnyílik.

snapszmester Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94829

Más hibába is beleestél.

A cefre-gőztér hőfoka az alkoholtartalom-forráspont fügvénye. Nem azért emelkedik mert jobban fűtesz ha nem mert fogy a szesz.

Hőfok szabályzásnak csak a vízfűrdő és olajfűrdő hőfokánál van értelme. Ha a cefre gőzterét figyeled és ahhoz szabályzol akkor nem fűtesz eléggé.

Ha ilyeneket írsz az jön le hogy a desztillálás alapjait sem ismered. Ha még is, akkor fogalmazz pontosabban.

Előzmény: Törölt nick (94806)
Feriba51 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94828

 

A napokban két kolléga is tanácsot kért tőlem privátban a kiválasztás fokozása érdekében. Kicsit megizzadtam és a következő megoldást küldtem el nekik:

 

 

A szándék mind a két esetben az, hogy a visszacsorgott flegmát lelassítsam, újramelegítsem és ezzel megvalósítsam valamilyen mértékben a rektifikációt is.

A sisak esetében csak a magassabb sisakok jöhetnek szóba, hisz nem szeretném ha a felhabzás valamennyire bezavarna.

A karimákat apró radiális mélyedésekkel látnám el, ami biztosítaná a flegma elosztását az egész körön.

Nagyon szeretném, ha megkritizálnátok esetleg bebizonyítnátok, hogy szart sem ér.:-) Kupeci, rézműves, hal65, szilvakukc, Miklós1...???

Jó nedűt!!!

sogi01 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 94827

                                               vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (94788)
TINTUS Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94826

benne van az opálosodás veszélye. Először kis mennyiséggel csinálj próbát.

 

Előzmény: forgione1 (94789)
forgione1 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94825

Köszönöm, le is mentettem gyorsan!

Előzmény: vasbicikli (94792)
zsozso175 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94824

kōszönöm a segítséget 

Előzmény: foxrudi (94813)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94823

:)

Előzmény: Törölt nick (94822)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94822

Messziről, sötétben persze, de itt ahol vagyok, egészen közel vagyok magamhoz és fény is van.....nincsennek elérhetetlen vágyaim, csak a szabadkai bírset szeretném leutánozni...:)

Előzmény: zsorsz (94820)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94821

Jó testvérek osztozkodására gondoltam. Majdnem összevesztünk mert nem akarta a felét elfogadni, de ebben nem ismerek tréfát.

Előzmény: zsuzska60 (94819)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94820

Így messziről,minden adottságod megvan ahhoz hogy a legnagyobbak közé kerülj.

Előzmény: Törölt nick (94814)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94819

és melyikőtöknek jutott a több? :-)

Előzmény: Törölt nick (94818)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94818

Sötét helyen, nyitott szájjal pihen. Ma megvolt az átszellőztetés is, egy barátom hozta a gyümölcsöt, s testvériesen megfeleztük a készet. Jó ötletnek tűnik az átszellőztetés, kár hogy eddig nem jutott eszembe.

Előzmény: zsorsz (94815)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94817

Féra úr!

2 fő rendben.

zsuzska60 Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94816

akasszátok föl a királyokat! :-)

köszi jó lesz!

Előzmény: csalitos (94805)
zsorsz Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94815

"Már egy nap után is csökent a karcossága" óráról-órára tud változni tisztázás után,egy átszellőztetés lehet jót tenne neki.Fénytől elzárva hagyd pihenni!

Előzmény: Törölt nick (94808)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 94814

Annyira nem jó...:) Közepes minőség, ezzel a főzővel nem sok remény van a felső kategóriára, meg persze ezzel a tudással sem. Jövő ilyenkorra szeretnék egy lépcsőfokkal (legalább) feljebb kerülni. Évről évre jobbak a pálinkáim, de ez nem nagy művészet, mert nagyon mélyről indultam.....

Előzmény: zsorsz (94811)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!