Azt hiszem, nem nagyon tudod, kikkel arcoskodsz. Fogadd meg a tanácsom. Annak ellenére, hogy régóta olvasod a fórumot, új vagy itt. És az ember nem azzal kezdi, ha bemegy egy kocsmába, hogy a benn ülők arcába köp. Több alázatot. Hidd el nagyobb lesz a sikered és a hőn áhítozott mennyi erdélyi birshez is közelebb kerülsz. Azt hiszem, akik végigolvasták az eddigi hozzászólásaidat, mind osztani fogják a véleményem. Uff én beszéltem, nem akarok ebből vitát gnerálni. Vagy megfogadod, vagy nem. A te dolgod.
Csak az előbbi hozzászólás kedvéért mondhatnám, hogy nézd meg figyelmesebben!:-))) Bocs!!!
A bemutatott Pistorius tányér csak:
- Hűtés által megcsinálja a deflegmációt, ami lazán visszacsorog az üstbe
- Szerény véleményem szerint nincs olyan Isten, aki eltalálja milyen hőmérsékletű víz kéne a Pistorius tányérba. Az éppen üzemi hőmérséklet állandóan változik. Ha nagyon hűtjük az sem jó, ha melegebb az sem. A vizesrongy pillanatok alatt átveszi az üzemi hőmérsékletet és akkori a hőből vesz el hőenergiát. Ez ennek a száradó kapcának az előnye.
...ugyan Ferikém, miket gondolsz rólunk??...nem vagyunk mi "fikázó" bizottság...
...az elképzelésed több mint érdekes, de hogy a valóságban mennyivel eredményesebb, mint a többi eddig használt sisak (deflegmátorok), azt csak a gyakorlat mutatná meg, egy összehasonlítás során, persze több méréssel (szvsz)...
...különösen figyelemre méltó a második rajzod, ami akár egy "módosított Feribá-féle" Pistóriusz-tányér is lehetne, mert abban tényleg valamelyest, szerepe lehet a rektifikációnak is...
...meg kéne csinálni és meglátjuk...ügyes Erdélyi kéz(réz)műves ember, (akik, mint tudjuk "mindenhez" értenek) simán kikalapál egy ilyet:):):)...
...megtaláltam a leírásod, nagyon hasznosnak találom, lementettem. Csak abból egy óra alatt többet tanultam mint az előző teljes évben.
A hőfokszabályzást meg úgy értettem, hogy ahogy emelkedik a hőmérséklet (nyilván azért mert lepárlás közben csökken a folyadék mennyisége) úgy veszem vissza fokozatosan a fűtést (Hogy ne forrjon fel). Ez szerintem érthetően benne volt a hsz-ben, ha mégsem értetted, akkor olvasd el figyelmesebben!
A napokban tőbb kérdés is érkezett hozzám hogy keserü a pálinka. Mi lehet az oka? Egyéni túlérzékenység, hibás cefrézés. A mag bennehagyását kizárnám mert ezekből nekem nem sikerűl keserűt főznöm.
A napokban két kolléga is tanácsot kért tőlem privátban a kiválasztás fokozása érdekében. Kicsit megizzadtam és a következő megoldást küldtem el nekik:
A szándék mind a két esetben az, hogy a visszacsorgott flegmát lelassítsam, újramelegítsem és ezzel megvalósítsam valamilyen mértékben a rektifikációt is.
A sisak esetében csak a magassabb sisakok jöhetnek szóba, hisz nem szeretném ha a felhabzás valamennyire bezavarna.
A karimákat apró radiális mélyedésekkel látnám el, ami biztosítaná a flegma elosztását az egész körön.
Nagyon szeretném, ha megkritizálnátok esetleg bebizonyítnátok, hogy szart sem ér.:-) Kupeci, rézműves, hal65, szilvakukc, Miklós1...???
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Messziről, sötétben persze, de itt ahol vagyok, egészen közel vagyok magamhoz és fény is van.....nincsennek elérhetetlen vágyaim, csak a szabadkai bírset szeretném leutánozni...:)
Sötét helyen, nyitott szájjal pihen. Ma megvolt az átszellőztetés is, egy barátom hozta a gyümölcsöt, s testvériesen megfeleztük a készet. Jó ötletnek tűnik az átszellőztetés, kár hogy eddig nem jutott eszembe.
"Már egy nap után is csökent a karcossága" óráról-órára tud változni tisztázás után,egy átszellőztetés lehet jót tenne neki.Fénytől elzárva hagyd pihenni!
Annyira nem jó...:) Közepes minőség, ezzel a főzővel nem sok remény van a felső kategóriára, meg persze ezzel a tudással sem. Jövő ilyenkorra szeretnék egy lépcsőfokkal (legalább) feljebb kerülni. Évről évre jobbak a pálinkáim, de ez nem nagy művészet, mert nagyon mélyről indultam.....