Keresés

Részletes keresés

SmartAss Creative Commons License 2000.10.07 0 0 34
A kockásodásnak végre (remélem) sikerült megtalálni az okát, és állítólag nagyon könnyű lesz megszüntetni is. A jövő héten nálunk megcsinálják, és ha tényleg műxik, akkor közzé is teszem (állítólag csak a menüben kell egy értéket átállítani).
puzdra Creative Commons License 2000.10.07 0 0 33
1. Nekünk három hete van fenn.

2. A kockásodás nálunk ritka. Viszont én fent hagyattam a 110-es régi tükröt, amit meg hoztak az a pincében várja a feltámadást.

3. A beltérim AV -n csatlakozik a nagy TV-hez, viszont a beltéri antennakimenetéről ellátható több másik televízió is, kis jelerősítés után. Természetesen csak azt tudják nézni, amit a beltéri épen fog.

4. A kép és hang igen jó minőségű, és stabil. A HBO körhangja is olyan, mint egy CD. Viszont a beltérinek nincs digitális hangkimenete. (Igaz, hogy a HBO-nál nem is tudják, hogy jön-e a hang Dolbi Digitálban)

5. A legnagyobb keservem az, hogy az HBO-n (mi nem tudtuk eddig fogni) még inkább, mint más magyar televíziókban, megcsonkítják a filmeket. Ma már valamire való filmet széles vászonra forgatnak. Ezeket 16:9 formátumban, alul-felül fekete csíkkal tudja venni egy 4:3 as arányú képernyő. Ezen, a magát mozicsatornának elkeresztelt adón, valamennyi 16:9-es filmet 4:3 ban veítenek. Úgy, hogy a kép egynegyed részét kitakarják. A Titanic című filmben a két főszereplő, egymással szemben állva beszélgetett pld. és mindkettőnek csak az orrát láthattuk.

Ez olyan, mintha egy 100 oldalas könyvből kitépnének 25-öt. Gyalázat ezért ennyi pénzt kérni.

Az eredeti formátum joga ugyan annyiba kerül, tehát a Balkánra eza jó effektussal állunk szemben.

KrinyO Creative Commons License 2000.10.01 0 0 32
http://www.hwsw.hu/oldal.php3?rovat=fooldal&ido=3&id=544

A kockasodas nekem is nagy problema. Nem a szett es a veteli viszony a gond, mivel az UPC csatijain kivul minden free csatornanak kifogastalan a kepe.

BYe: Krinyo

Előzmény: zako (31)
zako Creative Commons License 2000.09.22 0 0 31
Valójában ez az egész UPC Direct nem más, mint egy Strong digitális műholdvevő UPC előfizetéssel (ez a kártya). Ennélfogva minden, ami a műholdvételre igaz, az erre is igaz:

1. A beltéri egy csatornát tud fogni egyszerre, tehát ha videóval veszel fel róla, akkor lehetőleg ne kapcsold át :-))

2. A digitális parabolaantennák kisebbek, mint az analógok, de itt is igaz: minél nagyobb, annál jobb a képminőség. Ennek különösen rossz időben (havazás, zivatar) van jelentősége.

3. Arról nem nagyon beszél a UPC, hogy mint minden parabolaantennának az északi féltekén, déli kilátásra van szükség, hogy "rálásson" a műholdra. Bizonyos esetekben ez nagyon megnehezítheti a felszerelést.

4. Kockásodás, képkimaradás: biztos, hogy nem a beltéri okozza. Többnyire az uplink (a felfelé irányuló adásfolyam) vagy vételi zavarok állnak a háttérben. Régebben a Z+ esetében is megfigyelhető volt ez. Reklamálni kell a UPC-nél.

5. SZVSZ mindent egybevéve drága a UPC Direct, ahhoz képest, hogy viszonylag kevés adót nyújt.

Zako

Előzmény: HiPi (27)
Felhasználónév7 Creative Commons License 2000.09.21 0 0 30
Hi.

72 oran belul felszereles mi??
En mar 9 napja fizettem elo de meg semmi. UPC tanacs varni kell meg mert tul sokan elofizettek, de azert hetvegen nem dolgoz(tat)nak

Felhasználónév7

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.20 0 0 29
Egyébként én azt nem értem, hogy ha már az UPC digitális akkor miért nem támogatja a "Dolby Digital" hangrendszert?

Előzmény: Kreta (28)
Kreta Creative Commons License 2000.09.20 0 0 28
hínye! az királyság, mivel igy is legtöbbször a musiccenterre van kivezetve a hang, akor lesz majd szterejó, ha beruházunk
Előzmény: Törölt nick (26)
HiPi Creative Commons License 2000.09.20 0 0 27
Szasztok.

Én már AMmikrós lettem, de azért érdekelne, hogy UPC Direktnél mi van a több készülékkel.
Ha pl. fel akarok venni valamit videjóra, és vmi mást nézek a tvmen közbe, akkor itt is 2db beltéri kell? És mi ennek a költsége?

Amúgy az AM elvben tud stereot, de majd csak pár hónap múlva lesz olyan dekóder, amivel akkor is ki tudsz vezetni stereo jelet, ha a tv-d nem tud ilyet.

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.20 0 0 26
Szia BuNny!

A UPC sztereóban sugároz (egyébként még egy analóg szat. rendszer is sztereó).
A beltérin tuti van sztereó kimenet (normális analóg / digitális beltérit még nem láttam nélküle).
Sőtmitöbb csomó adó (PRO7, RTL, HBO...) lead műsorokat "dolby surround" - ban (ez az analóg házimozi hang, a sztereó csatornákon keresztül kódolják, kell hozzá a "kikódoláshoz" egy házimozi erősítő).
Az AM-mikro az monó, nem?

Egy digitális beltéri (UPC ide vagy oda) biztos sokkal jobb hang/képminőséget tud az AM-mikronál.

Előzmény: BuNnY (25)
BuNnY Creative Commons License 2000.09.20 0 0 25
Várok minden tapasztalatból jövő hozzászólást, mert el kéne döntenem hogy UPC direct vagy AM Mikró. Az utóbbi jóval olcsóbb, az előbbi meg -gondolom- jobb minőségű. Egyébként az UPC stereoban sugároz ? És ez leszedhető a dekóderről (van stereo kimenet rajta ? A TV sajna mono mano)?
Bunny
fafaj Creative Commons License 2000.09.19 0 0 24
Üdv!

Nekem kb. két hete 5000 - 15000 HUF szerelési költséget mondtak telefonon. Több előfizetés esetén a szerelési díj nem többszöröződik, de nem győztek meg hogy 15000-nél nem lehet több.

fafaj

SmartAss Creative Commons License 2000.09.18 0 0 23
Kezdenek megoldódni a gondjaim :)
A kisebb problémákra megtaláltam a választ. A képeltűnés mexűnt, ki kellett húzni, és visszadugnia a kártyát.
Az egyetlen megmaradt gond a pár másodperces képkimaradás. A UPC főcsőrvezetője szerint ez adáshiba, meg is reklamálták Angliában, remélhetőleg történik valami.

BuNnY,
a képminőség és a hang nagyon jó, végül is digitális adás... :)

vega Creative Commons License 2000.09.18 0 0 22
Én azt vagyok képtelen felfogni, hogy azt miként képzelik, hogy minden tv-hez külön beltéri + előfizetés kell. (az előbbi még ok)
Szerintem lassan alig van az országban család akinek csak 1 tv-je van. Azok meg akik meg tudnák fizetni az UPC Directet, azoknak szerintem sokszor 3-4 TV-jük van..

Ráadásul antennamikro ugyanez. :((

BuNnY Creative Commons License 2000.09.18 0 0 21
Nektek is olyan gyors a fórum mint egy 2400-as modem ? Valami iszonyat. Mos filózok az UPC- AM Mikró között, akinek bent van az UPC írja már meg a véleményt képminőség, audió, stb.
Cus Creative Commons License 2000.09.18 0 0 20
Szerintem ha nem kapkodunk nagyon, akkor nemsokára elkezdik akciósan osztogatni... talán legalább a vevot... egyenlore nagyon drágának tünik.
És miért nincs a UPC -nek konkurense? Most hallottam, hogy a matáv valamiféle videokönyvtár szolgáltatást akar bevezetni, errol tudtok valamit?
Arról is hallottam, hogy lesz HBO mikrohullámon is, és az alapdíj csak 350 Ft + HBO díj.
Szóval én még várok, mielott UPC elofizeto leszek.
SmartAss Creative Commons License 2000.09.17 0 0 19
GroundZero,

Azt nem mondanám, hogy sz@r, de még kiérletlen, mondhatni nagyon gyorsan összecsapott. ez szvsz sima piaci kényszer, itt volt a konkurencia egy határidővel, addigra piacra kellett lépni, azzal, ami volt. Hát nem lett minden. A beltéri eleve nem egy nagy durranás, nálunk ez a negyedik műholdas rendszer a házban, olyan még nem volt, ahol a távirányító fele semmit nem ér, még nem találtam meg, hogy lehet áttenni egy csatit egy másik programhelyre, hogy ne kelljen órákig keresni a sok üres között, nem lehet rögzíteni a beállításokat (a lengyel hangot, ha átteszem magyarra, nexttime megint lengyelül kezd), a kép rendszeresen kimarad, ill. bekockásodik, és az egyes csatikon néha órákig nincs kép (nem kódoltakról beszélek, a normál csatikról, pl. tegnap kb. 5 órán keresztül nem volt Animal Planet, ma meg az egyik zenecsati szűnt meg egy darabig). Szóval ezen kissé még dolgozni kellett volna.
Az igény ellenben akkora, hogy eccerűen nincs annyi beltéri, persze ebben a hülye magyar előírások is ludasak, de akkor is.

Miután az asszony UPC-s, holnap megpróbál rákérdezni ezekre, kíváncsi vagyok, mit mondanak. Majd beszámolok, ha lesz info.

PTZ Creative Commons License 2000.09.17 0 0 18
Nem biztos, hogy kódolt tv adó (persze az is lehet), de vannak sima rádióadások is.

Az UPC-nél reklamáltam a szerelés miatt, azóta nem kerestek. Majd telcsizek megin'

ui: akkor a képkockázódás/kimaradás a beltéri miatt van?

Előzmény: chromax (17)
chromax Creative Commons License 2000.09.16 0 0 17
Azért nincs kép mert kódolt produkcióról van szó. Szerintem egyébként ha már itt tart az ember akkor egyszerűbb beruházni egy normál forgathatós vevőbe sokkkal nagyobb a kínálat, mondjuk hbo nem lesz..bár én is megvettem, de nekem volt már eleve kábeltv-m, így a kettő most jól kiegészíti egymást.

chromax

Előzmény: SmartAss (15)
GroundZero Creative Commons License 2000.09.16 0 0 16
Tagok, akkor joggal szűrhető le az a következtetés, ogy az UPC - egyelőre - szar?
SmartAss Creative Commons License 2000.09.16 0 0 15
Ma nálunk is felszerelték a cuccot. A pár másodperces kimaradások, képkockásodás valóban igaz, a szerelő szerint ez a beltéri hibája, és meg kell reklamálni.

Sparkys, téged szivatnak. Megkérdeztem, a szerződött szerelők meghatározott árlista szerint dolgoznak, és csak azt számíthatják fel, amit valóban el is végeztek. Kötelesek számlát is adni, úgyhogy nyugodtan reklamálj. Elég sok baj van a szerelőkkel, a probléma a UPC előtt is ismert, valószínűleg lépnek is, ha reklamálsz.

Nálunk több csatornán nincs kép, csak hang, vagy egyik se, de miután nem tudom, minek kellene ott lennie, még nem sírok, előbb megkérdezem.

Sparkys Creative Commons License 2000.09.15 0 0 14
Sajnos pont ez a legnagyobb baj az UPC directtel, hogy hiába van cuccod akkor is felszámolják a szerelési díjat, no meg nekem van beltérim is, csak kártya kéne de azt sem adnak. Csak mindent egyben, vagy mehetek a sunyiba :(
Előzmény: vega (13)
vega Creative Commons License 2000.09.15 0 0 13
Sziasztok!

Ha van itt valami hozzáértő, kérném homályosítson fel:
Ha nekem teljesen ki van építve minden (antenna, univerzalis fejjel, kabelezes, stb) csak a belterire meg a kartyara van szuksegem, akkor ugye nem szamolnak fel szerelesi dijjat?! ;)

PTZ Creative Commons License 2000.09.12 0 0 12
Van számlám a szerelésről, ez van rajta:

Parabolatükör: -
Fejkonverter: x
Beltéri egység: x
2 db F csatlakozó: x
Fali konzol: -
Koax kábel: -

Egyéb kellékek: (áthúzva)

Szerelési díj:
mennyiség 1
Ár (bruttó) 12.000

Számlázott díj összesen: HUF 12.000

A parabolaantenna (amit hoztak - elég kicsi egyébként) ott figyel a garázsunkban a konzollal együtt.

Ja még valami: 70%-os a jelerősség (aszonta a szerelő, hogy nem szokott ilyen erős lenni, csak úgy 50-60%) mert nagy parabolára rakta fel ugye, de még így is kimarad néha az adás (egy film alatt úgy 6-7 alkalommal 3-10 másodpercre), milyen lehet, ha kicsi az antenna? Vagy ez nem ettől függ?

A szereléssel kapcs.-ban felhívtam a UPC-t aszonták utánanéznek. Péntek óta semmi...

Előzmény: csibesz (11)
csibesz Creative Commons License 2000.09.11 0 0 11
PTZ!
Van számlád a szerelésrol? A beüzemelési lapon is szerepeltetni kell, hogy mit rakott föl a szerelo.Ha úgy van, ahogy leírtad, téged tényleg átvágtak. A 12.000HUF szerelési díj abban az esetben jogos, ha:
- mindent fölszerel, amit a csomaggal együtt kaptál
- ebben az árban / is /benne van 20 m koax kábel és 2 db F-csatlakozó
Neked jelen esetben csak 7.600HUF+ÁFA=9.500HUF-ot kellett volna csak fizetned. Reklamálj nyugodtan.
Te azt az összeget fizetted / 9.600+ÁFA /, ami a teljes rendszer új! telepítésekor szokásos.
A munkadíjak kötöttek, ha magamnak szerelem föl, akkor is be kellene fizetni az összeget.
A kártyaaktiválási díjat szerzodéskötéskor nem kellett kifizetned?
Ha egy éven belül felmondod a szerzodést, leszerelési díjat is kell fizetned!!!
Ha ezután adod vissza a készüléket, akkor meg fogják nézni, hogy mennyire amortáltad le és a 14.000HUF-ból csak annyit adnak vissza, amennyi szerintük jogosan/?/ jár.
Az adáskimaradásról nincs infóm.
Egy szerelo
Előzmény: PTZ (-)
chromax Creative Commons License 2000.09.10 0 0 10
Szerintem nem olyna rossz ez a upc direct, csak kár hogy tele van lengyel műsorral. Mondjuk még jó hogy van 80 szabadon vehető csatorna, mert az a 20 amit adnak ők az eléggé semmi
Előzmény: SmartAss (9)
SmartAss Creative Commons License 2000.09.10 0 0 9
Ez egy hír, nem pedig hivatalos közlemény. A hivatalos adatok a UPC oldalain találhatók. http://www.upc.hu/upcdirect/index.html
Előzmény: PTZ (8)
PTZ Creative Commons License 2000.09.10 0 0 8
Ezt még augusztusban olvastam az Indexen:

"Szeptember elsején indul a UPC Direct, mely 3500 forintos előfizetési díjért magyar nyelvű és külföldi csatornákat sugároz digitálisan műholdról. Az alapcsomag húsz ismeretterjesztő és szórakoztató csatornája, és az Astra műhold 80 ingyenes csatornája mellett havi 3000 forintért az HBO, 2500-ért az új, október elsejétől Sport 1 csatorna, további 2000 forintért pedig a Private Gold erotikus csatorna adását is foghatják az előfizetők.

A vevőkészülékért és a paraboláért fizetendő 14 ezer forintos letéti díj mellett az előfizetőnek a beszerelés 5-9 ezer forint közötti költségét is állnia kell. A UPC Direct programcsomagjában egyelőre nem szerepelnek a magyar közszolgálati és kereskedelmi televíziók."

Én buta, aszittem ez hivatalos :-(

mrzool Creative Commons License 2000.09.08 0 0 7
Udv!

Nem szokasom beleszolni olyasmibe, amirol nincs szemelyes tapasztalatom, most megis igy teszek. A par masodperces kimaradasokat nem csak toled hallottam, az ST levlistan regebben a UPC-sek panaszkodtak eleget is emiatt. Ugy latszik, ez egy ilyen ceg.:(

Termeszetesen lehet, hogy abszolut hulyeseget irtam, es mindenki masnal teljesen oke a UPC, amint lesz sajat tapasztalat (ketlem, mert nalunk van jo kis kabeltv...:)), irok rola.:)

Előzmény: PTZ (-)
SmartAss Creative Commons License 2000.09.08 0 0 6
PTZ,

Nem tudom, te milyen sajtóanyagot olvastál, de a hivatalos tájékoztatóban szerepel a kártyaindítási díj.

A szereléssel azonban valószínűleg átvágtak. Ha van számlád, nyugodtan reklamálj a UPC-nél, ennyit még teljes szerelésért se szabadott volna kérni. A szerelést szerződött magánvállalkozók végzik, de limitálva van, mennyit kérhetnek.

A műsorkimaradás, ha rendszeres, szintén nem normális, reklamálj, és megnézik.

Előzmény: PTZ (-)
DRT Creative Commons License 2000.09.08 0 0 5
Befizettem 0 csatornára, ma 0.00-kor kötik be!

(Az önnullázás nem egy dícséretes dolog.....:) )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!