Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2016.05.13 0 0 6163

Szia! 15 hónapja csináltak nekem mozaikplasztikát.

Előzmény: DJMARCSY86 (6162)
DJMARCSY86 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 6162

Sziasztok!!!

 

Valakinek közületek volt már üvegporc repedése-sérülése??

Valakinek csináltak már Pridie felfúrást vagy mozaikplasztikát???

 

Köszönöm,

Marcsi

doresz76 Creative Commons License 2016.05.11 0 0 6161

Sziasztok!

 

Egy februári síbaleset következtében elszakadt az elülső keresztszalagom és az oldalsó is részlegesen.

Négy nappal a baleset után már egy térdspecialistánál voltam aki azt mondta, hogy az oldalsó szalagot nem kell műteni, mert magától is helyre fog jönni az elsőhöz meg egyelőre nem nyúlna majd meglátjuk milyen problámim lesznek vele később.

Én megnyugodtam, hogy nem kell felszabdalni és műtét nélkül megúszom a dolgot. Kaptam térdrögzítőt amit 6 hétig hordanom kellett és javult is a lábam. Egyre jobb lett.

 

Viszont... amíg a lábamon volt a rögzítő rengeteg emberrel találkoztam akik hasonló problával küszködtek korábban. Érdekes volt számomra hogy korábban nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindenkinek van-volt szalagszakadása és persze mindenki ömleszetette rám a tanácsokat, orvos neveket...stb.

 

A sok véleményből arra jutottam, hogy jobb lesz megműtettetni, mert lehet, hogy a későbbi porckopás már visszafordíthatatlan lesz és idősebb kormora estleg nagyobb fájdalaim lehetnek. Most egyébként 40 vagyok és a baleset előtt aktívan sportoltam, heti 3x, amit szeretnék a jövőben is folytatni illetve szeretnék még síelni is.

 

Éppen ezért  - és mivel a korábban megtalált térdspecialista kicsit pénzcentrikusnak tűnt - elkezdtem keresgélni, informálódni doktorok ügyében és két név merült fel: Béres és Abkarovits. Az interneten található vélemények és személyes ajánlások miatt végül is Abkarovits doktort választottam. Amikor elmentem hozzá azt mondta, hogy ha síelni és aktívan sportolni szeretnék még, akkor mindenképpen javasolja a szalagpótlást. Egyébként nagyon kedves volt és precízen mindent elmagyarázott. Ekkor az első alkalommal a magánrendelőjében voltam, de itt is nagyon sokat kellett rá várnom bár hozzáteszem, hogy Húsvét előtt pénteken hívtam fel és Húsvét hétfő utáni keddre már be is hívott. Megbeszéltük, hogy akkor tud megoperálni, ha lemegy a gyulladás a térdemről és közösen a Hamstring inas pótlás mellett döntöttünk.

 

Múlt hét kedden volt a szalagplasztikám, az oldalsó szalagomat is rendbe kellett tenni, mert problámasan hegedt össze. A lábam egyébként a műtét előtt egészen jól szuperált. Mármint járni simán tudtam vele guggolni és térdelni nem, a lépcsőzés ment.

 

Tegnap voltam kontrollon azt mondta nagyon szép a lábam, egy kevés folyadékot le kellett szívni belőle, de szerinte szépen gyógyul.

 

Ami miatt viszont írok és szeretném kérni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, hogy van egy fura feszítő érzésem mintha érezném a beültetetett szalagot és érzem a csavar helyét is a lábszárcsontban.

Ez normális? A dokik azt modja igen, ilyenkor általában mindenfélét lehet érezni, de én még senki leírásában nem olvastam ilyesmit.

Szóval amikor a térdhajlítót használom akkor konkrétan érzem hogy feszül a szalag és olyan mintha vagy el akarna szakadni vagy ki akarna szakadni a csavar a csontomból.

A szörnyű az, hogy esténként annyira feszül, hogy egyszerűen nem találok egy olyan testhelyzetet ami kényelmes lenne és ez már nagyon idegesít. Ilyenkor persze jön a motoszkálás belülről, hogy lehet mégsem kellett volna megcsináltatnom, hiszen már nem fájt. Lehet, hogy gyógytornával el tudtam volna érni a guggolást, térdelést és meglettem volna szalag nélkül is. Hozzáteszem még senkivel nem találkoztam aki hosszabb ideje szalagnélküli és be tudna számolni tapasztalatról.

 

Kérlek benneteket, hogy írjatok a műtét utáni érzésekről tapasztalatokról. Szeretném tudni, hogy volt-e valakinek hasonló és ha igen akkor meddig tartott.

Amúgy egy eléggé stramm csajnak tartom magam és nem vagyok hisztis, de ez most nagyon kikészít - lelkileg is.

 

Előre is köszönöm válaszaitokat.

mme deer Creative Commons License 2016.05.10 0 0 6160

Sziasztok!

 

10 éves fiamnak LCA szakadása van, mellette az oldalszalag is sérült, ami 6 hét térdrögzítő viselésével rendbejött, de az LCA miatt most felmerült egy artroszkópiás műtét, ami megrerősítené ott a szalagot kissé.

 

Mivel még gyerek, pótlás nem jön szóba. Aktívan sportol, veresenyszerűen, mindenképpen jó térdek kellenek ehhez!!!

 

Kérdésem, hogy van tapasztalat ilyen fiatalon végzett műtétről, illetve, mi a felépülés menete?

 

Nagyon jó lenne, ha nem kléne suliból sokat hiányoznia, már megfenyegettek a hiányzó óraszám miatt, hogy  évet kell ismételnie, amit ugye nagyon nem akarunk....

 

 

 

DJMARCSY86 Creative Commons License 2016.05.08 0 0 6159

 

Sziasztok!!!

 

Röviden leírom a történetem és kérem ,aki hasonlóval küzd,írja meg nekem a véleményét!!!

Pontosan fél éve gyakorlatilag egy guggolásból felállva megrepedt 3 cm-en az üvegporcom a térdem terhelő felszínén.2015.novemberben arthroszkópiával ebből 1 cm-t el kellett távolítani és megtisztították a porcot,mivel ez az orvos,aki akkor műtött csak "sopánkodott",hogy ő még nem látott ilyet,hogy 30 évesen megrepedjen a hyalinporc,hogy ez mekkorra probléma ilyen fiatalon...pihenjek sokat és vagy jobb lesz vagy nem....hát ez nekem nem volt elég,és felkerestem egy profi sportorvost.Ő 2016.februárban csinált egy Pridie porcfelfúrást,ezzel 3 hétig ismét feküdni kellett,nem lehetett rálépni,aztán megkezdtem a gyógytornát.3 hete pedig igénybevettem Debrecenben,egy magánklinikán a LIPOGEMS őssejt beültetést,mellyel fél éven belül,ha minden jól megy,újraképezi a porcot,ahol a repedés van és ahonnan eltávolították a pici részt.Szóval fél év alatt 3 műtéten vagyok túl.

Most leszámítva az őssejt beültetést(mert jelenleg annak még nem lehet érezni a hatását),van közöttetek olyan akinek szintén volt üvegporc károsodása/repedése??

Mennyi idő múlva tudott újra "teljes életet élni"? Nekem fél évig térdrögzítőt kell használnom és nem guggolhatok!Sajnos,le sem tudnék nagyon guggolni,még ha lehetne sem,mert ropog,kattog.Illetve lépcsőzésnél lefelé nagyon szúr.Egyszerűen nem tudok normálisan járni,mert az agyam nem engedi,annyira megszokta,hogy fél évig kímélni kellett,rá sem lehetett lép a bal lábamra,szóval most nagyon nehéz. Már a bokám is be van rendesen dagadva,mert ugye rosszul használom a lábam.

Egy szó,mint száz!!!Bárki akinek volt már üvegporc repedése,kérem írja meg a tapasztalatait!!!!!!

Vagy esetleg aki részt vett már ezen az őssejt beültetésen,az is bátran írjon!!!Nagyon várom!!!!!

 

Köszönöm szépen,

Marcsi

karviktor Creative Commons License 2016.05.06 0 0 6158

Térdmozgató CPM gép bérlésben tudok segíteni: karviktor71@gmail.com

Klára Simon Creative Commons License 2016.05.04 0 0 6157

Sziasztok!  Azt szeretném kérdezni valaki nem tudja véletlenül hogy Tatán a dr Vanko milyen módszerrel műti a kereszt szalag szakadást?

nicky77 Creative Commons License 2016.04.28 0 0 6156

Szia, Ha úgy véled kérj másodvéleményt egy másik orvostól. Általában a protézist nem szokták csak úgy ajánlani ... szóval lehet kell . Hosszú távon jobban jársz vele mert így a bal lábadat terheled ami nem jó ezért is fáj jobban .  Kicsit macerás műtét de ismerőseim akiknek van azt mondják, hogy nem bánták meg mert elmúlt  a fájdalmuk. Lényeg ha megcsinálják erősítsd meg a combizmot is az nagyon fontos !!! Amúgy hol csinálják és milyen technikával ( cementes stb.) ?

Előzmény: ibolyka43 (6155)
ibolyka43 Creative Commons License 2016.04.28 0 0 6155

szervusztok

Ibolya vagyok,térdproblémáim vannak.a jobb térdemben 100%-os a kopás,protézist javasolt az orvos.Nagyon félek.Szeretném,ha valaki megirná,ha nem mütetem meg,milyen következményei lesznek.A  bal térdemben 75%-os.ide 3 dr injekiót kaptam,jelenleg jobban fáj a bal térdem.Nálunk a várakozási idö 5-6 hónap.

Nagyon szeretném elkerülni a mütétet,még nem iratkoztam fel.

Válaszotokat megköszönöm.

Gerrdus Creative Commons License 2016.04.25 0 0 6154

Köszi! Persze, hallgatok, hallgatok!! :)

Előzmény: L0riana (6152)
mandria Creative Commons License 2016.04.25 0 0 6153

Sziasztok!Mindenkinek  jobbulást, gyógyulást, jó izomzatot  , kitartást!!!!!

 

Szia Gerda! Sajna  a spamok közé került a leveled, amit aztán bölcsen kitöröltem:)))  Kérlek küldd el mégegyszer...

Üdv:m.

Előzmény: Gerrdus (6143)
L0riana Creative Commons License 2016.04.21 0 0 6152

:D

Minimális folyadék volt csak, nem vagyok sztem alkatilag rá hajlamos, még a műtétek után sem igazán volt duzzadt, hamar elmúlt.

A gyógyszert, gondolom, megbeszélted az orvossal. Szerintem segíthet, hiszen gyulladáscsökkentő. De ezt a doki tudja, rá hallgass.

Előzmény: Gerrdus (6151)
Gerrdus Creative Commons License 2016.04.21 0 0 6151

Loriana,

 

Kérdezhetek még? Bocs ha sokkal bombázlak, de nagyon tapasztaltnak tűnsz, mindenki Rád hivatkozik..:)

SZóval Neked volt folyadék a térdeidben, nem műtét után, hanem előtte ami panaszt okozott?

Az szerinted elmúlik nonsteroid gyógyszer hatására? Szerintem nekem az van, a porckopás, vagy sérülések miatt, s ha azt el lehetne tüntetni, talán jó is lenne minden, ha gyógytornáztatnám. Ma megyek amúgy vissza TA-hoz, nála hónapok óta nem voltam....

Köszönöm...

Előzmény: L0riana (6066)
metardx Creative Commons License 2016.04.17 0 1 6150

Én is a Sportkórházban voltam. Szinte szóról szóra ugyanez volt. 3 nap kórház, 3 hét mankó + rögzítő 0 fokon. Utána még 3 hét rögzítő (50-70-90 fok). Én most tartok a 8. hétnél. Gyógytornára járok. Lépcsőn lefele még nem tökéletes a mozgásom. Szerintem a 3 hét mankó a legnehezebb az egészben. Ha irodai munkád van és el visz valaki autóval akkor esetleg tudsz dolgozni. Nekem metrózni is kellett úgyhogy én is 3,5 hétig otthon voltam. Rájöttem, hogy a mozgólépcső elég gyorsan megy. :-) Alig bírtam leszállni róla...

A fájdalom érdekes dolog. Én csak annyi fájdalomcsillapítót kaptam, amit műtét után az infúzióval adtak. Nekem egyáltalán nem fájt. Most, hogy tornázok, néha van kis fájdalom, de legalább tudom, meddig hajlíthatom. 3-an voltunk a szobában, mindhármunknak jobb láb, és mindhármunk focizott. :-) Nekem ami a legjobban fájt (igaz, csak egy pillanatra) az érzéstelenítés. 7-szer szúrtak meg mire jó lett. Az egyiknél felkiáltottam.

Szóval lehet neked se fog annyira fájni...

 

 

Előzmény: L0riana (6147)
Edus87 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6149

Köszönöm a válaszokat Nektek!! Lorina... köszi a felkészítést lelkileg. már most tartok az egésztől... főleg a rehabtól... június végén műtenek, kizárt h szeptemberben dolgozzak? (pedagógus vagyok)

 

Egyébként egész szépen javulok, fájdalmat nem nagyon érzek már, gyógyultak a lyukak is, viszont a mankót nem merem elhagyni. Az orvosom szerint már nyugodtan ráléphetnék, de ez valami pszichés félelem a 3 sérülésem miatt. :(

Most éppen más aggaszt, hátha ti tudtok ebben segíteni. Szóval 4 nap telt el a műtétem óta. 2 nap után hólyagok jöttek ki a számban és az arcomon is született két pattanás egyesüléséből egy óriási gyulladt duzzadás. Emellé még a hasam is megyeget. Arra gondolok h összefüggésben lehet a műtétemmel, sosem volt még ilyesmi az arcomon, hólyag is szökőévente..ezért gyanakszom h vmi gyulladás lehet a szervezetemben. járt már vki így? gyógyszert nem kaptam, holnap megyek a háziorvoshoz, tőle is kérdezem, de hátha addig valaki megnyugtat.. 

köszi!!

L0riana Creative Commons License 2016.04.17 0 0 6148

Szerintem az ízületi tok túl feszes, odanyomja a térdkalácsot a porchoz, ezért fáj. Műtéttel megoldható: ízületi tokbemetszéssel. Ha kopik is, akkor meg porcerősítő. Amúgy én nem műtetném meg (nekem csinálták, ez az érzés nem lett jobb).

Előzmény: I-Vá-N (6146)
L0riana Creative Commons License 2016.04.17 0 1 6147

Attól függ, hol műtik.

Mivel a Sportkórházban jártál, gondolom, ott fogják. A következő a protokoll (általában): műtét után 2-3 nap kórház, rögzítő, mankó, nem lehet terhelni. Hajlítani sem egy hétig. Nekem plusz 2 hétig volt 0 fokon, plusz mankó. (Az első két pótlásnál azonnal hajlítottam, hajlítógépeztem - nem is lett jó a pótlás...) Én 3,5 hét után visszamentem dolgozni - irodai munka volt. 6 hétig volt a rögzítő. Futni 3 hónap után kezdtem óvatosan, meg szobakerékpározni is. 9 hónap volt a gyógytorna (mondjuk a standard asszem 6 hó), és a teljes terhelés is. Ja és a fájdalom a sima artoszkópiához képest összehasonlíthatlanul rosszabb, készülj fel lelkileg. Változó azért, kinek mennyi ideig fáj, én 3 nap után nem vettem be fájdalomcsillapítót, de a korábbi pótlások sokkal rosszabbak voltak. Szóval na, nem lesz egy sétagalopp.

Előzmény: Edus87 (6144)
I-Vá-N Creative Commons License 2016.04.16 0 0 6146

Sziasztok!

 

Van-e valakinek tapasztalata a következő jelenséggel kapcsolatban? Egy bizonyos szög alatt tartósan behajlított térdeim kb 30-40 perc eltelte után (pl. buszon utazás) iszonyatosan elkezdenek feszíteni, fájni. A fájdalom akkor szűnik meg ha újra ki tudom nyújtani a lábam. Guggolásnál is nagyon feszül a térdem, abból való felállás szintén fájdalommal jár. Az olyan tevékenységeknél amikor nem "nagyon" behajlítva van igénybe véve a térdem, nincs panaszom.

 

spyder72 Creative Commons License 2016.04.15 0 1 6145

Dr. Béresnél nincs ágyban fekvős ... :D Az utolsó műtétem után egy hét mankó volt utána kötelezően rá kellett állni... Sokban segít ha kikölcsönzöl egy térdmozgató gépet kb. két hétre... a gyógytorna nagyon fontos ..

Én három hónapot voltam itthon , de nehéz fizikai munkát végzek... a sportot csak hat hónap után ajánlja...a teljes gyógyulás mire a szövetek rendeződnek lehet másfél év is...

 

Előzmény: Edus87 (6144)
Edus87 Creative Commons License 2016.04.15 0 0 6144

Igen, teljesen igazad van. Tanultam belőle rendesen... a saját káromon.. megúszhattam volna egy műtéttel. Tudja valaki mire számítsak rehab időként? mennyi az ágyban fekvős , munka nélküli rehab az LCA pótlásnál kb? 

Előzmény: spyder72 (6141)
Gerrdus Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6143

Sziasztok,

 

En voltam ujra dokinal, reumatologusnal. Ugy tunik porckopas, emiatt gyulladas is van mindket terdemben.. 2 hetig Cataflamot javasol, hogy lemenjen a gyulladas.. Utana nem tudom mi jon. Ortoped szerint a a harantsullyedes es a terdkalacs rossz helyzete okoz kopast, erre belso combizom erositest es specialis betetet javasolt (ilyenem mar van csak nem hordtam). Es Condrosulfot, de olvasgatva a forumot azt hiszem az arthroxon-t fogom kiprobalni. Eddig sok mindent szedtem mar, eredmeny nelkul.

 

Emellett most elkezdtem a gyogytornat, mert eddig sosem csinaltam vegig becsulettel.

Csak remenykedem hogy elmulik a gyulladas es valahogy megall a porckopas.

 

A tunetem tovabbra is, mar napi szinten, hogy  a terdhajlatbol sugarzo furcsa erzes, nyomas van a terdem alatt, a labszarban, ules kozben is zavar, s ugy erzem picit "vizenyos". Jaras kozben neha bizonytalannak, gyengenek erzem a terdeim... 32 evesen, hogyan tudnam ezt megallitani..?

 

Ha barkinek van valamilyen gondolata, szivesen fogadnam!

 

Mindenkinek gyogyulast kivanok!

Gerrdus Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6142

Szia!

 

Te meg szoktál járni erre?

Ahogy olvasgatom a topicot, Neked hasonlo problemaid voltak, terdhajatban feszulo erzes, nyujtaskor fokozodo..

Jutottal vele valamire? Kiprobaltad azt az Arthroxon-t? Hasznalt?

Koszonom!

Előzmény: ..janos.. (1541)
spyder72 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6141

Szia!

Ott szúrtad el , hogy az első esetnél nem mentél a sportkórházba... valószínű az volt a szalagszakadás.. utána instabil volt a térded és ezért szakadt fel a porc... 

 

Előzmény: Edus87 (6140)
Edus87 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6140

Sziasztok!

Régóta olvaslak Titeket. Elég kalandos a történetem, leírom hátha segítek vele valakinek. Szóval a testnevelési egyetemre jártam, 3 évig napi több órát intenzíven sportoltam. Kézilabdáztam 12 évet versenyszerűen. 6 év kihagyás után tavaly nyáron újrakezdtem. Novemberben egy felugrásnál úgy éreztem kicsavarodott a térdem, se nyújtani se hajlítani nem tudtam.Soha nem éreztem hasonló fájdalmat előtte. Elkeveredtem instant a merényibe, ahol egy fáslival és egy röntgenlelettel útrabocsátottak, h jegeljem. 3 hét után lelohadt a dagadás, újra tudtam mozgatni, elkezdtem edzegetni egy térdgépben. Hétvége, meccs, bemelegítés, felugrás ismét afféle fájdalom, de nem olyan erős. megint 4 hét kihagyás. Valahogy nem lett az igazi, éreztem h belül valahogy szúr és a guggolás fájdalmas. A térhajlatom is fájt. Furcsa volt így visszamentem a merényibe..első alkalommal megint semmit nem mondtak. Majd a kontrollon amikor konstatálták, hogy mankózok továbbra is és nem javult 2 hét alatt a térdem, behívtak 2 másik orvost és megállapították, hogy ez valószínű porc. Maradjak benn most, megműtik. Hát köszönöm nem kértem. Valahogy nem győztek meg! :) Ekkor kerestem fel Pavlik dokit a sportkórházban, mert az ő szaktudása, pályafutása sokkal inkább meggyőzőtt. És egy pillanatig nem bánom. Bementem, kikérdezett, megvizsgált, csinált egy röntgent és azt mondta, hogy porc miatt van elakadva a térdem, és reméli h nem lesz "meglepetés" ha belenéz. Ma jöttem haza a műtétből, tegnap este altatásban csinálta. Sajnos rossz hírt is közölt, amellett h ez a műtét jól sikerült. El van szakadva az elülső keresztszalagom. ezt mutatta a kamera. Azt javasolta csináljuk meg azt is.. Mondtam, hogy szeretnék még sportolni... hát ez a történetem. Lábadozok, egész kibírható a fájdalom. Bár ez az első nap.. nem tudom mire számítsak az LCA potlásnál.. eddig ezeket átgörgettem, mostmár rám is igaz..

Köszi h olvastatok. :)

nicky77 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6139

Szia erre gondoltam én is elsőnek ... de az  a beteg akinek csinálta mondta hogy nem ezt csinálta hanem zselét töltött be .

Előzmény: L0riana (6128)
nicky77 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 6138

Köszi pont ez érdekel engem is ... sajnos a dokim (aki csinálta ezt egy betegének ) sumákol , hogy ilyen nincs (előtte 10 perccel mesélte a beteg hogy ezt csinálta neki) . Szóval csak érdekelne ... mert jó lenne nekem is egy ilyen ... annyira rossz  a térdem .

Előzmény: Nikke (6136)
Gerrdus Creative Commons License 2016.04.12 0 0 6137

Hello!

 

Kepzeld, uj fejlemenyek. Mult heten a jobb labam elkezdett fajni (eddig balban volt a problema tobb even at), majd az is bedagadt a terdhajlatban... Tudod irtam nekem fajdalmaim szerencsere nem nagyon, de terdhajlat vizesedes, fura erzes van inkabb... meg instabilitas erzes.

Na megnezettem s kiderult a jobb-ban is kis folyadek mellett meniscus degeneracio van, mint a balban! Es persze condropatia, tehat kopas....

Most mar tenyleg nem tudom ez mitol lehetett, mert nem volt serules ott az tuti. Lehet hajlam.

Most egy doki azt irta lehet a kopas miatt adna olyan injekciot amirol mar itt szo volt.. hyalin, de Monovisc tipus..(?) Nem tudom, ez a porckopason kellen hogy segitsen?

Most arra gyanakszom nekem a porckopas okozza inkabb lehet ezt a folyadekgyulemet s szerintem az okozza a panaszaim.

Mit gondolsz mit szakerto?? Hasznalhat? AHogy lattam Neked is van porckopasod de megis tudod terhelni a terded..

 

Illetve tok fura hogy amikor panaszom van, az esik jol ha a vadlimat nyujtom, illetve az izmot felul nagyon nagyon erosen megnyomom... Volt valaha ilyen hasonlo erzesed?

Előzmény: L0riana (6079)
Nikke Creative Commons License 2016.04.12 0 0 6136

Erről a műtétről, márminthogy zselét töltenek közvetlenül a porcba arthoskópiás műtéttel én is hallottam. Sajnos csak másodlagos információ egy ismertlen ismerőstől, nem is akartam elhinni, amikor hallottam, azt hittem összekeveri az illető az injekcióval, de egyértelműen állította, hogy műtét. Korábban még itt is rákérdeztem, hogy hallott-e valaki róla. Akkor se tudott senki semmit, de mégis lehet benne valami, mert más másodjára merül fel.

Érdekes, mert nyilván problémásabb, mint a sima injekció, viszont egészen biztosan odatöltődik a hylauron, ahová kell és annyi, amennyi kell, az injekcióról pedig egy tanulmányban olvastam, hogy sokszor nem jó helyre megy, elég egy picit félreszúrnia és már kárba is veszett, de a műtétes töltésről eddig sehol sem találtam én sem semmit.

 

L0riana Creative Commons License 2016.04.11 0 0 6135

Aham. Szerintem nem ugyanarról a dologról beszélünk. Nekem amúgy csináltak sima PRP-t államiban 5 éve kb, de az az orvos magánakciója volt...

Előzmény: gombóc63 (6134)
gombóc63 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 6134

Ezen kár vitatkoznod, megcsinálták tb alapon, személyesen az érintett szájából tudom. Külön kérvényezte a kórház, megadták az engedélyt.

Előzmény: L0riana (6132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!