Jó nedűt neked is!-) Igen, nyugodtan lehet erősebben tüzelni-mert ha erősebben tüzelsz, 1-több aroma megy át, 2, - picit hamarabb végzel. Sose gondoltam volna, hogy egy sima kisüstit, át lehet alakítani, viszonylag egyszerűen, nem sok pénz által, hogy az egymenetet is megbírja, illetve képes legyen rá. Számomra 100%-ban tökéletes, az ízek lágyabbak, de ott vannak teljes egészében, nem tűnnek el, vazzee.
Üdv! Bicskéhez közel van egy főzde(a nevében virág, ami nincs tövis nélkül),fogad min. 100l cefrét.Itt kaptam időpontot a kökény cefrémnek,de nem lehet megvárni mert mindenféle kezelésen(pl hűtésen) megy keresztül és cirka 7 napon belül lesz kész.A cefrét hűteni főzés elött,nem hallottam még.Érdekelne főzetett-e már itt Valaki,tapasztalat,vélemény?
Jaa, akkor értem. Az ízeket pedig nagyon is meg lehet fogni az egymenetesekél is. Kicsit bátrabb kell lenni az utópárlat elválsztásnál és egy kicsit bátrabban kell tüzelni a középpárlatnál is. Mindez pedig rendszer függő. Nekem is ráment egy év a hangolásra.
Te is sokat fogsz még barátkozni ezzel a technikával.
Szia Feribá! No, a nagy hátránya eddig a zaj volt,ennek az 1 thumperes egymenetesnek. Ma körbe szerelvényztem, mivel úgy vettem észre, hogy a leghosszabb szilikoncső adja a 100% bántó zajt. Teljesen zaj, és szagmentes lett a szerelvényezés után. (Hála az égnek, mert már fájt a fejem a doboló hangtól) Egyszerűr és nagyszerű, cefréből kész párlat. Az ízek egy részét kiveszi, de marad annyi íz, amennyi szükséges egy jó párlathoz. (persze pálinkánál is ki kéne próbálni)
Lendülj át rajta. Tudom nehéz, bennem is ellenállhatatlan késztetés van újra és újra próbálkozni, de legyűröm magamban. Van itt valami funkció, pár napja láttam. Lehet, hogy kipróbálom.
És a pankáról tudsz véleményt mondani, vagy esetleg ajánlani valamit? Venni szeretnék egy főzőt 50-100 liter között de nem tudom melyiket lenne érdemes. Segítséget előre is köszi.
Nem fogunk a kollégával dülöre jutni. Ö is fujja a magáét és mi is. Azt megértem hogy más a minőség erőteljes fűtéssel és gyengével, de a pára tér figyelése téveszme. Ha lenne egy pontos hőmérője talán megértené. Az elmondása alapján nem is müködhetne a rendszer. Valószinüleg nagy a tehetetlensége és még is visz be energiát. Írta hogy gázzal nem müködött, mert ott nincs hőtartalék, de a szbályozhatósága szerintem finomabb mint a villanyé.
Teljesen jó a felszerelésed, nincs vele semmi baj. Csak az az értelmetlen, hogy hőmérsékletre szabályozol. Lepárlásnál csak és kizárólag a fűtőteljesítményt szabályozzuk. Az elpárologtatáshoz ugyanis energiát kell befektetni (párolgáshő), ettől függ, hogy a másik oldalt mennyi párlat jön ki. Ha pedig jön ki valami a hűtőből, akkor a cefre forr, és a hőmérséklete a forráspontja, se lejjebb, se följebb, nem tudsz rajta változtatni. A hőmérőd pedig a saját hőmérsékletét mutatja, és láthatóan az nem azonos a páratér hőmérsékletével.
Azt is felejtsd el, hogy jó pálinkát csak drága, bonyolult készülékkel lehet főzni. A te kuktásoddal is lehet kiválót csinálni, csak annyi, hogy kis készülékkel több időbe telik.
Nem vagyok büszke a felszerelésemre, de egyelőre többet nem engedhetek meg magamnak. Így aztán megpróbálom ebből kihozni a maximumot, meg amire képes vagyok.
Nem erőltetem senkire, volt egy ígéretem, hogy végigcsinálok egy kísérletet, megtettem, közzétettem, nincs semmi hangulatom sem a vitához sem a személyeskedéshez.
már megbocsáss , de katyvasz ez az egész ! bimetallos hőfokszabályzóval a páratérre "hőfokszabályozni" ..... kazánhőmérővel...... hát erősen sufnituning ízű.... még szerencse, hogy a végeredmény nagyjából konstans..., amihez tudok gratulálni !
A képeken látszik, hogy a rezsó egy villanytűzhelyen áll. Van gázom is, de egyiken sem lehet olyan finom szabályozást elérni mint a rezsóval (bocs, nem 24, hanem csak 12 fokozatú). A kezdeti próbálkozások nem is voltak eredményesek, aztán szerencsére eszembe jutott ez a rezsó, már régóta a padláson hevert.